Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Vgate

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...prosím Saman Falco...smaž to co jsi poslal 4x. :evil: ...nech jen jednu kopii.. :lol: .jinak mi pleveleni tady nevadí..... :lol:
....líbí se mi, že tě POOTA naladil ....že to funguje...na rozdíl od Spaceballa, který prohlásil...jen po určité dráze....oba myslí totéž...
...já jen připomenu, že ...!!!!rovnoběžky se protínají v nekonečnu...!!!!.... :shock: ...možná je to pro tebe zajímavé zjištění.../ale ty rovnoběžky se opravdu v nekonečnu protnou.... :idea:
...a tímto způsobem se dá V gate tedy zacyklit....už tě nebudem přesvědčovat o ničem....tak to prosím tě zkus....několik magnetů ti finanšně kapsu neutrhne....a ta zábava určitě stojí za to.....jsme s tebou.....martin11 :lol:

...toho lega jsem si všiml....upozorňuji tě, že jsem viděl na toto tema...mag.točítka všechno....všechno co je na netu....
...když sem dáš nějaký odkaz, tak to je dobře, protože vím, o čem chceš mluvit....
...a proto také byla na začátku tohoto vlákna....vloni v lednu výzva...když někde někdo něco uvidí s pístem...tak info...já jsem nikde nic podobnýho nezahlídl....
...takže ...neboj neignoruju.....ale sleduju ...pečlivě.... :shock:

... věřím, že se " TO " povede ......
spaceball
Zasloužilý člen

re

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
SamanFalco, všechno jsem ti dááávno poslal do SZ - mé pokusy s lineárním uspořádáním... včetně toho, co jsem nestihl popsat. ....Jinak to video - to je pěkná blbost. Nebylo by lepší - nám skeptikům dokázat že to jde? My svoje máme odkrouceno - jak teoreticky, tak v pokusech....

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

lego

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
Ahoj Falco, pošli mi litr a já Ti natočím stejné fungující perpetum i bez magnetů :D . Když nabralo impuls, nebyla vidět pravá strana a pak je to aspoň pětkrát střiženo, aby otáčky zůstaly konstantní. Proto je kamera na stativu...... :shock: Za ten litr nasadím na lego kousky ovoce nebo bombony, uvidíš jak pofrčí. ;)

Jim68
Be happy!
spaceball
Zasloužilý člen

Re: lego

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
Jim68 píše:Ahoj Falco, pošli mi litr a já Ti natočím stejné fungující perpetum i bez magnetů :D . Když nabralo impuls, nebyla vidět pravá strana a pak je to aspoň pětkrát střiženo, aby otáčky zůstaly konstantní. Proto je kamera na stativu...... :shock: Za ten litr nasadím na lego kousky ovoce nebo bombony, uvidíš jak pofrčí. ;)
Lego - perpetuum mobile... bez baterek to holt nepojede...

[youtube][/youtube]

SamanFalco píše:Díky pootovy právě máme potvrzeno, že se to nechá udělat velmi dlouhý(delší než potřebujem Wink ) Laughing Což vyvrací Spaceballovu teorii a tom že je to vzdálenostně omezený.(čemu jsem zas tak moc nevěřil) ...Krásně popsal učinky přechodů jednotlivých bran...jediný co nechápu je fakt, že jsem zde poslal videa dvou různých způsobů, jak tyto schody ve V-GATE přeskočit...na videiich máte je možnost vidět. A VY NA TO TOTÁLNĚ KAŠLETE A MELETE TU SVOU
Jaká teorie? Ověřeno v praxi - dráha může být zhruba dvojnásobně dlouhá než magnetický "vozíček" poskládaný z magnetků.
Je to vzdálenostně omezené {!!!} - tím magnetickým vozítkem (něco může překonat setrvačnost), ale v principu je to tak. Takže ne my, ale ty na to kašleš a meleš si svou místo naslouchání :D :D Kdyby šlo poslat malý magnetický balíček po kilometrové dráze z magnetů vlastní silou.... :D

[youtube][/youtube]
Naposledy upravil(a) spaceball dne čtv 04 bře 2010 13:47, celkem upraveno 3 x.

