Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.
- hanka
- Zasloužilý člen
- Dal: 812 poděkování
- Dostal: 875 poděkování
Deset klíčů k aktivnímu mistrovství života.
9. Nahraďte své strachem motivované chování chováním, které bude motivováno láskou.
Strach je produktem naší paměti, jež dlí v minulosti. Vybavíme-li si, co nám kdysi ublížilo, směrujeme potom své úsilí tak, abychom zajistili, že se podobné ublížení nebude opakovat.
Tím, že se ale snažíme aplikovat minulé na současnost, onoho strachu z ublížení se nikdy nezbavíme. To se nám podaří jedině tehdy, když nalezneme bezpečí našeho vlastního bytí, jímž je láska.
Necháme-li se motivovat svojí vnitřní pravdou, můžeme čelit jakémukoli nebezpečí, neboť naše vnitřní síla nepodléhá strachu.
Strach je produktem naší paměti, jež dlí v minulosti. Vybavíme-li si, co nám kdysi ublížilo, směrujeme potom své úsilí tak, abychom zajistili, že se podobné ublížení nebude opakovat.
Tím, že se ale snažíme aplikovat minulé na současnost, onoho strachu z ublížení se nikdy nezbavíme. To se nám podaří jedině tehdy, když nalezneme bezpečí našeho vlastního bytí, jímž je láska.
Necháme-li se motivovat svojí vnitřní pravdou, můžeme čelit jakémukoli nebezpečí, neboť naše vnitřní síla nepodléhá strachu.
Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
- hanka
- Zasloužilý člen
Deset klíčů k aktivnímu mistrovství života.
10. Uvědomte si, že náš fyzický svět je pouze zrcadlem hlubší inteligence.
Inteligence je neviditelný organizátor veškeré hmoty a energie, a protože část této energie sídlí v každém z nás, podílíme se na organizační síle kosmu.
Protože jsme neoddělitelně spjati se vším, co existuje, nemůžeme si dovolit zamořovat vzduch a vodu na naší planetě. Na hlubší úrovni si ani nemůžeme dovolit žít s toxickou myslí, protože každá naše myšlenka má vliv na celé pole inteligence. Žití v rovnováze a čistotě je tím nejvyšším dobrem pro nás samotné i pro naši Zemi.
Inteligence je neviditelný organizátor veškeré hmoty a energie, a protože část této energie sídlí v každém z nás, podílíme se na organizační síle kosmu.
Protože jsme neoddělitelně spjati se vším, co existuje, nemůžeme si dovolit zamořovat vzduch a vodu na naší planetě. Na hlubší úrovni si ani nemůžeme dovolit žít s toxickou myslí, protože každá naše myšlenka má vliv na celé pole inteligence. Žití v rovnováze a čistotě je tím nejvyšším dobrem pro nás samotné i pro naši Zemi.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Bengston
Nazdar Hanko, a vubec.
Co takhle neco jak psychicky zapricinit odchod nemoci?
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 4299#64299
Ahok, Slavek.
Co takhle neco jak psychicky zapricinit odchod nemoci?
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 4299#64299
Ahok, Slavek.
Naposledy upravil(a) Slavek Krepelka dne ned 02 kvě 2010 5:30, celkem upraveno 1 x.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- hanka
- Zasloužilý člen
Re: Bengston
Ahoj Slávku,
musím Ti odpovědět na Tvůj příspěvek z vlákna Mentální léčení zde, protože na můj pokus o odpověď mi vyběhlo, že nemám právo odpovědět na tamtom vlákně. Nevím, jestli je to Tvůj úmysl, nebo jenom chyba. Raději Ti to dávám na vědomí, aby jsi věděl, že je tam omezení.
Že někdo dokáže vytvářet beta i alfa vlny současně slyším poprvé, dosud jsem si myslela, že to prakticky vůbec ani nejde ! Moc zajímavý člověk ten Bennett Mayrick!
Taky mě zaujaly i některé postřehy, o kterých jsem si myslela něco jiného:
Např. "Jakákoliv víra, či přesvědčení, at už pozitivní, či negativní, náboženská, či jiná, ztěžuje a zpomaluje průběh léčení, zatímco nevěřícnost a skepticism léčených ji usnadňuje a urychluje." Předpokládala jsem opak - že pozitivní víra léčení usnadňuje a nevěřícnost ztěžuje.
Nebo že "Mentální záměr léčení není v této metodě nutný, ani prospěšný, během léčitelského sezení..."
