Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: V-gate

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Jim68 píše:Ok, v pondělí Ti to tu poreferuji. Teda, pokud to náhodou nebude fungovat :D :D .
Pokud to fungovat bude (samozdřejmě!!), tak to hned nasadím na mixer, mixer do zásuvky a elektroměr do popelnice.... ;) :shock:

..a v úterý tam máš komando z čeééézu, jak to že svítíš..a nemáš elektroměr.... :enaughty: ...

...mimo jiné...televizní poplatky platí každý, kdo má el .přípojku...tak nevím....když jedu na vrtuli...jestli mám platit....když neposlouchám....tedy ani nemám...ale mám svoji elektřinu..../...bio...křečka v kolečku...zdravím spaceball...ten je také přijat do klubu magnetářů...a také Akord...to je čestný člen..a hlavně gromit....ten má i počítačový simulátor...to je předseda a Anri.../Saša/ A@T...ten ukazoval Vgate...fungující u Jeffa.má ho víc než metrový.....má ještě někdo něco.....pojďte do klubu....vítá vás martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše: ..a v úterý tam máš komando z čeééézu, jak to že svítíš..a nemáš elektroměr.... :enaughty: ...
...mimo jiné...televizní poplatky platí každý, kdo má el .přípojku...tak nevím....když jedu na vrtuli...jestli mám platit....když neposlouchám....tedy ani nemám...ale mám svoji elektřinu..../...bio...křečka v kolečku...zdravím spaceball...ten je také přijat do klubu magnetářů...a také Akord...to je čestný člen..a hlavně gromit....ten má i počítačový simulátor...to je předseda a Anri.../Saša/ A@T...ten ukazoval Vgate...fungující u Jeffa.má ho víc než metrový.....má ještě někdo něco.....pojďte do klubu....vítá vás martin11 :lol:
Jestli Ti někdo ukazoval fungující V-gate MM, tak proč tu kafráme? Jdu bádat nad něčím jiným, když mi vyžrali smetanu!! :D :shock:

Jim68
Be happy!
děda Slavík
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od děda Slavík »

Mimo téma (offtopic)
Jim68 píše:Ok, v pondělí Ti to tu poreferuji. Teda, pokud to náhodou nebude fungovat :D :D .
Pokud to fungovat bude (samozdřejmě!!), tak to hned nasadím na mixer, mixer do zásuvky a elektroměr do popelnice.... ;) :shock:
Tak zase jeden mne předběhl. Já si to plánuji až na jaro, až rozmrzne vercajk v dílně.

Stát se může ale ledaco (jen se Sportkou je to zvláštní. Tam to pro normálního člověka nefunguje) takže se může stát, že uvidím vaše vykulená očiska a otevřené papuly v úžasu, až vás pozvu na čumendu k prvnímu Starohvězdlickému MM, kde žádná myš nebude tlačit, roztahovat ani roztáčet a pojede to vlastní silou A ENERGIÍ.

Jo, a na některé ty posměváčky a blbé kecy a hecy nebudu pochopitelně reagovat.

Kluci, do toho.
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...správně děláš Dědo Slavíku...na posměváčky se vykašli....jako já na Karbana.. :idea: ...představ si , že si dovolil nazvat můj magmetický motor "kafemlajnkem"....ale s tím vláčkem a výrobou Vgate...to myslím vážně.....já to snad vytáhnu a udělám pro demonstraci znova... :idea: ..
...se Sprtkou to je jiná......např já mám plán ..jak na to...jen bych potřebovat schopného programátora...velmi schopného...a 2 hodinovou diskusi.....výsledek zaručen....si myslím.....a dly by se rozbít všechny sázkové kanceláře....jen vydělat 1 milion.....martin11 :lol:

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Omluva

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
Jestli Dědo Slavíku myslíš nějaké moje hlody, tak se omlouvám, není to tím, že bych byl krysa.... Já jsem spíš veverka :D . Takže to prosím omluv, protože někdy si třeba myslím, že vtipkuješ a odpovím Ti stejnou kartou. Ovšem pokud nevtipkuješ, může to vypadat, jako bych si snad dělal z Tebe a Tvé práce blázny. To prosím v žádném případě. Obdivuji každého, kdo něco dělá..! ;)

Já jsem totiž línej jako prase (takže mě práce a myšlení ukrutně bolí... :shock: ).

