Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
spaceball
Zasloužilý člen

Re: martin11 ..odpovídá Falconovi...

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
děda Slavík píše:.... Ale ani tam to není podvod. Jen si trochu pomohli dalším zdrojem.
Obrázek +1 :good: Ani PM není podvod. Jen nechce pracovat zadarmo. 8)

Funkční V-Gate, můj neoblíbenější.
[youtube][/youtube]

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: martin11 ..odpovídá Falconovi...

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
spaceball píše:
děda Slavík píše:.... Ale ani tam to není podvod. Jen si trochu pomohli dalším zdrojem.
Obrázek +1 :good: Ani PM není podvod. Jen nechce pracovat zadarmo. 8)
Aha. A nebolí Tě od toho ruka - furt to roztáčet? :D .. Pro dědu: klasická ukázka dodání kinetické energie rukou... ;)
Když jsem to¨přímo "pošťouch", jelo to mnohem líp - ty magnety ten impuls hodně tlumí....
Naposledy upravil(a) Jim68 dne čtv 11 bře 2010 10:59, celkem upraveno 1 x.

Jim68
Be happy!
spaceball
Zasloužilý člen

Relax u Martina

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
Jim68 píše: A nebolí Tě od toho ruka - furt to roztáčet? :D
:D Já nepsal že jsem blbý, ale že je to můj neoblíbenější... :D
Napadá mne, jak to "zperpetuumobilnit". Ovšem, magnety musí pryč...

Obrázek

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Biogenerátor

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
Já myslim, že tudy cesta vede. Je to od Tebe geniální, biogenerátor ukrýt do designu již žijícího tvora, p.t. Osmáka Degu.... :D . Kolik to žere?
Můj biogenerátor ve formě Myš bodlinatá žere dvě psí granule denně, ale výkon nahouby...... ;) .

Nemyslel jsem ani na okabzik, že jsi blb - jen jsem chtěl upozornit i Laika, dědu a případně šamany, že za tím vždycky musej hledat přidanou energii, a to hned na první pohled. Ne si to doma udělat a pak se divit, že do toho musej občas strčit.

Jak řikám : nejlíp to fachčí bez magnetů.... ;)

Jim68
Be happy!
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Biogenerátor

Příspěvek od Ilem »

Mimo téma (offtopic)
Jim68 píše:Já myslim, že tudy cesta vede. Je to od Tebe geniální, biogenerátor ukrýt do designu již žijícího tvora, p.t. Osmáka Degu.... :D . Kolik to žere?
To už tu někde podrobně rozebíral Anri. Měl tam změřený výkon i spotřebu. Jen to byly myši. Tuším, že to nazval myšoidní elektrárna. http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... %9Aoidn%ED

"Dum spiro spero"
Ciceron
děda Slavík
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od děda Slavík »

Mimo téma (offtopic)
Tuším, že to nazval myšoidní elektrárna.

Tak to je bezva nápad. Podíval jsem se na tohle video, ale má tam tu myš co tahá za provázek moc šikovně ukrytou. Najdete ji někdo??

Potom mne napadlo, když mu to takhle funguje, proč to nedá na rotor? Teď je mi ale jasné (díky vašemu odhalení) proč. Myšičce by se motala hlava.
Ale vy srandičkové, mrkněte se na obrázek a bez srandy řekněte co to je a z čeho se to skládá....(Nápověda- punčový dort to není.)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Kluci, do toho.
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Mimo téma (offtopic)
děda Slavík píše: Ale vy srandičkové, mrkněte se na obrázek a bez srandy řekněte co to je a z čeho se to skládá....(Nápověda- punčový dort to není.)
Vypadá to jako magnet, ale z čeho je, opravdu netuším.
A to video... Doporučuju v okolí Starých Hvězdlic vyhledat kopec, který jde z jedné strany kolmo dolů a z druhé je pozvolný svah. Na tento kopec doprav dvě staré stejně velké pneumatiky. Jednu nech kutálet dolů z té kolmé strany, druhou z té pozvolné. Pokud se pneumatiky vydrží kutálet až dokud se nezastaví, pochopíš, jak fungují všelijak natočené magnety a různé pólové nástavce. Ani ten magnet nebudeš potřebovat :good:

"Dum spiro spero"
Ciceron
Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Schovaná myš