Nebo "William Bengston důrazně varuje, že léčitel si nemůže za léčení určovat sazby. Jedině může přijímat, co mu pacienti sami nabídnou jako dar." Tento postřeh většina léčitelů vůbec nebere v úvahu, naopak, jejich ceny jdou do tisíců a oni se za ně ani nezastydí.
Nebo "Pacient jednou vyléčený ze specifické choroby se stavá proti této chorobě imunní. - to je pro mě také novinka.
Metoda nacvičení mentálního léčitelství - tohle začíná být už poměrně známé, ale to Ti povím, že je to pořádně náročné, i když napsáno to zní jako jednoduchá záležitost. Moc ráda bych poznala člověka, který to umí a daří se mu to! Asi to jde, jinak by se o tom nemluvilo. Psychická cvičení jsou v mých očích hodně těžká a oceňuji každého, kdo to umí!
Díky za poučný příspěvek!
Zdravím, Hanka.
musím Ti odpovědět na Tvůj příspěvek z vlákna Mentální léčení zde, protože na můj pokus o odpověď mi vyběhlo, že nemám právo odpovědět na tamtom vlákně. Nevím, jestli je to Tvůj úmysl, nebo jenom chyba. Raději Ti to dávám na vědomí, aby jsi věděl, že je tam omezení.
Klobouk dolů, jestli jsi to napsal z hlavy, je to hodnotný a zajímavý výtah .Výtah jsem napsal z hlavy, aby mne nemohl nikdo nařknout z porušování copyrights
Že někdo dokáže vytvářet beta i alfa vlny současně slyším poprvé, dosud jsem si myslela, že to prakticky vůbec ani nejde ! Moc zajímavý člověk ten Bennett Mayrick!
Taky mě zaujaly i některé postřehy, o kterých jsem si myslela něco jiného:
Např. "Jakákoliv víra, či přesvědčení, at už pozitivní, či negativní, náboženská, či jiná, ztěžuje a zpomaluje průběh léčení, zatímco nevěřícnost a skepticism léčených ji usnadňuje a urychluje." Předpokládala jsem opak - že pozitivní víra léčení usnadňuje a nevěřícnost ztěžuje.
Nebo že "Mentální záměr léčení není v této metodě nutný, ani prospěšný, během léčitelského sezení..."
Nebo "William Bengston důrazně varuje, že léčitel si nemůže za léčení určovat sazby. Jedině může přijímat, co mu pacienti sami nabídnou jako dar." Tento postřeh většina léčitelů vůbec nebere v úvahu, naopak, jejich ceny jdou do tisíců a oni se za ně ani nezastydí.
Nebo "Pacient jednou vyléčený ze specifické choroby se stavá proti této chorobě imunní. - to je pro mě také novinka.
Metoda nacvičení mentálního léčitelství - tohle začíná být už poměrně známé, ale to Ti povím, že je to pořádně náročné, i když napsáno to zní jako jednoduchá záležitost. Moc ráda bych poznala člověka, který to umí a daří se mu to! Asi to jde, jinak by se o tom nemluvilo. Psychická cvičení jsou v mých očích hodně těžká a oceňuji každého, kdo to umí!
Díky za poučný příspěvek!
Zdravím, Hanka.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Re: Bengston
hanka píše:Ahoj Slávku,
Nazdar Hanko,
Sekce nadsencu poskyta castecnou ochranu pred samozvanymi realisty, tedy lidmi kteri nemaji nic lepsiho na praci nez rikat druhym, co je blbost a co nejde, protoze se to nesrovnava se soucastnymi vedeckymi poznanimi. Vstup je otevreny tem, kteri se koukaji a chteji takove veci diskutovat a nekam se dostat bez jejich vecneho rypani. Staci napsat Rivalovi, ktery rozhoduje, koho tam pusti a koho ne. Dal jsem to tam, protoze jsem nechtel, aby to zapadlo pod haldu nekonstruktivnich poznamek.
hanka píše:Klobouk dolů, jestli jsi to napsal z hlavy, je to hodnotný a zajímavý výtah
No, ne az tak zcela, cisla a jmena instituci jsem si overil, abych nepsal bludy. Pro mne prestanou byt zajimave v momente kdy dostanu obrazek o co jde a obvykle si je do hlavy necpu a nenosim je tam.
