Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

uvaha...o magnetech...

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
vykompenzovávat....jako myslíš vyrovnávat...???...jako aby to bylo v rovnováze....jaký to bude mít význam....???.... :shock: ...jsem nepochopil....
...ale ....už jsi viděl, aby se magnety + na + přitahovali...??.... já ano....je to zajímavý úkaz.....už jsi o tom slyšel.....tak máš námět na přemejšlení....no ostatní také....u mě nastole ...v kuchyňské llaboratoři.....jsem to udělal :lol: ...martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: uvaha...o magnetech...

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
Je to nutné k tomu, abychom se dostali dál ;) Je možné tvrdit, že se toto "zařízení" dá vykompenzovat tak, aby bylo možné s rotorem točit "lehce" s tím, že na obou párech magnetů jsou "určité" síly? Řekl bych, že bychom se na tom mohli shodnout, nebo je někdo proti?

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
No já .... bych byl rád, kdyby se vám to povedlo. Páč mě to nešlo - ty síly a práce na změny vzdáleností, otočení pólů magnetu nebo přemožení odporu nakonec vždy ten můj kolotoč zastavily, a to přesně jak říká Akord: po dosažení mrtvého bodu, kde se síly vyrovnají..... Ne že bych to teda zkoumal nějak vážně - ale ani nezodpovědně..... :roll: :shock:

Jim68
Be happy!
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

martin11 píše:...ale ....už jsi viděl, aby se magnety + na + přitahovali...??.... já ano....je to zajímavý úkaz.....už jsi o tom slyšel...
Jediné, co mě teď napadá, tak je mezi nimi ještě něco, např. nějaká "clonka", nebo to ovlivňují ještě další magnety.

Ono často si stačí hrát s magnetickou stavebnicí, kde se na jednu kovovou kuličku přichytává několik magnetů zároveň. Občas se stane, že je zřejmě kulička magneticky "nasycená" a už se nechce kamarádit s dalším magnetem :lol: Stačí jen tyčinku otočit a už se chytne...

Ale pokud máš pouze dva magnety a přitahují se stejnými póly, tak to bych opravdu čuměl ;) Ještě jedině, že by póly neměly stejnou "sílu".

Tak teď doufám, že jsem aspoň trochu zavadil o to, co jsi naznačil ;)

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
Jim68 píše:No já .... bych byl rád, kdyby se vám to povedlo. Páč mě to nešlo - ty síly a práce na změny vzdáleností, otočení pólů magnetu nebo přemožení odporu nakonec vždy ten můj kolotoč zastavily, a to přesně jak říká Akord: po dosažení mrtvého bodu, kde se síly vyrovnají..... Ne že bych to teda zkoumal nějak vážně - ale ani nezodpovědně..... :roll: :shock:
Tady v této chvíli nejde o to, aby se to točilo samo ;) Tady jde trochu o něco jiného ;)

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Palo píše: Ale pokud máš pouze dva magnety a přitahují se stejnými póly, tak to bych opravdu čuměl ;) Ještě jedině, že by póly neměly stejnou "sílu".

...jo ..každý magnet lze odstínit.../fe clonou/...
....ale asi jsem blbej....furt nechápu, k čemu by mělo sloužit točítko kde bude 10x nic proti 10x nic....byť to bude magnetické....Palo to si jako myslíš, že někde...???... :shock: ...tu rovnováhu porušíš...a ono se to bude hejbat..??....
....pokud nenapíšeš, proč tento pokus děláš....co je jeho učelem ...považuji další diskusi na toto tema ...sice za plodnou...ale pro mě bezpředmětnou.....myslím , že hledáme skulinku ve vzájemném působení magnetů proti sobě a ve využití této síly..../...i když ...upozorňuji....je to nesmysl.../...ale ani já to nevzdávám... :idea: martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Mimo téma (offtopic)
Palo píše:Ale pokud máš pouze dva magnety a přitahují se stejnými póly, tak to bych opravdu čuměl ;) Ještě jedině, že by póly neměly stejnou "sílu".

