Slavek Krepelka píše:... Že by ty cívečky byly vinuty a zapojeny jako autotransformátorky? Že by ten motorek využíval relativně vysokonapětovou stranu na "magnetické" nabuzení jádra a nízkonapěťovou na využití protiproudu (Lenz) o dost vyššího s nějakými těmi změnami v kompozici pole jádra? To by pak i mělo smysl, že jádra ze šroubů jsou magneticky pomalá.
Pamatuješ se Adame (samozřejmě že ano), že jsem Ti napsal, že se mi podařilo saturovat transformátorové jádro při nějakých 230V/60 AC bez byť i desetiny miliampéry skrz obvod?
A pane Akord, ty Volty byly přibližně 210% nad pracovním designem pokusu. Teď si Adame představ, že se půlka cívky naindukuje bez proudu a tím asi bez Lenze a nabudí jádro a jeho pole a pak se nabuzení jádra nechá spadnout a proud proběhnout oběma cívkama, ale ta nízkonapěťová odevzdá víc magnetické části pole oproti elektrické. ...
Ahoj Slávku!
Že Ty mi chceš zase zamotat šišku??
Hele já mám takový pocit, že 3 dráty tam vedou jen z toho důvodu, že panu Tizianovi se nechtělo stříhat a propojovat vodiče někde na cestě, takže co vede do uzlu, spojí to najednom místě a to tam, kde se už stejně pájí, takže třeba u cívky. Řekl bych, že tyhle cívky mají jen dva kontakty, video jsem měl dost po lupou... Ale jak už jsem dřív uvedl, na nové brejle stále čekám, takže ...
Myslím si, že je to jednodušší. Nabité cívky zkratováním obvodu najednou vyvolají opačné pole (odpudivé vůči magnetům) a rotor je postrčen směrem dál. Setrvačností zvládne půlotáčku, magnety zase proletí kolem cívek a celý proces se pak opakuje.
Ale Tvá hypotéza je zajímavá. Jen mám pocit, že cívky mají skutečně jen dva kontakty...
Akord píše:... Adam: Podobne velké magnety znám jako své boty. Taky slabý argument. ...
Toto je silný argument. Navíc, pokud je znáte jako své boty, tak to musíte sám dobře vědět.
Nač se ale zabývat jenom tou zbytečnou omáčkou... Jak se postavíte k tomuto?
adam.benda píše:Jak je vidno, zvolil jste velice jednoznačný postoj, že zařízení na videu musí mít skryté součástky a skrytý zdroj energie.
Skutečnost, že cívky při zkratování magnetickým spínačem odpuzují magnety dál k dalšímu opakování cyklu po půlotáčce zcela ignorujete a pokládáte ji za nepravdivou?