Beta a Theta. Meyrick je po smrti, ale on take dokazal pri te Thete jit v Bete pres 30 Hz. Zatimco zrychloval normalni Betu cca 15 - 20 Hz na 30 a vic, jel take do Thety. Bengston se nevyjadril o svem EEG, ale neprimo naznacuje, ze se tam take eventuelne dostal po nejakych dvou letech spoluprace s Meyrickem. Zatimco Meyrick byl prirozeny lecitel, Bengston se to s jeho a svou pomoci naucil take, a o nic hure.hanka píše:Že někdo dokáže vytvářet beta i alfa vlny současně slyším poprvé, dosud jsem si myslela, že to prakticky vůbec ani nejde ! Moc zajímavý člověk ten Bennett Mayrick!
Ja jsem se o tyhle veci drive nezajimal. Do tohodle jsem vletel jednak proto, ze to zkoumal v univerzitnich laboratorich a hlavne na myších a s takovym uspechem, a jednak proto, ze byl schopen to naucit dalsi lidi a navic takove, kteri v tyto veci nemeli zadnou duveru. Poslednim duvodem je fakt, ze to opublikoval a dal nadhernou moznost verejnosti se to naucit take.hanka píše:Taky mě zaujaly i některé postřehy, o kterých jsem si myslela něco jiného:
Pracuji na sve mentalni predstaviovosti podle jeho navodu ctvrty den, ne moc intenzivne, jde mi to jak psovi pastva, ale lepsi se to. Neni to o nic tezsi nez se naucit kousek ciziho jazyka, tedy dvacet+ slovicek s tim, ze si je clovek vybavuje jako sceny. No a pak uz jenom ty sceny mlit v hlave dokola i napreskacku, i kdyz ma clovek otevrene oci a zrychlovat a zrychlovat. To se da urcite krasne zvladnout.
Z toho co jsem pochytal ze spousty jinych zdroju i z vlastni zkusenosti, je nasnade, ze vira sama dokaze take veci. Ale Bengstonuv pristup mne zaujal prave pro ten fakt, ze "bezvěrci" snad dokazi byt ve vetsine pripadu otevreni novym ideam a poznatkum bez mentalniho omezeni, no a ja jsem bezvěrec. Ani nejde tak moc o viru, jako o predsudek[ky] jakehokoliv druhu. Mohou byt naboyenske stejne jako vedecke, ci kulturni.
Pozor na to: "behem sezení". Bengston hovori o tom, ze to chteni pomoci hodi za hlavu v momente, kdy sezeni zacne, ale soustredi se na nej pred sezenim. Pri sezeni se soustredi jednak na "kolovani" predstav v hlave, jednak na sve vyciteni fyzickych pocitu at už tepla, ci jinných, a vychytavani toho, co se mu mimo "kolovani" honi hlavou, a tak nejak povrchove i na situaci kolem sebe.hanka píše:Nebo že "Mentální záměr léčení není v této metodě nutný, ani prospěšný, během léčitelského sezení..."
To vsichni vime a take to dava jasnou predstavu, kdo je v tom z dobreho srdce a kdo je v tom z lichvy. To samo o sobe je neomylnou indikaci, ke komu se jit lecit. Lichvarsti doktori a lecitele vubec nemaji zajem vylecit. Vzdyt opakovany, ci staly zakaznik je ten nejlepsi. Jde o naprosto jasny konflikt zajmu a ten ma podle Bengstona pri leceni velice negativni vliv na jeho výsledky. Pro takove lecitele by byl idealni stav veci, kdyby byli nemocni vsichni, alespon do te doby, dokud maji cim platit. Pak to vzal das. Tenhle pristup je definitivne velmi nevyhovujici pro jakoukoliv lekarskou metodu, ale specielne mentalni.hanka píše:Nebo "William Bengston důrazně varuje, že léčitel si nemůže za léčení určovat sazby. Jedině může přijímat, co mu pacienti sami nabídnou jako dar." Tento postřeh většina léčitelů vůbec nebere v úvahu, naopak, jejich ceny jdou do tisíců a oni se za ně ani nezastydí.
Ona ta imunita bude asi sirsi. Uz jsem na to narazil u W. F. Kocha, ktery nekdy od 1918 lecil kdejaky nerad (nemoci a alergie) v Americe (byl z Michiganu) roztoky jednoduchych oxydu uhliku, ktere nejakym zpusobem "nabijel". V 1954 musel z Ameriky vypadnout, protoze mu zdravotnicka a farmaceuticka mafie po 4 neuspesnych soudech za ucelem mu sebrat licenci jasne naznacila, ze jeho zivotni pout se bliží k dovrsení. Odesel lecit do Brazilie a tam take pozdeji zemrel a svou vyrobni metodu si vzal do hrobu. Koch se o te imunite take ve svych pracich zminuje a na vic z jeho informace vyplyva, ze ta imunita je na celkove zdravi a nejenom specifickou nemoc. Bengston zase vyzkoumal, ze i krevni transfuze z vylecenych mysi vyleci myší, ktere byly pred tim naockovany rakovinou, nebo zabrani vyvinu rakoviny v myších po naockovani. Nebylo to ale 100% ucinne, jenom nejakych 80-85%. Jeste stale na vyzkumu pracuje.hanka píše:Nebo "Pacient jednou vyléčený ze specifické choroby se stavá proti této chorobě imunní. - to je pro mě také novinka.
