Říká ti něco pojem "gravitace"?buky píše: Odkud tedy bere kvádr energii aby mohl působit reakční silou?
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Newton a jeho zákony
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: 3. Newtonův zákon
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 10 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Co má stím gravitace?Ilem píše:Říká ti něco pojem "gravitace"?buky píše: Odkud tedy bere kvádr energii aby mohl působit reakční silou?
Bavíme se přece o silách horizontálně působící, a gravitace působí vertikálně.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Buky, co když problém není v zákoně, ale v tobě? Co když to prostě jenom nechápeš? Co když na to nestačíš?buky píše:... Touto otázkou chci upozornit na nelogický nesmysl , a to je 3. Newtonov zákon!!!
Všichni lidi nejsou stejně chytří. Jsou lidi chytřejší a hloupější. Stejně jako já bych se nehodil na vzpěrače, a to ani kdybych pilně cvičil, stejně se někdo jiný nehodí k určité duševní činnosti, protože k tomu prostě nemá schopnosti a předpoklady. Je spousta lidí chytřejších než já, jsou různé oblasti fyziky nebo matematiky, jejichž zkoumání jsem vzdal, neboť bych to nepochopil buďto vůbec, nebo s neúměrně velkých úsilím.
Nějakou určitou informaci o tvém vzdělání jsem myslím nedostal, neměl by jsis sám zjistit, jak na tom jsi, pokud se to nedá usoudit podle vzdělání? Třeba si nech udělat test, ale myslím opravdový, máte na slovensku Mensu?
Třeba by jsi se na tu fyziku mohl vykašlat, co myslíš? Když ani nejsi ochotný se trochu namáhat a cokoliv se naučit, a pořád říkáš to samé dokola... Diskuze s tebou jsou únavné a vůbec nikam nevedou, já jsem je úplně vzdal a do žádné fyzikální diskuze s tebou se už nikdy nepustím.
-
- Zasloužilý člen
Pepane, není pro mně lepší studium, ako se prát s kritikama, protože co se tady dozvíš ti žádná knižka neposkytne. Pak se nediv že jsi vedle, nedokážeš to strávit a proto nedokážeš ani seriozne protiargumentovat.StepanPepan píše:Buky, co když problém není v zákoně, ale v tobě? Co když to prostě jenom nechápeš? Co když na to nestačíš?buky píše:... Touto otázkou chci upozornit na nelogický nesmysl , a to je 3. Newtonov zákon!!!
Všichni lidi nejsou stejně chytří. Jsou lidi chytřejší a hloupější. Stejně jako já bych se nehodil na vzpěrače, a to ani kdybych pilně cvičil, stejně se někdo jiný nehodí k určité duševní činnosti, protože k tomu prostě nemá schopnosti a předpoklady. Je spousta lidí chytřejších než já, jsou různé oblasti fyziky nebo matematiky, jejichž zkoumání jsem vzdal, neboť bych to nepochopil buďto vůbec, nebo s neúměrně velkých úsilím.
Nějakou určitou informaci o tvém vzdělání jsem myslím nedostal, neměl by jsis sám zjistit, jak na tom jsi, pokud se to nedá usoudit podle vzdělání? Třeba si nech udělat test, ale myslím opravdový, máte na slovensku Mensu?
Třeba by jsi se na tu fyziku mohl vykašlat, co myslíš? Když ani nejsi ochotný se trochu namáhat a cokoliv se naučit, a pořád říkáš to samé dokola... Diskuze s tebou jsou únavné a vůbec nikam nevedou, já jsem je úplně vzdal a do žádné fyzikální diskuze s tebou se už nikdy nepustím.
Pri fyzike ROZHODUJE EXPERIMENT!!!
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Ano, správně, gravitace působí vertikálně a způsobuje co? Tření.buky píše:
Co má stím gravitace?
A jak působí tření způsobené gravitací? Horizontálně. Až takhle jednoduché to je. Jen trochu namáhat mozkové závity.
Nebude-li gravitace nebude ani akční ani reakční síla mezi lokomotivou a betonovým kvádrem, ani kdybys měl tu nejsilnější lokomotivu na světě.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
Ale choďIlem píše:Ano, správně, gravitace působí vertikálně a způsobuje co? Tření.buky píše:
Co má stím gravitace?
A jak působí tření způsobené gravitací? Horizontálně. Až takhle jednoduché to je. Jen trochu namáhat mozkové závity.
Nebude-li gravitace nebude ani akční ani reakční síla mezi lokomotivou a betonovým kvádrem, ani kdybys měl tu nejsilnější lokomotivu na světě.
Vynechme tedy g.
