Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Novaček

Příspěvek od JOVA »

Mimo téma (offtopic)
sentinell píše:...Na tomhle videu nevidím nic co by mi naznačovalo že jde o podvrh . Málo kdo to ví nebo tuší, v těch magnetech je opravdová síla ...
No vidíš a já tam vidím několik jasných známek podvodu.
Podivný start, udržování otáček …
Pokud se ptáš jak to uděl tak třeba takto: http://hawelson.blog.cz/0911/mendocino- ... no-vozitko

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
Palo píše: Kde tedy bere magnet sílu na to, aby magnetoval? Silně pochybuju, že to je jen "jeho vlastnost".
Energii bere z mechanické práce. Málokdo si to uvedomuje. Ale není to nic divné, je na tom postavena mechanicko-elektrická interakce a motory. Když namagnetizuju magnetem šroubovák, tak magnet pusobí pouze polarizačne a žádnou energii do šroubováku nevkládá. Ta se tam uloží-usporádá pres mechanickou sílu odtažení magnetu od šroubováku. Dá se tedy ríct, že šroubovák namagnetuje mechanická práce a magnet pri tom pusobí pouze vratne a polarizačne. Práce pritažení šroubováku musí být zároveň o ten chlup menší, než práce odtažení, pokud je magnet dostatečne kvalitní a pri pokusech neslábne. Simulace magnetu elektrickou energií bych do toho netahal, začátečníci na tom uklouznou. Kdo tomu neverí, ať zkouší.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
Prosimtě přestaň tady vykládat takový nesmysly ;) Jaká mechanická práce? Takový kraviny, zamysli se konečně! Co tu plácáš o namagnetizování, o tom tu řeč vůbec není! A zase nějaká mechanická práce! Uff... Já se už musím řechtat jak kůň :lol: Tebe teda úplně v tý škole zmagořili :lol: Za pět pane, za PĚT!

Potom se nediv, že se tu lidi co jim to "funguje" hádají s Tebou, co tvrdíš, že to nefunguje! Dokud neuznáš, že Tě ve škole naučili nesmysly, tak se o tom s lidma, co by Ti třeba i byli ochotni "tu věc" ukázat, vůbec NEBAV!

Co se týče magnetů a "strojů" ochlazující okolí tak bych byl moc rád, kdybys to vůbec nekomentoval.
Naposledy upravil(a) Palo dne ned 30 kvě 2010 21:02, celkem upraveno 1 x.

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
Jednoduše pánové Temelíni, Dukované a jiní energetici balící si kapsu zajistili, aby se na školách podávaly mylné informace o fyzice, zejména takové, která by mohla poškodit jejich účty. Znásilnili fyziku, pozměnili jí, na tom základě poskytují mylné a zavádějící důkazy. Nemluvě o tom, že zavedli zavádějící větu "nekoná žádnou práci". Je tu hodně jedinců, kteří už na toto znásilnění přišli, nebo to předpokládájí. Jsou na nejlepší cestě k úspěchu. No a jednoduše mě vytočí, když tu nějaký "renomovaný" fyzikář začne otáčet vlákno do slepé uličky, z které se řekněme většina uživatelů fóra chce vykroutit.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
Akord píše:Energii bere z mechanické práce. Málokdo si to uvedomuje. Ale není to nic divné, je na tom postavena mechanicko-elektrická interakce a motory.
Víš co Akorde, předpokládejme, že mám funkční mašinku na téma, o kterém se tak usilovně bavíme. Mohl bych Ti ji i ukázat. Přesvědčil bych Tě, že jsi úplně mimo a že vím, o čem mluvím?

buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od buky »

Mimo téma (offtopic)
Palo píše:Jednoduše pánové Temelíni, Dukované a jiní energetici balící si kapsu zajistili, aby se na školách podávaly mylné informace o fyzice, zejména takové, která by mohla poškodit jejich účty. Znásilnili fyziku, pozměnili jí, na tom základě poskytují mylné a zavádějící důkazy. Nemluvě o tom, že zavedli zavádějící větu "nekoná žádnou práci". Je tu hodně jedinců, kteří už na toto znásilnění přišli, nebo to předpokládájí. Jsou na nejlepší cestě k úspěchu. No a jednoduše mě vytočí, když tu nějaký "renomovaný" fyzikář začne otáčet vlákno do slepé uličky, z které se řekněme většina uživatelů fóra chce vykroutit.
Taky jsem si to jednu dobu myslel, ale není to tak, proto že všechno funguje jako má - spalovací motor, raketovej motor, elektrickej motor, parní motor, atd.
Palo, ale stačí jen jinej pohled, potvrzenej experimentem a naši "geniální" fyzikové jsou v neistotě.
Mám silnej pocit, že se v blízké bodoucnosti bude něco dít :good: ;)

