marlenka a ostatní začínající s jaterní kůrou:
Sice jsem to tady už někde psal, ale pro všechny tápající při jaterní kůře jedna velmi důležitá věc, PÍT HODNĚ ČISTÉ VODY (bez bublinek).
V knize od Clarkové je to chybně uvedeno a zní to spíše tak, že se nemá ani nic pít, což je špatně. Ideální je dosáhnout stavu, kdy se otevře tzv. syfón a dojde k tomu, že okamžitě po vypití vody je nucení na vyprázdnění. Vyprazdňování ustane, když se přeruší pití vody na více jak 1hod. Tímto způsobem se dostatečně vyčistí i celý zažívací trakt. Jogíni k tomuto účelu používají techniku Šankprakšalána, kdy za pomocí cviků a pití slané vody si provedou kompletní vyčištění střevního traktu. Nicméně stejného efektu lze dosáhnout současně při jaterní kůře, aspoň u mě to vždy takto funguje a s pitím vody přestanu, až odchází pouze čistá voda. Protože když už se člověk pročišťuje, tak pořádně
Pokud odchází stále tuhá stolice, tak těžko bude někdo pozorovat nějaké plovoucí útvary velikosti hrášku, fazole nebo dokonce ořechu na hladině. Pokud je stolice dostatečně řídká, kamínky tmavě zelené barvy plavou na hladině a takové jako by plovoucí smetí je cholesterol. Stolice na hladině normálně neplave, pokud neobsahuje nějaké parazity nebo je problém s trávením tuku (mastná stolice).
EDIT: Zapomněl jsem ještě uvést, že to větší množství pití vody pokud píšu za sebe zahajuji vždy až na druhý den ráno. V den, kdy se pije olej + grep užívám tolik čisté vody, abych neměl pocit žízně. Pokud není v těle dostatek vody, těžko se pak všechno vylučuje ven z těla a je potřeba pak pomáhat výplachem střeva, ale výplach střeva má omezené možnosti a nikdy se tímto nevypláchne tenké střevo.
Pozor na to! Dr. Clark tím míní, že v části postupu, kdy se pije roztok hořké soli, člověk nemá pít nic jiného, což je logické - zředění snižuje účinky!! Potom už se může zase pít. Jinak by byl předpis na ředění soli úplně k ničemu. Nesnažil bych se o "vylepšení po česku", ty recepty mají svou logiku.
Ale kuš ty brebto
Asi nečteš pořádne, co jsem psal, jasně že si nedám GS a to hned zapiju litrem vody, ale za půl hoďky není co řešit. Stejně tak, nebude nikdo zapíjet hlavní drink ve 22hod. litrem vody
Zkoušel jsi tu jaterní kůru vůbec někdy gewo? Mám za to, že ne. To není žádné vylepšení po česku, ale fakt, kdy jsem začal mít, tuším to bylo při třetí kůře problémy s vyprazdňováním, prostě se mi stále nechtělo, pak mě osvítilo a začal jsem pít dostatek vody a už to pak šlapalo jak má, takže jenom zbytečně mystifikuješ
A kupodivu zrovna při této kůře šli ven kameny velikosti vlašského ořechu. Od té doby jsem si jich dal nějakých 8 do úplného vyčištění, takže ať si kdo chce, co chce říká, vím své a i to, že ne vždy je dobré se slepě něčím řídit, ale je potřeba naslouchat i vlastnímu tělu.
A propo, co že to ředění má dle tebe vlastně snížit za účinek? GS má za úkol vyvolat jak projímavý účinek, tak znecitlivět žlučovody a uvolnit je, nic víc, nic míň.