NAVAR píše:Televize je jako nástroj pro učení nástrojem tím nejnevhodnějším. Proč? Všechny informace (zvuková i obrazová) jsou zprostředkovány, není rozvíjena fantazie a nejsou vytvářeny memotechnické vjemy. Pravý opak jsou knihy kdy děj, zvuk a další vjemy musí člověk vytvořit ve své fantazii, tím se možnost učení – zapamatování si několikanásobně zvyšuje.
Ačkoliv jsem psal o něčem jiném, tak přesto budu reagovat.

Non
Souhlas, u cestopisu si mohu představovat krásy vzdálených krajin, u přírodopisného pořadu také, ale k čemu mi to bude, když nebudu moci obdivovat skutečné krásy toho kterého koutu světa či zvířete? Například u podvodních světů, kdy se u těchto záběrů velmi často blížím až k orgasmickým stavům.

Rovněž tak i u vědecko populárních záležitostí, kde rozhodně uvítám zobrazení reálu. U receptářovitých záležitostí pak ani nemluvě. Vždyť ukázání pracovního postupu step-by-step ušetří mnoho času při laborování a obrazová informace zároveň eliminuje všechny možné chyby. Atakdále.
Hele, Navare. Za svůj život jsem přečetl mnoho knih a čtu stále, začínal jsem kdys s Julkem Vernerovic, takže i uzdu fantazie jsem měl možnost popustiti vcelku dostatečně. Na její nedostatek si stěžovat nemohu (a mé okolí už vůbec ne

).
Navíc v době, kdy jsem začal vnímat onu kouzelnou bedýnku s pohyblivými obrázky, tak se vysílal pouze jeden TýVí program a ještě ke všemu černobíle. Jó, co já se tehdy nakoukal na Štěpánku a čertíka Bertíka.
NAVAR píše:Dále čas je v našich běžných podmínkách neměnný, takže pokud si film nahraji a nebo na něj koukám v přímém přenosu tak hodina je hodina tak či onak.Převíjení reklam je samozřejmě plus ale kolik času práce v práci stálo to zařízení na který si člověk vydělal aby čas ušetřil tím že reklamy přejde rychloposuvem že…
Pokud bych to měl poměřovat skutečnou hodnotou mé člověkohodiny, tak se zařízení zaplatilo během shlédnutí několika málo filmů, ale to není to hlavní, podstatný. Mám svobodu. Již nejsem otrokem vysílacího harmonogramu, nehledě na to, že filmy si tak mohu vychutnat naplno bez nepatřičného vymejvání mozgu vloženými reklamami na tampóny, prací prostředky a nejlepší tarify našich geniálních operátorů.
Ty, Navare, víš jakej je to bezva pocit, moci si shédnout nějakou duševně příjemnou záležitost a míti k sobě při tom přitulený dvě bezva baby? Z každý strany jednu? (dceru a přítelkyni) Být všichni naladěni na stejnou notu?
(A pokud mám chuť na nějaké ty spoty, tak navštívím pravidelnou akci "Noc reklamožroutů". Ale tam je to už o něčem úplně jiném. Tam jsou totiž ty reklamy promítány v plné stopáži, nesestříhané. To za to "pětikilo" přece stojí, ne?

)
NAVAR píše:Nevidět konec filmu kvůli usnutí mi taky nejde moc do hlavy, můj spánek je pro mne vysoce ceněný když jsem fest utahanej, takže právě naopak žádný film ani cokoliv jiného mne v usnutí nesmí bránit a ani tomu usnutí nesmím podřizovat.
No dyť právě! Pokud snad přijdu díky zmoženosti o konec filmu, tak se naň podívám dodatečně. Nepodřizuju se! Klidně si usnu, kdy chci!
NAVAR píše:Nejsem schopen (protože jsem jednozávitovec) vykonávat efektivně a rychle činnost kde se musím soustředit pokud mám nějakou kulisu za zády. Můj čas je natolik drahý že pokud nemohu pracovat se 100% nasazení můžu se na to rovnou vysrat a nebo jít dělat něco méně náročného. Pokud přesto pracuji na třeba na 50% říkám tomu zábava, relax a odpočinek a mám to na místo televize
Máš pravdu! Seš jednozávitovec!
Zmíněné pájení, a nejen to, je po těch létech s ním stráveným již natolik automatickou záležitostí, že si dovolím občas hodit oko na obrazovku, aniž bych přitom vytvořil "studeňák".

A byť jsa obdařen schopností periferního vnímání obrazu, tak jsem si před časem k noťasu přibastlil nožní trojšlapku od diktafonu na ovládání VLC (velmi krátký skok zpět, speedy, play/pause). Nic víc při práci ke sledování nepotřebuju.
Dotaz: Ty, zkoušel sis už někdy u práce zpívat?
NAVAR píše:Já vím že jsem jinej než ostatní...............Jsem bestie, já vím

Seš jinej. Seš svůj.
Buď si. I já budu.