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
Dědo, jeden magnet je jako pružina(i když složí tři do sebe). Ale kdyby tam dal ještě jeden, nebo dva, ani se to nehne...(bylo by to delší než saně). Zpátky do startovní pozice to natlačí rukou - tím tam schová tu myš (energii...). ;) ...! Ta krabička s pruhama je asi nějaký neodym, ale to je otázka na Martina11, bude zítra..... Já nic dražšího než pětikoruna nikdy na MM nekupuji... :D

Jim68
Be happy!
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
děda Slavík píše:
Potom mne napadlo, když mu to takhle funguje, proč to nedá na rotor?
Že by konečně duchaplná myšlenka? Rotor, nebo proč to neprodlouží o další magnety... vysvětleno v předchozích příspěvcích -
délka "vozíčku" vs délka dráhy. Předpokládám, že máš nastudované své video - první sekundy záznamu - přes jistý odpor je
"vozíček" ručně posouván na určitý bod ........ a co budou asi dělat další případné magnety... doporučuji vlastní pokus pokud
nebylo pochopeno. Ty neodymové magnety...vzhledem k umístění barevných samolepicích pásek k vizuální identifikaci pólů
to tipuji na 4 pólový neodym.

Spaceball Obrázek
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Schovaná myš

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Jim68 píše:Dědo, jeden magnet je jako pružina(i když složí tři do sebe). Ale kdyby tam dal ještě jeden, nebo dva, ani se to nehne...(bylo by to delší než saně). Zpátky do startovní pozice to natlačí rukou - tím tam schová tu myš (energii...). ;) ...! Ta krabička s pruhama je asi nějaký neodym, ale to je otázka na Martina11, bude zítra..... Já nic dražšího než pětikoruna nikdy na MM nekupuji... :D

...no už jsem tady....a reaguju...hezká V gate.....ta vodobáha se tam dobře vyjímá....
..jak psal Ilem.....s pnu na kopci.....správné přirovnáná...ale ...zkus toto....
...kup si v nejbližším hračkářství dětskej vláček...je třeba mít vozíček a kolejky..../ časem to můžeš zacyklit :idea: /..bývají tam 4x rovné a 4x 90°...ty 90°..zatím odlož a použij ty rovné...na vagonek nalož magnet ...podle kolejiště na lištu připevni další.....určitě si poradíš....podle kolejí je dej čípovitě...aby vozík vjížděl do GATE /brány/....
no a teď finále pokusu....sestroj si jednoduchý siloměr.....vezmi pérko z propisky....kup si nanuka....zbyde ti to dřivko../ nanuka dej spapat babičce...nebo kupte 2/....a z toho dřívka sestroj siloměr....doufám , že technicky zvládneš....na siloměru nemusíš vyznačovat kilogramy....ale ...zapřáhneš ten vozík.../ co má naložený magnet...a potáhneš do brány.....největší sílu zaznamenáš na tom siloměru....dále....ten samý vozík vsuneš do brány a tím siloměrem ho budeš brzdit......
....tak....a co jsi naměřil....???....mohl bych ti to napsat...ale nenapíšu....protože právě tímto pokusem.....jsi vykročil do světa poodhalení všech joutúbe pokusů, perendevů...a úplně všech točítek která se tváří jako MM....
....za prvé ...bude s tebe magnetář 3tí kategorie...za druhé...babička dostane nanuka....za třetí ti zbyde ten krásný vláček....
...ve finále si to zkus na stejné dráze ale dokola.....kdyby ti to náhodou jezdilo stále....tak to nikomu neříkej a utíkej do Štokholmu....dávaj tam každej rok dobrý prachy....nějakej Nobel...prej má nadaci....jsem slyšel.....
....tak jsem zvědavej....co mi napíšeš.....
... tenhle pokus by měl udělat každej, kdo se chce přihlásit do klubu magnetářů...vstupní cena materialu...
...vláček 50 - 150 kč, 20 feritů á 8.- 160.- 2x Nanuk á 7 14.- stará propiska, izolepa.,kancelářská sponka, připínáček, špendlík, kanagom lepidlo, provázek/ slabší/

...tak ...hoši.....jdeme na to..........hezké večery ...v kuchyni u stolu...s babkou v zádech....není nic krásnějšího....jooo...trochu se to prodražuje, když u toho pijete kvasnicový Svijany /zdravím Jeffa/ Váš martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Magnety levně

