....jen podle sebe.. ..chybami se člověk učí....a není špatné udělat chybu....špatné je tu chybu opakovat..!!!!!....m11poota píše:Hlavní potíž je v tom, že pokud je člověk v situaci, kdy ho jen jedno jediné slovo ze všech, co jich na světě je, dokáže rozpálit opravdu doběla, pak jedinou bytostí, která ho naprosto neomylně dokáže vycítit, je právě jeho drahá polovice - tedy manžel nebo manželka. Další potíž je pak už jenom v tom, že ho také v tu nejnevhodnější chvíli vyřkne. A další průběh už je jen zela prostým a logickým pokračováním odstartovaného procesu.
Chyba ovšem není ani v jednom z partnerů - je to objektivní a nijak neovlivnitelný výsledek manželského soužití, a dochází k němu naprosto nezávisle na vlastnostech objektů do manželství vstupujících. Z tohoto zorného úhlu se jeví případný rozvod jako zcela neefektivní řešení, kterým se člověk pouze připraví o část svých materiálních předpokladů, navíc s následným uzavřením dalšího manželství, kterým se dopracuje úplně stejného výsledku.
Ovšem některé zkušenosti jsou takzvaně nepřenositelné.
Zdravím - poota
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Ring volný-boxovárna
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: taky trošku do mlýna
... věřím, že se " TO " povede ......
- Iv
- Zasloužilý člen
- Dostal: 8 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Další téma
No, dnes si dáme další zajímavost,.....plaťte,posílejte,hlavně když si uklidníte svědomí.....jak pošetilé !
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re Další téma
Nejlepší charita je ta kde se dává z ruky přímo do huby bez velkých keců kolem. Tohle je opak. Nu což, potvrzuje mi to pravidlo že bohatí (ne všichni a nikoliv duchem) jsou ty největší skrbloni a vyžírkové, musejí… jinak by nebyli bohatí….. Z vlastní zkušenosti vím že pokud člověk dělá třeba melouch u lidí „bohatých“ tak si o kafe řekne a ještě si ho sám zaplatí, pokud jde s něčím pomoci starým a chudým lidem dali by mu první poslední až si skoro připadá trapně. (Pozor politici jsou bohatí).
Co mnoho lidí neví tak provozovatel charity má nárok na 20% z toho co vybere, na provozní náklady. Ne každý má pajšl se živit „žebráním“ jak v malém tak i velkém stylu, u bohatých se tím potvrzuje věta třetí tohoto textu.
Proto na charitu kašlu. Dávám přímo, potřebným a kdy uznám za vhodné aby z toho nemohl nikdo přikrádat.
Co mnoho lidí neví tak provozovatel charity má nárok na 20% z toho co vybere, na provozní náklady. Ne každý má pajšl se živit „žebráním“ jak v malém tak i velkém stylu, u bohatých se tím potvrzuje věta třetí tohoto textu.
Proto na charitu kašlu. Dávám přímo, potřebným a kdy uznám za vhodné aby z toho nemohl nikdo přikrádat.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re Další téma
Přesně tak - ať řekne kdo co potřebuje, koupí se to a doveze se mu toNAVAR píše:...dávám přímo, potřebným a kdy uznám za vhodné aby z toho nemohl nikdo přikrádat.
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
tak tak...
Je fůra lidí s dobrým srdcem a naopak. Osud tomu chtěl, a zasukoval jsem se s hodnejma lidma. Posíláme hadry pro děcka ven a chtěli jsme oficiálně.....
Začalo to tím, že jsme museli s celníkama a financema probírat clo, darovací daně, vratku za darovací daně,dph a čestná prohlášení.... Při jednotném názoru fuck off jsme sešli z ofic cesty a a jedem alter cestou. Zkoušeli jsme oblečení i hračky do našich dětských domovů, ale není žádný zájem.Cikádám to rvát nebudem a tak hodně zboží putuje do polska, do církevních chudobinců.Bacha na to, tamní církev se stará o mnoho sirot z celého světa a stará se výtečně....... Né že bych flanďáky musel, ale jeden se s nimi domluví snáz, než s českejma buzerantama.
Poslední vtípek byl tenhle: v Dílí ve slumech děcka dělají hračky z použitejch plechovek. Jsou děsně šekovný. Za to jsme jim chtěli poslat oblečení.Jako stimul a navíc oni zadarmo nic nechtěli.... Jejich strana souhlasila a tak se v celním skladě octnula bedna plechových hraček. Ovšem chyběla deklarace výrobce, číslo šarže a atest o nezávadnosti. Musela se podniknout sbírka na foršus pro celníky...... Tak takovejhle mrdník znám v dobročinnosti já.Nic jiného neznám...
A nějaký napomádovaný buchty ve mně vyvolávají pouze úsměv.Je to divadýlko za nějakým účelem.
