Existuje ještě jiná varianta. Existuje ještě další varianta. .... Existuje mnoho variant. Jen my si musíme z nich vybrat ty, které nás budou směrovat k motýlovi, a ne ty, které budou pracovat na dokonalejším housenkovství.hanka píše:Existuje ještě další varianta ... ego + duše + duch
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.
-
- Starší člen
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 196 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.
- hanka
- Zasloužilý člen
- Dal: 812 poděkování
- Dostal: 875 poděkování
Souhlasím. Proč se ale bránit dalšímu poznávání? Jak víš a podle čeho usuzuješ, že tato další varianta směřuje k dokonalejšímu housenkovství Já v ní vidím naopak cestu k motýlovi ..jirik.tk píše: Existuje mnoho variant. Jen my si musíme z nich vybrat ty, které nás budou směrovat k motýlovi, a ne ty, které budou pracovat na dokonalejším housenkovství.
Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
-
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
To jsem přece nenapsal. Já tu variantu nijak nehodnotil ani neznevažoval. Jen jsem uvedl (podle mne smysluplné) kriterium.hanka píše:Jak víš a podle čeho usuzuješ, že tato další varianta směřuje k dokonalejšímu housenkovství Já v ní vidím naopak cestu k motýlovi ..
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Takové okamžiky se nezapomínají. Vím naprosto přesně nejen že řešení přišlo dedukcí v rozumové a vědomé úrovni. Problém byl, že ty cesty, které nabízela běžná fyzika mi byly odepřeny, Prostě neexistovaly a tama se situace řešit nedaly. Byl jsem nucen se na to naučené vykašlat a namyslet tělu co má udělat, abych se z toho dostal. Ne jak to udělat, ale co udělat. Ono už to tak udělalo. Tohle je nesmírně důležité. Ono ví jak udělat spostu věcí o kterých nemáme vůbec tuchu (kromě svého metabilismu k čemuž potřeuje sérii našich přirozeně podvědomých, řekněme metabolických režimů). K tomu mimo metabolismus potřebuje něco ze série nějakých nášich vrozených podvědomých reflexů (zde lze vidět takový reflex na kočce, která se proti všem fyzikálním zákonům dokáže v luftě padaje otočit ze hbetem dolů nohama dolů) anebo naučených podvědomých reflexních režimů (jízda na kole), nebo vědomý příkaz mysli, který v momentě kompletního soustředění na jedinnou myšlenku přejde okamžitě přes snad podvědomí, či kudy tělu, které se už postará.Hela píše:Poslouchal jsi intuici, tj. v tu chvíli jsi vyřadil rozum....Slavek Krepelka píše: ... Bylo bleskové a s naprosto nepravděpodobným řešením....
Možná by se dalo spekulovat tom, zda uvažoval mozkovým rozumem těla, nebo astrálním "mozkem" duše. Spekuloval jsem a vyšlo mi, že to děllt nejde. V každém případě mám historku z první ruky a jsem si naprosto jistý, že dotyčný si byl vědom, že uvažoval v kritickém momentě co s tím, protože to uvažování popsal. To nebylo nic intuitivního, ale chladná logika, kterou opustil i své obavy se střemhlav vrhnout do propasti, což by bylo velice proti intuici.Hela píše:Tak tohle byla intuice. Kdyby o tom začal uvažovat, tak to ani jeden nepřežil.Slavek Krepelka píše: .... Definitivně to byl moment velice "chladnokrevného", rychlého a naprosto správného rozumového uvažovaní.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Šťasten ten, kdo vidí za motýla. On člověk je přeci jenom dál než hmyz, akorát byl naučen si své možnosti nikdy neuvědomit. Kámen Mudrců přes který se za motýla člověk dostane si ale člověk musí najít sám a samozřejmě nejdřív se musí domáknout, že je ještě vůbec kam jít dáljirik.tk píše:... Existuje mnoho variant. Jen my si musíme z nich vybrat ty, které nás budou směrovat k motýlovi,....
