Tak jsem to dneska zopakoval a nic. Že bych se ještě zítra obětoval a skusil to na skopovémPalo píše:Práci taky nepoužívat, ta taky škodí zdraví (respektive práci, kde je mikrovlnka)
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Kvalitní a nekvalitní jídlo
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1739
- Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: Pálení žáhy
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4207
- Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
- Bydliště: Brno
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pálení žáhy
No ono to totiž je zřejmě o tom, že náchylnost na pálení žáhy je dána zaneřádním jater či žlučníku či žlučových cest... Jsem přesvědčen, že se dá mluvit o náchylnosti, jelikož potraviny lehce způsobující pálení žáhy, se nemusí vždy projevit. Naopak jsou případy, kdy pálení žáhy je pomalu z každého jídla. Takže je celkem možné, že jsi včéra či předevčírem měl zmíněné na hranici a stačilo něco málo "nezdravé" a projevilo se Ti pálení žáhy... Tedy v podstatě to potvrzuje mé tvrzení, že mikrovlnka sice způsobuje pálení žáhy, ale né zas až tak moc Anebo ještě další možnost, že to jídlo bylo stejně nezdravé a projevilo se Ti to až v práci
Ono říkat, co je zdravé a nezdravé v závislosti na pálení žáhy chce celkem dost praxe Je to už asi 18 let, co jsem tím začal trpět...
Co jaterní kůra s glauberovou solí? Zkoušel jsi, nebo nechceš zkusit (nechce se mi prolézat fórum )?
Ono říkat, co je zdravé a nezdravé v závislosti na pálení žáhy chce celkem dost praxe Je to už asi 18 let, co jsem tím začal trpět...
Co jaterní kůra s glauberovou solí? Zkoušel jsi, nebo nechceš zkusit (nechce se mi prolézat fórum )?
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1739
- Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: Pálení žáhy
Játrům bych do svědomí šahat nechtěl. S tím žlučníkem jsi to trefil, kameny nemám ale v kombinaci se stresem, naštváním, těžkým jídlem a alkoholem mne sem tam asi tak 1x do roka chytne žlučník. Přestal jsem se rozčilovat a mám klid. Na játra už cca měsíc beru vlastnoručně vyrobený přípravek Clenasee.
Co mi vadí, nebo spíše vadilo tak moučný jídla, jako buchty atd.
Jídlo na pokusy bylo zdravé a dával jsem si ho na oběd. Teď jdu testovat to skopové akorát si ho ohřeji horkým vzduchem.
Co mi vadí, nebo spíše vadilo tak moučný jídla, jako buchty atd.
Jídlo na pokusy bylo zdravé a dával jsem si ho na oběd. Teď jdu testovat to skopové akorát si ho ohřeji horkým vzduchem.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4207
- Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
- Bydliště: Brno
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pálení žáhy
Jen pro zajímavost - velice brzy trpím při běhu něčím, čemu jsme říkali překrvená játra - játra nejsou schopny čistit tak rychle krev - tvrdili to... Jak jsi na tom s tímhle? U mě teda to byl problém snad už od narození, ve škole jsem běhal právě kvůli tomu jako jeden z posledních No nabeton to bude nějaká brebera, jen otázka kde a jaká... Uvidíme, jestli mi po tom Prazíku ty bestié poscípaj a zkusím nějakou tu atletiku, abych věděl, jak na tom jsem
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1739
- Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: Pálení žáhy
Jo píchání v boku. To se mi jako mladýmu stávalo často. Teď už ne. Dříve jsem běhal 5-20km denně, takže na škole jsem byl trénovanej a celý 3km běhu jsem si s nejlepším běžcem školy povídal.
Teď už neběhám ale jezdím několik km denně na kole, dělám silové sporty jako kácení a nakládání dřeva. Zadýchám se to jo ale jiank nic. To mi zase svědčí na tlak protože pak spím jak mimino. Kdybych ještě nekouřil, nepil pivo a slivovici tak bych byl asi úplně zdravej
Sport je dobrej, stejně jako finská sauna, ono to urychluje metabolismus, pak to čištění probíhá rychleji. Prádlo se taky sobře nevypere pokud je jenom namočený prášku(ů)
Teď už neběhám ale jezdím několik km denně na kole, dělám silové sporty jako kácení a nakládání dřeva. Zadýchám se to jo ale jiank nic. To mi zase svědčí na tlak protože pak spím jak mimino. Kdybych ještě nekouřil, nepil pivo a slivovici tak bych byl asi úplně zdravej
Sport je dobrej, stejně jako finská sauna, ono to urychluje metabolismus, pak to čištění probíhá rychleji. Prádlo se taky sobře nevypere pokud je jenom namočený prášku(ů)
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Poskládejte si svou placku
Pizza, kterou si můžete vyrobit online na www.pizzaporuba.cz podle vlastního gusta a nechat si ji dovést rovnou domů.