Naprosto souhlasim, ze všechny metody o ktere jsem nejak tak zaskobrtnul, vypadaly na leta dost intenzivniho cviceni. Tady je ale take znacna zmena. Bengston byl schopen v podstate prinutit vybrane studaky (a pár profesoru) se to dostatecne naucit behem sesti tydnu. Ani to nema moc spolecneho s inteligenci, jako spis s predstavivosti. Idealni lecitele by byly asi deti.hanka píše: Metoda nacvičení mentálního léčitelství - tohle začíná být už poměrně známé, ale to Ti povím, že je to pořádně náročné, i když napsáno to zní jako jednoduchá záležitost. Moc ráda bych poznala člověka, který to umí a daří se mu to! Asi to jde, jinak by se o tom nemluvilo. Psychická cvičení jsou v mých očích hodně těžká a oceňuji každého, kdo to umí!
Ona ta metoda zvladnuti kolovani predstav ma take podle Bengstona velice pozitivni vliv na kohokoliv se ucit a dosahovat dobrych vysledku pri studiich, stejne jako na psychiku dotycnych. U decek predskolniho a ranneho skolniho veku by to slo ucit i jakous takous hrou. Snazim se do toho namocit nos mym pitomkum, ale uz jsou to dospelaci a tedy lide ponekud zaujati standartnim vzdelanim a je to o dost tezsi je presvedcit, aby si o tom alespon precetly a zauvazovaly, než to naucit mala decka.
Takze, dik za odpoved a zatim ahoj, Slavek.
P.S. Chtel jsem udelat nove vlakno v tehle casti fora, abych ti tu neplevelil, ale přece jen bych radeji videl tuto diskuzi chranenou pred mentalnimi skůtry.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Re: Deset klíčů k aktivnímu mistrovství života.
Nazdar Hanko, neco ti prihodim o tom strachu a o te lasce.hanka píše:9. Nahraďte své strachem motivované chování chováním, které bude motivováno láskou.
Strach je produktem naší paměti, jež dlí v minulosti.
Ze vsech pocitu je strach tim nejhorsim pro nase zdravi, at uz je nam ublizeno, ci ne. Duvodem je, ze pocit strachu, nemluve o panice, zpusobuje totalni mentalni chaos, ktery ma za nasledky fyziologicky chaos jak v mozku, tak v tele. Celit fyzicky jakemukoliv nebezpeci sice asi nejde, ale mentalne to jde docela dobre a casto to odvrati i to fyzicke nebezpeci. Pocit strachu lze u druhych velmi dobre vycitit a v podstate to dava pricine nebezpeci, at uz je tou pricinou clovek nebo zvire, znameni, ze objekt jejich "nekalych" zameru je lehce napadnutelny a tedy koristi. Nejlepsi obranou v takovem pripade neni ve skutecnosti laska, ale bud rozveseleni nad posetilosti priciny nebezpeci, nebo kalkulovany vztek. Zatimco to rozveseleni zpusobi, ze pricina nebezpeci si to rozmysli jit po koristi, ktera ma z jeho zameru srandu, kalkulovany, chladnokrevny vztek obraci situaci a vyvola strach v originalni, nyni uz jenom potencionalni pricine strachu. Mam to vyzkousene a da se to naucit s dostatecnou predstavivosti. To samozrejme nefunguje, kdyz na tebe pada barak, ale i tam je vetsi sance se z problemu dostat s klidnou hlavou a srdcem.
Akutni strach je prirozenou odpovedi na akutni pocit nebezpeci a dava nam sanci se situaci neco udelat, dokud neni pozde. Jde o intuitivni zalezitost, ktera by snad kazdemu mohla vysvetlit, ze ESP mame vsichni. Je ale treba se ho okamzite zbavit a reagovat, a to zase akutne a hlavne mentalne. Pokud je strach dlouhodobou zalezitosti bez akutnich pricin, pak je to prusvih a v podstate jde o mentalni poruchu. Tohle je strach, o kterem vice mene mluvis ty.
