Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: mm

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
marx píše:Boze, to jsou mi znalci a vynalezci, ucenci a profesori. Ja to proste nechapu, ani spaceball mi to nevysvetli ani Akord ani nikdo jiny.
Já nejsem žádný "učenec", nebo "znalec". Ale v 6.tríde základky jsem dokázal poskládat rádio bez cizí pomoci, nejenom krystalku. Na prumyslovce jsem umel naladit superhet, co nedelali ani učitelé a mel jsem radioamatérskou koncesi, umel udelat funkční vysílač s lampama. Od té doby prešlo pár desítek let, a nespal jsem jako šípková ruženka. Klidne udelám aplikaci s jednočipem, nebo spočítám a udelám alternátor. Takže se míchej do technické diskuse s citem, zejména když ji nestíháš. Nemíchej šarlatány s poctivými techniky, nebo profesory, když tohle neumíš rozlišovat. Normálne jsem tohle takhle ješte nenapsal, ale vážne mám podobných poznámek po krk, i když v pricipu lidi mimo technickou stránku docela respektuju, pokud neškodí.
Bylo by lepší, kdybys psal o tom co a jak deláš, než abys určoval, kdo bude ten správný a kdo ne, nejspíš však tímto príspevkem mlátím prázdnou slámu.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Akord

Příspěvek od lajos »

Mimo téma (offtopic)
Nemlátíš, neznalcům se musíš představit, třeba to moc platné nebude ale tebe to asi těžko ovlyvní. Moc elktrikářů tady není, což je naše nevýhoda. Vzpomeň si: z elektrikáře uděláš obratem strojaře (pokud jím rovnou není) ale obráceně to nefunguje.

marx
Starší člen

Příspěvek od marx »

Mimo téma (offtopic)
klobouk dolu, nicmene, nemuzete prece tvrtit, ze ta ci ona vec vubec nefunguje. Prece nemuzeme se opirat o vlastni zkusenosti a pomlouvat kazdeho.
Ja naopak nemam potrebu se przentovat a rikat co jsem udelal a co ne, na tom vubec nesejde. Jde o to, ze je lepsi nad tim polemizovat a pripoustet, ze pokud "me" se neco nepovedlo, nemuze se povest ostatnim - nemam pravdu? (Na prumyslovce jsem umel naladit superhet, co nedelali ani učitelé) - no vidite, oni by tvrdily, ze toto nejde, nicmene Vam se to povedlo.

To ze se nekomu v CR, zrovna na tomto foru, nepovedlo sestavit funkcni V-Gate neznamena, ze ve skutecnosti nemuze fungovat a neni zadny funkcni model.
Ono kdysi tady Karban psal o tom, ze to, co jsem zde psal o generatoru pohaneneho z vlastni energii - nemuze byt ani rec a je to vymysl. Mam ja zapotrebi toto obhajovat? Podle me clovek, ktery neco popira a zaklade vlastnich zkuseností nezaslouzi navod "krok za krokem" jak onu vec vubec postavit. Vetsina z Vas ani poradne nevi co by s takovou veci ve skutecnosti delali a z vyjadrovani lidi, zde na foru, vyplyva, ze moc dobrodusne by nebyli, a nechali si toto patentovat - nepripusti si hold dat vsem lidem vlastni radu. V dnesni dobe je vse byznys.

Vraim se k veci Kapanadze - plne ho chapu, ze vyrabel dily v ruznych castech mesta a okoli aby nikomi "nedocvaklo" co vubec chce delat a k cemu danna vec bude slouzit. Stejne tak nechce danou vec panentovat v rodne zemi a moc neduveruje ani tem v zahranici. Obcas je lepsi pustit mylnou famu o necem a nenapadne lidi smerovat nekam dale, navadet je nejakym smerem aby cerpali inspiraci a zkouseli toto vyrobit ve vlastnim provedeni.

Az prijde cas vse bude zrejme a bude dostatek informace - zatim to nema cenu - neco uverejnovat a davat vzory a navodu.

