Tož tedy moje setkání s agresivním manipulátorem.
U nás v zaměstnání takový je. Představíte-li si že každý den vám tento člověk ničí náladu, že když jdete do práce a již kvůli tomuto člověku nemáte chuť vůbec tam jít. Tento člověk ječí neustále, jak všichni jsou na ….., jako národ jsme na …… nikdo nic nedělá… atd. atp. Přitom sám se nikdy nepřetrhne a to ze zásady. Po několika měsících jsem toho měl plné zuby a požádal jsem ho slušně, aby se takto ke mně nechoval. Chyba, jeho výpady vůči mně nabraly ještě intenzívnějšího rázu. K sakru situace a to jsem ještě k tomu fatalista a ač beran tak asi jeden z nejhodnějších a nejtrpělivějších ale jsa zahnán do kouta a zhrzen neochotou a zvýšenou agresivitou jako reakci na slušnou žádost se ve mně probouzí zlý beran ale jsa zde nějaký pátek a vím že berana je nutno krotit a donutit ho použít místo toulců to co je pod nimi, tož teda rozum.
A přemýšlím, a začínám se stydět, jak jsem slepý a důvěřivý až docházím k závěru, žádný beran, ale ovce jsem.
Začne řvát, všichni jsme na …. Jako národ atd. Nic jsem mu neudělal , tak proč ječí?
Začnu ho chlácholit, a ujišťovat že proti němu nic nemám. Ouha je to horší, více řevu a ohnivého projevu. VYSVĚTLENÍ: začal jsem si všímat, že vyvolá ve mně hnusný pocit a pak jsem automaticky a bez přemýšlení šel udělat to, co měl udělat on, aniž bych si toho všimnul,
Nebo udělám to o co si řekne. Pokus požádat aby se k ,mně tak nechoval takového člověka utvrdil, že jsem ovce, a jako taková snese ještě větší kapky, neboť pro tohoto manipulátora jsem neprojevil slušnou formou pokus o smír, ale projevil jsem slabost. Takže pokud toto vím, vím vše a je trestuhodné být ovcí a navrátit hodnost berana je nezbytností.
Přichází aktivní obrana
On řve, nikdo nic nedělá
Já na to, hele já s tebou na směně nejsem, a tudíž o tobě nemohu říci že nic neděláš ale naopak věřím že vypustíš duši aby jsi nenechal vše na ostatních. Světe div se, lež jak věž, funguje to, a on se ještě poctěně kření, ale je to začátek, budete muset manipulátora přesvědčit o tom že nejste ovce, ale že jste silnou osobností, tož silný organizmus bacil jen tak neskolí.
Takže ještě dva kontramanipulátorské tipy
Všichni Češi stojíme za ……
To je mi líto že patříš mezi lidi kteří se takto cítí, já jsem Moravák a jsem na to hrdý a jsem hrdý i na to že žiji mezi Čechy, kteří se takto necítí.
Příklad posledního rozhovoru s mým šéfem.
On: Jme strašnej národ, závidíme úspěch.
Moje odpověď. Tomu nevěřte šéfe, podívejte se třeba na mně, copak někomu něco závidím, proč bych to dělal, a když nezávidím já tak nemůžu být sám, musí nás být mraky, to si vymyslel nějaký závistivec a myslí si že takoví jako on jsme všichni.
Výsledek, udiven a neschopen kontrovat.
PS: Pro animala který jednal zřejmě neuváženě zbrkle, KONTRAMANIPULACE je sice formou manipulace, to máš absolutní pravdu. ale pozor, manipulátor s námi většinou manipuluje jen proto že nejsme schopni projevit vlastní názor, my používáme kontramanipulaci k mírovým účelům a ne k účelové manipulaci s manipulátorem pro svůj prospěch. My nechceme válčit s manipulátory, my s nimi chceme slušně žít v míru, ale ten si jaksi musíme zasloužit. A to je zatraceně velký rozdíl. A proto slušným lidem nemusím říkat aby moudro nezneužívali ale využívali pro blaho veškerenstva, neboť oni to ví ajá pevně věřím že je nás hodně a že nás budou mraky.
A pro sebe. Vítej zpět berane mezi mraky...