Když někdo chce pomoct, tak pomůže. Kdo nechce.............
Začalo to tím, že jsme museli s celníkama a financema probírat clo, darovací daně, vratku za darovací daně,dph a čestná prohlášení.... Při jednotném názoru fuck off jsme sešli z ofic cesty a a jedem alter cestou. Zkoušeli jsme oblečení i hračky do našich dětských domovů, ale není žádný zájem.Cikádám to rvát nebudem a tak hodně zboží putuje do polska, do církevních chudobinců.Bacha na to, tamní církev se stará o mnoho sirot z celého světa a stará se výtečně....... Né že bych flanďáky musel, ale jeden se s nimi domluví snáz, než s českejma buzerantama.
Poslední vtípek byl tenhle: v Dílí ve slumech děcka dělají hračky z použitejch plechovek. Jsou děsně šekovný. Za to jsme jim chtěli poslat oblečení.Jako stimul a navíc oni zadarmo nic nechtěli.... Jejich strana souhlasila a tak se v celním skladě octnula bedna plechových hraček. Ovšem chyběla deklarace výrobce, číslo šarže a atest o nezávadnosti. Musela se podniknout sbírka na foršus pro celníky...... Tak takovejhle mrdník znám v dobročinnosti já.Nic jiného neznám...
A nějaký napomádovaný buchty ve mně vyvolávají pouze úsměv.Je to divadýlko za nějakým účelem.
Když někdo chce pomoct, tak pomůže. Kdo nechce.............
Re: tak tak...
jarda ovčák píše: Zkoušeli jsme oblečení i hračky do našich dětských domovů, ale není žádný zájem.
Nevím jak teď, v době krize, ale pokud je mi známo, tak dříve měly naše dětské domovy od sponzorů tolik peněz a dárků, že na vánoce už opravdu pracovníci nevěděli, co koupit - děti měly všechno ! Kromě toho dostávají oblečení z Německa, Holandska - z posezónních výprodejů i značkové zboží, mají všechny možné technické vymoženosti, nový nábytek, drahé hudební nástroje, plno pomůcek na zájmovou činnost, množství hraček,...
...výchovní pracovníci pak mají jeden velký problém : Naučit děti, aby si všeho vážily a nepropadly iluzi, že v životě je všechno zadarmo !!!
Murphy: Je velmi jednoduché něco zkomplikovat, zato bývá značně komplikované něco zjednodušit.
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Darwinova teorie
Pravda je vždy jednoduchá.............ne je mě líto, mrzí nás to atd.
Dnes vyšel na OSUDu pěkný článek: http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=10266
Kdo s tím nesouhlasí, tak tomu ani neporozumí, takže raději prosím nekomentovat(to se hlavně týká "Timurovi" party na foru), nebo bych byl ten Váňa, co utíká k oknu b.... na konci toho videa! Má úcta!
Dnes vyšel na OSUDu pěkný článek: http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=10266
Kdo s tím nesouhlasí, tak tomu ani neporozumí, takže raději prosím nekomentovat(to se hlavně týká "Timurovi" party na foru), nebo bych byl ten Váňa, co utíká k oknu b.... na konci toho videa! Má úcta!
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Rekapitulace
Tak si to zrekapitulujme po dvaceti letech .............
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 10 poděkování
Re: Rekapitulace
Jo jo, krade se a hlavně ve velkym, takže je to i víc vidět. A nejsmutnější je, že už se to ani nikdo nesnaží skrývat.Iv píše:Tak si to zrekapitulujme po dvaceti letech .............
Ještě že tam byla ta nostalgická omáčka okolo, takže to celý vyznělo jako parádní komedie.
to jo,
To jo, ale, skrupule, upejpání, morální kodex, slušnost a poctivost i s tolerancí jsouť pohřbeny pod nánosy morálního i mentálního bahna a výkalů.
Takže, pokud a jako že jo bylo uplynuvšich 20 let takovejch, jaké byly, tak těch dalších dvacet let už budou fakt vo hubu.
Nastupující generace podvodníků, hulvátů a hochštaplerů bude pracovat rychleji, bezostyšněji a dle mého v uniformách policie či průkazkou z financamtu.
S láskou budeme vzpomínat na těch prvních sametových 20 let. Budem v putykách pěstí třískat do stolu a hulákat coby kdyby s velmi hořkou pachutí na patře. Chmelem to nebude.......
Takže, pokud a jako že jo bylo uplynuvšich 20 let takovejch, jaké byly, tak těch dalších dvacet let už budou fakt vo hubu.
Nastupující generace podvodníků, hulvátů a hochštaplerů bude pracovat rychleji, bezostyšněji a dle mého v uniformách policie či průkazkou z financamtu.