Skutecne si myslite, ze v celem svete nic takoveho neexistuje? Ze prave vsichni tak premysli, ale bohuzel zemske zakony jsou neprekonatelne? :?

Jsem rad ze obcas zde na foru se objevi nekdo jako SamanFalco, protoze precte diskusi, sice sem neco, jiz drive vlozeneho, vlozi a pokud bude mit skutecne odvahu tak si zacne vymyslet neco dle vlastni uvahy a prispeje "mozna" dalsi kombinaci neceho "unikatniho" - treba z nej bude casem dalsi Martin11 a prinese taky neco tak zajimaveho a originalniho? Hmm?

Obrázek

Čas odhalí pravdu.
spaceball
Zasloužilý člen

perpetuum mobile

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
marx píše:klobouk dolu, nicmene, nemuzete prece tvrtit, ze ta ci ona vec vubec nefunguje. Prece nemuzeme se opirat o vlastni zkusenosti a pomlouvat kazdeho.
Ja naopak nemam potrebu se przentovat a rikat co jsem udelal a co ne, na tom vubec nesejde. Jde o to, ze je lepsi nad tim polemizovat a pripoustet, ze pokud "me" se neco nepovedlo, nemuze se povest ostatnim - nemam pravdu? (Na prumyslovce jsem umel naladit superhet, co nedelali ani učitelé) - no vidite, oni by tvrdily, ze toto nejde, nicmene Vam se to povedlo.
Už jednou jsem se pozastavoval nad analogií MM vs jiná zařízení. To se přece nedá srovnávat v žádném ohledu! :D
Co takhle změnit taktiku - netvrdit dogmaticky že se to točí a že všichni jsme blbci...., ale ptát se, proč se to netočí ?!

marx píše:To ze se nekomu nepodari udelat fotoaparat z papiru, jeste neznamena, ze je to nerealne.

Boze, to jsou mi znalci a vynalezci, ucenci a profesori. Ja to proste nechapu, ani spaceball mi to nevysvetli ani Akord ani nikdo jiny. Proste furt, kdyz nekdo rekne "Ne, nejde" tak to opravdu nefunguje - blbost panove
Ne, nejde - to snad tady nikdo nikdy neřekl. Ono to totiž jde, ale v trochu jiném provedení. Třeba smyčkou supravodiče,
nebo gyroskopem ve vesmíru... všechno pojede tak dlouho, jak si přeješ, ale pokud z toho začneš odebírat výkon,
dostaneš jen takové množství, které jsi do toho před tím vložil. Zkus na to jít vlastním rozumem - vykašli se na
takzvané patenty transformátorů a lživá videa - i o perpetuum mobile se lidé pokouší téměř 2000 let a nic.
Traduje se, že Rudolf II. měl oblibu v těchto stroječcích a nějakému "umělci" se podařilo prodat dvoru zaručeně pravé
perpetuum mobile, které však fungovalo jen po určitou dobu - na stlačený vzduch. Podařilo se tak oklamat nejen
císaře, ale i všemi mastmi mazaného Tadeáše Hájka z Hájku, jehož úkolem byla vstupní kontrola všech "umělců"
a jejich výtvorů či dovedností. Tato tendence stále přetrvává a kdekdo se prezentuje na YouTube se zaručeně pravým
perpetuum mobile (pro jistotu v moderním označení - magnetický motor a pod.)..... Aby se něco točilo, potřebuješ k
tomu relativně velmi málo energie (třeba z rozdílů teplot a pod.) a abys z toho mohl odebírat výkon, musíš jej do toho
nejdříve dostat. Nedokáži si představit stroj, který by disponoval neomezeným výkonem jen tak z ničeho nic. Točení
naprázdno - bez užitečného výkonu - třeba díky kosmickým paprskům, si dokáži představit - v nějakém snu. :D

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen

Re: Točítka

Příspěvek od spaceball »