Vyzkoušejte vynikající pizzu na mé doporučení :-)
Poskládej si svou placku!
http://www.pizzaporuba.cz
Vyzkoušejte vynikající pizzu na mé doporučení :-)
Poskládej si svou placku!
http://www.pizzaporuba.cz
- Palo
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4207
- Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
- Bydliště: Brno
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pizza online
Mají rozvozy zdarma až do Brna?Elizabeth píše:Poskládej si svou placku!
http://www.pizzaporuba.cz
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4207
- Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
- Bydliště: Brno
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Porovnání vajíček z obchodu a domácích
Dnes jsem měl příležitost porovnat vajíčka z obchodu a domácí.
Domácí mají krásný žlutý žloutek, přičemž kupovaná mají oranžový - toto je způsobeno karotenem, který dostávají do krmení. Podle jednoho známého chemika je karoten údajně karcinogení...
Pochopitelně byl karoten nasazen na komentáře lidí, že vajíčka z obchodu mají bílý žloutek. Tak to pánové vyřešili "jedovatým" karotenem... Takže zákazníci jsou spokojení, že mají zas o trochu jedovatější vajíčka
Domácí mají krásný žlutý žloutek, přičemž kupovaná mají oranžový - toto je způsobeno karotenem, který dostávají do krmení. Podle jednoho známého chemika je karoten údajně karcinogení...
Pochopitelně byl karoten nasazen na komentáře lidí, že vajíčka z obchodu mají bílý žloutek. Tak to pánové vyřešili "jedovatým" karotenem... Takže zákazníci jsou spokojení, že mají zas o trochu jedovatější vajíčka
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Něco o výživě
Jak jistě víte ,v dnešní době již naše strava není to, co bývala ,přidává se do ní stále více chemických látek ,které zůstávají i v půdě .Takže se vším co sníme, i když se snažíme jíst zeleninu a ovoce ,keteré jak všichni víme v sobě mají spoustu vitamínů a prospěšných látek ,tak spoelčně s těmito potravinami do sebe dostáváme i spoustu chemických látek .Většina potravin má dnes dlouhou dobu trvanlivosti ,díky konzervačním látkám.Tohle všechno se v našem těle ukládá ,naše tělo není přizpůsobeno na to aby si s těmito látkami poradilo a tak je prostě někde ukládá a zanášejí se buňky tzv.odpadem .Ve střevech zůstává sposta tohoto "nepořádku" a brání tak vstřebávání potřebných živin .Díky takovému náporu na naše tělo vzniká spousta onemocnění ,od různých zánětů až po rakovinu .Tohle je jen zlomek toho co se v našem těle děje .
Pokud by jste chtěli věnovat svému tělu potřebnou péči ,chcete-li tělo očistit od toho co se do něj po dlouhá léta dostává .Mohu nabídnou přípravky na bylinné bázi ,základním je Alveo je sestaveno z 26 bylin ,které jsou sestaveny tak ,aby bylo dosaženo synergického efektu .Alveo je v tekuté podobě ,tudíže velmi dobře vstřebatelné .Alveo doporučují i mnozí lékaři.Dokáže velmi dobře pročistit tělo a zvyšuje imunitu.
Dále je zde Onyx,který je kombinací bylin a minerálů ,
Mastervit je v kombinaci s vitamíny
Pinky je navržen pro děti
Pokud by jste někdo měl zájem dozvědět se více o zdravém životním stylu ,nebo více o těchto výrobcích ,ráda Váma bližší informace poskytnu .
Pokud by jste chtěli věnovat svému tělu potřebnou péči ,chcete-li tělo očistit od toho co se do něj po dlouhá léta dostává .Mohu nabídnou přípravky na bylinné bázi ,základním je Alveo je sestaveno z 26 bylin ,které jsou sestaveny tak ,aby bylo dosaženo synergického efektu .Alveo je v tekuté podobě ,tudíže velmi dobře vstřebatelné .Alveo doporučují i mnozí lékaři.Dokáže velmi dobře pročistit tělo a zvyšuje imunitu.