S tou laskou to tak nejak souhlasi, protoze si clovek vypestuje zivotni filosofii harmonie a klidu, ale v akutni situaci je to skoro vzdy nepouzitelne, i kdyz zde jsou zářné vyjimky.
S laskavym pozdravem, Slavek.
strach
Je to tak. Strach i obavy jsou šíleným jedem, jenž otráví spolehlivě nejen tělo, i duši.
pokud jsme osobnost alespoň trochu pevná v kramflecích, pak je pro nás strach druhých irelevantní.Náš vlastní strach, to je jiné kafé. Zejména náš vykonstruovaný strach opřený o domněnky je nejhorší. Strach vyvozený z osobní zkušenosti je proti tomu malicherný.
Zvláště dnes,máme strach ze selhání, z nepřijetí davem, z nepochopení, z neschopnosti být free a cool a in....,hrůzu nám nahání prázdná peněženka a selhání potomků, nejvíc se bojíme sami sebe.
Mladí z toho mají břichabol a starší deprézi.
Přitom , netřeba brát život příliš vážně, páč ono to nějak dopadne, ještě se nestalo, že by to nijak nedopadlo.
Na domněnky je třeba se vyprdnout a místo strachu se na duši může usídlit klídek, pohoda, láska a pochopení.
Jasně že to dá práci, ale vůbec to nebolí a stojí to za to. Proto, když máme negativní myšlenky, musíme začít u sebe, Tam to začíná a taky končí.Není dobro a zlo, je jen úhel pohledu.Když jej změníme, zlo se stane ponaučením a dobro cestou.
Jináč s e slávkem souhlasím krom poslední věty.Myslím si, že naopak. Pokud přijmeš tu vzácnou životní filozofii, tak ti to nastíní zcela originální řešení čehokoli a kdykoli. Nejsi svázán strachem, obavami a emocemi, rozhoduješ se mnohem uvolněněji a racionálněji. Pak ovšem musíš přimout jedinou myšlenku s ohledem na ostatní. Nemohou být ONI divní, divnej jsem JÁ.V tu chvíli nemusíme ostatní obtěžovat svým vlastním pocitem a tento se váže k nám osobně. Kdo je veselej, poradí si s tím jako prd.
Dobré vodítko: netrap se ničím, co nemůžeš ovlivnit..
neber nic osobně,
všichni jsou tví nejlepší přátelé do té doby, až ti ublíží.
všechno zlé je k něčemu dobré.
pokud jsme osobnost alespoň trochu pevná v kramflecích, pak je pro nás strach druhých irelevantní.Náš vlastní strach, to je jiné kafé. Zejména náš vykonstruovaný strach opřený o domněnky je nejhorší. Strach vyvozený z osobní zkušenosti je proti tomu malicherný.
Zvláště dnes,máme strach ze selhání, z nepřijetí davem, z nepochopení, z neschopnosti být free a cool a in....,hrůzu nám nahání prázdná peněženka a selhání potomků, nejvíc se bojíme sami sebe.
Mladí z toho mají břichabol a starší deprézi.
Přitom , netřeba brát život příliš vážně, páč ono to nějak dopadne, ještě se nestalo, že by to nijak nedopadlo.
Na domněnky je třeba se vyprdnout a místo strachu se na duši může usídlit klídek, pohoda, láska a pochopení.
Jasně že to dá práci, ale vůbec to nebolí a stojí to za to. Proto, když máme negativní myšlenky, musíme začít u sebe, Tam to začíná a taky končí.Není dobro a zlo, je jen úhel pohledu.Když jej změníme, zlo se stane ponaučením a dobro cestou.
Jináč s e slávkem souhlasím krom poslední věty.Myslím si, že naopak. Pokud přijmeš tu vzácnou životní filozofii, tak ti to nastíní zcela originální řešení čehokoli a kdykoli. Nejsi svázán strachem, obavami a emocemi, rozhoduješ se mnohem uvolněněji a racionálněji. Pak ovšem musíš přimout jedinou myšlenku s ohledem na ostatní. Nemohou být ONI divní, divnej jsem JÁ.V tu chvíli nemusíme ostatní obtěžovat svým vlastním pocitem a tento se váže k nám osobně. Kdo je veselej, poradí si s tím jako prd.