SamanFalco píše:Opravte mě někdo, ale podle všeho není překonání V-gate nějak zvlášní problém... a kouněte na další z variant...a představte si dráhu, ale ne v rovině ale uzavřenou do kružnice to jest stator...a ty krychličky jako rotor... a teď mi řekněte proč by to nemělo fungovat??Kde by se to mělo zastavit? Jakej v tom je podle Vás zakopanej pes..?!?
Už jsem tu poukázal na spoustu videii...no a logicky vzato, všechno podvrch být nemůže..
Zakopanej pes je v tom, že pokud to uzavřeš do kruhu, nebude to fungovat. V lineárním provedení to rovněž
funguje jen do určité délky. Takové to pokusy nejsou podvrhy a lze si je doma sestavit na koleně. Pokusy o zacyklování
i bez dalších magnetů dopadly špatně - ten magnetický projektil se musí vložit na přesně určené místo - nemůže si jen
tak zezadu přilítnout. Kdyby to šlo, už bych to vystavoval :D

Spaceball Obrázek
Nový člen

točítka

Příspěvek od SamanFalco »

Mimo téma (offtopic)
Jo a odpovědi typu to nebude to fungovat jsou jaksi k ničemu...potřebuju vědět proč to nefunguje, co tomu brání!!! Když budeme znát příčinu, je pak mnohem snažší hledat řešení...nebo ne? Ověřil jsi to alespoň pokusem, nebo jen tak tlacháš? No a o tom přesně stanoveném bodu taky pochybuju...musím to dát všemi magnety dovnitř...ok, ale je jedno jestli na začátku nebo uprostřed...vyrazí to dopředu tak jako tak...
PS.:todle se mi taky líbilo..lego moturek...ale nejspíš podvrch...

Nic není nemožné, stačí si to umět představit...
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
marx píše:To by me zajimalo proc zrovna promyslena tzv. V-Gate je nefunkcni.
To ze se nekomu nepodari udelat fotoaparat z papiru, jeste neznamena, ze je to nerealne.

Boze, to jsou mi znalci a vynalezci, ucenci a profesori. Ja to proste nechapu, ani spaceball mi to nevysvetli ani Akord ani nikdo jiny. Proste furt, kdyz nekdo rekne "Ne, nejde" tak to opravdu nefunguje - blbost panove Obrázek

Obrázek
....martin dorazil ke kompu....a usrkávajíc ranní kávičku..../jo dnes slavíme 6 měsíců našeho vnuka/...a usrkávajíc ranní kávičku..abych navázal si čtu....Akordovi zase plus....protože nemluví o úspěších ale chce ukázat, že jeho zkušenosti jsou velmi bohaté...a má /v magnetismu/ opravdu pravdu....