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
Čekám pouze na vyjádření Akorda ;)

sentinell
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

navrh clony

Příspěvek od sentinell »

Mimo téma (offtopic)
Vim ze neexistuje material na odstineni mag.pole ale mam jeden napad jak udelat clonku. Netusim zda se pletu a treba je to blbost. A proto potrebuji nekoho kdo by byl ochoten se na to podivat a rict svuj nazor. Magnety budu mit az odpoledne takze sam sem to skusit nemohl.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

....no tak hoši...zase se tu hádáte....

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
....3 dny jsem tu nebyl....a už se to tu zase pere....

...pro PALO.....AKORD má pravdu..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... a není mi to líto přiznat....protože jsem se o tom přesvědčil...a i přes toto zjištění, že magnetje na tom tak jak Akord popisuje,,,,jsem se pokusil /pokouším../najít tu skulinku při cestě do mimoprostoru.... :idea: ...
...Palo a Buky, jestli mohu poprosit...brzděte ve svých představách o vyjmečnosti magnetů z hlediska jejich vlastní výroby energie.... :idea: ...
....myslím , že by bylo na místě si spíše o tomto problemu něco nastudovat, udělat si doma pár pokusů ... a tak za 5 let pochopíte...vo co gou....já jsem skutečně také jen amater.....ale poslouchám, zkoumám...a čtu...
...tak...doufám , že jsem Vám domluvil....
...

zdravím sentinell....mám pocit, že tě odněkud znám.....ale to se vysvětlí časem....
...k tvému dotazu......CLONA......již to vysvětlil JOVA...+1 :good:
JOVA
Starší člen

: 60
Zasláno: so 29 květen 2010 10:51 Předmět: clona
--------------------------------------------------------------------------------

Dovolím si odpovědět za Martina.
„Geniálnost“ jeho motoru spočívá v tom že žádnou clonu nepoužívá. Využívá kombinace excentricky uložené osy klikového rozvodu táhel k jednotlivým pístovým magnetům a šnekovitého uspořádání proti magnetů na rotoru.

....clona Fe zde skutečně není.....v původním návrhu byla....ale , tím , že jsem toroid místo na obvod jako stator umístil do středu jako rotor.....potřeba clony odpadla.../...pro přirovnání.....život vznikl v moři...a dneska si všichni suchozemský živočichové nosí oceán v sobě....v podobě krve..../
....pokud se budeš prokousávat tímto vláknem....tak nová verse MM....s rotačním toroidem-středem vznikla někdy kolem 20.srpna 2009....
...při jednom dílčím pokusu jsem na toto řešení narazil...mě napadlo....měřil jsem síly vznikající v toroidu....tedy v jeho okolí a zjistil, že v kruhu je síla stále stejná.../....jak jednoduché a na první pohled jasné....že... :shock: /...jenže ono to je ještě trochu jinak.....a v učebnicích se o tom nepíše....nevím proč....asi se to přehlédlo...../...ale to není můj problém....nejsem učitelem fyziky..../...
Mimo téma (offtopic)
...Seninell...pokud máš nějaký nápad....načrtni....zkusím to pochopit...a pak se mohu vyjádřit...
....ještě k videiím......samozřejmě jsem tato videa již dříve viděl....k tomu 12ti válci...Korea....jak se video uprostřed zastaví se nemohu vyjádřit....je to víceméně podivné.....ale na stejné tema.....uměl bych ten muj MM...také udělat linearní......jenže řešení pomocí hvězdicového motoru je daleko ...ale daleko elegantnější.....neumím si představit...12 válců v řadě....a proti nim stejně dlouhý toroid v podobě válce....ale upozorňuji....i toto řešení by bylo možné.... :idea: ....tak...to je po ránu...30.5 2010 všechno....zdravím všechny ,,,,kdož v sobotu podpořili správnou volbou naši budoucnost :lol: ....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: ....no tak hoši...zase se tu hádáte....

