...ale ....už jsi viděl, aby se magnety + na + přitahovali...??.... já ano....je to zajímavý úkaz.....už jsi o tom slyšel.....tak máš námět na přemejšlení....no ostatní také....u mě nastole ...v kuchyňské llaboratoři.....jsem to udělal ...martin11
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Pístové Motory
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
uvaha...o magnetech...
Mimo téma (offtopic)
vykompenzovávat....jako myslíš vyrovnávat...???...jako aby to bylo v rovnováze....jaký to bude mít význam....???.... ...jsem nepochopil....
...ale ....už jsi viděl, aby se magnety + na + přitahovali...??.... já ano....je to zajímavý úkaz.....už jsi o tom slyšel.....tak máš námět na přemejšlení....no ostatní také....u mě nastole ...v kuchyňské llaboratoři.....jsem to udělal ...martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: uvaha...o magnetech...
Mimo téma (offtopic)
Je to nutné k tomu, abychom se dostali dál Je možné tvrdit, že se toto "zařízení" dá vykompenzovat tak, aby bylo možné s rotorem točit "lehce" s tím, že na obou párech magnetů jsou "určité" síly? Řekl bych, že bychom se na tom mohli shodnout, nebo je někdo proti?
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mimo téma (offtopic)
No já .... bych byl rád, kdyby se vám to povedlo. Páč mě to nešlo - ty síly a práce na změny vzdáleností, otočení pólů magnetu nebo přemožení odporu nakonec vždy ten můj kolotoč zastavily, a to přesně jak říká Akord: po dosažení mrtvého bodu, kde se síly vyrovnají..... Ne že bych to teda zkoumal nějak vážně - ale ani nezodpovědně.....
Jim68
Be happy!
Be happy!
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Jediné, co mě teď napadá, tak je mezi nimi ještě něco, např. nějaká "clonka", nebo to ovlivňují ještě další magnety.martin11 píše:...ale ....už jsi viděl, aby se magnety + na + přitahovali...??.... já ano....je to zajímavý úkaz.....už jsi o tom slyšel...
Ono často si stačí hrát s magnetickou stavebnicí, kde se na jednu kovovou kuličku přichytává několik magnetů zároveň. Občas se stane, že je zřejmě kulička magneticky "nasycená" a už se nechce kamarádit s dalším magnetem Stačí jen tyčinku otočit a už se chytne...
Ale pokud máš pouze dva magnety a přitahují se stejnými póly, tak to bych opravdu čuměl Ještě jedině, že by póly neměly stejnou "sílu".
Tak teď doufám, že jsem aspoň trochu zavadil o to, co jsi naznačil
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Mimo téma (offtopic)
Tady v této chvíli nejde o to, aby se to točilo samo Tady jde trochu o něco jinéhoJim68 píše:No já .... bych byl rád, kdyby se vám to povedlo. Páč mě to nešlo - ty síly a práce na změny vzdáleností, otočení pólů magnetu nebo přemožení odporu nakonec vždy ten můj kolotoč zastavily, a to přesně jak říká Akord: po dosažení mrtvého bodu, kde se síly vyrovnají..... Ne že bych to teda zkoumal nějak vážně - ale ani nezodpovědně.....
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Mimo téma (offtopic)
...jo ..každý magnet lze odstínit.../fe clonou/...Palo píše: Ale pokud máš pouze dva magnety a přitahují se stejnými póly, tak to bych opravdu čuměl Ještě jedině, že by póly neměly stejnou "sílu".
....ale asi jsem blbej....furt nechápu, k čemu by mělo sloužit točítko kde bude 10x nic proti 10x nic....byť to bude magnetické....Palo to si jako myslíš, že někde...???... ...tu rovnováhu porušíš...a ono se to bude hejbat..??....
....pokud nenapíšeš, proč tento pokus děláš....co je jeho učelem ...považuji další diskusi na toto tema ...sice za plodnou...ale pro mě bezpředmětnou.....myslím , že hledáme skulinku ve vzájemném působení magnetů proti sobě a ve využití této síly..../...i když ...upozorňuji....je to nesmysl.../...ale ani já to nevzdávám... martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mimo téma (offtopic)
Je to ještě trochu složitější. Ty magnety se odpuzují a po překonání určité vzdálenosti se přitáhnou. A aby toho nebylo málo, měl jsem v ruce takové dvojice dvě. Pojmenujme je a- b a c-d. Magnet "a" dělal popisovaný jev s magnetem "b", a magnet "c" s magnetem "d". když jsem jim prohodil partnery, takže bylo a-d a c-b, normálně se odpuzovaly až do nulové vzdálenosti. A včil babo raď.Palo píše:Ale pokud máš pouze dva magnety a přitahují se stejnými póly, tak to bych opravdu čuměl Ještě jedině, že by póly neměly stejnou "sílu".
