Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Výbava vhodná při kolapsu civilizace.

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: mno...

Příspěvek od huhu »

jarda ovčák píše: K pluhu potřebuješ 6 soudruhů. a to nesmí bejt tvrdo....
tak to jsem prohádal - početním porovnáním výkonu humanoida a oře jsem počítal tak deset i víc lidí ...

O důvod víc hledat pozemek s vodotečí :-)

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: mno...

Příspěvek od A(&F) »

jarda ovčák píše:Nějakáho statnýho samce,stačili by dva tři neurony ve lbi
... :lol::lol::lol: ... tak takových je většina ... :D ...

PeS: ... Jardo, dík ... těžce jsi mne rozesmál ... :good: ... takhle mne nepobavila ani ta dnešní pravidelná snůška "loveckých kydů" ... ;) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Až dojde ropa - drsné varování ... (dokument Švýcarsko)

Příspěvek od A(&F) »

citace: ... "Ropa je výměšek ďáblův. Černé zlato. Krev dinosaurů. Krevní řečiště světové ekonomiky. Ropa je krev Země. Tak rozmanitá jsou přirovnání na surovinu, bez níž si zatím nedovedeme náš svět představit. Z éry levné a všeobecně snadno dostupné energie však nyní vstupujeme do éry drahé a velmi obtížně dostupné energie. Zároveň se vlastním přičiněním dostáváme do závislosti na některých silně nestabilních režimech. Je skoro jisté, že někomu jde o to, udržet tenhle svět v závislosti na ropě co nejdéle, přestože výzkum, vývoj a nové technologie mezitím odhalily neuvěřitelné věci. Málokdo si uvědomuje dopad situace, která nás podle všeho čeká. Rostoucí nezaměstnanost, chudoba, hlad... To všechno jsou jevy, ke kterým dochází, když se začne hroutit společenský systém. Vstupujeme tedy do naprosto nového světa zcela neuvěřitelných proporcí, možná je od nás vzdálený pouhých pár let. Zvládneme to?" ...
( http://www.csfd.cz/film/228783-az-dojde ... e-varovani )

[youtube][/youtube]

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Hobití bydlení ...

Příspěvek od A(&F) »

morse59
Starší člen
Dostal: 5 poděkování

re hobití bydlení

Příspěvek od morse59 »

Ahoj. Před nějakou dobou jsme jako parta kamarádů chtěli postavit něco podobn=ého,ale! Neskutečný kolotoč ůředníků nám znemožnil koupi pozemku. Když Nám jeden známý nechal pozemek u lesa,tak úřednická loby řekla,že takovázo stavby ne a to totálně. I když se o to pokusíš na své zahradě,tak tvrdě narazíš .
Do hajzlu s celým tímle zas....m státem.Ahoj Morse. Omlouvám se za ten tón,ale právě dneska mne z moci úplatných úředníků zase stat pěkně okradl.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno....

Příspěvek od jarda ovčák »

Jako lidstvo se plantáme od mantinelu k mantinelu a furt nám to nešmakuje....
Nejdříve se klaníme bohu pod církevním karabáčem, pak penězům, ropě, integrovaným obvodům a všelijak propleteným drátkům pod názvem pc nebo mobilní komunikátor a v tom všelijakém rozechvění čekáme, co se stane. Ale ono se to dávno děje postupně a plynule. Mnozí doufají v návrat srpu a kladiva, jiní v jinou slibotechnu. Nežijte jejich život, ale svůj.
I já se snažím vymanit z úřední zvůle a pokud chceš opravdu něco dělat či vyrábět, jde to těžce. Na mobilní dům je každičký úřední zmrd krátký. Přišroubujte obydlí k dvěma traverzám a nazvěte jej mobilním domem.
Dočasným mobilním domem.
Nechte si vyvrtat vodu načerno a odpad ukryjte do nějaké vodní buřiny, nejlépe s křídlatkou sachalinskou nebo bolševníkem, tam ti úřední kreténi nelezou. kolem pozemku vysázejte množství plevelných rychlerostoucích stromů a keřů, dovnitř pozemku vysázejte ovoce, sluneční past funguje skvěle.Dočasnost je velice abstraktní nedefinovatelný pojem. Nerezignujte, bojujte do poslední kapky krve a ždibce síly. Oni mají svoje jisté a nejsou to lidi, jak by se zdálo.Opovrhujte jimi a dejte to znát.Já bojuju již mnoho let a vzdát se nehodlám.
Jsou tam i vyjimky, ale fakt řídce. Já mám z té miliardy jediného kamaráda úředníka. Myslím, že jsem vyčerpal celosvětovou kvotu. Dalšího nehledejte a bojujte.
Berte to tak, že ropa nás nevozí, to je příliž malicherné, ona nás krmí, a to je PRŮSER.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: mno....