Lokomotivy i kvádr se budou pohybovat volně v prostoru. Lokomotivy budou mít raketové motory, při zažehnutí motorů u obou lokomotiv se budou přetláčet přes beton. kvádr. Ak budou mít raketové motory stejnej tah, tak budou síly protisobě působíci stejné a lokomotivy se nikam nepohnou.
Ale ak necháme působit silou jen jednu lokomotivu na betonovej kvádr, tak co se stane? No přece bude lokomotiva zrychlovat s polu z kvádrem.
Kam se poděla energie kvádru aby mohla působit protisilou?
Stačí jen reálně předpovědět.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť už jsem ti odpověděl. A na to ses mě zeptal, co má s tím gravitace? Právě to, že gravitace dává kvádru energii, aby mohl působit protisilou. Ptáš se na něco, na co si sám odpovídáš. Tak co chceš?buky píše:Ale choďIlem píše:Ano, správně, gravitace působí vertikálně a způsobuje co? Tření.buky píše:
Co má stím gravitace?
Vynechme tedy g.
Lokomotivy i kvádr se budou pohybovat volně v prostoru. Lokomotivy budou mít raketové motory, při zažehnutí motorů u obou lokomotiv se budou přetláčet přes beton. kvádr. Ak budou mít raketové motory stejnej tah, tak budou síly protisobě působíci stejné a lokomotivy se nikam nepohnou.
Ale ak necháme působit silou jen jednu lokomotivu na betonovej kvádr, tak co se stane? No přece bude lokomotiva zrychlovat s polu z kvádrem.
Když vynecháš g - není tření - není protisíla.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
Ty považuješ tření za protisílu?Ilem píše:Vždyť už jsem ti odpověděl. A na to ses mě zeptal, co má s tím gravitace? Právě to, že gravitace dává kvádru energii, aby mohl působit protisilou. Ptáš se na něco, na co si sám odpovídáš. Tak co chceš?buky píše:Ale choďIlem píše:Ano, správně, gravitace působí vertikálně a způsobuje co? Tření.
Vynechme tedy g.
Když vynecháš g - není tření - není protisíla.
K tření dochází při konání práce, např. ak zaháknu siloměr mezi lokomotivu a betonovej kvádr který je položenej na kolejích.
Ak lokomotiva pohne kvádrem, tak siloměr ukáže sílu a měřič vzdálenosti ti ukáže jakou dráhu si ujel, co je práce W=F.s
Ak položíš kvádr na vagon, tak tření bude menší a siloměr ukáže menší sílu aproto se bude konat i menší práce.
Protisíla je např. ak začnu kvádr na vagonu tahat do kopce, tam už začína působit g a taky to změří i siloměr. A to je taky jedinej případ kde nepotřebuješ na protisílu energii, protože gravitace se snaží přitáhnout celou sopravu k jádru země.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 10 poděkování
Přesně tak.buky píše:Pri fyzike ROZHODUJE EXPERIMENT!!!
A právě na základě experimentů nebo dokonce jen pozorování přirozených jevů v přírodě dokázal Newton svou soustavu zákonů formulovat. Z prstu si rozhodně nic nevycucal.
-
- Zasloužilý člen
Tuco píše:Přesně tak.buky píše:Pri fyzike ROZHODUJE EXPERIMENT!!!
A právě na základě experimentů nebo dokonce jen pozorování přirozených jevů v přírodě dokázal Newton svou soustavu zákonů formulovat. Z prstu si rozhodně nic nevycucal.
Že právě Buky něco takového řekl, je velice legrační a zábavné. Pokud se mu nelíbí Newtonovy zákony, proč neuskuteční nějaký experiment, který je vyvrátí?
Místo toho tady jenom mluví a mluví a mluví a mluví a mluví pořád dokola, nic se mu nedá vysvětlit, nic nepochopí, jenom mluví a mluví a mluví a ptá se pořád na stejné věci a mluví a mluví a nic se nenaučí jenom mluví a mluví a mluví a mluví a mluví a mluví a mluví a mluví a mluví a mluví do zblbnutí.
Udělej pokus a vyvrať Newtonovy zákony! (že hmotnost není konstantní a další výdobytky relativistické fyziky zanedbáme, neboť nejsou pro náš život důležité)
Vyvrať je pokusem, který uskutečníš a nebudeš o něm jenom mluvit, nebo mlč, Buky!
... NEBO MLČ!
... NEBO MLČ!
... NEBO MLČ!
... NEBO MLČ!
... NEBO MLČ!
... NEBO MLČ!
... NEBO MLČ!
Mlč už nebo se z tebe někdo zblázní.
Jestli se to už nestalo...
2011-02-05 13:36 Edit: a.b
-
- Zasloužilý člen
Stepan Pepan
Historie se opakuje, zem je plochá, zem je kulatá, existují stovky předpolkladů, které můžou, anebo nemusí být pravdivé.