S láskou budeme vzpomínat na těch prvních sametových 20 let. Budem v putykách pěstí třískat do stolu a hulákat coby kdyby s velmi hořkou pachutí na patře. Chmelem to nebude.......
-
- Zasloužilý člen
Re: to jo,
Ale to už dávno, to rozhodně není záležitost posledních 20 let (jak se snaží prezentace tvářit, nebo alespoň na mě to tak působí). Vždyť ty panáci co tam seděj jsou často pěkně provařený struktůry. Učili se od nejlepších a předávají bohaté zkušenosti dalším, kteří se nechají zlákat a mají na to žaludek. A protože lidi jsou v podstatě pořád stejný, bude jich v jakkoliv vzdálený budoucnosti stejně dost tak jako před léty. Vždycky to bylo je a bude o konkrétních jednotlivcích a jejich vztahu k okolí. A proto vždycky, když se nějakej rétor rozohní a začne generalizovat stylem: "Ty mladý jsou dneska děsně zkažený, to za našich mladejch let nebejvalo", kontruju s velkou chutí mojí oblíbenou větou: "Jaký jste si nás vychovali, takový nás máte."jarda ovčák svitavy píše:To jo, ale, skrupule, upejpání, morální kodex, slušnost a poctivost i s tolerancí jsouť pohřbeny pod nánosy morálního i mentálního bahna a výkalů.
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Vážený Tuco,Tuco píše:Ale to už dávno, to rozhodně není záležitost posledních 20 let (jak se snaží prezentace tvářit, nebo alespoň na mě to tak působí). Vždyť ty panáci co tam seděj jsou často pěkně provařený struktůry. Učili se od nejlepších a předávají bohaté zkušenosti dalším, kteří se nechají zlákat a mají na to žaludek. A protože lidi jsou v podstatě pořád stejný, bude jich v jakkoliv vzdálený budoucnosti stejně dost tak jako před léty. Vždycky to bylo je a bude o konkrétních jednotlivcích a jejich vztahu k okolí. A proto vždycky, když se nějakej rétor rozohní a začne generalizovat stylem: "Ty mladý jsou dneska děsně zkažený, to za našich mladejch let nebejvalo", kontruju s velkou chutí mojí oblíbenou větou: "Jaký jste si nás vychovali, takový nás máte."jarda ovčák svitavy píše:To jo, ale, skrupule, upejpání, morální kodex, slušnost a poctivost i s tolerancí jsouť pohřbeny pod nánosy morálního i mentálního bahna a výkalů.
to co jste napsal, .....když se nějakej rétor rozohní a začne generalizovat stylem:"Ty mladý jsou dneska děsně zkažený, to za našich mladejch let nebejvalo"..... je jen výmluva, aby se omluvil vlastní morální úpadek. Věřte, nebo nevěřte, ale v mé pedagogické činnosti jsem to poznal markantně, rok od roku to bylo horší a dnes je to jen marast a nebylo to jen poznání moje, ale i kolegů, tam je to nejlépe poznat. Takže si to neomlouvejte a raději přiznejte, ale to není možný, protože vy jste Borci. Kdyby jsi jako můj kluk toto řekl do očí, že jsem rétor, tak bys dostal takovýho facana, že by jsi letěl na zeď a opravdu za našich let to nebejvalo !
Má úcta.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Zajímavé je, že přesně tohle říká každá předchozí generace. To by nasvědčovalo tomu, že se svět neustále zhoršuje, což se většině lidí nezdá, takže o pravdivosti tohoto tvrzení silně pochybují. Ono se to opravdu nezdá možné, že by to se světem mohlo jít stále jenom s kopce.Iv píše:...a opravdu za našich let to nebejvalo !
Dá to sice práci, prokousat se celou knížkou Lazareva, ale nad ní se dá docela dobře pochopit nejen to, že to tak skutečně je, ale i to, proč to tak je. A jak to tak vypadá, směřuje to všechno k tomu, co se očekává v roce 2012, nebo co někteří jiní slibují spíše mezi 2012 a 2020.
http://www.upramene.cz/forum/files/laza ... _i_198.pdf
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
Snad jen pár chaotických poznámek:
Profesor mého kamaráda prý zas ironicky odpovídá: "A v zimě bylo víc sněhu, tráva byla zelenější, hory vyšší a zvířata uměla mluvit."
Možná to souvisí i s tím, že člověk s přibývajícím věkem sám tíhne ke klidu a zodpovědnosti, přičemž stále poměřuje svoje priority s prioritami ostatních. Když slyším tátovy kamarády vyprávět historky o tom, čeho se s nimi (a často jako jedna z hlavních postav) účastnil, nevěřím občas svým uším. Tohle že je ten usedlý pán, který pozvedá obočí pokaždé, když vidí na některé své příbuzné odvážnější barvu vlasů?