A k tomu točítku, síly se vykompenzovat dají, ale co se nedá vykompenzovat jsou vířivé proudy
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Mimo téma (offtopic)
Jestli to správně chápu, tak chceš nastínit, že v případě, kdy dám místo magnetu nahoře jádro s cívkou a udělám z toho něco jako takový alternátor za účelem, abych mohl z cívky odebírat elektrickou energii, pak by se tedy s rotací stalo co? Vznikne někde nějaký odpor v točení? Určitě. Předpokládám, že se toto podle Tebe nedá dále "vyvážit", zkrz ty vířivé proudy. Takhle jsi to myslel?Ilem píše:A k tomu točítku, síly se vykompenzovat dají, ale co se nedá vykompenzovat jsou vířivé proudy
A teď jedna blbá otázka - zkoušel to někdo?
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Mimo téma (offtopic)
Takhle jsem to nemyslel. V každém vodiči, který se pohybuje magnetickým polem vznikají tzv vířivé proudy, které brzdí pohyb a ohřívají ten vodič. Takhle fungují například brzdy u rotopedů. A protože i magnet je vodič (sice mizerný, ale je), budou se i v něm indukovat vířivé proudy. A to dokonce i v tom statorovém, i v tom rotorovém, protože ten pohyb je relativní.
Chtěl jsem tim říct, že i když vykompenzuješ magnetické síly, kolečko se zastaví dřív, než bez magnetů.
Ale je to jen školská fyzika, tak tomu nemusíš věřit.
Chtěl jsem tim říct, že i když vykompenzuješ magnetické síly, kolečko se zastaví dřív, než bez magnetů.
Ale je to jen školská fyzika, tak tomu nemusíš věřit.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Mimo téma (offtopic)
Ok, beru. No mám v úmyslu to vyzkoušet a pro pohyb použít elektroniku od Bediniho. Mohla by to být zajímavá kombinace. Tím, co jsem zde naznačil zřejmě jen docílím rozdílu podobného efektu, jako bych narovnal cestu, po které auto jede Uvidíme
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Re: Skákající blázen
Mimo téma (offtopic)
Ono těch "bláznů" co na něco přišli bylo už dost. Když už jsme ve vlákně o magnetech, zkuste si zacyklovat MEG a uvidíte, že to jde.StepanPepan píše:Připomínáte mi trochu blázna, který stále skáče a doufá, že se mu přece jen podaří najít místo, kde se mu podaří vymknout se gravitaci, i když teorie a desetitisíce neúpěšných poskoků svědčí o tom, že se mu to nikdy nepovede.
Netvrdím, že to má praktické využití.
-
- Nový člen
- Kontaktovat uživatele:
Návrh clonky
Mimo téma (offtopic)
Jsem zase zde a hodlám vás tu mučit svím nízkým IQ a přílišnou fantazií. Zde je onen návrh.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Návrh clonky
Mimo téma (offtopic)
Je to zajímavý nápad. Jen nevím, jestli bych to nazval "clonka" Je to jen pokus o vytvoření něčeho, co je napůl...sentinell píše:Jsem zase zde a hodlám vás tu mučit svím nízkým IQ a přílišnou fantazií. Zde je onen návrh.
Nemyslím si, že by to bylo k něčemu dobré... Podobný efekt bys docílil zřejmě s velmi tenkým plechem...
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Mimo téma (offtopic)
Záleží, jak tenký by bylsentinell píše:Nejsem si jist zda by odpudivá síla prošla i tenkým plechem.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Mimo téma (offtopic)
V podstatě to ení až tak špatný nápad, akorát nebudeš vědět, kolik tam toho prášku dát, aby to fungovalo, tak, jak chceš. Ale na základě tvého nápadu mě napadla drátěná mřížka. U té by se mohl najít kompromis mezi stíněním a prostupem. A kdyby ty dráty byly na gumě, nebo na péru, dalo by se to i ladit.sentinell píše:Jsem zase zde a hodlám vás tu mučit svím nízkým IQ a přílišnou fantazií. Zde je onen návrh.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron