Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
V Hádánicích
Moderátor: FUP - Moderátoři
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
jeden magnet versus mnoho
Pochopil jsem to tak, že je zde více lidí, kterým na overení principu jediný magnet nestačí a potrebují jich mít více.
Já takový názor a zkušenost nemám. Byl bych zvedavý, zda se treba za rok v tomhle nekdo pohne z místa. Jinak vám pánové nevzniká duvod na zbytečné provokace všech tech, kterí premýšlejí podobne, preju hezké bádání.
Ať se človek treba zamotá sám, když to tolik chce, a to je ješte tak první level, co zkolabovaly argumenty, neprišlo na další, docela škoda.
Já takový názor a zkušenost nemám. Byl bych zvedavý, zda se treba za rok v tomhle nekdo pohne z místa. Jinak vám pánové nevzniká duvod na zbytečné provokace všech tech, kterí premýšlejí podobne, preju hezké bádání.
Ať se človek treba zamotá sám, když to tolik chce, a to je ješte tak první level, co zkolabovaly argumenty, neprišlo na další, docela škoda.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: jeden magnet versus mnoho
Ty jsi s jedním magnetem prokázal konkrétně co? Točí a nebo netočí?Akord píše:Pochopil jsem to tak, že je zde více lidí, kterým na overení principu jediný magnet nestačí a potrebují jich mít více.
Já takový názor a zkušenost nemám. ..
Jestli s jedním netočí, tak to neznamená, že nebude točit s více.
Jestli s jedním točí, tak to taky neznamená, že nebude točit i s více.
Co je tak špatného na tom, že si někdo chce ověřit svoje nápady?
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
Mužu Te pooto slušne požádat, abys rozlišoval, co tvrdím já a co Ty? Nemám v úmyslu rozvíjet další diskuse, ale když nekde pracuju a skončím svou určitou práci, tak po sobe uklízím pripadný neporádek.poota píše:Ty jsi s jedním magnetem prokázal konkrétně co? Točí a nebo netočí?Akord píše:Pochopil jsem to tak, že je zde více lidí, kterým na overení principu jediný magnet nestačí a potrebují jich mít více.
Zdravím - poota
1. Já jsem se ke všem otázkám, co se a kdy točí již vyjádril v príslušném vláknu.
2. Tvrdím, že když se neco točí-netočí s více magnety, musí se stejné dít i s jedním. Také obrácene, když se neco točí/netočí s více, musí se totéž dít i s jedním. Tady nemám na mysli potrefené rešení, když nekdo naskládá magnety jednou nesprávne, a podruhé správne, aby nešlo obe situace rovnocenne porovnat. Kdo nemá patričné zkušenosti tak ať na tohle radši nereaguje.
3. Ty tvrdíš opak, co já v bodu 2., tedy že obe situace(jeden versus více) nemusí být nutne rovnocenné.
4. Nemám žádnou možnost omezovat nekoho v overování svých hypotéz, poznámka k tomu nebyla na míste.
Edit: Používám primární význam slov a vet, nikoli prevrácený ani ironizovaný a mluvím svým jménem - tolik pro ty s více uvolnenou fantasií. Dále jsem žádal o oddelení mých tvrzení od jiných, jinak se to špatne čte. Zvýraznuji také, co dosud na muj vkus málo pusobilo, soude podle ostatních vecných reakcí.
Naposledy upravil(a) Akord dne stř 02 bře 2011 18:22, celkem upraveno 1 x.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Na moji otázku Tvoje odpověď.
Dobře mi tak, nemám se hloupě ptát.
Děkuji.
Zdravím - poota
Dobře mi tak, nemám se hloupě ptát.
Děkuji.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
musim vstoupit...poota píše:Ty jsi s jedním magnetem prokázal konkrétně co? Točí a nebo netočí?Akord píše:Pochopil jsem to tak, že je zde více lidí, kterým na overení principu jediný magnet nestačí a potrebují jich mít více.
Zdravím - poota
jestli mě muj MM pojede či ne je otázka budoucna...ale...
dílčí měření na mém MM ukazují jasně,....1 magnet...netočí ..a ani nemůže....2 jsou v rovnováze ...nic ..3 magnety nic....změřeno siloměrem mě vychází že teprve při 10 ti magnetech, v mém případě pístech je to na nule... a teprve u 12 ti pístů.../ 11 ti válec se blbě dělá/ je tu jakýsi přebytek.....takže .....já až od 12 magnetů, které se chovají v konstrkci jako 1 magnet.... / jedna dvojidce....stator rotor... tak víc nevím ...ale toto tvrdím já.....jen si přeju, aby to nefungovalo.....nevím co by se stalo, kdyby jo..... m11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
12 magnetů a více bylo tuším použito u "teď si nevzpomenu přesně" byl to jakýsi antigravitační disk co pak vynálezci vždycky uletěl.martin11 píše:musim vstoupit...poota píše:Ty jsi s jedním magnetem prokázal konkrétně co? Točí a nebo netočí?Akord píše:Pochopil jsem to tak, že je zde více lidí, kterým na overení principu jediný magnet nestačí a potrebují jich mít více.