Rozhodně netrpím nějakou iluzí o své dokonalosti. Ale vím, že se naši setsakramentsky snažili uplácat ze mě slušného člověka. Poznal jsem určité hranice ještě než jsem vyrazil do velkého světa a měl jsem základy, na kterých šlo stavět. Jsou však mezi námi tací, kteří tu možnost neměli a musí se učit za pochodu. Někdo si to srovná v hlavě tak a jiný onak. Nechci tvrdit, že rodiče by měli trpět za chyby svých dětí, ale nemělo by to být ani obráceně.
Lidi se na zeměkouli sice pravidelně vyměňují, ale mě se zdá že vždycky jen za ještě stejnější. A dokud tu budou, nějaké datum na tom sotva co změní.
Výmluva to je, a taky potřeba označit nějakou skupinu, které přiřkneme veškerou a bezvýhradnou odpovědnost a budeme si na ní moci vylít svoji zlobu. Jo a hlavně aby to byl někdo jiný.Iv píše:..."Ty mladý jsou dneska děsně zkažený, to za našich mladejch let nebejvalo"..... je jen výmluva, aby se omluvil vlastní morální úpadek.
Profesor mého kamaráda prý zas ironicky odpovídá: "A v zimě bylo víc sněhu, tráva byla zelenější, hory vyšší a zvířata uměla mluvit."
Možná to souvisí i s tím, že člověk s přibývajícím věkem sám tíhne ke klidu a zodpovědnosti, přičemž stále poměřuje svoje priority s prioritami ostatních. Když slyším tátovy kamarády vyprávět historky o tom, čeho se s nimi (a často jako jedna z hlavních postav) účastnil, nevěřím občas svým uším. Tohle že je ten usedlý pán, který pozvedá obočí pokaždé, když vidí na některé své příbuzné odvážnější barvu vlasů?
Rozhodně netrpím nějakou iluzí o své dokonalosti. Ale vím, že se naši setsakramentsky snažili uplácat ze mě slušného člověka. Poznal jsem určité hranice ještě než jsem vyrazil do velkého světa a měl jsem základy, na kterých šlo stavět. Jsou však mezi námi tací, kteří tu možnost neměli a musí se učit za pochodu. Někdo si to srovná v hlavě tak a jiný onak. Nechci tvrdit, že rodiče by měli trpět za chyby svých dětí, ale nemělo by to být ani obráceně.
Lidi se na zeměkouli sice pravidelně vyměňují, ale mě se zdá že vždycky jen za ještě stejnější. A dokud tu budou, nějaké datum na tom sotva co změní.
nno,
hele, znáte někoho do 20 let, co čte knihy?znám fůru mladejch, páč ke mě jezdí moji kámoši a známí s rodinkama a já k nim, a jak je tak rozebírám, tak se ptám, co že četli naposledy za knížku.......
Je to prosté. Za nás nebyly počítače, nebyly komunikátory, internet a ani ta kybernetická hudba,kterou tvoří stroje.
nezbývalo, než oblažit duši četbou a vstřebáváním nových, jiných myšlenek.
Sice každá generace tvrdí, že za našich mladejch let byly borůvky jak palce a hřiby v lese jako deštníky, nicméně nikdy za mne nikdo nenapadnul kantora ani verbálně, natož fyzicky. Úctu si kantoři mohli užívat, kdežto dnes nevíme, co to úcta je. Nemyslím si, že by bylo vždy vše stejné. Nejsem žádný staromil, ale kdo nemá úctu k druhým, nemá ani k sobě.
Navíc,je moc dobře, že nakonec přijde konec.
Myslím si, že bůh zkoušel nějakej experiment, zřejmě kejchnul a náhodou se mu vyvrbila naše společnost.
Vezme teda zmizík a své nepovedené dílo napraví.............
Je to prosté. Za nás nebyly počítače, nebyly komunikátory, internet a ani ta kybernetická hudba,kterou tvoří stroje.
nezbývalo, než oblažit duši četbou a vstřebáváním nových, jiných myšlenek.
Sice každá generace tvrdí, že za našich mladejch let byly borůvky jak palce a hřiby v lese jako deštníky, nicméně nikdy za mne nikdo nenapadnul kantora ani verbálně, natož fyzicky. Úctu si kantoři mohli užívat, kdežto dnes nevíme, co to úcta je. Nemyslím si, že by bylo vždy vše stejné. Nejsem žádný staromil, ale kdo nemá úctu k druhým, nemá ani k sobě.
Navíc,je moc dobře, že nakonec přijde konec.
Myslím si, že bůh zkoušel nějakej experiment, zřejmě kejchnul a náhodou se mu vyvrbila naše společnost.
Vezme teda zmizík a své nepovedené dílo napraví.............