Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Výbava vhodná při kolapsu civilizace.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno...
Ano,tedy zde: http://eagri.cz/public/app/eagriapp/eko/prehled/
Biokvalitu si přivlastnila vyděračská organizace pro bio, u které cosa nosta nebo jacuza bledne závistí a čínské triády jen klopí oči.....
Takže, máme zde organickou produkci ničím neposvěcenou, ekologickou produkci kontrolovanou státem, pak je bioprodukce kontrolovaná státem a svazem probio, a pak je biodynamické zemědělství, nejčastěji v systému demeter, což je naprosto nejtvrdší systém na planetě. Tento systém bez potíží může suplovat kosher nebo jiný muslimskožidovský systém, krom zpracování....
Tam je nezbytná obřízka a konverze k patřičné víře. Co bychom však neudělali skrzevá prašule.
Jen abych vysvětlil pojmy eko, bio, organikuu a biodynamiku.
Biokvalitu si přivlastnila vyděračská organizace pro bio, u které cosa nosta nebo jacuza bledne závistí a čínské triády jen klopí oči.....
Takže, máme zde organickou produkci ničím neposvěcenou, ekologickou produkci kontrolovanou státem, pak je bioprodukce kontrolovaná státem a svazem probio, a pak je biodynamické zemědělství, nejčastěji v systému demeter, což je naprosto nejtvrdší systém na planetě. Tento systém bez potíží může suplovat kosher nebo jiný muslimskožidovský systém, krom zpracování....
Tam je nezbytná obřízka a konverze k patřičné víře. Co bychom však neudělali skrzevá prašule.
Jen abych vysvětlil pojmy eko, bio, organikuu a biodynamiku.
„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
- Ondřej
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
Re: Výbava vhodná při kolapsu civilizace.
jarda: jo, dík za link. Škoda, že to nedává bližší kontakt.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Cestovní nástavec na klacek pro opékání nad ohněm ...
... docela dobrá vychytáva ... http://cestovani.idnes.cz/foto.aspx?r=i ... 7_Z_13.jpg ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Cestovní nástavec na klacek pro opékání nad ohněm ...
Výborná věc.
Něco podobného používám na opékání topinek, ale mám to vcelku, ne nasazovací.
Na konci mám každý ten hrot svinutý asi jako očko u zavíracího špendlíku, aby to pružilo a je to protažené zpátky k tomu rozvidlení, kde to má trochu odehnutý "náběh". Tím se do toho dá zasunout krajíc tvrdšího chleba. Pro opékání na přímém ohni to chce ale namazat máslem okraje kůrky s obou stran, stačí tak dvoumilimetrový proužek. Tím se docílí toho, že se ty okraje nespálí. Když se namaže celá plocha, tak se nedocílí té křupavé kůrčičky. Po opečení je výborné topinky namazat máslem s utřeným česnekem.
Začínám slintat ...
Zdravím - poota
Něco podobného používám na opékání topinek, ale mám to vcelku, ne nasazovací.
Na konci mám každý ten hrot svinutý asi jako očko u zavíracího špendlíku, aby to pružilo a je to protažené zpátky k tomu rozvidlení, kde to má trochu odehnutý "náběh". Tím se do toho dá zasunout krajíc tvrdšího chleba. Pro opékání na přímém ohni to chce ale namazat máslem okraje kůrky s obou stran, stačí tak dvoumilimetrový proužek. Tím se docílí toho, že se ty okraje nespálí. Když se namaže celá plocha, tak se nedocílí té křupavé kůrčičky. Po opečení je výborné topinky namazat máslem s utřeným česnekem.
Začínám slintat ...
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: Cestovní nástavec na klacek pro opékání nad ohněm ...
Jenom já blbec si vždycky vybírám klacek kde už ta vidlička je narostlá
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: MNO..
Názorů je více ....jarda ovčák píše:My ořem a hnojíme, zvelebujeme. Tak to je dobře. .................
-
- Zasloužilý člen
Mno, tak to by šlo. Ten článek psal kdosi, co nedržel hrábě v ruce....
300 metráků je desetinásobek, slovy DESETINÁSOBEK současné produkce. Zemědělci sami od sebe pěstují desetkrát méně, než naši předkové, výhradně za účelem zmátnutí zatuchlého režimu......Pokud obděláváš horních 5, 10, 20, nebo 40cm půdního lože, jedná se o orbu.Sláma se v drtivé většině nechává na polích, protože cena balíkování a nakládky a odvozu a skladování převyšuje mez zisku.
Já jsem na tohle fakt opatrnej. Zkus si to na zahrádce a uvidíš, jak se kalila ocel.....
300 metráků je desetinásobek, slovy DESETINÁSOBEK současné produkce. Zemědělci sami od sebe pěstují desetkrát méně, než naši předkové, výhradně za účelem zmátnutí zatuchlého režimu......Pokud obděláváš horních 5, 10, 20, nebo 40cm půdního lože, jedná se o orbu.Sláma se v drtivé většině nechává na polích, protože cena balíkování a nakládky a odvozu a skladování převyšuje mez zisku.
Já jsem na tohle fakt opatrnej. Zkus si to na zahrádce a uvidíš, jak se kalila ocel.....
„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Ahoj Jaroušku,
sám jsem zvědavej. Na jaro mám totiž nachystaný pokus a to záhony obdělávané pouze ploskořezem a se zeleným hnojivem a pak versus záhon ala rýč rotavátor a hrábě. No uvidíme.
sám jsem zvědavej. Na jaro mám totiž nachystaný pokus a to záhony obdělávané pouze ploskořezem a se zeleným hnojivem a pak versus záhon ala rýč rotavátor a hrábě. No uvidíme.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
Promiňte že vytrhnu z kontextu poslední větu, ale zde je část problému.jarda ovčák píše:....jak se kalila ocel.....
Viktor Schauberger právě upozorňoval na to že problém je v těch ocelových (železných) nástrojích kterými se obdělává půda.
Podle něj mikročástečky železa které se pomalu ale jistě dostávají do půdy způsobují snížení schopnosti půdy zadržet vodu (a asi i něco jiného)
Půda potřebuje železo, ale to by si měla zařídit sama, pokud je dostatek hmoty na hnití. Jo a jak se zbavit neblahých následků užívání železných nástrojů je pochopitelně v mědi a jejích slitinách.(pochopitelně že ušlechtilejší kov se usadí na méně ušlechtilém(elektronegativita)).
p.s. Jen to co je v závorkách je z mé hlavy.
Tma na to vrhá nové světlo
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
pak by ti měl být text, který jsem sem nakopíroval povědomý.NAVAR píše: Na jaro mám totiž nachystaný pokus a to záhony obdělávané pouze ploskořezem ..........
Je totiž z brožurky přiložené k ploskořezu co mi přinesl ježíšek
Takže se chystám na podobné dobrodružství. Zatim ještě s použitím klasického kompostu, hnoje co jsem naházel na záhonky na podzim a trochou vápna na ty kyselé deště .....
- poota
- Zasloužilý člen
Před tím kompostem by bylo dobré dát ještě dřevěné uhlí.huhu píše:.. Takže se chystám na podobné dobrodružství. Zatim ještě s použitím klasického kompostu, hnoje co jsem naházel na záhonky na podzim a trochou vápna na ty kyselé deště .....
Zdravím - poota
-
- Zasloužilý člen
mno, já mám půdu napěchovanou kysličníkama železa i manganu. já dělám ozdravnou kůru půdy tak, že na ni navezu 5 kg kompostu a 3 kg hnoje na metr čtverečný a zaořu. pak se na to vrhnu s rotavátorem za traktůrek a vše promíchám a zhomogenizuju, abych získal dobré seťové lože.tuto proceduru opakuju každý rok, až získám strukturu mletého kafe. pak nemusím několik let sáhnout na rýč, na mechanizaci a pouze podřezávám plevel a půdu plečkou na štýlku. nereju, neořu, mulčuju a dodávám hmotu. mělo by to být trvale udržitelné, páč množství žížal spolehlivě do půdy dopraví přebytky biomasy a.....
no prostě se taky těším na jaro jako malej harant.
já to zkoušel bez hnoje, bez rytí, bez práce, ale narostli mi takový prťavy ku....y,že se to ani žrat nedalo.
zejtra jdu navážet kompost a večír bubnovat, abych přivolal teplý počasí. už bubnuju od listopadu a funguje to....
no prostě se taky těším na jaro jako malej harant.
já to zkoušel bez hnoje, bez rytí, bez práce, ale narostli mi takový prťavy ku....y,že se to ani žrat nedalo.
zejtra jdu navážet kompost a večír bubnovat, abych přivolal teplý počasí. už bubnuju od listopadu a funguje to....
- poota
- Zasloužilý člen
Teď taky docela slušně fouká, možná by stálo za to spřáhnout větrný kolo s tou paličkoujarda ovčák píše:.. večír bubnovat, abych přivolal teplý počasí. už bubnuju od listopadu a funguje to....
Mohlo by to třeba hodit i dvě úrody do roka
Zdravím - poota