Zdravím - poota
jestli mě muj MM pojede či ne je otázka budoucna...ale...
dílčí měření na mém MM ukazují jasně,....1 magnet...netočí ..a ani nemůže....2 jsou v rovnováze ...nic ..3 magnety nic....změřeno siloměrem mě vychází že teprve při 10 ti magnetech, v mém případě pístech je to na nule... a teprve u 12 ti pístů.../ 11 ti válec se blbě dělá/ je tu jakýsi přebytek.....takže .....já až od 12 magnetů, které se chovají v konstrkci jako 1 magnet.... / jedna dvojidce....stator rotor... tak víc nevím ...ale toto tvrdím já.....jen si přeju, aby to nefungovalo.....nevím co by se stalo, kdyby jo..... m11
Definoval tam i podmínku že těch magnetů musí být 12 a více, tuším - paměť mi nějak neslouží.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Tak teda reagujem. Táto tvoja téza je úplne mylná. Na overenie stačí FUNGUJÚCI lineárny MM - s jedným magnetom sa nepohneš, ale s vhodne poskladaným systémom magnetov je tento motor funkčný. Ako iste vieš, má jednu malú chybičku - nedá sa zacyklovať, teda nespravíš z neho rotačný MM.Akord píše:2. Tvrdím, že když se neco točí-netočí s více magnety, musí se stejné dít i s jedním. Také obrácene, když se neco točí/netočí s více, musí se totéž dít i s jedním. Tady nemám na mysli potrefené rešení, když nekdo naskládá magnety jednou nesprávne, a podruhé správne, aby nešlo obe situace rovnocenne porovnat. Kdo nemá patričné zkušenosti tak ať na tohle radši nereaguje.
-
- Zasloužilý člen
Mýliš sa naopak Ty. Taký istý smot(alebo hocijaký iný patent) čo do rovnakého prejavu ide urobiť aj s jediným magnetom, to by si ale musel dačo ešte vedieť. Fascinuje ma, ako tvrdíš niečo, v čom nie si vôbec doma.chiq píše:Táto tvoja téza je úplne mylná. Na overenie stačí FUNGUJÚCI lineárny MM - s jedným magnetom sa nepohneš, ale s vhodne poskladaným systémom magnetov je tento motor funkčný.
Neplánujem sa prieť o tom, čo je lineárny motor s niekým, kto si nevie urobiť poriadok v základných pojmoch. Zatiaľ čo viem existuje na svete iba lineárny magnetický akumulátor mechanickej energie, a ten nejde považovať za fungujúci MM. Ak nejde niečo dostať do trvalého pohybu, tak nejde o prevodník energie, motor, ale iba akumulátor(ako pružina). Tak ako akumulátor nie je trvalý zdroj. Ak za motor nepovažujeme pružinu, tak motorom nie je ani lineárny MM. Mám s niektorými zjavne nekompatibilný slovník.
-
- Zasloužilý člen
S tým slovníkom súhlasím Teda: ja za lineárny motor považujem sústavu magnetov, ktorá na priamej línii umožní pohyb jednej skupiny magnetov voči druhej skupine magnetov určeným smerom. Ak ťa to zaujíma, tak to mám prakticky overené. Teória ma v tomto bode pokusov nezaujíma. Tej sa budem venovať, až budem mať potrebu lineárny pohyb zacyklovať.Akord píše:Neplánujem sa prieť o tom, čo je lineárny motor s niekým, kto si nevie urobiť poriadok v základných pojmoch. Zatiaľ čo viem existuje na svete iba lineárny magnetický akumulátor mechanickej energie, a ten nejde považovať za fungujúci MM. Ak nejde niečo dostať do trvalého pohybu, tak nejde o prevodník energie, motor, ale iba akumulátor(ako pružina). Tak ako akumulátor nie je trvalý zdroj. Ak za motor nepovažujeme pružinu, tak motorom nie je ani lineárny MM. Mám s niektorými zjavne nekompatibilný slovník.
Ešte k tej pružine: ak ju natiahneš na 1,5 násobok pôvodnej dĺžky, sila sa zvýši. Ak ju natiahneš na x-násobok, praskne. U lineárneho MM môžeš dráhu naťahovať ľubovoľne bez rizika "prasknutia pružiny"
-
- Zasloužilý člen
Re: funkční motorgenerátor
Jehehuhuhůůů, to jsem se zase pobavil! Máte to tu nějaký komický kroužek, či co?jeff píše:... Yoopee by mohl zkusit něco od chlapíků objevitelů vyzvědět, eventuelně je pozvat k nám na web, i když sem možná chodí a usmívají se nad naší nevědomostí.