Jim68
Be happy!
Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:...se Sprtkou to je jiná......např já mám plán ..jak na to...jen bych potřebovat schopného programátora...velmi schopného...a 2 hodinovou diskusi.....výsledek zaručen....si myslím.....a dly by se rozbít všechny sázkové kanceláře....jen vydělat 1 milion.....martin11 :lol:
Já myslím, že bys nemel problém najít programátora, i já umím naprogramovat jakoukoli statistiku rychle spočítanou v obrovských kvantech. Avšak nevím, zda máš neco k dobru, protože ti nejlepší programátori často pracují pro tu sázkovou kancelár. Musel bys mít neco, co nepostrehli. Algoritmus na sportku jsem si cvične navrhl ješte za sociku a hned jsem pochopil, že bez externích informací je to skoro k ničemu.

Dedovi Slavíkovi odkazuju, že nemusí nikam spechat, protože ten Vgate je funkční stejným zpusobem, jako ta myšoidní elektrárna. Pouze ten myšoid není myš.

spaceball
Zasloužilý člen

sportka

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
Bejvávaly to doby. Na ATARI, v textovém editoru vlastní výroby a kompilátorem od
Brolandu (Pascal), jsem svým velmi jednoduchým algoritmem sestavil "vítězná" čísla
páté ceny. Ovšem, vyžadovalo to koupit a vyplnit 175 sloupců - při dnešní ceně
jednoho sloupce á 16Kč by se to vyšplaho na 2800Kč za dvě garantované páté ceny
(oba tahy). Tu a tam se mihla 4 cena, ale počet výherců srazil výhru na bezvýznamnou
částku, která zdaleka nepokryla náklady. Zhojil jsem se až prodejem zmiňovaných
rozpisů a někteří po čase chtěli znova - pochopitelně, výstupem byla tepelná tiskárna. :D

Spaceball Obrázek

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...hezký den volna....ke sportce se nebudu veřejně vyjadřovat....mám nějaký nápad..../to je vzkaz pro Spaceballa a Akorda/
...u Jeffa na setkání měl Anry asi metrovou V gate....taková klasika....ale moc hezky udělaná... :idea: ....a vykazovala všechny znaky tohoto uspořádání.....to jen jako info....
...na tom vláčku to budu demonstrovat...ale musí to počkat....přivezli mě dřevo na topení....jdu skládat, řezat ...štípat....martin11 :lol:

Akord
Zasloužilý člen

Re: sportka

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
spaceball píše:Bejvávaly to doby. Na ATARI, ...
Svet je nekdy malý, také jsem začínal na atari z tuzexu. Obrovská výhoda bylo, že ješte neexistovalo neco jako windowspolitika a nebyla hatena produkce domácích programu. Presne tak, ty páté ceny byly slabou útechou. Klíče od míchačky má nekdo jiný.

buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: martin11 ..odpovídá Falconovi...

Příspěvek od buky »

Mimo téma (offtopic)
spaceball píše:
děda Slavík píše:.... Ale ani tam to není podvod. Jen si trochu pomohli dalším zdrojem.
Obrázek +1 :good: Ani PM není podvod. Jen nechce pracovat zadarmo. 8)

Funkční V-Gate, můj neoblíbenější.
[youtube][/youtube]
Nedá mi abych nereagoval.
Že Spaceball, Jim 68 , Akord a pod. umí je pravda, ale proč neustále tvrdíte že aby to fungovalo, třeba tomu zařízení dodat energii, v tomhle případě kinetickou (pohybovou) energii rukou. Ten pohyb ruky něco spůsobuje a koná práci, a práci dokážou konat i permanentní magnety, ale jen po určitou dobu, kritickou hranici. Tou kritickou hranici myslím přitáhnutí per. magnetů, akční a reakční síla jsou vyrovnány = 0

Je opravdu nepřekonatelnej problém, aby nedošlo k vyrovnání akční a reakční síly, pomocí přestínení magnetů?
Já osobne si myslím že malinká naděje tu je.

spaceball
Zasloužilý člen

Re: martin11 ..odpovídá Falconovi...

