Není zač, nic za to nechci....
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Pístové Motory
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: lego
Mimo téma (offtopic)
S tím prakem jsi mě dostal, myslel jsem, že jsi fyzik/mechanik!!!? Tohle řeší děti na základce.... Kdybys do toho praku nacpal toho chlapa stejně tlustýho, jako je ten naproti, tak bys je k sobě přitisknul přesně tou silou, kterou vyvine gumička toho praku při natahování ...
Jim68
Be happy!
Be happy!
Mimo téma (offtopic)
Je zbytecne tady vysvetlovat, ze V-gate je funkcni.
Nekomu se to povedlo a druhym ne.
Tem komu ne, tak budou rikat, ze je to blbost a nemozna vec.
Tem komu ano, budou tvrdit ze je to funkcni.
Čas odhalí pravdu.
- spaceball
- Zasloužilý člen
Mimo téma (offtopic)
Komu že se to povedlo?marx píše:Je zbytecne tady vysvetlovat, ze V-gate je funkcni.
Jakto že neumíme - stačí tím magnetem pohybovat u cívky ... Někdo, tuším Ilem zde řekl, že pokud bys z magnetu dostal tuSlávek Křepelka píše:To, ze nedokazeme jakymkoliv zpusobem energii magnetickeho pole vyuzit nasim energetickym spotrebam neni problem magnetickeho pole, ale nasim.
takzvanou "energii", tak ho vycucneš a hotovo. Musel by sis obstarat nové. Pokud usiluješ o perpetuum mobile, musíš na
to trochu jinak - přes kapalný dusík a podobně. Ale i tam platí, že z toho dostaneš jen to, co jsi do toho dal...samo o sobě
to zadarmo nechce dělat - elmagnetické pole po neomezenou dobu - ale nesmíš ze smyčky odebrat výkon, jinak to klekne.
Opomíjím energii vloženou do chlazení...
Takže nezkoušel.Slávek Křepelka píše:Delka je neomezena, nic se nikde nezastavi.
Asi mi to říká více než ToběSlávek Křepelka píše:Vsimni si, ze rikam kartacky na vedeni magnetu skrz drahu. Ci ti to rika o treni?
Díky za tip. Jen jestli jsi to pořádně četl Ty. Historie je opravdu poučná.Slávek Křepelka píše:Nicmene, jestli si chces neco zajimaveho pocist a umis anglicky, nebo si dovedes prebrat google preklad [jestli to je jeste na netu, KeelyNet to asi ma v archivech], tak si vyhrab jmeno "Floyd Sweet" a "cold current" [studeny elektricky proud]. Floyd to dokazal. Zajimave na tom je, ze skachnul na nejake podivne souchote pote, co s nim zacal kooperovat nikdo jinny nez prosluly vynalezce MEGu, byvaly oficir US marines, Tom Bearden. Ona i historie je poucna.
Naposledy upravil(a) spaceball dne úte 16 bře 2010 10:57, celkem upraveno 2 x.
Spaceball
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
V Gate...
Mimo téma (offtopic)
...o několik řádků výš jsem napsal....že by si každý.....sám pro sebe ...!!!....měl postavit ...SVOJI...V gate...z jednoduchého důvodu...aby už dále nedocházelo k pochybnostem typu Marx.....
...to je furt dokola.....daří nedaří.....tak přestaňte mluvit....a něco dělejte....komu se to zdá, že to je plýtvání časem a prostředky....tak ať si myslí..a dále píše co chce....jsou mezi námi ti co vědí....a ti co si myslí, že vědí....
....zdravím Jï68.....a také sebe....já tu Vgate postavím znovu....a pošlu ji sem...jako motivaci....pro pochopení MM....je to asi výchozí...startovací pozice.. ...váš martin11
...to je furt dokola.....daří nedaří.....tak přestaňte mluvit....a něco dělejte....komu se to zdá, že to je plýtvání časem a prostředky....tak ať si myslí..a dále píše co chce....jsou mezi námi ti co vědí....a ti co si myslí, že vědí....