Takže to jsou ti tajemní mlčící mágové - krotitelé a vyvolávači energie, ti co mají ve sklepích schované funkční magnetické motory, vůbec nikomu o nich neřeknou a aby nevzbudili podezření, neodpojí se od dodávek energie a spotřebovávají jako všichni ostatní, ale oni JENOM NA OKO, oni ve skutečnosti nemusí...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...asi nejen já ale i ostatní si o tobě myslí totéž.....máš z nás břundu, úžasně se bavíš a to je dobře...jsi Štika v klidných vodách našeho Zmagnetizovanýho rybníka.StepanPepan píše:Jehehuhuhůůů, to jsem se zase pobavil! Máte to tu nějaký komický kroužek, či co?jeff píše:... Yoopee by mohl zkusit něco od chlapíků objevitelů vyzvědět, eventuelně je pozvat k nám na web, i když sem možná chodí a usmívají se nad naší nevědomostí.
Takže to jsou ti tajemní mlčící mágové - krotitelé a vyvolávači energie, ti co mají ve sklepích schované funkční magnetické motory, vůbec nikomu o nich neřeknou a aby nevzbudili podezření, neodpojí se od dodávek energie a spotřebovávají jako všichni ostatní, ale oni JENOM NA OKO, oni ve skutečnosti nemusí...
Víš stepane či pepane, mám tě tak nějak rád....je vidět , že znáš a víš...přehled také máš, to je evidentní že nejsi seriovej rejpal. už jem se tě několikrát ptal, co že ti činí takovou radost do nás š´tourat. mohl by jsi zde být velmi platným členem...jenže tvoje vzdělání ti asi brání přiznat, že "země není placka"....ach jo...
tak ještě jinak.. napiš nám tady...nám vyvolávačům volné energie...máš tajnou myšlenku o tom, že volná energie může vůbec existovat...??..
při pomyšlení, co to je energie, tak asi nemůže...protože volná energie neexistuje....takže...a ptám se otevřeně...uvažuješ o "volné" energii jako takové, to je energii, kterou můžeme ...tak nějak navíc jakkoli využít??? a jestli ani toto řešení není nic pro tebe, páč jsi ortodoxní fyzik, pak ... co s tebou...jsi odsouzen do role diváka v divadle komedie...celé hlediště je prázdné...herců plno a ty sedíš vedle Hatlíka chlámáte se že dech popadnot nemůžete...jednou však bude konec komedie.....legrácka se stan skutečností....jeviště se stane hledištěm...a diváci....za potlesku herců odcházejí středem....hrdi, že bránili do posledního dechu klasickou fyziku ...tak pa stepane a dneska spi klidně...k cíli máme daleko .....s pozdravem mnartin11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Pepane nabízel jsem sázku, pořád jsi neodpověděl.StepanPepan píše:Jehehuhuhůůů, to jsem se zase pobavil! Máte to tu nějaký komický kroužek, či co?jeff píše:... Yoopee by mohl zkusit něco od chlapíků objevitelů vyzvědět, eventuelně je pozvat k nám na web, i když sem možná chodí a usmívají se nad naší nevědomostí.
-
- Zasloužilý člen
čo je a čo nie je motor
Motor je niečo, čo premieňa nejakú energiu na mechanickú. Páka, pružina motormi nie sú a tiež vykonávajú pohyb. Aj kolieska v hodinách sa točia a hodiny nie sú považované normálne za motor. Je zotrvačník motorom v aute na zotrvačník? To sa nedá krížom-krážom miešať, ak je to podstatné. Aby si mohol hovoriť o motore v nami očakávanom zmysle, musel by si pozorovať situáciu, že to dotyčné premieňa energiu(nie akumuluje). Inak nevieš, či hovoríš vôbec o motore. Že sa niečo hýbe, neznamená, že ide o motor, Tvoja definícia mi preto nevyhovuje a tým sa nezhodneme už na začiatku.chiq píše:1.Teda: ja za lineárny motor považujem sústavu magnetov, ktorá na priamej línii umožní pohyb jednej skupiny magnetov voči druhej skupine magnetov určeným smerom.
2.Ešte k tej pružine: ak ju natiahneš na 1,5 násobok pôvodnej dĺžky, sila sa zvýši. Ak ju natiahneš na x-násobok, praskne. U lineárneho MM môžeš dráhu naťahovať ľubovoľne bez rizika "prasknutia pružiny"
2. Nepodstatný detail, ale je to asi tak,že magnet je ,,natiahnutý,, najviac po magnetizácii, ak by bol mechanicky slabý, a krehkejší, tak pri prvotnej magnetizácii praskne rovnako ako tá pružina, a k zákazníkovi sa preto ani nedostane.
