Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

...jsem tu doma ...tak můžu...

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...
magnet a pružina je to samé a není to samé. :idea: :shock: ...a už se o tom nehádejte, když to nedovedete pochopit....
....nasadil jsem dotaz...... :!: ...využívá nějaké technické zařízení současně magnet.../pernamentní...ne elektro...!!.../ a pružinu...pero...gumu ...plast ../schopný akumulovat energii jako v pružině/ stlačený plyn je také vlastně pruřina...tak to také můžete zahrnout....ptám se proto, že mám představu část energie magnetu akumulovat do pružiny...v tom MM a zajímá mě , zda-li to někdo někde někdy aplikoval.....tak...a netahejte mi sem elektromotory...byť jsou osazeny magnety.... :lol: ....všem čtoucím hezký den martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
děda Slavík
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: ...jsem tu doma ...tak můžu...

Příspěvek od děda Slavík »

Mimo téma (offtopic)
využívá nějaké technické zařízení současně magnet.../pernamentní...ne elektro...!!.../ a pružinu...pero...
Já ten nápad MAGNET-PRUŽINA beru jako zajímavý, ale v praxi nepoužitelný, i kdyby to fungovalo. Nepoužitelný pro poruchovost. Pružina se velice rychle unaví a nebo praskne. Musí se neustále seřizovat a měnit. Takže to nebude to pravé, ořechové.

Kluci, do toho.
martin11
Zasloužilý člen

magnet versus pružina..

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...zdravím....i kdyby sebelepší pružina praskla po 10 sekundách chodu, tak by to bylo více než zajímavé tohoto faktu využít.. :idea: ..hledáme principy...ne praktické využití....zavedení MM doběžného života nebude zas tak brzy.../ asi nikdy... :shock: /...
...soustavou magnet - pružina jsem jen chtěl upozornit na "stejnost a rozdílnost" obou elementů a využití jejich všech vlastností ve vzájemné kombinaci....martin11 :lol:

martin11
Zasloužilý člen

s motorem u Jeffa

Příspěvek od martin11 »

....přinesl jsem do lokálu k Jeffovi ten MM anticoro šrot....Ilemovi se zapíchla ojnice do oka..jak to študoval zblízka..no pak ji vyšťoural....
....celé si to odvezl JOVA....prej to ukáže netopýrům v Chýnovských jeskyních....no uvidíme...pokračování bude při setkání na podzim....zase u Jeffa.....tak už se těším dopředu.....martin11
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

martin11
Zasloužilý člen

matematika...a dotaz....

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...protože moje matematické schopnosti jsou všeobecně známé. :oops: ..a potřebuji vyřešit problém...tak se ptám.....
dotaz...zadání...

...katapultovací zařízení.../prak/ napnu silou 10 kg.../ změřeno siloměrem...resp.....napínám tak dlouho, až síla na siloměru ukáže 10kg/
...vložím předmět..../kouli/ o váze 50gramů.../ 5dkg/ 5deka....otázka....když tuto kouli vystřelím kolmo vzhůru, jak vysoko vyletí.v metrech/....prosím o vzoreček jak se to počítá.....jo budu v nadmořské výšce 0 m....protože výsledek by byl asi jiný na Everestu....za pomoc při výpočtu děkuje martin11 :lol:

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: matematika...a dotaz....

Příspěvek od Ilem »

Mimo téma (offtopic)
Martine, takhle bude vzoreček hodně obecný. Nechceš to nějak blíž specifikovat? Například váha odpalovací části praku, délka napínací (urychlovací) dráhy, prak klasický s kruhovou dráhou, nebo spíš odpalovací zařízení ve stylu "čert z krabičky",...

"Dum spiro spero"
Ciceron
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
aha.....jojojo....přes víkend to specifikuju...udělám náčrtek....chystám pokus a potřebuju z něčeho "vědeckého" vyjít....a nejlépe bude matematický model....zatím dík Ilemovi a zdravím všechny zde...martin :lol:

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Mimo téma (offtopic)
Je pátek a už mám něco najeto ale jestli jsem dobře počítal tak v případě gumy do praku která se prodlouží o 1m působením síly 100N (10kg) tak by ta kulička měla doletět zhruba 100m vysoko.

Postup:
- dle Hookova zákona pružnosti jsem spočítal úsťovou rychlost ta mi vyšla cca 45m/sec.
- Energie takového tělesa je 50J (na zabití to spolehlivě stačí)
- Nahoru kulička poletí 4,5sec a dolů taky suma sumárum polítá si 9sec.