....zdravím Jï68.....a také sebe....já tu Vgate postavím znovu....a pošlu ji sem...jako motivaci....pro pochopení MM....je to asi výchozí...startovací pozice.. ...váš martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
- spaceball
- Zasloužilý člen
Re: V Gate...
Mimo téma (offtopic)
Martine, ale oni nikdy nic stavět nebudou, ani za stolem, ani v garáži. Je přeci pohodlnější napsat, že to funguje ne?martin11 píše:....že by si každý.....sám pro sebe ...!!!....měl postavit ...SVOJI...V gate...z jednoduchého důvodu...aby už dále nedocházelo k pochybnostem
Jim68 určitě něco zkusí, Ty už to máš za sebou a já jsem se vyblbnul už dávno
Naposledy upravil(a) spaceball dne úte 16 bře 2010 11:12, celkem upraveno 1 x.
Spaceball
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Mimo téma (offtopic)
To si piš. Ve správnou chvíli to trochu postrčím prstem...Kdyby dráha měla přesně definovaný vodivý odpor.... funguje to...(teda skoro úplně samo... )
Jim68
Be happy!
Be happy!
-
- Zasloužilý člen
Mimo téma (offtopic)
...pro Spaceball....myslím , že právě ty jsi ten případ, který má vstupní podmínku do klubu magnetářů za sebou....zrovna tak Gromit a Akord...nebo Anri...nebo Jim68.....tento vzkaz je určen Dědům Slavíkům, marxům a všem co jsou nad věcí, protože "jedna paní povídala"....zajímavý nápad Slávek Krepelka.....štětinky pro zmenšení tření.....musím produmat....
...pak tu mám další bonbonek.....jak postavit 2 magnety nasebe....+ na +...aby se tedy odpuzovali a nesjížděli do boku......vono to mag.pole je nějaký kulový / nezaměňovat s velkým Kulovým....extermentem...česky hovnem/
tj nějak přitvořit magnety...aby na sobě levitovali.....prostě takovej malej Maglev na stole.. ...martin11
...pak tu mám další bonbonek.....jak postavit 2 magnety nasebe....+ na +...aby se tedy odpuzovali a nesjížděli do boku......vono to mag.pole je nějaký kulový / nezaměňovat s velkým Kulovým....extermentem...česky hovnem/
tj nějak přitvořit magnety...aby na sobě levitovali.....prostě takovej malej Maglev na stole.. ...martin11
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zasloužilý člen
Re: Levitace
Mimo téma (offtopic)
...néééé...to umí i karban....tak volně na ploše... ...martin11 p.s. jsem napsal, že to mag.pole je kulový....no je to jako postavit 2 vajíčka...na sebe...
- spaceball
- Zasloužilý člen
re
Mimo téma (offtopic)
Na to stačí vysokoteplotní supravodič (YBa2Cu3O7), zalij ho kapalným dusíkem a dej nad to magnet. Nespadne - bude fixovánmartin11 píše:tj nějak přitvořit magnety...aby na sobě levitovali
magnetickým polem (v magnetické kapse) v takové poloze, v jaké ho tam zanecháš. Další způsob - levitron - magnet jako
gyroskop nad silným magnetem. Pyrolytický grafit umí taky levitovat na jednom místě..... pak už zbývá fakt jen ta plastová
trubka nebo elektromagnety... ještě mne napadla šílenost - pokud nemáme k dispozici monopól, ... kouli z magnetů - jedním
z pólů orientovaných směrem ven a nechat to vznášet nad "miskou" z magnetů - nezkoušel jsem.
Spaceball
-
- Zasloužilý člen
Re: re
Mimo téma (offtopic)
...spaceball zcela správně pochopil moje zadání....tak nějak si to představuju...ale....myslíte , že opravdu není jiné řešení, když nemáme ani jedno z výše jmanovaného...??...kaplnej dusík se mi v ledničce neudržel...levitron potřebuje dodávat energii,...pyrografit není magnet..ale je to blízko zadání...nejblíže je ta monokoule....