Dále je zde Onyx,který je kombinací bylin a minerálů ,
Mastervit je v kombinaci s vitamíny
Pinky je navržen pro děti
Pokud by jste někdo měl zájem dozvědět se více o zdravém životním stylu ,nebo více o těchto výrobcích ,ráda Váma bližší informace poskytnu .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
pH a strava+ocisty organu
http://www.volny.cz/lekarnik/Lekarna/Ne ... seleni.htm
Odkyselení těla a očisty jednotlivých nejdůležitějších orgánů jsou spojité nádoby. Jdou vždy ruku v ruce. Proto před očistou jednotlivých orgánů vždy alkalizujte tělo a po alkalizaci těla průběžně provádějte očistné kůry orgánů.
Kyselé a zásadité látky ve stravě
Strava je zásadním (ne však jediným) z faktorů, který výrazně ovlivňuje stav ABR (acidobazické rovnováhy). Zde si musíme uvědomit, že naše tělo si některé kyseliny vytváří samo a mnoho jich přijímá nevhodnou stravou. Avšak zásadité látky je nuceno přijímat pouze v potravě. To je skutečnost, která naznačuje, že převaha kyselin je u člověka pravděpodobnější než převaha zásad. Bohužel také moderní stravou do sebe dostáváme rovněž značné množství látek kyselých a kyselinotvorných. Je to dáno skladbou stravy, způsobem konzumace a také surovinami a postupy použitými k výrobě potravin. Skladbu stravy a způsob konzumace jsme schopni jednoduše ovlivnit. Horší to bude se surovinami a postupy. To je jiná „hozená rukavice“… Zemědělská i živočišná výroba je v podstatě v troskách. Mechanismy velkovýroby nezaručují obsah životně důležitých zásaditých látek. Dá se spíše říci , že celkem spolehlivě zaručují nedostatek těchto látek. Opět hovoříme o minerálech, které přetížená půda již téměř neobsahuje a dodáním dvou, tří prvků formou hnojení rostlina sice vyroste, ale většinou neobsahuje to podstatné, co nám zachrání život. Rovněž způsob úpravy surovin nahrává kyselinám. Zrno zbavené slupky a výrobky z něj, přeslazované , chemicky barvené, konzervované či jinak denaturované potraviny nemohou být nejen z hlediska ABR harmonickou potravinou. O potravinách, typu fastfood, na které si v posledních letech bezmyšlenkovitě zvykáme, ani nemluvě.
Stručný přehled potravin z hlediska kyselosti a zásaditosti:
Obecně platí, že potraviny živočišného původu (maso, vejce, mléčné výrobky), průmyslově zpracované a rafinované potraviny, kvasnicové produkty, kvašená jídla, obilniny, umělá sladidla, ovoce a cukry jsou kyselinotvorné, stejně jako alkohol, káva, čokoláda, černý čaj a sycené limonády. Na druhou stranu zelenina je zásadotvorná.Patří k ní též avokádo, rajčata a sladké papriky. Nesladké citrusové plody působí v organismu zásaditě, podobně i naklíčená semena, ořechy a obilí. Obilí je kyselinotvorné, ale některé druhy (proso, pohanka a špalda) jen velmi mírně. Syrová strava více alkalizuje, vařená jídla spíše okyselují.
Základním předpokladem je strava, jež obsahuje vyvážený poměr zásadotvorných a kyselinotvorných potravin. To znamená, že 80 % stravy musí být tvořena alkalizujícími potravinami (a nejméně polovina oněch 80% by měla být syrová), například listovou zeleninou. (Jakmile dojde ke znovuvytvoření rovnováhy metabolismu, lze tento podíl poněkud snížit.) Na talíři se pak objeví mnohem menší porce kyselinotvorných jídel (například masa a obilnin). Kromě toho udržet vyrovnané pH bez většího zatížení metabolismu pomáhají též pečlivě volené a kvalitní doplňky stravy.
Kyselinotvorné potraviny
Žitné klíčky, rýže loupaná, pšeničné klíčky, vejce, maso hovězí, vepřové, králičí, slepičí, kapří, slaneček, ementálský sýr, tvaroh, čočka, bílá mouka, burské oříšky, bílé pečivo, krupice, para a vlašské ořechy, uzené maso, šunka, ovesné vločky, sádlo, hrách, mandle, lískové ořechy, ...