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: lego

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
SamanFalco píše:
Jim68 píše:Ahoj Falco, pošli mi litr a já Ti natočím stejné fungující perpetum i bez magnetů :D . Když nabralo impuls, nebyla vidět pravá strana a pak je to aspoň pětkrát střiženo, aby otáčky zůstaly konstantní. Proto je kamera na stativu...... :shock: Za ten litr nasadím na lego kousky ovoce nebo bombony, uvidíš jak pofrčí. ;)
jj, kdyby jsi na tom kliknul o stránku dřív, věděl by jsi že to taky považuju za podvrch...ale až po druhém vložení na to někdo reagoval... :lol:
Jo tak promiň, nešel jsem tak do hloubky, relax :D . Ten, komu to opravdu pojede, to nedá na youtube - prodá to fordům.... :shock:

Jim68
Be happy!
Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Re: Točítka

Příspěvek od Tuco »

Mimo téma (offtopic)
SamanFalco píše:Jo a zkuste vysvětlit proč todle nejde zacyklit...v vašich V-GATE je tam hned 9 poskládaných za sebou...a dokonce to i opustí a pokračuje setrvačností dál!!!
Milý Falco,
za poslední den co jsem tady nebyl tu proběhlo mnohé, a proto začnu třeba tímhle videem. Nevím zda jsi to postřehl, ale pravítko po kterém autíčko jede je zcela evidentně z kopce. Nicméně i tak jsou jevy typické pro V-gate patrné: urychlení na jedné a zbrždění na druhé straně.

K dalšímu videu s lineárním uspořádáním od Soukupova spolupracovníka: Na desce má tři brány. Vozíček dojede někam do půlky brány druhé. Jak se zdá, aby to fungovalo zacykleně, musel by se zastavit až na konci brány třetí.

A abys neřek že jsem planý žvanil, něco z mých vlastních zkušeností.
Úhel není vlastně vůbec potřeba. Vlastně nejjednodušší způsob, jak vytvořit něco jako V-gate, případně taky videem zobrazený MagTrack, je vzít dlouhý váleček z na sebe poskládaných magnetů, v půlce ho "zlomit" a dosavadní konce přiložit k sobě. Máš tak vlastně rovnoběžně vedle sebe dva dlouhé tyčové magnety, jejichž póly směřují opačně. Teď když se vezme další váleček a přiloží se na onu dráhu, poslušně přejede z jednoho konce na druhý. Při prodlužování dráhy je stále evidentnější, že největší silové působení na pohybující se člen je na obou koncích dráhy a tato síla směrem ke středu dráhy klesá. To jsem ale zjistil až potom, co jsem na kolo nalepil dva kruhy magnetů, jeden polarizovaný v jednom směru, druhý v opačném. A výsledek by 00prd. Nakonec jsem došel k závěru, že kruh jako tvar nekonečný nemá začátek ani konec (toho jsem chtěl přitom využít, abych odstranil jevy spojené s přechodem z brány do brány), vlastně jenom prostředek. A protože síly působí od začátku/konce, byl jsem namydlenej.

Milý Marxi,
abych citoval tebe samotného: "O všem je třeba pochybovat." O všem, tedy nejen o tom, že to nikdy jít nemůže, ale i o tom, že to jde a dávno již existuje (hlavně v případě, že to přesto dosud nikdo neviděl). S magnetickým motorem je to vlastně jako s Yetim. Někdo tvrdí, že ho viděl. Někdo říká, že ten šedivý flek na fotce je on. Ale nikdo dosud nechodí v jeho kožichu ani nemá na zadku obtisknuté jeho zuby.

Jinak že si někdo patentuje nějaké takové zařízení nepovažuji vůbec za něco pro nás škodlivého. Zpravidla tak celá věc spíš vejde ve známost, protože součástí navazujícího komerčního úspěchu je např. i prezentace v odborném tisku. A když to pak jsi schopný sám pro sebe dát do kupy i v garáži, máš bod.
Naposledy upravil(a) Tuco dne čtv 04 bře 2010 13:54, celkem upraveno 1 x.

martin11
Zasloužilý člen

doplnění znalostí...

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
SamanFalco píše:
martin11 píše:...prosím Saman Falco...smaž to co jsi poslal 4x. :evil: ...nech jen jednu kopii.. :lol: .jinak mi pleveleni tady nevadí..... :lol:
....líbí se mi, že tě POOTA naladil ....že to funguje...na rozdíl od Spaceballa, který prohlásil...jen po určité dráze....oba myslí totéž...
...já jen připomenu, že ...!!!!rovnoběžky se protínají v nekonečnu...!!!!.... :shock: ...možná je to pro tebe zajímavé zjištění.../ale ty rovnoběžky se opravdu v nekonečnu protnou.... :idea:
...a tímto způsobem se dá V gate tedy zacyklit....už tě nebudem přesvědčovat o ničem....tak to prosím tě zkus....několik magnetů ti finanšně kapsu neutrhne....a ta zábava určitě stojí za to.....jsme s tebou.....martin11 :lol:
Neboj..už se stalo,ale tím mým super křápem to jde trochu pomalejc ;) odelsal jsem to v nervu z rychlosti asi 5x :lol: pořád se to sekalo a najednou je to tam moockrát...tak tam teď máte smajlíky ;)

Jinak si tě dovolím opravit, v životě jsem nic takového neslyšel a ani nečetl...rovnoběžky se nemůžou nikdy protnout :shock: jinak by to nebyli rovnoběžky ;) , ale dvě přímky..no a to nekonečno je taky diskutovatelný...to je jenom jejich optický klam :lol: !!! Tak se pouze znázornuje 3D animace ve 2D prostředí...Strč si hlavu mezi koleje :lol: ...zdají se že se zúžujou...no a pak ti přeji hodně úspěchů s hledáním prusečíku...
prosím přítomné, aby kolegovi vysvětlili, jak to je těma rovnoběžkama....
...osobně se zetám kolegy samantafalcona....jestli někdy viděl znak....osmičku naležato..../nemam ji na klávecnici/...tak ji nemůžu napsat....

....a protože je nekonečno...z tvého hlediska diskutovatelný...pak je jasné...proč je diskutovatelná...z tvého hlediska zycyklovaná V gate....a jsme tam kde jsme byli.....jsme zycyklovaní v nekonečnu..... :idea: tak...zdraví tě m11 :lol: p.s. dík za pročištění vlákna :bye:

spaceball
Zasloužilý člen

Re: doplnění znalostí...

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše: prosím přítomné, aby kolegovi vysvětlili, jak to je těma rovnoběžkama....
...osobně se zetám kolegy samantafalcona....jestli někdy viděl znak....osmičku naležato..../nemam ji na klávecnici/...tak ji nemůžu napsat....
Rovnoběžky se protínají v nekonečnu.... Antický axiom ? Je fakt, že tohle to nám tloukli do hlavy na základce...

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Točítka

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
Tuco píše:...Při prodlužování dráhy je stále evidentnější, že největší silové působení na pohybující se člen je na obou koncích dráhy a tato síla směrem ke středu dráhy klesá.... kruh jako tvar nekonečný nemá začátek ani konec... vlastně jenom prostředek.
+1 :good:

To SamanFalco:
To, že si můžeš udělat dráhu dlouhou do aleluja, je sice pravda a to i beze mně, ale nikde jsem nechtěl ani brokem naznačit, že i potom bude fungovat.
Magnety vybírej podle ceny, zvlášť když předpokládáš, že jich budeš potřebovat "moc".
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: mm

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
marx píše:1..... nemuzete prece tvrtit, ze ta ci ona vec vubec nefunguje. Prece nemuzeme se opirat o vlastni zkusenosti a pomlouvat kazdeho.
Ja naopak nemam potrebu se przentovat a rikat co jsem udelal a co ne, na tom vubec nesejde. Jde o to, ze je lepsi nad tim polemizovat a pripoustet, ze pokud "me" se neco nepovedlo, nemuze se povest ostatnim - nemam pravdu? (Na prumyslovce jsem umel naladit superhet, co nedelali ani učitelé) - no vidite, oni by tvrdily, ze toto nejde, nicmene Vam se to povedlo.

2.....To ze se nekomu v CR, zrovna na tomto foru, nepovedlo sestavit funkcni V-Gate neznamena, ze ve skutecnosti nemuze fungovat a neni zadny funkcni model.
Ono kdysi tady Karban psal o tom, ze to, co jsem zde psal o generatoru pohaneneho z vlastni energii - nemuze byt ani rec a je to vymysl. Mam ja zapotrebi toto obhajovat? Podle me clovek, ktery neco popira a zaklade vlastnich zkuseností nezaslouzi navod "krok za krokem" jak onu vec vubec postavit. Vetsina z Vas ani poradne nevi co by s takovou veci ve skutecnosti delali a z vyjadrovani lidi, zde na foru, vyplyva, ze moc dobrodusne by nebyli, a nechali si toto patentovat - nepripusti si hold dat vsem lidem vlastni radu. V dnesni dobe je vse byznys.

3........Skutecne si myslite, ze v celem svete nic takoveho neexistuje? Ze prave vsichni tak premysli, ale bohuzel zemske zakony jsou neprekonatelne?
Pane, proč nečtete pozorneji?

1. Já nenapsal, že to nikdo neumel, ale že to tam nikdo nedelal, kdo by me to mohl naučit. Já to pak nastudoval z literatury, od jiných moudrých lidí, nikde jsem nenapsal, že jsem tohle treba sám objevil. Nedelejte ze mne ani z Vás vola, pane.