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 191 poděkování
- Dostal: 185 poděkování
V podstatě to vnímáme stejně, jen tomu každý dává jiné jméno. Nejsem žádný expert přes definice, tak jsem našla jednu na Wikipedii:
Intuice (z lat. in-tueor, in-tuitum) znamená vhled nebo náhled a v současném užití obvykle označuje schopnost rychlého chápání, odhadu a rozhodování, které není zprostředkováno žádným uvažováním a ačkoli bývá provázeno pocitem jasnosti a jistoty, není podloženo žádnými důvody. Intuice může být podmíněna zkušeností a hraje významnou úlohu jak pro rychlé rozhodování pod časovým tlakem, tak také v umění a v každé tvořivé činnosti vůbec.
Intuice (z lat. in-tueor, in-tuitum) znamená vhled nebo náhled a v současném užití obvykle označuje schopnost rychlého chápání, odhadu a rozhodování, které není zprostředkováno žádným uvažováním a ačkoli bývá provázeno pocitem jasnosti a jistoty, není podloženo žádnými důvody. Intuice může být podmíněna zkušeností a hraje významnou úlohu jak pro rychlé rozhodování pod časovým tlakem, tak také v umění a v každé tvořivé činnosti vůbec.
- hanka
- Zasloužilý člen
;)nesoutěžím s Tebou, Slávku. Přeji Ti, aby jsi vyhrál ..Slavek Krepelka píše:.. Remíza nebude, Slávek.
OK .jirik.tk píše:Já tu variantu nijak nehodnotil ani neznevažoval
Znát kritérium je fajn, jenže jak poznat z více možností, které je to správné ..
Také si to myslím..Hela píše:V podstatě to vnímáme stejně, jen tomu každý dává jiné jméno.
Hanka
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Hani, mám už po několikáté pocit, že si na sebe zbytečně vztahuješ věci, které se Tě netýkají, které na Tebe vůbec nejsou mířené. Asi tady máš kostlivce, který Tě straší. S tou remízou je to jinak.hanka píše: ;)nesoutěžím s Tebou, Slávku. Přeji Ti, aby jsi vyhrál .....
Není umění vyhrát nad druhými. Umění je vyhrávat sám nad sebou.
S laskavým pozdravem, Slávek.Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
Kritérium je přece od toho, abych podle něj poznal. Vede to či ono k mému rozletu? Nebo mi to spíše sváže křídla dalším naprogramováním?hanka píše: Znát kritérium je fajn, jenže jak poznat z více možností, které je to správné
A když se v tomto smyslu vrátím k tématu "Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování", tak jiným kritériem je samozřejmě náš každodenní život. Čím více toho programového balastu odstraním, tím se budu cítit lépe. Čím více toho do sebe vložím či nechám vložit, tím se budu cítit hůře. A to, zda je ego, id a superego, či já, nadjá a podjá, či duše, duch a ego a podobně, to bych nechal lingvistům a duchovědcům. Budete spokojenější, když si jednu z možností vyberete? Vždyť to je jen pomyslné dělení nedělitelného. A my si v tom rozdělování a škatulkování tak libujeme.
- hanka
- Zasloužilý člen
Jestli je to kostlivec, něco s tím udělám Ale taky to může být tím, že se vyjadřuješ nejasně .. já se sebou nebojuji, proto mě tohle rčení v souvislosti s remízou nenapadlo .. Hanka.Slavek Krepelka píše: zbytečně vztahuješ na sebe věci, které se Tě netýkají
Naposledy upravil(a) hanka dne sob 13 črc 2013 9:42, celkem upraveno 1 x.