Zásadotvorné a neutrální potraviny
Ananas, angrešt, artyčoky, bambusové klíčky, banány, borůvky, brambory, brokolice, broskve čerstvé, brynza, bylinky, camembert, celer, celozrnný chléb, cibule, citrony, cuketa, čaj zelený, černý kořen, černý rybíz, červená řepa, červené zelí, česnek, datle, dýně, fazole zelené, fenykl, fíky sušené, grahamový chléb, hlávkové zelí, hrášek čerstvý, hroznové víno, hruška, husí prsa, chřest, jablko, jáhly, jahody čerstvé, jogurt, kapusta, kdoule, kedlubny, knackebrott, kopr, kroupy, krůta, kukuřice, květák, kysaná smetana, kyselé zelí, ledový salát, lněné semínko, maliny, máslo, meloun, meruňky, minerálka neperlivá, mirabelky, mléko mateřské, mléko kozí, mrkev, nektarinky, okurky, ořechy, ostružiny, petržel, platýs, podmáslí, pomeranč, pórek, růžičková kapusta, rybíz, rýže natural, ředkev, ředkvička, řeřicha, syrovátka, slepice, slunečnicový olej, sojové klíčky, šípky, špenát, švestky, telecí filé a stehno, tresky, třešně, ústřice, višně, želatina, žitná mouka a chléb,...
Kazdy jsme jiny a hodne zalezi i na ingrediencich a kombinaci slozek v jidle...malokdy jis jen neco pouze kyseleho nebo jen pouze zasaditeho...
Jedina nejspolehlivejsi metoda je udelat a VYSLEDOVAT si postupne SVOU VLASTNI HITPARADU kyselinotvornych jidel...(a to castym merenim par hodin po danem jidle... )
Odkyselení těla a očisty jednotlivých nejdůležitějších orgánů jsou spojité nádoby. Jdou vždy ruku v ruce. Proto před očistou jednotlivých orgánů vždy alkalizujte tělo a po alkalizaci těla průběžně provádějte očistné kůry orgánů.
Kyselé a zásadité látky ve stravě
Strava je zásadním (ne však jediným) z faktorů, který výrazně ovlivňuje stav ABR (acidobazické rovnováhy). Zde si musíme uvědomit, že naše tělo si některé kyseliny vytváří samo a mnoho jich přijímá nevhodnou stravou. Avšak zásadité látky je nuceno přijímat pouze v potravě. To je skutečnost, která naznačuje, že převaha kyselin je u člověka pravděpodobnější než převaha zásad. Bohužel také moderní stravou do sebe dostáváme rovněž značné množství látek kyselých a kyselinotvorných. Je to dáno skladbou stravy, způsobem konzumace a také surovinami a postupy použitými k výrobě potravin. Skladbu stravy a způsob konzumace jsme schopni jednoduše ovlivnit. Horší to bude se surovinami a postupy. To je jiná „hozená rukavice“… Zemědělská i živočišná výroba je v podstatě v troskách. Mechanismy velkovýroby nezaručují obsah životně důležitých zásaditých látek. Dá se spíše říci , že celkem spolehlivě zaručují nedostatek těchto látek. Opět hovoříme o minerálech, které přetížená půda již téměř neobsahuje a dodáním dvou, tří prvků formou hnojení rostlina sice vyroste, ale většinou neobsahuje to podstatné, co nám zachrání život. Rovněž způsob úpravy surovin nahrává kyselinám. Zrno zbavené slupky a výrobky z něj, přeslazované , chemicky barvené, konzervované či jinak denaturované potraviny nemohou být nejen z hlediska ABR harmonickou potravinou. O potravinách, typu fastfood, na které si v posledních letech bezmyšlenkovitě zvykáme, ani nemluvě.
Stručný přehled potravin z hlediska kyselosti a zásaditosti:
Obecně platí, že potraviny živočišného původu (maso, vejce, mléčné výrobky), průmyslově zpracované a rafinované potraviny, kvasnicové produkty, kvašená jídla, obilniny, umělá sladidla, ovoce a cukry jsou kyselinotvorné, stejně jako alkohol, káva, čokoláda, černý čaj a sycené limonády. Na druhou stranu zelenina je zásadotvorná.Patří k ní též avokádo, rajčata a sladké papriky. Nesladké citrusové plody působí v organismu zásaditě, podobně i naklíčená semena, ořechy a obilí. Obilí je kyselinotvorné, ale některé druhy (proso, pohanka a špalda) jen velmi mírně. Syrová strava více alkalizuje, vařená jídla spíše okyselují.