2. Podle Vás by nemohla existovat jakákoli chybne vyrešená rovnice, žádný most by se nemohl zrítit, žádný vlak narazit, nikdo by nemohl lhát a každý by mel ve všem pravdu. Zjevne to tak není. Když já najdu na projektu, nebo zarízení chybu, tak to znamená, že je tam treba na 99.99999 procenta. Pokud se sejde 10 lidí, co tvrdí opak a umí určit chybu s presností 99.9 procenta, tak kdo je asi blíže pravde. Se zásadne odlišnými postoji nemužou být oba stejne blízko. Tady vás je asi 10 takových, co verí více strešteným a podvodným videím na youtube, než mne, stejne pak hromade plagiátu od ruzných šarlatánu. Podle toho to i tak vypadá, je to vaše vec. Neumeli jste ani reagovat na mé základní technické argumenty a námitky o zjevných chybách, které jsem uvedl ke konkrétním projektum, a vždy nekdo strhl diskusi na boční kolej, jenom aby se nemuselo uznat, že fakt jde o blbost.

3. Co myslíte, existuje na celém svete Buh? Je to podobná otázka, kterou logicky nevyrešili ani tisíciletí. Nemá smysl ohánet se celým svetem, tohle má rub i líc. Uveríte každému, kdo vás chce podvést? Já ne, pokud to zjistím. Tady vubec nejde o konkrétní platnou podobu fyzikálních zákonu, ale o to, že ty existující nekdo prekrucuje a neumí korektním zpusobem poprít, a jde tedy o zrejmý podvod. Udelejte meritelný a overitelný pokus a nebudeme si najednou v ničem protirečit. Nepodporujte však klec plnou nenávistných papoušku, kterí neznají nic, než svou klec, a neví, kdo je vne a kdo vevnitr. Já jsem tech pokusu udelal docela dost, a mají značnou výpovednou hodnotu. Pokud Vy pravdu nemáte, tak se stoupajícím počtem lidí, co to budou zjišťovat to nakonec stejne vyjde najevo, na lži se dlouhodobe žít nedá.
Když Vám prijde do schránky pyramidová hra, umíte ji odhalit? Znáte algoritmy sportky, nebo nekterých loterií? Jste schopen jim čelit? Čelit V-gate zjevne nedokážete, je pro Vás príliš složitá na pochopení. Až by jste porádne zkoumal argumenty, které již odzneli, tak za týden máte výsledek.

4. Umíte porádne merit veci jako výkon, abych s Váma mohl vubec na tuto tému smysluplne diskutovat? Myslím, že ne, jinak bychom težko byli ve sporu. Jen málo lidí na fóru dokázalo jít v prípade závažnejších konkrétních otázek a úloh k jádru veci. Neprekrucujte mé výroky. Já nenapsal, že co se nepovedlo mne, nemusí se jinému, ale to, že když jsem našel chybu já, nemusí ji najít jiný, protože mu chybí dostatek zkušeností na její odhalení. Máte naivní predstavy o skutečné vede. Seriozní veda a poctivá práce je naopak plná zpochybňování svých vlastních výsledku. Vy sice o zpochybňování píšete, avšak práve to porádne nedeláte.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

jak to čtu dále,

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
tak s potešením zjišťuji, že treba Spaceball udelal kus porádné práce, Tuco i další jsou již docela schopni rešit technické hlavolamy...
A že nekdy docela zbytečne píšu, protože se totéž povede nekterým napsat i zajímavejším zpusobem.

Delám tu hlavne elektriku pár desítek let, a samozrejme, vždy se nejaká chybička vloudí. Samozrejme bych trochu závidel tomu, kdo by neco objevil již treba po roce nejakého zkoumání. Ale nic více v tom není, a další lži nejsou potrebné. Ve sportu je to podobné, tam taky nefiguruje spravedlnost typu, kdo trénuje déle a tvrdším zpusobem, ten vyhraje. Takže vždy určitá loterie. Nekdy jde více o hru, než o výsledek, bez poraženého není výsledek. Není však hra hrou, pokud jedna strana nehraje podle dohodnutých pravidel. Baví jen skutečná hra a soutež. Je treba nekteré projekty na základe svých význačných znaku identifikovat, prípadne diskvalifikovat. Pak muže být hra skutečná, zajímavá, nenarežírovaná, a možná se bude líbit více lidem, než tomu bylo doposud.