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:...pro PALO.....AKORD má pravdu..!!! a není mi to líto přiznat...

Martine, mě je jasný, že když uděláš něco, co nefunguje podle Tvých představ, tak Ti nezbývá nic jiného, než sklopit hlavu a tvrdit, že ten, co řekl že to nejde, tak že má pravdu, co?

Ale zkusíme něco konstruktivního, pokud to někomu nebude vadit (celkem se začínám bát, že mě někdo někam nakope za konstruktivnost)...

Mám dva magnety napevno na statoru, dva napevno na rotoru - jak je patrné z obrázku. Ve výsledku při rotaci se budou vždy jeden pár přitahovat a druhý odpuzovat. A já se ptám... Když s tím budu točit, co budu cítit?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: navrh clony

Příspěvek od NAVAR »

Mimo téma (offtopic)
sentinell píše:Vim ze neexistuje material na odstineni mag.pole ale mam jeden napad jak udelat clonku. Netusim zda se pletu a treba je to blbost. A proto potrebuji nekoho kdo by byl ochoten se na to podivat a rict svuj nazor. Magnety budu mit az odpoledne takze sam sem to skusit nemohl.
Materiál neexistuje ale matriály jejich kombiancí toho dosáhneš tak to už ano. Pokud neodym nechce brát na vzdálenost do 10mm ložiskové kuličky průměru 1,2mm, dá se říci že jsem jej odstíníl :) Tedy alespoň z části.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Mimo téma (offtopic)
Palo píše: Mám dva magnety napevno na statoru, dva napevno na rotoru - jak je patrné z obrázku. Ve výsledku při rotaci se budou vždy jeden pár přitahovat a druhý odpuzovat. A já se ptám... Když s tím budu točit, co budu cítit?
Měl by jsi cítit zimu a nebo teplo. Správně?
Ono totiž existuje něco jako chlazení jaderným a nebo elektronovým spinem a to má přeci k magnetismu blízko.
Když tak mi jednu flákni jestli moc plácám :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
To je zajímavá odpověď ;) Spíš jsem myslel, jestli mi při pohybu rotorem bude někde něco klást odpor ;)
Předpokládám, že magnetické síly by se měly vykompenzovat, takže bych mohl volně dle libosti točit s rotorem. Je to tak?
Předpokládám s pevnou konstrukci zařízení.

Jinak ještě doplním, že to NENÍ z mé hlavy.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Palo píše:Mám dva magnety napevno na statoru, dva napevno na rotoru - jak je patrné z obrázku. Ve výsledku při rotaci se budou vždy jeden pár přitahovat a druhý odpuzovat. A já se ptám... Když s tím budu točit, co budu cítit?
...jak silná bude osa tohoto soustrojí...myslím , že nejvíce pocítíš, jak se osa ohýbá....viz muj MM..../ zdravím JOVA/

někde jsem četl, že přítah má jinou sílu než odpor....asi to tak bude.....chtělo by to laboratorně osvětlit.....takže k dotazu.....
...myslím si, že se to zastaví...klidová poloha bude ....za 5 minut 11.....nebo 1 a 5 minut....t.j 30° před nebo po dvanácté....má někdo jiný názor :idea:
....jinak....neřídím se Akordem...ale vlastním pokusnictvím...a musím potvrdit, že v magnetismu....nebo alespoň ve všem, co jsem kolem magnetismu vybádal :shock: ....měl nebo má Akord pravdu......a když mě Akord napsal.....kdysi...takhle nééé....a já tomu nevěřil...tak jsem se stejně dopracoval k tomu...že tedy ano.....sečteno a podtrženo....v magnetismu...!!!...má Akord jasno a pravdu....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:někde jsem četl, že přítah má jinou sílu než odpor....asi to tak bude...
To je možné, zde se tedy objevuje otázka, jestli se to bude dát vykompenzovat vzdálenostmi magnetů od sebe, popř. použitím odlišného magnetu...

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“