Příspěvek od NAVAR »

Vcelku jsem si sednul když tuším říkali že v jednom barelu ropy je skrytá energie jako 25000 člověkohodin. Ono asi záleží na tom jak se to využije ale i tak je ten poměr obrovský.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

NAVAR píše:.. v jednom barelu ropy je skrytá energie jako 25000 člověkohodin. ..
Ano, vypadá to úžasně.
Zvlášť, když se to prezentuje zrovna takhle.
Jenomže od toho se musí odečíst "člověkohodiny", které se spotřebují na výrobu, údržbu a provoz zařízení, pomocí kterých se ta energie exploatuje a mění na nějakou práci. Když se do toho započítá i těžba a doprava ropy jakož i všechny náklady na bezpečnost a likvidaci havárií, tak ten poměr už zcela určitě nebude vůbec úžasný, ale spíš jenom takový "celkem očekávaný".
A kdyby se dala přesně vydělit získaná užitečná práce množstvím vytěžené ropy, byla by ta využitá energie nejspíš dost ubohoučká.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Je to o produktivitě a ceně času....
Já s naftou poseču za den 20 hektarů. Jeden člvěk s kosou by to sekl min 40 dní.
kdyby nafty nebylo, lidí by bylo mnohem méně. vždyť v roce 1700 měla praha 32000 lidí.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

poota píše: A kdyby se dala přesně vydělit získaná užitečná práce množstvím vytěžené ropy, byla by ta využitá energie nejspíš dost ubohoučká.
Souhlasím naprosto. Třeba takové auto je z hlediska účinnosti spíše ohřívač vzduchu:-)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Ondřej
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

..

Příspěvek od Ondřej »

Postapokalyptníci by měli dobře znát teorii akumulátorů a jak se k nim chovat. K tomu je dobrý celý tento fikaný web. A na prvním odkazu se hned dozvíme, jakže je to s tím paměťovým efektem NiCd akumulátorů (úplný nesmysl):
http://www.battex.info/hermeticke-akumu ... -nabijenim

Odpůrcům podpalování obýváku doporučuji tento benzíňák. Mám ho a je dostatečně dobrý a za babku.
http://www.dealextreme.com/p/brs-12-fie ... tove-90762

Téměř věčná zápalka, která potřebuje jen benzín:
http://www.dealextreme.com/p/leather-co ... hain-27766
Má dobrý škrtátko a skelný špagát, takže neuhoří jak bavlna.

Nedávno jsem četl, že obiloviny při skladování nad půl roku chytají plíseň. Ne že by byla znehodnocená, ale může to být zdravotní riziko. Ví o tom někdo něco?

Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: ..

Příspěvek od Elektro »

Ondřej píše: ... Nedávno jsem četl, že obiloviny při skladování nad půl roku chytají plíseň. Ne že by byla znehodnocená, ale může to být zdravotní riziko. Ví o tom někdo něco?
Zdravím Ondřej.
Vyhľadávač našiel aj toto:
http://www.agroporadenstvo.sk/rv/ochran ... .htm?start
http://referaty.atlas.sk/ostatne/nezara ... 7/?print=1
http://www.uniag.sk/SKOLA/rvv/doc/ddiz/ ... ajkova.pdf
Možno Ti to pomôže.
Želám príjemný deň

Hľadajme možnosti ako sa to dá a nie ako sa to nedá.
A(&F)
Zasloužilý člen

Housle ...

Příspěvek od A(&F) »

NAVAR píše:... nejsme v americe aby si člověk mohl koupit krochnu v každým železářství.
... v každém ne, ale v každém druhém ano (skoro) ... :D ... např. 585 Tactical (858) ... tahle stojí v základu něco kolem šesti kilopeněz ... jedna včelka potom 4 koruny ... použitelnost zhruba do 400m (dolet až 2,3 km) ... průraznost: 5mm železo z 15 metrů ... od dospělé verze (CZ58) se liší pouze možností jednotlivých střel - semi auto (ale kdyby se chtělo, lze to prý předělat) ... na fotce je s krátkým zásobníkem ... zbroják nutný ... ;) ...

[youtube][/youtube]

PeS: ... možnost bohatého příslušenství ... kompenzátor, různé pažby, optiky, kolminátor, atd. ... http://serzovo.wordpress.com/2009/10/30 ... odifikace/ ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) A(&F) dne sob 01 říj 2011 11:23, celkem upraveno 1 x.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Housle ...

Příspěvek od poota »

A(&F) píše:... od dospělé verze (SA58) se liší pouze možností jednotlivých střel - semi auto (ale kdyby se chtělo, lze to prý předělat) ...
Předělávání nedoporučuji vzhledem k tomu, že se včelky nefasují, ale musejí se kupovat.
Jedna dobře mířená (a míněná) rána je vždycky lepší, než "nahozená" dávka.
Když se někdo netrefí hned napoprvé, má možnost to napravit další ránou.
Sypat někam plný zásobník s tím, že snad jedna trefí - to je dobré tak nanejvýš do akčního seriálu. Tam se naopak velice dobře vyjímá, jakou spoušť to nadělá všade okolo - a to prosím jenom za 120 káčat na zásobník :D

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Housle ...

Příspěvek od A(&F) »

poota píše:Jedna dobře mířená (a míněná) rána je vždycky lepší, než "nahozená" dávka.
... souhlas ... ;) ...

PeS: ... ale jak praví klasik: ... "pro boj z blízka je nejlepší krátká brokovnice, která nadělá nechutné pyré ze všeho, co je v jejím dosahu" ... :? ...

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“