Verím teda, že nebude treba, aby som ďalej riešil, aký je rozdiel medzi motorom, mechanickým strojom a akumulátorom.
-
- Zasloužilý člen
Re: čo je a čo nie je motor
Rozdiel medzi nami je v tom, že zatiaľ čo ty sa utápaš v definíciách, ja pracujemAkord píše:Motor je niečo, čo premieňa nejakú energiu na mechanickú. Páka, pružina motormi nie sú a tiež vykonávajú pohyb. Aj kolieska v hodinách sa točia a hodiny nie sú považované normálne za motor. Je zotrvačník motorom v aute na zotrvačník? To sa nedá krížom-krážom miešať, ak je to podstatné. Aby si mohol hovoriť o motore v nami očakávanom zmysle, musel by si pozorovať situáciu, že to dotyčné premieňa energiu(nie akumuluje). Inak nevieš, či hovoríš vôbec o motore. Že sa niečo hýbe, neznamená, že ide o motor, Tvoja definícia mi preto nevyhovuje a tým sa nezhodneme už na začiatku.chiq píše:1.Teda: ja za lineárny motor považujem sústavu magnetov, ktorá na priamej línii umožní pohyb jednej skupiny magnetov voči druhej skupine magnetov určeným smerom.
2.Ešte k tej pružine: ak ju natiahneš na 1,5 násobok pôvodnej dĺžky, sila sa zvýši. Ak ju natiahneš na x-násobok, praskne. U lineárneho MM môžeš dráhu naťahovať ľubovoľne bez rizika "prasknutia pružiny"
2. Nepodstatný detail, ale je to asi tak,že magnet je ,,natiahnutý,, najviac po magnetizácii, ak by bol mechanicky slabý, a krehkejší, tak pri prvotnej magnetizácii praskne rovnako ako tá pružina, a k zákazníkovi sa preto ani nedostane.
Verím teda, že nebude treba, aby som ďalej riešil, aký je rozdiel medzi motorom, mechanickým strojom a akumulátorom.
-
- Stálý člen
Pratele, kazdy zdroj energie je podle fyziky a bude dodrzovat vesmirne zakony, jenom to ta soucasna fyzika jeste nevi!!.poota píše:Elfí,martin11 píše:...uvažuješ o "volné" energii jako takové, to je energii, kterou můžeme ...tak nějak navíc jakkoli využít??? ..
ono v téhle rovině ani tak nejde o skutečně volnou energii, která vzniká jakoby z ničeho. Spíš bych řekl, že problém je v energii, která by byla levnější, popřípadě naprosto nezpeněžitelná. Pokud by byl její zdroj zcela regulérní podle pravidel fyziky pro základní školy, ale pocházel by ze zdroje, který není ničím majetkem, nedá se měřit a ani nepůjde zpoplatnit distribuce, bude se proti ní brojit úplně stejně, ba ještě hůř a nevybíravěji.
Kdyby byla z vody, tak bude voda dražší než benzín. Kdyby byla ze vzduchu, tak se bude platit paušál za "užívání energie".
To není nějaký strach z porušování fyzikálních zákonů, to je přímo panická hrůza z toho, že by se mohl zhroutit celý ten kšeft s energií. Když někdo postaví stroj, který bude opravdu dodávat energii úplně zadarmo, tak se ten stroj bude prodávat tak draho, že se investice vrátí až za deset nebo dvacet let, což bude také shodou okolností i zhruba jeho životnost. Tak nějak vypadá realita - promiň.
Zdravím - poota
TC dava uzivateli vice nez vklada, takze system s pridanou energii a tedy COP>1 je komercni
fakt. Na tom nemuze nic zmenit ani soucasna ani ta budouci fyzika. Verim, ze se casem
najde vice zarizeni, ktera budou splnovat tyto predpoklady.
A PEPANO_HATLIKO_ODPURCI?
Az se to objevi oni budou stat v prvni rade a kricet "Vzdyt jsme jsem to rikali uz davno. Vsechno bylo tak jasne a
vsichni jsme to prece vedeli. Vzdyt je to prece podle (noveho) 3. Termodynamickeho zakona uplne samozrejme"
PS: zdroj citace: prevzato z casopisu Fyzikalni zpravodaj č. 8/2012.
Naposledy upravil(a) Jarin's dne stř 02 bře 2011 23:19, celkem upraveno 1 x.
Mám-li být zasažen myšlenkou, ať se o tom raději svět dozví hned.