Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Relax u kávičky

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Studie: Víc než slunce zdražují elektřinu příijmy ČEZu

Příspěvek od aNONym »

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Bum bác

Příspěvek od tbest »

adam.benda píše:Přátelé,
právě jsem se pokusil další Elektret.. Prorazilo se mi dielektrikum, oblouk, rána jako z děla, vosk ve vlasech, na ksichtě a po půlce místnosti..
Ahoj Adame,
pokud máš lehké popáleniny, výborná je na to konopná mast dělaná ze sádla. Přestává to okamžitě pálit a hojí i jizvy.
Ať se daří. Měj se.
Tom.

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Příspěvek od adam.benda »

tbest píše:Ahoj Adame,
pokud máš lehké popáleniny, výborná je na to konopná mast dělaná ze sádla. Přestává to okamžitě pálit a hojí i jizvy.
Ať se daří. Měj se.
Tom.
Tomáši děkuju, popáleniny sice nejsou, ale měl jsem ten vosk obohacený o drcený křemičitý písek, pravděpodobně se mi něco dostalo do oka, ale už je to venku. Teď už jen ten svinčík, který to tu zanechalo.. :)
Také ať se vše daří a díky!

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Studie: Víc než slunce zdražují elektřinu příijmy ČEZu

Příspěvek od NAVAR »

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

adam.benda píše:
tbest píše:Ahoj Adame,
Ať se daří. Měj se.
Tom.
Tomáši děkuju, popáleniny sice nejsou, ale měl jsem ten vosk obohacený o drcený křemičitý písek, pravděpodobně se mi něco dostalo do oka, ale už je to venku. Teď už jen ten svinčík, který to tu zanechalo.. :)
Také ať se vše daří a díky!
....už jsem tady několikrát psal....když pracuješ s Neodym magnetem.....brýle nebo ochranný štít....lítaj odštěpky./ mě tedy opravdu lítaly/...elekret a různé výboje a pokusy a kyseliny ----to samé.....kurňa ....ochranný štít není tak drahej....a tady ani MMS nepomůže.....
...takže všichni povině....koupit ....nebo si napište Ježíškovi..... :idea: ..../ vzpomeňte si na známé...Jaromíre ...nestrkej ty vypálený sirky zpět do krabičky....nevyplatí se ti to....!!!.../ ....krásný kutilský podzim přeje martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

trochu adrenalinu...

Příspěvek od jarda ovčák »

Informace o daňovém zatížení pracujících – přečti pozorně celé !!!

Níže uvedený text není žádná legrace, které se po internetu běžně šíří. Je to smutná skutečnost, kterou si pracující běžně neuvědomují. A přitom jde o jejich peníze.

100 000,- = VÁŠ HRUBÝ PŘÍJEM (na kolik si Vás firma cení)

19 270,- = soc.pojištěni "zaměstnavatele" 26% hrubé mzdy

6 630,- = zdrav.pojištěni "zaměstnavatele" 9% hrubé mzdy

103,- = povinné úrazové pojištěni 0.14% hrubé mzdy

Tyto položky za Vás musí státu odevzdat firma, o tom žádné informace nemáte.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

73 997,- = HRUBÁ MZDA (údaj na výplatní pásce)

5 920,- = soc.pojištěni "zaměstnance" 8% z hrubé mzdy

3 320,- = zdrav.pojištěni "zaměstnance" 4,5% z hrubé mzdy

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

64 747,- = ZÁKLAD DANĚ

20 719,- = Daň z příjmu max. 32%

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

44 028,- = ČISTÁ MZDA (vyplaceno) sazba přímých daní 56%

10 039,- = DPH 5% nebo 19% + spotřební daně (uveden průměr DPH)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

36 989,- = zůstatek - celková daňová kvóta zdanění práce je 64%

Za 100 000,- které za Vaši mzdu vydá Váš zaměstnavatel si můžete koupit zboží v celkové hodnotě 36 989,-.
V případě nižších příjmů a zdanění nejnižší sazbou daně z příjmu 15% je konečný zůstatek 45 111,-, tj. celková daňová kvóta 55%. Progrese tedy skutečně není velká - 9% - pouze s tou drobností že absolutní zatížení všech příjmů, vysokých i minimálních, je drtivé.

Do práce chodíte proto, abyste si mohli za vydělané peníze něco koupit.Když si tedy za zbylých 36 989,- Kč "něco" koupíte (kromě potravin je dnes skoro všechno v sazbě 19% a tam bude patřit i bydlení), prodávající odvede státu daň z přidané hodnoty o kterou jsou prodávané zboží, nebo služby pochopitelně dražší. Ve skutečnosti tedy zůstane jenom 30 326,- Kč. Takže z každých Vámi vydělaných sto tisíc skoro sedmdesát tisíc dostane stát, protože pracujete, abyste si mohli něco koupit.

Není to žádný trik ani manipulace, je to prostý souhrn faktů, který stát zahaluje houštím tisíců stránek zákonů, vyhlášek a pokynů. Kromě těchto daní stát vybírá ještě mnoho dalších daní od lidí, podniků a podnikatelů - daně z nemovitosti, daně z prodeje nemovitostí, darovací daně, daně dědické, daně z příjmů, daně silniční, atd., atd.