tak....1...reakce na marx....cituji...!!! "To ze se nekomu nepodari udelat fotoaparat z papiru, jeste neznamena, ze je to nerealne.."...tém jsi mn+ dostal....foťák s papíru...krabičky o sýra...jsem sestrojil před 45 lety.../1964-5/ a fotil....!...kamera obscura.... :shock:
za 2...otázka ...co to vlastně je Vgate....???....když si na to odpovíte...tak zjistíte, ře Vgate funguje....vodcamcať ...pocamcať....a dál ani o milimetr....a nejde zacyklovat...Saman falco nechť mě promine, že jsem to nevysvětlil....ale věc se má asi takto.....magnet vždycky působí na 2 strany....má vždy 2 poly...síly magnetů se vždy sčítají nebo odečítají, neexistuje získat monopol/jednopol/....nebudeme se bavit o nějaké pusté a neživé laboratorní teorii....zde to asi možné je....prostě...na stole máš to co máš.....pro samantF....ten trojúheníček ..Fe to platí také.....jak přitáhne, tak také nepusí....síly se vyrovnávalí...nic se nedá odstínit za cenu energie...síly.....na druhé straně..samante ...nezbyde než aby jsi si to zkusil.....na papíru lze namalovat cokoli....ale až si dáš první magnety před sebe a začneš, tak se snad probudíš....pravdu měl karban v tom , že se na system nedá věčet další a dalšímagnet...nebo cokoli....a to já vím dávno před karbanem...a pochopí to každý, kdo si to zkusí....jinak už přestaň koukat na joutube....jsou to pohádky pro snílky....max to můžeš brát jako info....
....tak saman f a marx...a spol.../děda Slavík/....jste tady na mém vláknu magnetické pístové motory...jako moje děti...v mateřské školce.....mám vás rád...a snažím se vám pomoct....mám tu velmi rád....moje učitele..../inspektory a lektory/ gromita, Akorda, Spaceballa. Ilema, Lajoše...a všechny co radí....konečně i školník/karban/...byl něčím užitečnej....vymyslel název kafemlejnek - pítka ptáčkům....
...falco amarx a děda S. sedněte si přestaňte se ptát , proč říkám to a to....a zkoušejte....je pravda , že mám 10 let náskok....ale mě nikdo takto neradil....já začínal na zelené louce....vy máte před sebou perfektní laboratoř s vybavenou knihovnou....doufám , že jste mě pochopili.....tak se ptejte....jsem na přijmu.....váš martin11 :lol:
p.s.
včera večer jsem dokončil kompletní rozvodové kolo 12 ti ojnic , začínám ho usazovat na rotační toroid... :idea: foto v pondělí...8.3 2010 :shock:

... věřím, že se " TO " povede ......
marx
Starší člen

Příspěvek od marx »

Mimo téma (offtopic)
Martine, Internet je velmi diametralne odlisny od realneho sveta, to ze nekdo nakeca v diskusi, ze je doktor, akademik, manager atd. jeste neznamena, ze ve skutecnosti to tak je. Nemuzes tvrdit kolik let naskoku mas napriklad predemnou.

Ja tvrdim, ze V-gate se da perfektne zacyklit a je zcela funkcni.
Nevim presne jak dlouho muze fungovat na neodymy ale na ferity jen par let, protoze moc dlouho ten magnet jednoduse nevydrzi.

S postupem casu a vyvoje ruznych technologii, jako je olejove lozisko - muzeme minimalizovat odpor, treni atd :)
Co potom magneticke lozisko ? Uz se vam nekomu takove podarilo sestavit ? Jednoduse levitujici "rotor" v magnetickym poli bez nutnosti mit fixacni bod (oporu) rotoru nekde na statoru :)

Spaceball - ano, sen... Jak pro koho :)

Čas odhalí pravdu.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Točítka

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
SamanFalco píše:...Co mi brání v tom to udělat třeba kilometrový?!?...
Jestli máš kilometr dlouhou vodorovnou hladkou dráhu a dostatek magnetů, tak snad nic. :D

Ale trochu vážněji - každá V-gate je, alespoň pro zacyklení, jeden článek. Pokud je jediný, tak jeho pole zvenku nic neovlivňuje. V tom případě je schopen si od určité vzdálenosti váleček "nasát" a do určité vzdálenosti ho "plivnout". Problém je v tom, že když se postaví více těchto bran "za sebou", tak se začátky a konce těch jejich polí musejí překrývat, tudíž se ovlivňují, a co čert nechce, tak zrovna negativně. Tím mezi jednotlivými "články" té delší dráhy vznikají jakési "magnetické schody", nebo spíš pila, která má krátký úsek jakoby nahoru a potom dlouhý úsek jakoby dolů. Právě tohle je míněno "problémem posledního magnetu". Proto vznikly konstrukce, které se to snaží vyrovnávat pomocí gravitace - u nich je váleček nebo kulička každou branou poslána nahoru a na další bránu seskakuje dolů. Tahle "pila" ovšem funguje jenom tehdy, když je mírně s kopce, což uhrazuje ztráty. Pro zacyklení je ovšem nutné, aby se daly konce spojit, a právě to je neproveditelné - buď se dají konce spojit, ale pak to nemůže být s kopce, a nebo to je s kopce, ale pak to bude spirála a ta musí někde začínat a někde končit. A na to, aby běžela kulička s kopce nejsou vůbec potřeba magnety.
Doufám, že jsem Ti ušetřil spoustu času a několik set magnetů :D .
Cesta zcela určitě vede jinudy, to je zatím jediný výsledek mnoha pokusů s V-gate, ale pokud chceš, můžeš to klidně potvrdit i několika dalšími.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
marx píše:...Ja tvrdim, ze V-gate se da perfektne zacyklit a je zcela funkcni...
Tvrdit si můžeš co chceš, to Tě celkem nic nestojí.
Jenomže teď by to chtělo to tvrzení také podepřít něčím pádnějším, třeba nějakou teorií nebo fíglem, jak napojíš ten konec na ten začátek tak, aby Ti tam nevzniknul ten "schod".
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
martin11
Zasloužilý člen

...zacyklená V Gate...??..

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...drahý marx....tak nejdříve...vše co napsal výše Spaceball a Akord...je ryzí a ověřená..a nejen pokusy pravda...s tím se musíš smířit...ale ty se s tím nesmiřuješ...zrovna tak jako já....a snažíš se bádat....
...o mém náskoku...10 let....no možná jsem to přehnal....tak 20.... :shock: ..protože to co píšeš....se zdá neuvěřitelné....
cituji tě....marx napsal "Ja tvrdim, ze V-gate se da perfektne zacyklit a je zcela funkcni. ...." konec citátu
....asi nejsem sám...ale i Spaceball by určitě uvítal....vidět, jak takový vacyklovaný V gate vypadá....ve skutečnosti....na fotce....pravděpodobně ho ještě nemáš sestrojený...ale to nevadí.....je jednodušší metoda, jak nám to předvést.....prosím tě ...jen to načrtni...namaluj....žádnej složitej výkres.....namaluj kolečko....podle flašky od okurek...a malá kolečka ...podle malé mince...nebo od ruky....a popiš , co je magnet ...vyznač polartitu.../ plus- minus/...vykašli se na ložiska...a budoucí technologie....
....tak ...a jestli sem nepošleš alespoŃ nějakou načrtnutou ideu zacyklovaného V gate....tak nemá cenu dále...ani akademicky diskutovat....protože si nejsem jistý, jestli oba mluvíme o tomtéž.....tak čekám tady.....martin11 :lol:

marx
Starší člen

Příspěvek od marx »

Mimo téma (offtopic)
poota píše:
marx píše:...Ja tvrdim, ze V-gate se da perfektne zacyklit a je zcela funkcni...
Tvrdit si můžeš co chceš, to Tě celkem nic nestojí.
Jenomže teď by to chtělo to tvrzení také podepřít něčím pádnějším, třeba nějakou teorií nebo fíglem, jak napojíš ten konec na ten začátek tak, aby Ti tam nevzniknul ten "schod".
Zdravím - poota
Neresil jsem to ciste magnety - tzv. "tak jak je V-gate zacyklena do kruhu".
Pro zacykleni je zapotrebi mechanicke vypomoci, ktera se vykonava pri pohybu magnetu v draze.

Čas odhalí pravdu.
martin11
Zasloužilý člen

...zacyklená V Gate...??..

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...Neresil jsem to ciste magnety - tzv. "tak jak je V-gate zacyklena do kruhu".
Pro zacykleni je zapotrebi mechanicke vypomoci, ktera se vykonava pri pohybu magnetu v draze
a tomu máme rozumět jak...že je potřeba mechanické výpomoci.....nabývám dojmu.....že si opravdu nerozumíme.....snad to dále vysvětlí nědo jinej....já nemám sílu :oops: ...páč bych se musel rozčilovat...a jako netechnik....to nemám v náplni práce.....tak technici.....vysvětlete někdo Marxovi.....co právě napsal...m11 :lol:
Naposledy upravil(a) martin11 dne čtv 04 bře 2010 11:14, celkem upraveno 2 x.