Je libo započítat součnitel tření, tíhové zrychlení či vliv moči chrousta na korozi zemské osy? :lol:

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
sentinell
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

clona

Příspěvek od sentinell »

Zdravim Martine. Mam pidi dotaz. Z ceho si udelal clony?? Asi mi odpovis ze uz si to tu nekde psal ale z 99% navstevuji forum pres mobil coz je dost pomale a prohledanim bych stravil tyden. Mam na pondeli obednane neodymove magnety ale hlavou mi vrta ta clona. Pomoz prosim :oops:

JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

clona

Příspěvek od JOVA »

Dovolím si odpovědět za Martina.
„Geniálnost“ jeho motoru spočívá v tom že žádnou clonu nepoužívá. Využívá kombinace excentricky uložené osy klikového rozvodu táhel k jednotlivým pístovým magnetům a šnekovitého uspořádání proti magnetů na rotoru. :lol:

sentinell
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od sentinell »

wow. to sem netusil. ja mel dojem ze stranky 1 ze ji tam ma. i kdyz na me slozitejsi popis ale dik. vedet o teto masine vic a mit konecne ty magnety doma :roll:
mam taky napad na sice trosku jine udelatko ale pisty tam budou. snad bude aspon malinkatej uspech. nejdriv sem chtel skusit perendev moturek ale Martin mi tim jeho pekelnym strojem trosku vnukl novej napad. uz se tesim na ty neodymi jak se s nema taky pomazlim :lol:

sentinell
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Re: clona

Příspěvek od sentinell »

JOVA píše:Dovolím si odpovědět za Martina.
„Geniálnost“ jeho motoru spočívá v tom že žádnou clonu nepoužívá. Využívá kombinace excentricky uložené osy klikového rozvodu táhel k jednotlivým pístovým magnetům a šnekovitého uspořádání proti magnetů na rotoru. :lol:
prosim tedy o radu jaky material je pro clonu nejlepsi? a malej dotaz ohledne Martinova stroje: pokud ctu dobre mas ho doma ze? jak to vypada s jeho funkcnosti? dari se ho dokoncit nebo je pravdepodobnejsi ta jeskyne? :lol: byla by to skoda, vypada k svetu.

JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

clona

Příspěvek od JOVA »

Pravda Martin je vtipálek, ale já ho mám doma protože kapku podcenil síly které v jeho stroji působí a ty 6mm hřídelky co použil jsou tenké a ohýbají se. Funkčnost neřeším, pouze to konstrukčně vylepším a dám tam pořádná ložiska a hřídel. Pak to poputuje opět k svému majiteli. :lol:

sentinell
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Novaček

Příspěvek od sentinell »

Mimo téma (offtopic)
Jsem tu novej a tak jedu od začátku. Niní jsen na str. 42 této diskuze a z mistra Karban(a) je mi trošku šoufl. Martine divím se ti, že si ještě hlavou neprorazyl monitor :shock: .... Jinak super čtení na noční. (a co hlavně.... poučné).... Jestly dovolite mam malou připomínku k jednomu videu z youtube. Viz: ..... Všiml si někdo toho ze stroj zde natočen nepohaní magnety ale na 100% motor vně stolu? Magnety na pístech jsou odpuzovány dalšími na středovém válci. Pokud má někdo dobré oko ať koukne ze začátku videa na pravé řemenové kolo, na kterém je jasně vydět řemen vedoucí někam dolů. V průběhu videa jde vidět vice. Né že bych spochybňoval snahu rákosníků nebo tím podporoval Karban(a). Je to skvěla mašinka a jde na ní jasně vydět že písty fungovaly i bez clonek. Ještě tak zvládnout přenesení síly z pístů na válec bez stráty a šikmoocí to maj v kapse. Ale už jste na to nejspíš přišly sami. no snaha byla. Jediné video mě ale utvrzuje v tom že magnety jdou použít na výrobu síly at už jde o točítko, hejblátko nebo kmitátko. Na tomhle videu nevidím nic co by mi naznačovalo že jde o podvrh . Málo kdo to ví nebo tuší, v těch magnetech je opravdová síla :idea: . Jde jen o to (obrazně řečeno) jak jí z nich dostanem. No nic kooma volá. Zatím bastliři Sentinell ;)

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Novaček

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
sentinell píše:Málo kdo to ví nebo tuší, v těch magnetech je opravdová síla :idea: . Jde jen o to (obrazně řečeno) jak jí z nich dostanem.
Přesně tak :) Málokdo si uvědomuje, že abychom nasimulovali magnet, tak k tomu potřebujeme energii například z baterie.
Kde tedy bere magnet sílu na to, aby magnetoval? Silně pochybuju, že to je jen "jeho vlastnost".

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“