Dobré vodítko: netrap se ničím, co nemůžeš ovlivnit..
neber nic osobně,
všichni jsou tví nejlepší přátelé do té doby, až ti ublíží.
všechno zlé je k něčemu dobré.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Re: strach
S tim naprosto souhlasim, pokud jde o neakutni situace. V momente, kdy clovek tak nejak vleti do akutni, tedy napriklad se potka v lese s medvedem, nebo na ulici s lupicem, je to ponekud jinak, i kdyz cim je reseni nepravdepodobnejsi tim je ucinejsi.jarda ovčák svitavy píše:
Myslím si, že naopak. Pokud přijmeš tu vzácnou životní filozofii, tak ti to nastíní zcela originální řešení čehokoli a kdykoli. Nejsi svázán strachem, obavami a emocemi, rozhoduješ se mnohem uvolněněji a racionálněji.
Rekl bych ze pokud se clovek nauci takovym pocitem neotravovat predevsim sebe, zmizi i potreba s tim otravovat druhe. Ale to muze byt take otazka pristupu. Ja nemam problem videt tu stadovou vetsinu jako podiviny. Ta stadovost vyplyva predevsim z osobniho strachu jeho jedincu ze samostatnosti.jarda ovčák svitavy píše:Pak ovšem musíš přimout jedinou myšlenku s ohledem na ostatní. Nemohou být ONI divní, divnej jsem JÁ.V tu chvíli nemusíme ostatní obtěžovat svým vlastním pocitem a tento se váže k nám osobně. Kdo je veselej, poradí si s tím jako prd.
1] Ovlivnit se da vse, i kdyz to muze byt velmi neznatelne.jarda ovčák svitavy píše:Dobré vodítko:
1] netrap se ničím, co nemůžeš ovlivnit..
2] neber nic osobně,
3] všichni jsou tví nejlepší přátelé do té doby, až ti ublíží.
4] všechno zlé je k něčemu dobré.
2] souhlas
3] To asi ne. V zadnem pripade nekamaradim s temi, kteri ublizuji druhym. To, kdy se pokusi ublizit mne je jenom
otazka casu.
4] souhlas.
Takze bych dodal: 5] nelez do tygri klece.
Ahoj, Slavek.
MNO,
Dobre, dobre, enem ta jednička je šíleně ulítlá. Přeci se nebudu snažit ovlivnit afektovanou tchýni, nebo nebudu přemlouvat kolemjdoucího buzeranta, aby se stal čestným člověkem se smyslem pro rodinu, nebo nebudu promlouvat do duše policajtovi, a vysvětlovat mu, že prostitut má mnohem morálnější práci, a nevězí přitom pokrk v morálním bahně.....
Navíc to je technicky mrháním energií, kterou bychom mohli věnovat dětem v sirotčinci, a nebo sami sobě ve snaze stát se lepším člověkem......
Jasně, napsal jsem to špatně. Netřeba se trápit vůbec ničím a nikdy. Většina lidí totiž umírá proto, že jsou utrápení.
Navíc to je technicky mrháním energií, kterou bychom mohli věnovat dětem v sirotčinci, a nebo sami sobě ve snaze stát se lepším člověkem......
Jasně, napsal jsem to špatně. Netřeba se trápit vůbec ničím a nikdy. Většina lidí totiž umírá proto, že jsou utrápení.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Re: MNO,
Ale Jardo, ja jsem nenapsal ze clovek by se mel snazit ovlivnit kohokoliv, cokoliv, jakkoliv a kdykoliv. Napsal jsem jenom, ze to lze. Ovlivnit tchyni lze treba uz jen usmevem, nebo pridrzenim dveri. Samozrejme to neni nutne, ale v mnoha pripadech je sance, ze se nam to vrati a zase pozitivne, i kdyz si o ni myslime, ze je kráča. Take se ji da "omylem" slapnout na nohu, stejne treba jako policajtovi. Ovlivnovani neznamena pouze presvedcovani.jarda ovčák svitavy píše:Přeci se nebudu snažit ovlivnit afektovanou tchýni, nebo nebudu přemlouvat kolemjdoucího buzeranta,
Ahoj, Slavek.
- hanka
- Zasloužilý člen
Představivost.