-
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
A nebylo by lépe opustit tu hru a místo vyhrávání se přijmout takový, jaký jsem. Se všemi svými klady a možnostmi i se svou stinnou stránkou? Kdo nám to nakukal, že musíme být v očích svých i v očích druhých jen takzvaně dobří, skvělí a úžasní a furt se o něco snažit a usilovat? Motýl neusiluje, ale raduje se v rámci možností z toho, co už je. Samozřejmě, když motýl dostane chřipku, neraduje se z ní, ale jde ji vyležet. Když do něj vlezou roupi, neraduje se, ale snaží se je vyhnat. Ale neobviňuje se, že udělal něco špatně či že něco zanedbal. Přijme tu zkušenost, zařídí se či udělá nějaká opatření, aby se to neopakovalo. A raduje se dále z toho, co už je, co už má, co už ví, .... A další zkušenosti přijdou samy.Slavek Krepelka píše: Není umění vyhrát nad druhými. Umění je vyhrávat sám nad sebou.
- hanka
- Zasloužilý člen
Myslím, že je to moc dobrá metoda , připomíná mi hóoponopono. Když Ti dělá dobře, julietto, nepřestávej s ní... vydrží to tak dlouho, dokud to půjde od srdce Všechno, co jde od srdce (bez nucení a znásilňování) má velkou sílu.julietta píše:.. dakovat za vsetko, co ma trapi, za noci, kedy nespim kvoli noham, za to, vsetko, čo sa na mna valí a nedokažem vyriesit, za minulost aj za to, co este len pride. A zaujimave, že to slo od srdca, bez akehokolvek nasilia alebo ironie a dokonca som pocitila radost, šťastie.... som zvedava, do kedy to vydrží ..
Hanka.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Pouze pohodlnější. Do toho přijetí sebe sama se nakuká každý a pokud si připustí své stinné stránky, jakože to opět dělá každý, smířit se s nimi v duši nikdy nesmíří. To jsou kostlivci a ti v duši přežívají po fyzické smrti těla. Taky je z toho osobní očistec a může být dost krutý, podle toho, kolik si člověk nastřádal. V momentě, kdy se v životě zastavíme ve vývoji, začneme klouzat do hniloby.jirik.tk píše: ... A nebylo by lépe opustit tu hru a místo vyhrávání se přijmout takový, jaký jsem. Se všemi svými klady a možnostmi i se svou stinnou stránkou? ...
-
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
Neřekl bych, že je to pohodlnější, je to naopak fuška a trvá to klidně měsíce. Zejména, když své stinné stránky považujeme za své přednosti. Přijmout je však něco jiného, než se na to vykašlat či mávnout nad tím rukou. U nás je málo lidí, co to dělají, možná tam u vás je to jinak. Nevím a nepřísluší mi to hodnotit.Slavek Krepelka píše:Pouze pohodlnější. Do toho přijetí sebe sama se nakuká každý a pokud si připustí své stinné stránky, jakože to opět dělá každý, smířit se s nimi v duši nikdy nesmíří.
Zítra jedu na dovolenou a tak se z odběru tohoto vlákna odhlašuji. Nechci být oponentem, když říkám: Nechte být housenkovství, věnujte se motýlovi a ono zmizí samo. Vždyť jsme takto naprogramováni
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Blbě a o tom to celé je.jirik.tk píše: ... Vždyť jsme takto naprogramováni ....
Tohle mi dnes přišlo poštou:
Vaše řeč musí být omračující, energická, agresivní, sebevědomá. Více šumu a slovního pozlátka, více nepochopitelného a vědecky mlhavého. Tvořte teorie, hypothézy, směry, školy, metódy reálné i nereálné. Čím extravagantnější, tím líp!
Nevadí, že ty theorie nikdo nepotřebuje, že zítra přijdou v zapomenutí. Nechť gójové si lámou hlavu a nachází v nich, co v nich není, zítra dáme novou stravu jejich primitivním mozkům.
Nezáleží na tom, co říkáte, záleží na tom, jak to říkáte. Sebejistota v projevu bude chápána jako přesvědčení, ambice jako vznešenost, způsob, jak poučujete a opravujete góje, jako výtečnost.