Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: buky

Příspěvek od Iv »

Mimo téma (offtopic)
Akord píše:Pružina stárne a unavuje se stejne jako magnet. Chová se stejne jako magnet, akumuluje energii. Nabíjí, predepíná se stejne jako magnet. Pritažení magnetu je jeho vybití, odtažení odpovídá nabití. Nepopsal jste po dobu 2 let jediný efekt, proč by tomu tak nebylo.

Pružina je v klidovém stavu, tedy bez času, jen nějaké těleso, bez žádných fyzikálních projevů navenek, kdežto magnet má stálé fyzikální projevy navenek. Navíc, kdybych z Vašim dovolením zabrousil i do jiné tématiky, které asi nevěříte, magnet vyzařuje "nějakou" energii do prostoru stále, severní je modrá aura a jižní je oranžová a dá se vést vodičem i izolantem, kdežto pružina je temná, nijak nereagující do okolí.

Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
Akord píše:Pružina stárne a unavuje se stejne jako magnet. Chová se stejne jako magnet, akumuluje energii. Nabíjí, predepíná se stejne jako magnet. Pritažení magnetu je jeho vybití, odtažení odpovídá nabití.
To je všechno pravda a věřím tomu do písmene.
Ale jinak jsem asi nemožné "kopyto" a nebo mám nestandardní pružiny, protože když dám magnet pod papír s železnými pilinami, tak se mi srovnají - a když tam dám místo něj pružinu, tak nic, leží si jako mrchy a je jim to fuk. Zkoušel jsem dávat k sobě pružiny jedním koncem, pak druhým, potom jsem konce prostřídal - a pružiny nic, ani se nenatahovaly, ani se nestlačovaly - prostě jako kdyby místo pólů měly jenom obyčejné konce. Dokonce ani pohybování pružinou v cívce nepřineslo žádný efekt - a opravdu nebyla chyba v té cívce, protože s magnetem to s ručičkou vždycky cuklo.
Taky jsem se ptal jednoho známého, co je elektrikář, jestli se dělají elektromotory s pružinami. Chvíli měl docela zajímavý výraz, pak se mě ptal, na co by tam měly být - a když jsem mu řekl, že místo magnetů, tak řekl jenom "Aha" a vzpomněl si, že ještě musí něco honem zařídit. Škoda, chtěl jsem se ho ještě zeptat na elektropružiny - třeba se mi to povede příště. Sice jsem ho už dlouho neviděl, ale manželka říkala, že se jí onehdá ptal, jak se mi daří.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
Tak ty to jako nechápeš. Co premýšlet, namísto predjímání. Pomužu, ale jenom nekdy. Elektromotor funguje i zcela bez magnetu. Ty magnety tam nejsou nutné. Jenom ten motor bude bez magnetu trochu velký. Takže míchat elektromotor s pružinama je neopodstatnené, jde o rozdílné veci.
Zeptej se pak toho elektrikáre, jak fungují magnetické upináky s trvalým magnetem, a zda je lze nahradit pružinovými. Snad bude umet i cosi z mechaniky. Nebo si vygoogluj firmu, co to delá.
No a čekat, že se pružiny doslova začnou beze všeho pritahovat, to je jako ti doslova napsat, co si myslím. Cívku do toho netahej, teče v ní navíc proud a to by ses v tom docela zamotal, stejne jako s tím elektromotorem. Ješte bys me musel učit, co je indukčnost. Porovnáváme jen pružinu s magnetem, bez dalšího proudu, nebo tepla ze slunce. Ty pružiny se ale prece jenom mohou začít i samy pritahovat, to bys však musel nejprve chtít prijít na to, v čem a jak funguje ta podoba s magnetem. Trochu toho pozitivního myšlení, co se ti tolik žádá. Nemužu zas vyblábolit všechno najednou, prišel bys tím o práci.

Text je psán rovnež pitome, další svuj komentár k tomuto nepredpokládám. Nemužu tady porád tolik psát.

Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Akord

Příspěvek od Iv »

Mimo téma (offtopic)
Napsal jste: Pomužu, ale jenom nekdy.
Víte co, raději nepomáhejte, přirovnávat pružinu k magnetu, může opravdu jen fyzik, který ustrnul v dalším vývoji, těch nových aspektů u projevů těles a hmoty začíná být tolik a já jsem vám je napsal jen krátce a jasně a na Poota nemusíte být rozčílený, jeho přímer byl dosti trefný a víte co, nějakou dobu jsem motory projektoval, tak vím o co jde, nejste jediný a motor(mimo elektrostatický, nebo ionizační-spíše labiny) bez magnetické indukce musí být tedy super motor. Tady vidíte rozdílnost pohledů na věc a pravdu mít holt taky nemusíte, ikdyž to podáte zabalené do dárkového balení.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

magnet versus pružina...to zajímá Martina...

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...12 hodin tu nejsem...a hle diskuse...alespoň na nějaké tema.....
,,,,problem pružina-magnet...se tu již řešil....dost důkladně.....osobně...ačkoli jsem amater...a Magnetář.../ všimli jste si toho velkého M.../
....musím přiznat ...a jsem o tom přesvědčen....že magnet je stejné medium jako pružina.....dlouho jsem to také nechápal....ale je to tak....
...rozdíl je však opravdu veliký...a téměř nepřirovnatelný...../...něco jako...kaviar u dubové dřevo....kaviar chutná mě....dřevo tesaříkům....to jsou dřevokazní brouci...!!../...to přirovnání s oblibou ...magnet pružina....používají učitelé, aby ukázali na akumulaci energie..../...s tím souvisí i rozmanitost forem energie... :idea: /...skeptikové.../ kovaní fyzici.../ ...právě v tomto srovnání vidí nemožnost sestrojení MM..../ a mají pravdu.../...osobně vidím v těch magnetech "něco " navíc....a to je "TO"...co hledáme .....pomocí MM.....
....při čtení příspěvků se mi ale obnovila myšlenka...na.....magnetickou pružinu.....Poota by byl spokojen, že se mu zježili piliny Fe ...pružiny by se přitahovali a odpuzovali....tudíž stlačovali a natahovali....navzájem...no ono stačí do vhodné pružinky...aplikovat vhodný magnet.....budete se divit....osobně to mám již vyzkoušené.......při jednom pokusu jsem toto použil jako akumulátor energie magnetu...../ potřeboval jsem energii přítahu, nebo odpuzení magnetu ...polohu magnetu transportovat do jiné polohy, protože v jistá situaci mě energie magnetu jaksi moooc přebejvala...!!!... ....jiného místa v rotaci toroidu...!!..../ ale to vám říkám svá tajemství...a to teď zrovna nechci... :idea: /...tak se nehádejte.....pružina a magnet je a není to samé. :shock: :idea: .....zdraví vás...martin11 :lol:
Naposledy upravil(a) martin11 dne pát 14 kvě 2010 6:54, celkem upraveno 1 x.

... věřím, že se " TO " povede ......
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Mimo téma (offtopic)
Akord píše:Tak ty to jako nechápeš. Co premýšlet, namísto predjímání. Pomužu, ale jenom nekdy. Elektromotor funguje i zcela bez magnetu.
No vidis Pootiku, zde mas naprosto presne vysvetleni "Uzavreneho Systemu". Kasli na to, ze magnet, na rozdil od pruziny:

1] ma schopnost indukovat elektrinu
2] se bez mechanickych limitaci vzdy samovolne zorientuji v jinem magnetickem poli S-J
3] porovna piliny do silocar
4] pusobi na jiny magnet bez fyzickeho doteku povrchu
5] pusobi bez stejneho fyzickeho doteku na kdejaky element a slouceninu
6] atd.