Před několika lety jsme měli s mým mužem co do činění s biofeedbeckem. Biofeedbeck se provádí pomocí jednoduchých her na počítači, který se ovládá místo klávesnice nebo myší mozkem. To se na hlavu připojí elektrody a spustí se hra - např. se řídí jedoucí auto, které se musí jednak rozjet, ale taky udržovat na silnici tak, aby nesjelo z cesty. Auto se dá ovládat tím víc, čím více se člověk blíží k hladině alfa, v hladině beta auto nejede, anebo je pořád mimo cestu. Navodit mozek do potřebné nízké hladiny dá člověku pěkně zabrat . Biofeedbeck doma stále máme (ale už nepoužíváme), jestli se mi podaří dosáhnout toho "listování", jak Bengston doporučuje, tak si udělám graf, bude zajímavé vidět, jak vlny probíhají.Slavek Krepelka píše: Beta a Theta. Meyrick je po smrti, ale on take dokazal pri te Thete jit v Bete pres 30 Hz. Zatimco zrychloval normalni Betu cca 15 - 20 Hz na 30 a vic, jel take do Thety. Bengston se nevyjadril o svem EEG, ale neprimo naznacuje, ze se tam take eventuelne dostal po nejakych dvou letech spoluprace s Meyrickem. Zatimco Meyrick byl prirozeny lecitel, Bengston se to s jeho a svou pomoci naucil take, a o nic hure.[Tato metoda způsobuje navození stavu mozku, kdy mozek nejenom produkuje naráz frekvence vlnění normalně příslušné jak stavu bdělému, tak stavu norrmálně příslušícímu spánku, ale také dost vysoké frekvence Beta 30 Hz a výše, tedy veliké mozkové bdělosti. Navíc je také synchronizuje do harmonických závislostí. Pravě tento stav léčitelovy mozkové činnosti jakýmsi způsobem mapomáhá velice zázračně léčenému, aby si poradil i s velice těžkými onemocněními, stejně jako s úrazy.
To jsi výborný!!! Co bych za to dala, kdyby mi to šlo aspoň jako psovi pastva !Slavek Krepelka píše: Pracuji na sve mentalni predstaviovosti podle jeho navodu ctvrty den, ne moc intenzivne, jde mi to jak psovi pastva, ale lepsi se to. Neni to o nic tezsi nez se naucit kousek ciziho jazyka, tedy dvacet+ slovicek s tim, ze si je clovek vybavuje jako sceny. No a pak uz jenom ty sceny mlit v hlave dokola i napreskacku, i kdyz ma clovek otevrene oci a zrychlovat a zrychlovat. To se da urcite krasne zvladnout.
Jak jsem na tom s představivostí jsem zjistila nedávno - etikoterapeut potřeboval, abych se koncentrovala na bod na hlavě, měla jsem ucítit "cosi", kam jsem si měla mentálně položit kuličku a pak "to" roztočit- Jarda ovčák ví, o čem mluvím....Představa mi jakžtakž šla, nejhorší ale bylo, že jsem mu měla říct, co přitom cítím! Necítila jsem nic, snažila jsem se tak hodně, až mě silně rozbolela hlava, ale necítila jsem prostě nic. Mám doma cvičit - poctivě cvičím, jenže necítím pořád nic, nevím, co to vlastně mám cítit?! Nebo nemusím nic cítit fyzicky, ale má jít pouze o představy?
Dokud tohle nebudu mít vyřešené, nemůžu pokračovat dál, blokla jsem se na té představivosti. Že bych mohla s představami dokonce kolovat, o tom si můžu nechat zatím jenom zdát - napřed musím roztočit tu kuličku ....
K tomu ovlivňování:
Ovlivnit se dá vše, bohužel ne vždy to dopadne k našemu prospěchu.
V mém podání by body vypadaly takto:
1. udělej vše pro to, aby jsi změnil, co chceš změnit, ale nebuď závislý na výsledku . Všechno jde tak, jak má jít.
2. neber nic osobně
3. pozor na přátele, kteří ubližují jiným, mohou ublížit i tobě (myslím, že bych je raději vyřadila ze seznamu přátel - nechci mít u sebe někoho, před kým se musím mít stále napozoru)
4. všechno zlé je k něčemu dobré
5. nemohu se vyjádřit, nevím, co je myšleno tou tygří klecí
Zdravím , Hanka.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Re: Představivost.
Hanko, podari, pokud se tomu venujes.hanka píše: Biofeedbeck doma stále máme (ale už nepoužíváme), jestli se mi podaří dosáhnout toho "listování", jak Bengston doporučuje, tak si udělám graf, bude zajímavé vidět, jak vlny probíhají.
