... také jsem neměl strach, dokud jsem se s tím nesetkal ve své blízkosti ... později se detailně rozepíši .......... ne, z toxické psychozy opravdu strach nemám........a u nikoho koho sem za svuj život potkal co užívají tuto látku (a sou jich stovky) sem nic takovýho nepozoroval...... ....to co sem si přečetl v těch odkazech sou ale, teda podle mě, pěkný krávoviny.....a přesně podle těchto článku lidi soudí a odsuzují....
... v tomto s tebou souhlasím ... jsem uživatelem obou těchto "legálních drog" ... alkohol čas od času na "vyčištění palice" (zhruba 2x měsíčně) ... a cigarety každodenně (mmch, dokonce mi jednou zachránily život ... klasická otrava kysličníkem uhelnatým z důvodu špatného tahu komína při venkovní teplotě -18°C ... všichni kolem již omdleli, ale já jediný byl v pohodě ... důsledek stálé hladiny CO v krvi ... u mne se otrava dostavila až o několik hodin později ... ) ........z alkoholu mám větší strach ,znám spoustu lidí co sou po něm agresivní (což je po konopí nemožné,četls že by Indové někdy proti někomu válčili ) ,znám i lidi v okolí co sou agresivní po jednom dni abstáku na nikotin...
... jak už jsem psal ... stačí i jenom několik pár šluků ... nebo jen požití pečiva či jiných "cukrovinek" s obsahem THC (např. "očkolády") ... intoxikace může vzniknout různými způsoby .....a mimo jiné moje užívání konopí kouřením se dá do roka spočítat tak .na jedné ruce ,a užívání alkoholu ještě míňkrát.....to jen aby se neřeklo že jsu nějakej hulič a propagátor drog........všeho z mírou....
... také jsem experimentoval ... hlavně v mládí (ve věku 20 -25 let) ... kdysi jsem vyzkoušel takříkajíc všechno možné i nemožné, včetně zde zmíněného LSD ... ale vždycky to bylo pouze z důvodu zvědavosti ... navíc pod dohledem "zkušených" ... zkrátka to, čemu se říká "řízený trip" ... a vždycky jen jednou, abych se vyhnul možné závislosti (krom "brčka" cca několikrát do roka )Byla řeč o tom že užití nějaké drogy otevírající mysl, za nějakým konkrétním dobrým učelem ,není naškodu a někdy má i smysl...... uživání jakékoli drogy proto aby člověk nemusel řešit realitu a všecky jeji starosti je blbost......
... ale poté, co jsem viděl "toxickou psychózu" naživo, se tomu všemu již striktně vyhýbám ...
... znám pouze jednoho člověka, kterému pravidelné každodenní hulení "nevadí", ... přesněji řečeno, kterého mohu již více jak 10 let sledovat a mohu říci, že se opravdu psychicky nemění (k horšímu) ... zato ale znám spoustu huličů, u kterých je zcela evidentní, že jim marjánka s postupem doby zpomaluje reflexy a jejich přístup k životu se začíná stávat dost vágním ( stejně jako u spousty dalších kamarádů, kteří si dávají ty své pravidelné "dvě tři piva denně") ... o ztrátě logického uvažování už ani nemluvě ...Znám lidi co hulí přes dvacet let a normálně pracují a nepoznáš je a znám pár alkoholiku, co kratší dobou chlastaj a už stáli stát nemalé peníze za léčení v léčebně a navíc mají invalidní duchod.....
.Takže abych to shrnul, psychyicky labilní člověk by si měl dat pozor na jakoukoliv drogu včetně tabáku a alkoholu ....a samozřejmě muže nastat případ že nějakej druh konopí někomu nesedne, ale jinej druh zase jo.......a někdo taky třeba umře po užití jednoho panáka alkoholu
... může to postihnout kohokoliv ... i psychicky vyrovnaného člověka ... vždyť lidský mozek je zatím ještě stále "jedna velká neznámá" ...