Toto je podstata fyzikalniho "Uzavreneho Systemu" kterym fyzikove limituji zachovani energie, a kterym "dokazuji" nemoznost PM a VE, kteryzto "Uzavreny System" se nevyznacuje skutecnym fyzizkym uzavrenim nejakeho racionalniho a skutecne realneho zarizeni, ale ignoraci kdeceho, krome neceho. Jak vidis, pro Akorda ani neni elektromagnet magnetem, kdyz se mu to hodi do kramu. No, ale slibil, ze to nebude dal diskutovat. Treba si to nasepta do te sve vrby http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 6072#66072 a necha nas na pospas nasim 6 smyslum, a nebude v nas vyvolavat nutkani oponovat jeho nesmyslum a mozna snad u toho i nadale zustane a bude od nej a jeho pavedeckych sofismatu pokoj. Chudak vrba, ale lepsi vrba nezli treba ja.

Ahoj, Slavek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Mimo téma (offtopic)
Akord píše: Pružina stárne a unavuje se stejne jako magnet. Chová se stejne jako magnet, akumuluje energii. Nabíjí, predepíná se stejne jako magnet. Pritažení magnetu je jeho vybití, odtažení odpovídá nabití. Nepopsal jste po dobu 2 let jediný efekt, proč by tomu tak nebylo.
1] Zakopej pruzinu, nejlepe nerezovou, na 1000 let a zkus si jak pruzi po tisici letech. No vidis, a lodestone, tedy magnetit, lezi v zemi o dost dele a magnetuje stale stejne.

Akord: Pritazeni magnetu.....jadada.

Co takkhle odtazeni 2 magnetu S-S orientace. Jak je to tam? Stlaceni = nabiti? a odtazeni vybiti? A sakra, to nejak nejde, protoze v momente kdy jeden z nich po odtazeni otocime, stanou se oba nabitymi. Placas bludy nasprtane Akorde. Tady mas ten efekt. Chces dalsi? Tady ho mas. Cim sakra ten magnet neco pritahne, kdyz je vybity? Z jalovy kravy tele nedostanes, nerkuli o tom, ze jsi ten nesmysl stejne obratil. Fyzika povazuje magnet ve svych alegorickych hratkach za vybity po pritazeni, ne po odtazeni, stejne jako povazuje polohovou energii telesa za vybitou, po pritazeni telesa. Akorat, ze i ten vybity magnet jse schopny pritahnou dalsi kus zeleza.

Ah, skoda reci. Slavek.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zkuste to přímo hlavou

Příspěvek od 1220 »

Mimo téma (offtopic)
Zkuste si promyslet co se děle když se Země otáčí kolem Slunce.
Estli náhodou se neustále nemění clonění od elmag vlnění celého širokého spektra. To clonění způsobuje samotná Země která odclońuje a zaclońuje Slunce celkem svižně a neustále- v noci mění tloušťku clony, a ve dne se zase svižně mění uhel dopadu toho spektra.
Třeba vám to k něčemu bude hm. :?

K.
Naposledy upravil(a) 1220 dne pát 14 kvě 2010 7:13, celkem upraveno 1 x.

martin11
Zasloužilý člen

magnet versus péro...jooo martin to je éro....

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...ha...už se perou...???....zdarec slávku.....mám dobrou náladu...na mém vláknu je plodná diskuse.....
....k věci....Máš ve svých argumentech pravdu....a Akord také.....nelze Vás rozsoudit.....ale něco na přemýšlení.....ono to je o té energii, / a otázce ...co to je energie...??.../...jke jasné, že magnetopružinové JOJO je nesmysl....ale jak magnet, tak pružina...a spousta dalších ...nemám vhodné slovo ...spousta dalších věcí...??.../ fakt blbý označení všeho vhodného... :oops: /...má schopnost akumulace energie..../ setrvačník, voda, chemické vazby látek....ale neznám žádný stroj....kde by se využila akumulace energie v soustavě magnet - pružina /pero/....víš o něčem.....ta otázka platí pro všechny zde čtoucí.....tak prosím ...zapátrejte v paměti a znalostech...otázka dnešního dne ..tady na vláknu.....
využívá nějaké zařízení ke své činnosti přímou vazbu ...sestavu....magnet-pružina...???... martin11 :lol: p.s.... o mém motoru zatím jako nevíte... :idea: :shock:

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: magnet versus péro...jooo martin to je éro....