Základním předpokladem je strava, jež obsahuje vyvážený poměr zásadotvorných a kyselinotvorných potravin. To znamená, že 80 % stravy musí být tvořena alkalizujícími potravinami (a nejméně polovina oněch 80% by měla být syrová), například listovou zeleninou. (Jakmile dojde ke znovuvytvoření rovnováhy metabolismu, lze tento podíl poněkud snížit.) Na talíři se pak objeví mnohem menší porce kyselinotvorných jídel (například masa a obilnin). Kromě toho udržet vyrovnané pH bez většího zatížení metabolismu pomáhají též pečlivě volené a kvalitní doplňky stravy.
Kyselinotvorné potraviny
Žitné klíčky, rýže loupaná, pšeničné klíčky, vejce, maso hovězí, vepřové, králičí, slepičí, kapří, slaneček, ementálský sýr, tvaroh, čočka, bílá mouka, burské oříšky, bílé pečivo, krupice, para a vlašské ořechy, uzené maso, šunka, ovesné vločky, sádlo, hrách, mandle, lískové ořechy, ...
Zásadotvorné a neutrální potraviny
Ananas, angrešt, artyčoky, bambusové klíčky, banány, borůvky, brambory, brokolice, broskve čerstvé, brynza, bylinky, camembert, celer, celozrnný chléb, cibule, citrony, cuketa, čaj zelený, černý kořen, černý rybíz, červená řepa, červené zelí, česnek, datle, dýně, fazole zelené, fenykl, fíky sušené, grahamový chléb, hlávkové zelí, hrášek čerstvý, hroznové víno, hruška, husí prsa, chřest, jablko, jáhly, jahody čerstvé, jogurt, kapusta, kdoule, kedlubny, knackebrott, kopr, kroupy, krůta, kukuřice, květák, kysaná smetana, kyselé zelí, ledový salát, lněné semínko, maliny, máslo, meloun, meruňky, minerálka neperlivá, mirabelky, mléko mateřské, mléko kozí, mrkev, nektarinky, okurky, ořechy, ostružiny, petržel, platýs, podmáslí, pomeranč, pórek, růžičková kapusta, rybíz, rýže natural, ředkev, ředkvička, řeřicha, syrovátka, slepice, slunečnicový olej, sojové klíčky, šípky, špenát, švestky, telecí filé a stehno, tresky, třešně, ústřice, višně, želatina, žitná mouka a chléb,...
Kazdy jsme jiny a hodne zalezi i na ingrediencich a kombinaci slozek v jidle...malokdy jis jen neco pouze kyseleho nebo jen pouze zasaditeho...
Jedina nejspolehlivejsi metoda je udelat a VYSLEDOVAT si postupne SVOU VLASTNI HITPARADU kyselinotvornych jidel...(a to castym merenim par hodin po danem jidle... )
Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
- Palo
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4207
- Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
- Bydliště: Brno
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: pH a strava+ocisty organu
Čau, námaha zbytečná Stačilo napsat tuto větu výše.muflon píše:Jedina nejspolehlivejsi metoda je udelat a VYSLEDOVAT si postupne SVOU VLASTNI HITPARADU kyselinotvornych jidel...(a to castym merenim par hodin po danem jidle... )
U potravin to není tak jednoduché. Jednou můžeš mít například rajčata zásadotvorná (zejména keříčková) a jednou kyselinotvorná (obyčejné) a tak je to u hromady jídel. Ani nejde tak o samotná jídla, jak o to, jak byla vypěstována a jak ošetřována. To samé platí u masa - v obchodě je kyselinotvorné, maso vypěsované doma je buď neutrální, nebo zásadotvorné.
Je to čistě jen o jedech, které se do potravin přidávají či je už obsahují. Jednoduše český národ si za to může sám - vyžaduje levné potraviny bez ohledu na kvalitu, tak to podle toho vypadá.
Citrusové plody - třeba citrony, pokud jsou nedozrálé, pak jsou také kyselinotvorné. Zásadotvorné jsou až, když jsou dobře uzrálé. "Jak se správně stravovat" by dalo za knihu...