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
buky píše: Nedá mi abych nereagoval.
Že Spaceball, Jim 68 , Akord a pod. umí je pravda, ale proč neustále tvrdíte že aby to fungovalo, třeba tomu zařízení dodat energii, v tomhle případě kinetickou (pohybovou) energii rukou. Ten pohyb ruky něco spůsobuje a koná práci, a práci dokážou konat i permanentní magnety, ale jen po určitou dobu, kritickou hranici. Tou kritickou hranici myslím přitáhnutí per. magnetů, akční a reakční síla jsou vyrovnány = 0

Je opravdu nepřekonatelnej problém, aby nedošlo k vyrovnání akční a reakční síly, pomocí přestínení magnetů?
Já osobne si myslím že malinká naděje tu je.
Na půl otáčky tu nějaká naděje je, dokonce i na nedokončenou celou otáčku setrvačností. Co však zastíní magnety a jak veliká
práce se do toho zastínění a odstínění v pravý okamžik musi vložit - mrkni na video - to je ta práce toho magnetu v ruce s
oddalováním (stínění) a přiblížením (nezastínění) od rotační magnetické řady. Je lhostejné, zda budeme zasouvat nějaké plíšky
mezi magnety nebo oddalovat a přibližovat magnet - vždy se jedná o práci, kterou výkon stroje nepokryje (tření, ztráty v
mechanických převodech, odpor vzduchu, gravitace...). Pokud by se podařil odstranit tento problém - absolutně, stroj se točit
bude. Ale ani v tomto případě se nebude jednat o "patentní" stroj na výrobu energie z ničeho, ale o zásobník kinetické energie
- té energie, která byla použita v rozběhu kola - štouchnutím prstu. Po odčerpání toho mikrovýkonu se stroj okamžitě zastaví -
"baterie" se vyprázdní a bude ji nutné "nabít" novým štouchancem. Pokud nebylo pochopeno, doporučuji pokus.

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše: ...u Jeffa na setkání měl Anry asi metrovou V gate....taková klasika....ale moc hezky udělaná... :idea: ....a vykazovala všechny znaky tohoto uspořádání.....to jen jako info....
Variant je hodně...jen nabíjení (ustavení kuliček do správných poloh mezi magnety) zabere více
času a promrhá se více energie, než prosté ruční odhození kuličky.

Obrázek

Princip je téměř shodný s tímto:

Obrázek

Spaceball Obrázek

gulášek

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
Spaceball: Totální gulášek spojený s víry a rotací pak musí vyvolat konstrukce magnetické prevodovky typu searl, kde není problém natáhnout kolo i o nekolik otáček, než se pomocí planetek vrátí do puvodního stavu...

spaceball
Zasloužilý člen

Re: gulášek

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
Akord píše:Totální gulášek spojený s víry a rotací pak musí vyvolat konstrukce magnetické prevodovky typu searl, kde není problém natáhnout kolo i o nekolik otáček, než se pomocí planetek vrátí do puvodního stavu...
Searl je narozdíl od kola pro veverky o něco více sofistikovanější a několik soustředných kruhů ve funkci jakési převodovky
dá opravdu pár "otáček" navíc.

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Zpoždění

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
Omlouvám se všem kolegům, V-gate jsem o víkendu neudělal, takže fotky nejsou... A příslušná výmluva: vítr nám odnesl už v pátek anténu, rodina mě přehlasovala, že prý (!!!) je tývý důležitější... :oops: . Takže jsem natahoval nové kabely aaa tak... ;) . Máknu na tom v týdnu! :shock:

Jim68
Be happy!
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“