Příspěvek od Ilem »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše: využívá nějaké zařízení ke své činnosti přímou vazbu ...sestavu....magnet-pružina...???...
Například elektrický vrátný.

"Dum spiro spero"
Ciceron
StepanPepan
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Pružina

Příspěvek od StepanPepan »

Mimo téma (offtopic)
Vidím, že jste se se zaujetím vrhli na vyjmenovávání rozdílů magnetu a pružiny.

Nikdo Vám nebere, že magnet má bohatější projevy než pružina. A jiný charakter silového průběhu. Pružiny mají obvykle v určitém rozmezí lineární závislost síly na vzdálenosti, magnety ne. Pružina se natahuje lineárně do určitého rozmězí , pak to přestává jít, až se nakonec natažení přestává ukládat ale rovnou se mění v teplo a pružina se trvale deformuje, až nakonec praskne.

Pokud bysme měli magnety orientované s sobě opačnými póly, má tahle soustava nulovou energii, když jsou magnety přicvaknuté k sobě. Magnety začneme natahovat, ale na rozdíl od pružiny nejvíc energie vložíme úplně na počátku a pak síla natahování velice rychle ubývá se vzdáleností. Slábne tak rychle, že v určité vzdálenosti o sobě magnety skoro neví a zapomenou, že jsou vlastně natažená pružina. Jenomže oni to vědí, zapomene to člověk! Takže takový zapomnětlivý člověk potom magnety přibližuje k sobě a pozoruje něco nečekaného, magnety se "samy od sebe" přitahují "samy od sebe chtějí něco dělat" člověk potom může mít dojem, že magnety jsou zdrojem energie. Tak to ale není.

Soustava magnetů orientovaných k sobě stejnými póly naopak funguje tak, že nulovou energie má, když jsou magnety od sebe hodně daleko (ideálně nekonečně daleko), a pokud magnety natahujeme - přibližujeme k sobě, nejdříve nám to nedá skoro žádnou práci, síla se zvětší až úplně na konci.

Magnety jsou zkrátka mnohem zajímavější než pružiny. A hrát si s nima je určitě zábavnější než hrát si s pružinama. Hra s pružinou, to může bavit tak jedině prvňáka nebo druháka. Hra s magnety může bavit i mnohem starší dítě. Někdy i strašně staré dítě... :D

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Ilem píše:Například elektrický vrátný.
jo...ilemku....já měl na mysli magnet ...nééé elektromagnet....který ..např vrátí Fe závoru do výchozího stavu.

U toho MM jsem vymyslel....když jsou 2 magnety + na + u sebe a náhle se oddalují...dost velkou silou tu sílu akumulovat do pružiny a využít jí o několik stupňů otočky toroidu dále, kde odpudivá síla je menší...a v protiběhu to samé při stavu plus na minus magnetu...něco jako tlumič-akumulátor...martin11 :lol:

Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

to Martin

Příspěvek od Iv »

Jen Marťo ideový návrh:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

martin11
Zasloužilý člen

Re: to Martin

Příspěvek od martin11 »

Iv píše:Jen Marťo ideový návrh:
...v principu ano...v praxi ne....je to "jen " modifikovaný Ruský píst...martin11 :lol:

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše: využívá nějaké zařízení ke své činnosti přímou vazbu ...sestavu....magnet-pružina...???... martin11 :lol: p.s.... o mém motoru zatím jako nevíte... :idea: :shock:
Nazdar Martine,

Hromady elektromagnetu, jako stykace. O permanentnich nevim, ale neco urcite bude a jestli neni, stoji za popremysleni.

Ahoj, Slavek.

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“