SamanFalco: Pokud jsem umel najít a položit zásadní otázku, tak se mi docela lépe hledala odpoveď. Je docela možné, že pokud jakoukoli konkrétní otázku budeš umet dobre položit (ohledne V-gate, nebo podobne), tak Ti tu na ni nekdo včetne mne odpoví, i když si myslím, že vetšina klíčových odpovedí již odznela. Co te čtu, otázky k stínení a meg.poli nemáš dost propracované. Nevím ani, jestli máš na pameti, že posuvná síla v poli pusobí úmerná zmene energie pole podél možného pohybu, tedy nehomogenite, jinak jde vždy pouze o otočný moment, pusobící na objekt. To dosti plete, hlavne, když se poctive nerozlišuje, zda zkoumaným pohyblivým objektem je železo, nebo magnet.

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Autocenzura

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
Ano, máš svatou pravdu Akorde, vždycky je to o měření... ;) :good: +

Jim68
Be happy!
martin11
Zasloužilý člen

..na tema MM..

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...zdravím přítomné....a protože jste na ..."mém vláknu....pístové motory....a jsem rád, že tu jste...a že se bavíte na tema MM i všeobecně/ i když to sem často nepatří/...pasuju se do role moderátora :oops: ...
Velmi si vážím / a u mě je to to o to více, že technice "skoro " nerozumím/ všech ,kteří dokazují svými znalostmi poodhalit a objasnit ten , či onen technický problem, resp. vysvětlit ...uvést na pravou míru fakta a skutečnosti....
...jak píše Akord..a jsem mu velmi vděčný, že to ještě tady s ními stále setrvává....znalost základních fyzikálních vlastností...je neoddiskutovatelná....já osobně....mít tyto znalosti před několika lety...se nikdy do MM nepustím....zjištění o nemožnosti funkčnosti MM...je více než jasná...a zrovna tak V gate a winmagy a perendevy a kombinace obého....
....jen snílkové a čtenáři sci -fi stále věří, že by něco mohlo být....stejné to je i náboženstvím.../teď mám na mysli všechna náboženství/...pyramidologové...a všichni, kteří se na nějaký problém vrhají bez patřičného rozhledu, nadhledu a přehledu- tím myslím souvislosti....věří....že to musí být tak, jak si to za bezesných nocí vymysleli....
...z vlastní zkušenosti vím , že kreativní myšlení je dobré....ale člivěk musí mít i nějakou svoji brzdu....zpětnou vazbu....
....k věci...hrubě se mi nelíbí, když se polemizuje na tema...např Vgate....autorita bez zábran prohlásí...."nejde to"...a několik /sci - fi/ čtenářů, kteří nikdy nic nezbatlili...ale viděli to na joutube...začne s autoritou diskutovat....je mi těch /sci-fi/ čtenářů líto....a tak vzniká ...bohužel z davu...nenávist k autoritám....
...je to bolest každé diskuse....a pokud se k této diskusi nepřistupuje jako k brainstormingu.....tak je to ztráta času...nesmírná ztráta času...pro tu autoritu...../sci-fi čtenáři většinou nevědí, že čas má nějakou cenu...!!!..../tak přátelé.....nejen tady ....k věci...a kydž vám zde....Gromit, Akord, Spaceball....napíše, že to je tak a tak....tak to pravděpodobně asi tak bude....je to stejné, jako když si ve svaté knížce cokoli přečtete....také tomu musíte věřit.....pokud jste věřící....
....hezký den všem...v polabí zase sněží.....ale v srdci mám :lol: ...tak vám kousek tímto posílám.. :idea: ..martin11 :lol:

marx
Starší člen

Re: doplnění znalostí...

Příspěvek od marx »

Mimo téma (offtopic)
SPACEBALL
Rovnoběžky se protínají v nekonečnu.... Antický axiom ? Je fakt, že tohle to nám tloukli do hlavy na základce...
Není ale jasné zda se dvě rovnoběžky protnou nebo ne - respektive není to "vidět". Musíš to vědět předem. Resp. ty to vlastně nevíš, ty to předpokládáš jako ostatní.
A existence neeukleidovských geometrií je vlatně důkaz, že to ani vědět nemůžeš.

Čas odhalí pravdu.
marx
Starší člen

Re: ..na tema MM..

Příspěvek od marx »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:...zdravím přítomné......martin11 :lol:
Jsem velmi smutny z toho, ze me povazujes za sci-fi ctenare a vericiho v youtube videa :(

Snad jednou prijde vhodny cas a ja budu moci ti nejak vyvratit a dokazat, ze nejsem zadny sci-fi ctenar.

Čas odhalí pravdu.
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“