...proč o tom píšu..a /blbě/ se ptám....určitě jste někdy viděli...provazochodce.....vždy má v ruce nějakou....dlouhou tyč....nešlo by to tudy....dát 2 magnety na sebe....???....jen se neptejte, k čemu je to dobrý.....to až to vyřešíme....jestli to ovšem půjde ....v kuchyni na stole....martin11
...proč o tom píšu..a /blbě/ se ptám....určitě jste někdy viděli...provazochodce.....vždy má v ruce nějakou....dlouhou tyč....nešlo by to tudy....dát 2 magnety na sebe....???....jen se neptejte, k čemu je to dobrý.....to až to vyřešíme....jestli to ovšem půjde ....v kuchyni na stole....martin11
- spaceball
- Zasloužilý člen
Re: re
Mimo téma (offtopic)
Ač to tak nevypadá, provazochodec se vlastně o tu tyč opírá (ona má svou hmotnost a nerada mění svou polohu - setrvačnost).martin11 píše:....určitě jste někdy viděli...provazochodce.....vždy má v ruce nějakou....dlouhou tyč....nešlo by to tudy....dát 2 magnety na sebe....???....
Provazochodec už jen vlastně přesouvá své těžiště - vybalancovává (jednoduše řečeno).
Magnet by musel rovnež "vědomě balancovat". Nejlepší by bylo ten magnet stabilisovat rotací - neuhne.
Naposledy upravil(a) spaceball dne úte 16 bře 2010 14:06, celkem upraveno 1 x.
Spaceball
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Mimo téma (offtopic)
To je jak Kocourkov hosi,spaceball píše:Martine, ale oni nikdy nic stavět nebudou, ani za stolem, ani v garáži. Je přeci pohodlnější napsat, že to funguje ne?martin11 píše:....že by si každý.....sám pro sebe ...!!!....měl postavit ...SVOJI...V gate...z jednoduchého důvodu...aby už dále nedocházelo k pochybnostem
Jim68 určitě něco zkusí, Ty už to máš za sebou a já jsem se vyblbnul už dávno
1] Nevim co udela jedna V gate. Nikdy jsem jednu V gate nezkousel a nemam zajem zkouset.
2] Nikdy jsem nepostavil TOMI.
2] Vim co udela serie V gates, tedy draha a la PAX. Postavil jsem jich sveho casu nekolik, vsechny stejnym stylem, ale z ruznych magnetu, keramickych a plastikovych. Vsechny fungovaly > ladovani > zrychlovani skrz drahu > vyplivnuti z drahy primerene akceleraci v draze, ackoliv jenom vokometricky, nemel jsem vybaveni na to to merit. Pokusnictvi s zeleznymi plechy pres hubu tech potvor znacne snizuje ladovaci silu, umisteni a tvar jsou kriticke tomu, do jake miry k tomuto potlaceni dojde, nepodarilo se mi ho eliminovat totalne ale take jsem se s tim neparal vecnost. Nestavel jsem vecne jdouci, zjistoval jsem si, jak to funguje.
3] Postavil jsem dostatecne veliky komin z dostatecne velikych prohnutych keramickych magnetu vytlucenych ze stejnosmernych elektromotoru, ze se mi do nej vesla ruka a ja si mohl "osahat" co se uvnitr deje dalsim magnetem. Dve rady magnetu 8 na kazde strane, odstavene dubovymi prkenky, neco jako kominek ze sirek. Ani nebyly ukosene do V. Porad to ukazovalo celkem konzistentni tah v jedne orientaci za bodem ladovani, s ubytkem u driheho usti kominku. Zkouseno proti gravitaci pro vetsi citlivost.
Je to jasny? Ja si take overuji jak jen to jde. Doufam ze to ujasni vase spekulace.
Ahoj, Slavek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Mimo téma (offtopic)
Slaka, tohle je moje loznice fiskusove.
Slavek
Slavek
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- spaceball
- Zasloužilý člen
Mimo téma (offtopic)
Tak vítej do Martinova klubu "šílenců". Ložnice tu ještě nebyla.
Spaceball