marx
Starší člen

Příspěvek od marx »

Mimo téma (offtopic)
poota píše:To marx:
pokud máš kladné zkušenosti a chceš je zveřejnit, tak to udělej a sláva Tě nemine. :D
Zdravím - poota
nevim, neni to moc rozumne. podle me by to vsechno spatne. slava by me sice neminula - no mozna minula
jen doplnim, ze pokud clovek se snazi uvazovat dle knihy a zakonu a snazit se neco vymyslet podle nich - tak to funguje jen podle nich - nebo naopak nefunguje.
hrozne jsem se tehdy rozciloval, protoze jsem do vseho investoval nemale penize a tak jsem zacal preymslet tak jako by nic nebylo "selsky rozum - nebo jak"

a nebo mozna... dobra... uvidime co se da delat.... nicmene, videu asi neverite a osobne nemame moznost se setkat. co tedy ?

Čas odhalí pravdu.
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
marx píše: S postupem casu a vyvoje ruznych technologii, jako je olejove lozisko - muzeme minimalizovat odpor, treni atd :)
Co potom magneticke lozisko ? Uz se vam nekomu takove podarilo sestavit ? Jednoduse levitujici "rotor" v magnetickym poli bez nutnosti mit fixacni bod (oporu) rotoru nekde na statoru :)
Spaceball - ano, sen... Jak pro koho :)
Tak to vyzkoušej, podobně jako já před mnoha a mnoha lety - než jsem vsadil na osvědčené technologie. Silné magnety z
různých mávajících překližkových "strojů" mi dobře fungují jako vysavače kovových pilin kolem vrtačky, ty slabší mám
přilepené na dřevěné liště a zavěšené na zdi jako magnetické věšáky zahradního nářadí, MEG naštěstí našel uplatnění ve
fotovoltaice - miniaturní, přenosný měnič napětí k příležitostnému použití, takže investice nebyla promrhána (vyrobeno
pečlivě elektrikářem dle rozměrů z takzvaných návodů - materiál dle možností a magnety na objednávku...magnety nebyly
třeba - jak ve funkci dolování takzvané éterické energie, tak ve funkci normálního měniče - drahého měniče). Malý motor na
"spalování vody" mám jako raritu - k obveselování návštěv a k uzavírání sázek..jiný praktický účel to nemá. Předělávka
bicyklu "Ukrajina" na Bedini se ukázala jako velmi špatná myšlenka - točilo se to dlouho, to je pravda - starší akumulátor z
motocyklu, tranzistor, odpor, dioda a speciální cívka s dvojitým vinutím... nebýt masivního ráfku, který fungoval jako
gyroskop... blikající LED vycucla baterii za stejnou dobu, jako blikač postavený z MH7400 (D100D). Teslova zářivá energie -
něco tam bylo, ale víc jsem dostal z KC509 zbaveného kovového pouzdra...... tak se probuď ze snění a něco zkus.

Magnetické levitující ložisko - protínající se magnetická pole v případě jednom, anebo v principu magnetické pasti (supravodič a magnet), opravdu způsobují jen velmi malý odpor. Výhody jsou i v minimální hlučnosti, dlouhé životnosti,
nemusí se mazat, fungují v jakémkoliv prostředí - i ve vakuu, dokáží se točit rychlostí několik set otáček... Levitující ložiska
nelze provozovat bez supravodičů - k ochlazování potřebuješ energii, ale řešení snad bude ve vysokoteplotních supravodičích
HTS a permanentních magnetech.... Otázka, jestli někdo sestavil magnetické ložisko...ale to víš že ano. Pokud nemáš
možnost sehnat supravodič a kapalný dusík, můžeš si něco "podobného" vyrobit z pyrolytického grafitu nebo bismutu, neodymu a permanentního magnetu. Ve fóru najdeš i návod.
Naposledy upravil(a) spaceball dne čtv 04 bře 2010 13:06, celkem upraveno 1 x.

Spaceball Obrázek

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“