jeff píše:Nějak nám to tady trochu umřelo. Asi už všichni vyčerpali všechny možnosti, nakonec já vlastně taky a vůbec nic, ani náznak
. Tak jakou vlastně, že soudruzi z východního Německa udělali chybu? A to to vypadá tak jednoduše a jednoznačně....
Hlavně by chom neměli klesat na mysli, přece pro jedno kvítí slunce nesvítí
Jeff
Jeffe, to doladíme.
Mrtvolno je tady nějak příliš brzy, všechny možnosti zatím nemohou být vyčerpány ani zdaleka.
Myslím, že by stála za vyzkoušení tato modifikace zapojení - viz. přiložené schéma.
Cívky mohou mít v této konstrukci velice slabou schopnost "kapacity". Proto bych jim kapacitu dodal tím nejklasičtějším způsobem.
Kondenzátor s usměrňovací diodou.
(Polarita diody na mém obrázku nemusí být vhodná, záleží na tom, jak máte póly rotujících magnetů.)
Jde o to, zachytit do kondenzátoru indukované napětí, které se tvoří při opouštění magnetu cívky.
Napětí se naakumuluje do kondenzátoru a dioda ho nepustí ven. Teprve až je pak sepnut magnetický spínač, energie z kondenzátoru je uvolněna do cívek, kde vyvolá mnohem stabilnější proud, jež ve formě magnetického pole odpudí a pošťouchne rotující magnety.
Toto by zkrátka mělo být schopno vyvolat mnohem lepší "opačný proud" pro odpuzení magnetů.
Snad jsem se nesekl v tom směru cestování proudů... je mi nějak vedro a zavařuje se mi procesor.
Navíc, při této modifikaci se nám otevírá možnost udělat ještě jednu úpravu, je-li to v našich fyzických silách a bude-li nám to vůbec ku prospěchu. Můžeme zkusit vyjmout z cívky jádro a vyzkoušet to bez něj. Což může mít velké výhody a drobné nevýhody - jako například ztráta "kapacity" cívky - jsou tu kompenzovány kondenzátorem.
Kondenzátor bych doporučoval spíš s větší kapacitou.
Netvrdím, že tím bude určitě dílo dokonáno, ale tohle bych jisto jistě vyzkoušel.
Něco o kondenzátoru tu myslím dříve říkal poota, ale nevím, jestli to myslel takhle...?
A ještě něco... Nebál bych se posunout ramena rotoru ještě výš nad cívky... Ať to všechno jenom tak lehce magneticky a induktivně ... "klouže".
To dáme, pánové, to vám povídám!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.