Kde ty peníze jsou, když zdravotnictví je v krizi, školství zanedbané, po silnicích se skoro nedá jezdit, atd. atd.? Platíme tolik za své sociální jistoty, nebo spíš za "jistoty" vládních úředníků a za jistoty těch, kterým se nechce pracovat? Jestliže podstatně vzrostl počet vládních úředníků, jestliže nezaměstnanost stoupla na dvojnásobek, pak pochopitelně jsou také vyšší výdaje. Větší zdanění práce samozřejmě prodražuje pracovní sílu a vedle zdražování výrobků a služeb vede také k propouštění, protože firmy a podnikatelé buď krachují nebo nejsou schopní uživit tolik zaměstnanců, kolik by potřebovali. Mnohem víc peněz se však propadne a zašantročí v neprůhledných, pochybných a často předražených státních zakázkách a v korupci spojené s jejich realizací.

Proč je to lidem jedno? Proč se neptají, jak je možné, že v Chorvatsku postaví 100 km dálnice za jediný rok a za poloviční cenu než u nás, proč se neptají, kam se ztrácí stovky miliard ze státního rozpočtu, proč se neptají, kdo jednou bude platit ty ohromné dluhy a úroky z těchto dluhů tak špatně hospodařícího státu, jak dlouho nám porostou daně?

A to ještě zapomínáme na spotřební daň, která je na alkoholu, benzínu, cigaretách atd., ta je ve většině případů 30% a více.
Nutné doplatky na léky, školní potřeby, zdravotní péči (zuby,klouby.........).

Poplatky za odpad, vodné stočné, energie, kde podíly má zase náš hodný stát, který nám občanům prodává energie mnohem dráž, než ji prodává do zahraničí. Poplatky za komíny, za vodu, která naprší na náš majetek, rozhlas, televize a další.

Jestli nechcete, aby bylo ještě hůř, ptejte se,
a také pošlete tento email svým známým.
Tak málo lidí ví, o kolik je stát ve skutečnosti obere...

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: trochu adrenalinu...

Příspěvek od Palo »

jarda ovčák píše:Informace o daňovém zatížení pracujících – přečti pozorně celé !!!
Ale to my přece všechno víme a nějak významně nás to - jak je vidět - netrápí. Klidně budeme chodit do práce dál, ať peníze (tedy naši práci), které vyděláme, náš stát rozháže kde ho napadne. Nezajímá nás to. Ať si stát dělá co chce - děláš Jardo, jako bysme měli čas na to se tím vůbec zabývat ;) Takové jsou zákony a my s tím nic nenaděláme. Víš co to jsou zákony? To je něco, s čím nic nenaděláš...
Jen nás celkem štve, že budeme muset dělat ještě víc, abysme měli víc peněz...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
adam.benda
Zasloužilý člen

Re: trochu adrenalinu...

Palo píše:... Jen nás celkem štve, že budeme muset dělat ještě víc, abysme měli víc peněz...
A ještě budeme uctivě děkovat, když vůbec bude KDE dělat ještě víc.. :D
Přibližné vědomí jsem o "rozpočtu výplaty" měl, ale vidět to takhle pěkně v číslech...
Nechci čekat až do roku 2012, ať si to trochu pospíší.. Možná jakákoliv případná katastrofa bude vlastně spásou.

martin11
Zasloužilý člen

ze života...

Příspěvek od martin11 »

Výbornej recept na tresku:
Potřebujeme: tresku, olivový olej, papriku, česnek, kmín, cibuli, sůl, pivo a ženu.
Způsob přípravy: postavíme ženu s ingrediencemi do kuchyně a zavřeme za ní dveře. Otevřeme si pivo a za půl hodiny je jídlo hotové.
Je to vynikající chuťovka a nedá skoro žádnou práci!

Dr.Oetker.
Manžel sleduje fotbal.
Žena ho vyruší: “Můžeš opravit světlo na chodbě? Dlouho nesvítí.“
„Vypadá to snad, že bych měl na čele napsáno-elektrikář?“
„A co dveře u ledničky? Nedovírají.“
„Cože? Mam tam snad napsáno – pracovník Calexu?“
„Co alespoň opravit schody? Celé se hýbou, můžeme se na nich zranit.“
„jsem snad tesař s nápisem – OBI? Mám toho dost. Jdu do hospody, tam bude aspoň klid.“
Po dvou hodinách v něm začne hlodat svědomí a z hospody odchází.
Vrací se domů: schody opravené, světlo funguje. Vezme si pivo z lednice – je opravená.
Přistoupí k ženě: „ Teda jsi fakt dobrá. Jak jsi to všechno udělala?“
„Já ne, seděla jsem venku a brečela. Okolo šel borec a ptal se proč brečím?“
„Tak mu to povídám a on řekl, že to vše udělá, ale že se s ním buď vyspím, anebo mu upeču buchty.“
„A jaké jsi mu upekla?“
„ Já? No mám snad na čele napsáno Dr.Oetker?“