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
VHODNY POMER kyselinotvornych potravin
Rajčata(a podobne i meloun!) je nejlepší jíst samotná, nepasují prakticky do ničeho, vždy způsobují kvašení, ale samotná jsou silně zásadotvorná (coz je spravne), čili se dají považovat za zdravou potravinu, pokud je nekombinujeme s jinymi vecmi....(rika Jarda Zajicek)Palo píše: Čau, námaha zbytečná Stačilo napsat tuto větu výše.
Neboj Palo, to predtim, to sem nedatloval do klavesnice ale pouzil CTRL-C...
Ten prehled je POUZE ORIENTACNI(souhlasim,ze nektere potraviny zarazene nekam mohou se chovat za ruznych okolonosti ruzne..), a byl reakcí na Aquarius ve vlakne "Odkyseleni", kde vyzadoval "hitparadu kyselinotvornych jidel"...-tak sem to dal do tohoto vlakna kam jidlo spis patri....
Aspon urcitou predstavu clovek ziska, ale NEZNAMENA TO ZE napr.KYSELINOTVORNE ORECHY nebo jine veci NEMAME JIST vubec...!
(KYSELINOTVORNE MUSIME TAKE JIST-ale JDE JEN O SPRAVNY POMER!) - Pomer by mel byt spravne cca 20%kyselinotvornych ku 80% zasadotvornym jidlum (nemusi to tak byt kazdy den, ale aspon jednou za den by se clovek mel dostat s ph pres ph7 (i za cenu sody ci zasaditych mineralnich smesi).
http://www.zdravi-az.cz/Potraviny_jako_ ... eky_02.php
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=238
Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
Pizza
Dobrý den,
mezi kvalitním a nekvalitním jídlem nepoznáte rozdíl, je li dobré.
Např. pizza.
Tedy opravdu kvalitní a dobrá pizza je v restauraci Marná Sláva. http://www.marnaslava.cz :-)
mezi kvalitním a nekvalitním jídlem nepoznáte rozdíl, je li dobré.
Např. pizza.
Tedy opravdu kvalitní a dobrá pizza je v restauraci Marná Sláva. http://www.marnaslava.cz :-)
- milda
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1294
- Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
- Dal: 710 poděkování
- Dostal: 489 poděkování
Re: Pizza
Dobrá reklama. Skoro mám chuť si tam těch 400 kiláčků zaskočitElizabeth píše: Tedy opravdu kvalitní a dobrá pizza je v restauraci Marná Sláva. http://www.marnaslava.cz :-)
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
https://www.youtube.com/watch?v=pOozWvJOwe0
https://www.youtube.com/watch?v=NZb-SVm7eLE
https://www.youtube.com/watch?v=YW1_Ni7 ... rt_radio=1
https://www.youtube.com/watch?v=pOozWvJOwe0
https://www.youtube.com/watch?v=NZb-SVm7eLE
https://www.youtube.com/watch?v=YW1_Ni7 ... rt_radio=1
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1252
- Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
- Bydliště: Svitavy
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
ano,
Pizza je opravdu zařazená do kategorie pečené výkaly , zejména pokud se jedná o hledisko zdravé výživy.
Zdravá výživa je dosti relativní, páč pro někoho je směrodatný glykemický index, pro někoho kalorická hodnota a dalšího výsledné ph.
K tomu se přidá osobní náhled, tedy makrobiotik, vegetarián a nebo třebas člověk zatížený na vlastní zdroje, jako třebas já. Rozhodně jsou diskutabilní potraviny, jako meloun, kdy urolog jásá a diabetolog se drží za hlavu, totéž rajčata, kdy internista jásá a urolog se drží za hlavu. Velice opomíjená je kapusta a to jakákoli. O červené řepě nemusíme snad diskutovat a vlastně o čerstvé zelenině a domácích potravinách obecně taky ne.......
Zdravá výživa je dosti relativní, páč pro někoho je směrodatný glykemický index, pro někoho kalorická hodnota a dalšího výsledné ph.
K tomu se přidá osobní náhled, tedy makrobiotik, vegetarián a nebo třebas člověk zatížený na vlastní zdroje, jako třebas já. Rozhodně jsou diskutabilní potraviny, jako meloun, kdy urolog jásá a diabetolog se drží za hlavu, totéž rajčata, kdy internista jásá a urolog se drží za hlavu. Velice opomíjená je kapusta a to jakákoli. O červené řepě nemusíme snad diskutovat a vlastně o čerstvé zelenině a domácích potravinách obecně taky ne.......