Je to ještě trochu složitější. Ty magnety se odpuzují a po překonání určité vzdálenosti se přitáhnou. A aby toho nebylo málo, měl jsem v ruce takové dvojice dvě. Pojmenujme je a- b a c-d. Magnet "a" dělal popisovaný jev s magnetem "b", a magnet "c" s magnetem "d". když jsem jim prohodil partnery, takže bylo a-d a c-b, normálně se odpuzovaly až do nulové vzdálenosti. A včil babo raď.

A k tomu točítku, síly se vykompenzovat dají, ale co se nedá vykompenzovat jsou vířivé proudy

"Dum spiro spero"
Ciceron
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
Ilem píše:A k tomu točítku, síly se vykompenzovat dají, ale co se nedá vykompenzovat jsou vířivé proudy
Jestli to správně chápu, tak chceš nastínit, že v případě, kdy dám místo magnetu nahoře jádro s cívkou a udělám z toho něco jako takový alternátor za účelem, abych mohl z cívky odebírat elektrickou energii, pak by se tedy s rotací stalo co? Vznikne někde nějaký odpor v točení? Určitě. Předpokládám, že se toto podle Tebe nedá dále "vyvážit", zkrz ty vířivé proudy. Takhle jsi to myslel?

A teď jedna blbá otázka - zkoušel to někdo? :lol:

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Mimo téma (offtopic)
Takhle jsem to nemyslel. V každém vodiči, který se pohybuje magnetickým polem vznikají tzv vířivé proudy, které brzdí pohyb a ohřívají ten vodič. Takhle fungují například brzdy u rotopedů. A protože i magnet je vodič (sice mizerný, ale je), budou se i v něm indukovat vířivé proudy. A to dokonce i v tom statorovém, i v tom rotorovém, protože ten pohyb je relativní.
Chtěl jsem tim říct, že i když vykompenzuješ magnetické síly, kolečko se zastaví dřív, než bez magnetů.
Ale je to jen školská fyzika, tak tomu nemusíš věřit.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
Ok, beru. No mám v úmyslu to vyzkoušet a pro pohyb použít elektroniku od Bediniho. Mohla by to být zajímavá kombinace. Tím, co jsem zde naznačil zřejmě jen docílím rozdílu podobného efektu, jako bych narovnal cestu, po které auto jede ;) Uvidíme ;)

jvj56
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: Skákající blázen

Příspěvek od jvj56 »

Mimo téma (offtopic)
StepanPepan píše:Připomínáte mi trochu blázna, který stále skáče a doufá, že se mu přece jen podaří najít místo, kde se mu podaří vymknout se gravitaci, i když teorie a desetitisíce neúpěšných poskoků svědčí o tom, že se mu to nikdy nepovede.
Ono těch "bláznů" co na něco přišli bylo už dost. Když už jsme ve vlákně o magnetech, zkuste si zacyklovat MEG a uvidíte, že to jde.
Netvrdím, že to má praktické využití.

sentinell
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Návrh clonky

Příspěvek od sentinell »

Mimo téma (offtopic)
Jsem zase zde a hodlám vás tu mučit svím nízkým IQ a přílišnou fantazií. Zde je onen návrh.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh clonky

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
sentinell píše:Jsem zase zde a hodlám vás tu mučit svím nízkým IQ a přílišnou fantazií. Zde je onen návrh.
Je to zajímavý nápad. Jen nevím, jestli bych to nazval "clonka" ;) Je to jen pokus o vytvoření něčeho, co je napůl...
Nemyslím si, že by to bylo k něčemu dobré... Podobný efekt bys docílil zřejmě s velmi tenkým plechem...

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
sentinell píše:Nejsem si jist zda by odpudivá síla prošla i tenkým plechem.
Záleží, jak tenký by byl ;)

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Mimo téma (offtopic)
sentinell píše:Jsem zase zde a hodlám vás tu mučit svím nízkým IQ a přílišnou fantazií. Zde je onen návrh.
V podstatě to ení až tak špatný nápad, akorát nebudeš vědět, kolik tam toho prášku dát, aby to fungovalo, tak, jak chceš. Ale na základě tvého nápadu mě napadla drátěná mřížka. U té by se mohl najít kompromis mezi stíněním a prostupem. A kdyby ty dráty byly na gumě, nebo na péru, dalo by se to i ladit.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“