Snílek
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Nenasytnost

Příspěvek od Snílek »

Holt nenasytnost 8)

adam.benda
Zasloužilý člen

Re: Nenasytnost

Snílek píše:

Holt nenasytnost 8)
To už je dávno, co jsem to někde viděl, ale je to skvělé! :laugh: :color:

adam.benda
Zasloužilý člen

MAI

Právě nově narozený... měřič aditivního indukování.
Nevěděl jsem, jak jinak to nazvat. Uvnitř hrůza (zesvětlení fotky ten dojem ještě zhoršuje), ale byl jsem příliš líný, abych se dělal s plošným spojem. :D
Jde o to, že řídící obvod napřed pustí impulz do cívky (která je externě na takové dlouhé tyči - viz. foto) a pak sleduje, jaké se zpětně naindukuje opačné napětí. Toto opačné napětí se jímá do kondenzátoru a poté se vybíjí přes odpory a ampermetr.
Zařízení jsem postavil za účelem naivně hledat něco, co by způsobilo naindukování většího napětí, než za normálních okolností.
Je to hlavně radost, už je to pěkně dlouho, co jsem si nic nepostavil.. :pivko:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

martin11
Zasloužilý člen

Re: MAI

Příspěvek od martin11 »

adam.benda píše:Právě nově narozený... měřič aditivního indukování.
Nevěděl jsem, jak jinak to nazvat. Uvnitř hrůza (zesvětlení fotky ten dojem ještě zhoršuje), ale byl jsem příliš líný, abych se dělal s plošným spojem. :D
Jde o to, že řídící obvod napřed pustí impulz do cívky (která je externě na takové dlouhé tyči - viz. foto) a pak sleduje, jaké se zpětně naindukuje opačné napětí. Toto opačné napětí se jímá do kondenzátoru a poté se vybíjí přes odpory a ampermetr.
Zařízení jsem postavil za účelem naivně hledat něco, co by způsobilo naindukování většího napětí, než za normálních okolností.
Je to hlavně radost, už je to pěkně dlouho, co jsem si nic nepostavil.. :pivko:
...to je mooooc hezký,....ale nějak jsem si při popisu funkce nezarelaxoval.. :evil: ..no nevím jak kdo....

...přijeď na setkání...27.11 2010 a přines to ukázat....slibuješ už 2 roky , že se ukážeš.....také na tema magnetismus bychom si mohli přátelsky podebatit.....zdraví martin11 :lol:

adam.benda
Zasloužilý člen

martin11 píše:...to je mooooc hezký,....ale nějak jsem si při popisu funkce nezarelaxoval.. :evil: ..no nevím jak kdo....

...přijeď na setkání...27.11 2010 a přines to ukázat....slibuješ už 2 roky , že se ukážeš.....také na tema magnetismus bychom si mohli přátelsky podebatit.....zdraví martin11 :lol:
Děkuju a omlouvám se za ten nestravitelný popis funkce.. :D Jde o to, že když začnu pouštět do cívky proud a najednou to vypnu, cívka mi nazpátek kopne napěťovou špičku a prakticky by mi měla vrátit tolik energie, tolik jsem do ní vložil (mínus nějaké ztráty samozřejmě). Možná lze ale najít věci, v jejichž přítomnosti cívka vrátí více energie, než jsme do ní vložili. Mám takový tip, že by mohlo jít o radioaktivní předměty. Pokud by tohle skutečně byla pravda, stavíme se třeba u Příbrami u uranových dolů pro pár šutrů, nasypeme je někam blízko k cívce (nebo je přímo použijeme jako jádro cívky) a po připojení na vhodný řídící obvod bychom v případných těžkých časech mohli cucat energii. Takže sondu od téhle mé hračky přiložím k šutráku a na ukazateli uvidím, jestli dochází k nějakému "přídavnému indukování" elektrické energie (= "aditivní indukování"). Pokud se mi ukazatel pohne doprava, prakticky máme vyhráno a takový generátor by už stačilo jen postavit. (Cívka s radioaktivním materiálem může být pak zakopána hluboko v zemi uzavřená ještě do nějaké masivní nádoby.. proč ne..)

Pokud je můj tip mylný, polezu kolem Příbrami a ukazatel se ani nehne. Samozřejmě bych radši, kdyby někdo vlastnil nějaký alespoň trochu svítící šutřík nebo něco jiného.. Cokoliv, co by vykazovalo alespoň slabé radioaktivní záření. (Bohužel, tak slabé záření, které vykazuje třeba člověk, na to nestačí, to bylo první, co jsem vyzkoušel :) ).

Tak kdyby někdo něco měl a chtěl by se toho zbavit, nebo to třeba zapůjčit...

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

adam.benda píše:...Cokoliv, co by vykazovalo alespoň slabé radioaktivní záření. Tak kdyby někdo něco měl a chtěl by se toho zbavit, nebo to třeba zapůjčit...
Kámoš chtěl vyzkoušet měřák radioaktivity, tak jsme pořídili u dalšího kámoše - chemika toto video:
[youtube][/youtube]
Ale nejsem si jist, jestli bych chtěl něco takového dovést...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“