Podivej se, je to tak trochu jako s ucenim se chodit. Krucek po krucku. Vykasli se na chvili na kulicku. Sedni si pred prazdnou zed a predstav si na ni treba zrcadlo. Zkus si uvedomit, jestli ho tam skutecne vidis ocima, nebo jestli ho tam vidis jen ve sve hlave. Pokud ocima, tak to zazehnej. Az se ti podari si ten mentalni obrazek udelat, zrcadlo otoc na stranu, pak vzhuru nohama atd. Pak tam pichni krychlicku a to same. Pak tam pichni kulicku, treba si ji trochu nepravidelne obarvi jednu stranu bile, druhou cerne. Definitivne se na to moc nesoustred, z toho je ten bolehlav. Pak si [predstavive] nasad na hlavu kloboucek, ci kulicha, nesnaz se ho videt, ani citit, spise jen vnimat, jeho pritomnost. Pak ho vymen za kulicku, nesnaz se ji, ci sebe a kulicku videt, zaje jenom si uvedomovat jeji pritomnost v nejakem miste na hlave. No, a pak ji roztoc. Soustredeni je presne opak toho, k cemu nabada Bengston. Jde o vypestovani si temer samovolne rutiny, ktera se snazi odvest pozornost mozku od reality dostatecne na to, aby ho zacalo kontrolovat srdce. Pokud jsi schopna pri nejake monotoni praci myslet na jinne veci, urcite se tam s treningem dostanes. Dej tomu radsi vice pokusu denne a kratkych. Neco delas, zastav se na minutu, ci dve, ty tomu dej a hybaj zpatky do reality. Ale casto. Tim nedojde k bolehlavu. Pokud si tu kulicku na hlave roztocis a nic neucitis, tak to tomu etikoterapeutovi rekni. Treba nic citit nemas, nebo nemusis.hanka píše:Představa mi jakžtakž šla, nejhorší ale bylo, že jsem mu měla říct, co přitom cítím! Necítila jsem nic, snažila jsem se tak hodně, až mě silně rozbolela hlava, ale necítila jsem prostě nic. Nebo nemusím nic cítit fyzicky, ale má jít pouze o představy?
Bengston take tvrdi, ze hodne jeho zaku leci, aniz by nejake energie citili, ci ne. S tim bych si hlavu nelamal. Snaz se vyhovet sobe, ne etikoterapeutovi.
Jako srandicku:
Therapist = lecitel
The rapist = znasilnovac.
Ahoj, Slavek.
1,2,3,4, Tak nejak.hanka píše:K tomu ovlivňování:
Doslova a do pismene. Nevyhledavej problemy a ony te nesezerou. Pokud se jim lze vyhnout, neni treba jim celit.hanka píše:5. nemohu se vyjádřit, nevím, co je myšleno tou tygří klecí
Ahoj, Slavek.
- hanka
- Zasloužilý člen
Ahoj Slávku,
zatím jenom v rychlosti, (odjíždím pryč). Díky Ti moc za rady, , udělám to tak, jak radíš.
Měj se fajn, Hanka.
zatím jenom v rychlosti, (odjíždím pryč). Díky Ti moc za rady, , udělám to tak, jak radíš.
Měj se fajn, Hanka.
- hanka
- Zasloužilý člen
Představivost.
Vždycky jsem si myslela, že psychická cvičení mi nebudou dělat potíže, protože jsem jak se říká "citlivka". Velice dobře reaguji na akupunkturu (akupunkturista je ze mne nadšený), homeopatii, dobře cítím i energetické vlivy. Teď poznávám, že energetická a psychická cvičení si ani zdaleka nejsou podobné. Myšlenky si jedou podle svého a čím víc se je snažím ovlivnit, tím jsou zatvrzelejší. Tak mě napadá, že právě ta moje "citlivost" je tady na závadu. Zjišťuji totiž, že se při cvičení psychickém uvolňuji stejně, jako pro cvičení energetické. Mám to tak vžité, že mi to naskakuje automaticky. Při energetickém cvičení se vypíná mozek - tady to chce mít ale mozek zapnutý a koncentrovaný na jednu věc...
Však ono to nakonec půjde, to by v tom byl kdyby ne!
Však ono to nakonec půjde, to by v tom byl kdyby ne!
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Nazdar Hanko,hanka píše: Však ono to nakonec půjde, to by v tom byl kdyby ne!
K podobnosti dvou cviceni se nemohu vyjadrit, protoze nevim o co jde, jaka je jejich podstata nebo praktikovani a rozdilnost. Nikdy jsem se tim vedome nezabyval. Nicmene bych se hrozne divil, kdyby zminene rozdily nevychazely pouze z toho, ze jde o rozdilny pristup k docileni tehoz a ze ani jeden z nich neni kompletni, tudiz ze pokud se podari je sjednotit, priblizi se k te kompletnosti. Pristup mas dobry.
Ahoj, Slavek.