Ty nepovažuješ pokus s lokomotivami za experiment?
Když jenom mluvím, mluvím, mluvím, proč se na tom nepobavíš?
Už víš proč se nemůžeš vytáhnout za tkaničky z bláta? Myslíš že je to kvůli tomu, že akce vyvolává stejnou r reakci? To je VELKEJ OMYL !!!
Ano, rozhoduje experiment a ten stačí reálne předpokládat.
Jsi nervóznej a dělá se ti nevolno? Dej si panáka a hoď se o zem, možná to pomůže.
Ty nepovažuješ pokus s lokomotivami za experiment?
Když jenom mluvím, mluvím, mluvím, proč se na tom nepobavíš?
Už víš proč se nemůžeš vytáhnout za tkaničky z bláta? Myslíš že je to kvůli tomu, že akce vyvolává stejnou r reakci? To je VELKEJ OMYL !!!
Jsi nervóznej a dělá se ti nevolno? Dej si panáka a hoď se o zem, možná to pomůže.
-
- Zasloužilý člen
.
prrrrrrd prd prd prd prd prd prd prd prrrd prd prd brmbrmbrm brm brm brm brm esta musika espacion juuuu to je jízda imi banda toke rok bambíííno latino amstrdam amstrdam me cora son, ju ju ju ju ju rytmus rytmus hahahahahaaaaaaaaaaaaaaa bambíno bambíno hahahahaaaaaaa puta puta puta prd prd prd prd prd
2011-02-05 13:38 Edit: Tak tenhle výkon snad ani nemám srdce smáznout. a.b
2011-02-05 13:38 Edit: Tak tenhle výkon snad ani nemám srdce smáznout. a.b
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stepan Pepan
Udělej tedy experiment. Stoupni si do bláta, na větev nad sebou přivaž kladku, přes kladku přehoď provaz, jeden konec přivaž za tkaničky a za druhý tahej.buky píše:
Můžeš se vytáhnout za tkaničky z bláta, ale musíš dát silám ten správný směr. A kupodivu i nadále budou platit všechny Newtonovy zákony.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
Re: Stepan Pepan
Ileme, máš dojem že jsem spomínal kladku?Ilem píše:Udělej tedy experiment. Stoupni si do bláta, na větev nad sebou přivaž kladku, přes kladku přehoď provaz, jeden konec přivaž za tkaničky a za druhý tahej.buky píše:
Můžeš se vytáhnout za tkaničky z bláta, ale musíš dát silám ten správný směr. A kupodivu i nadále budou platit všechny Newtonovy zákony.
Už Archimedes se zaoberal pákou: Dejte mi páku a já pohnu i zeměkouli! Mal pravdu, ale k tomu aby pohnul zeměkouli, pořebuje pevnej bod v prostoru, aby mněl o co opřít páku.
A o tom to celé je.
Co myslíš, co je pevný bod v prostoru, ak se zvedáš přes kladku.
-
- Zasloužilý člen
3. Newtonuv nelogický nesmysl
Je zarážející co se i po 300 letech učí na školách.
Jde o závaží které je položené na stole. Závaží je bez pohybu a to znamená, že jde o 1.NZ.
Jenže aby ostalo závaží v klidu, tak musí být pŕítomná síla reakční, která působí proti gravitační síle resp. proti tíhové síle závaží. Newton si to asi nevědel vysvětlit, tak ho napadlo, že reakční síla musí vzniknout zároveň se sílou akční, v tomhle případe jde o reakční sílu stola.
A pak přichází na svět totální nesmysl a to 3.NZ a to v podobě rovnice F1 = -F2 a výrokem že NEJDE O ROVNOVÁHU SIL !!!
Co jiného může znamenat rovnice F1 = -F2, ak ne rovnováhu sil? To znamená že výslední síla je nulová a těleso ostáva v klidu (1.NZ)
Jde o závaží které je položené na stole. Závaží je bez pohybu a to znamená, že jde o 1.NZ.
Jenže aby ostalo závaží v klidu, tak musí být pŕítomná síla reakční, která působí proti gravitační síle resp. proti tíhové síle závaží. Newton si to asi nevědel vysvětlit, tak ho napadlo, že reakční síla musí vzniknout zároveň se sílou akční, v tomhle případe jde o reakční sílu stola.
A pak přichází na svět totální nesmysl a to 3.NZ a to v podobě rovnice F1 = -F2 a výrokem že NEJDE O ROVNOVÁHU SIL !!!
Co jiného může znamenat rovnice F1 = -F2, ak ne rovnováhu sil? To znamená že výslední síla je nulová a těleso ostáva v klidu (1.NZ)