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
Martine, zase pokoušíš!! Už jsem kvůli Tvému projektu dvakrát zkoušel vytvořit magnetické perpetum a dohromady mě to stálo dobrých třicet(!!) korun. Nedoufej, že do toho ještě investuji. Moje knoflíkové magnety (25 ks) včetně hrnečku na "odstínění" jsou k mání se slevou 5% (skutečně nejsou ojeté - nikdy se mi nepodařilo z nich něco odebrat... ;) ), takže to dělá přesně 17,-Kč + 150,- balné a poštovné. Jsou fakt jako nový, posílám kontakt:
http://www.upramene.cz/forum/files/img_74032_711.jpg
:D

Jim68
Be happy!
martin11
Zasloužilý člen

Re: Magnety levně

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Jim68 píše:Martine, zase pokoušíš!! Už jsem kvůli Tvému projektu dvakrát zkoušel vytvořit magnetické perpetum a dohromady mě to stálo dobrých třicet(!!) korun. Nedoufej, že do toho ještě investuji. Moje knoflíkové magnety (25 ks) včetně hrnečku na "odstínění" jsou k mání se slevou 5% (skutečně nejsou ojeté - nikdy se mi nepodařilo z nich něco odebrat... ;) ), takže to dělá přesně 17,-Kč + 150,- balné a poštovné. Jsou fakt jako nový, posílám kontakt:
http://www.upramene.cz/forum/files/img_74032_711.jpg
:D
...nepokouším....tak slevim na těch magnetech....vláček také nemusíš....ale zbyde ti ten vláček....nanuka si také můžeš odpustit...a pivo nemusíš furt chlastat.../ citát starý Škopkový /
...můžeš si je..ty mgnety vydolovat z kuchyňský linky....místo magnetů si dáš suchej zip..../ aby manželka nenadávala, že jí nedržej dvířka...kamarád to udělal...a jeho stará na to přišla po půl roce.../
...tady jde o to...TO ZKUSIT... :idea: ...jak se k tomu dopracuješ je fuk.....toto je nejschůdnější V gate... :idea:
...a na tenhle můj odkaz...jak na to...budu odkazovat všechny další příchozí.....protože už mě nebaví to furt dokola někomu vysvětlovat.......zkus si to..a uvidíš...a pak se ptej.... :idea: ....zdraví martin11 :lol:
Naposledy upravil(a) martin11 dne pát 12 bře 2010 12:29, celkem upraveno 2 x.

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše: ...nepokouším....tak slevim na těch magnetech....vláček také nemusíš....ale zbyde ti ten vláček....nanuka si také můžeš odpustit...a pivo nemusíš furt chlastat.../ citát starý Škopkový /
...můžeš si je..ty mgnety vydolovat z kuchyňský linky....místo magnetů si dáš suchej zip..../ aby manželka nenadávala, že jí nedržej dvířka...kamarád to udělal...a jeho stará na to přišla po půl roce.../
...tady jde o to...TO ZKUSIT... :idea: ...jak se k tomu dopracuješ je fuk.....toto je nejschůdnější V gate... :idea:
...a na tenhle můj odkaz...jak na to...budu odkazovat všechny další příchozí.....protože už mě nebaví to furt dokola někomu vysvětlovat.......zkus si to..a uvidíš...a pak se ptej.... :idea: ....zdraví martin11 :lol:
Na co bych se ptal? Jen to nechci nikomu prozradit.... Já na tomhle makal předloni, ale jak vidíš..... ;) . Měl jsem moc pěknej vláček. A děti ho spojují magnetama dodnes. A roztlačují. Taky mají z magnetů nárazníky na autech (myslím angličáky.. ;) ).

Jim68
Be happy!
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Jim68 píše: Na co bych se ptal? Jen to nechci nikomu prozradit.... Já na tomhle makal předloni, ale jak vidíš..... ;) . Měl jsem moc pěknej vláček. A děti ho spojují magnetama dodnes. A roztlačují. Taky mají z magnetů nárazníky na autech (myslím angličáky.. ;) ).

...no správně....tak tímto vítám mezi mgnetáře kolegu Jim68....tak a je rozhodnuto... ..přestáváme se bavit s teoretiky.. ...ukaž , že se snažíš. ..přijímací zkouška ....povinná...V gate.. ..jakákoli...a názor na ní.....
....pak přestanou pustí teoretikové debatovat o tom, jak to na joutúúúbe fachčí....martin11

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

V-gate

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
Ok, v pondělí Ti to tu poreferuji. Teda, pokud to náhodou nebude fungovat :D :D .
Pokud to fungovat bude (samozdřejmě!!), tak to hned nasadím na mixer, mixer do zásuvky a elektroměr do popelnice.... ;) :shock:

Jim68
Be happy!
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“