Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Gravitační všehochuť

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
spaceball
Zasloužilý člen

Re: "kokešův" mlejnek

Příspěvek od spaceball »

Gillian píše: To Spaceball: Myslíš si, že v případě mikrovlnného motoru se jedná opravdu o uzavřený systém ? ;)
Z pohledu Newtonovy fyziky se opravdu jedná o uzavřený systém, avšak z pohledu
STR nebo OTR se nejedná o uzavřenou soustavu. S tím taky souvisí i to, že s vzrůstající rychlostí klesá výkon. Je to
logické, avšak k vysvětlení bych potřeboval více prostoru a času. Nicméně, tento mikrovlnný motor se nemusí hned
šroubovat do satelitů či sond. Úplně postačí ve funkci "antigravitačního" vznášedla. Normálními malými motorky pak
tomu udělovat rychlost. Momentálně o tom nejsou žádné zprávy, jen vyčpělé články na netu. V případě zájmu se
poptám u sousedů. :D

Spaceball Obrázek
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: "kokešův" mlejnek

Příspěvek od martin11 »

spaceball píše:
Gillian píše: To Spaceball: Myslíš si, že v případě mikrovlnného motoru se jedná opravdu o uzavřený systém ? ;)
Z pohledu Newtonovy fyziky se opravdu jedná o uzavřený systém, avšak z pohledu
STR nebo OTR se nejedná o uzavřenou soustavu. S tím taky souvisí i to, že s vzrůstající rychlostí klesá výkon. Je to
logické, avšak k vysvětlení bych potřeboval více prostoru a času. Nicméně, tento mikrovlnný motor se nemusí hned
šroubovat do satelitů či sond. Úplně postačí ve funkci "antigravitačního" vznášedla. Normálními malými motorky pak
tomu udělovat rychlost. Momentálně o tom nejsou žádné zprávy, jen vyčpělé články na netu. V případě zájmu se
poptám u sousedů. :D

...protože nejsem fyzik...a ani nic podobnýho...tak se zeptám.... :oops: :oops: :oops: ....souvisí to nějak s těmi ...LIFTERY ...to jsou takové ty trojúhelníky z alobalu, co lítaj samy.../tedy jen na statickou...???...elektřinu/...jestli to s tím nesouvisí tak mě nemlaťte :idea: ...martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
spaceball
Zasloužilý člen

re

Příspěvek od spaceball »

Martine, nesouvisí. ;)

Spaceball Obrázek

něco pro BUKY -ho

Příspěvek od martin11 »

Obří dělo může do osmi let vystřelovat z moře náklad do vesmíru

Přes kilometr dlouhé dělo má do osmi let vystřelovat náklad z mořských vln do vesmíru. Není to nápad bláznivého fanouška Julese Verna, ale docela vážně myšlený plán uznávaného amerického fyzika Johna Huntera z Národní laboratoře Lawrence Levermorea.

Obrázek

Je to vlastně podnikatelský záměr, protože vynesení jednoho kilogramu na oběžnou dráhu dnes stojí přibližně 2250 dolarů. Hunterovo dělo slibuje snížení nákladů na 112 dolarů za kilogram. Ovšem náklady jsou také kolosální a je otázkou, jestli bude někdo ochoten do takové projektu investovat více než půl miliardy dolarů.

Hunter už postavil devětkrát menší dělo kvůli testování nadzvukových motorů. Obří dělo má s pomocí expanze zahřátého vodíku půltunovému projektilu udělit rychlost kolem 21 000 kilometrů v hodině. Dělo bude mít záklopku a po odpálení projektilu se uzavře a vodík, který expandoval se zachytí a znovu zrecykluje pro další výstřel. Pro snadnější dosažení orbitálních výšek by dělo mělo být ponořeno do vln v rovníkové oblasti.

Obrázek

Hunter zatím bude testovat zmenšený, třímetrový prototyp, svého děla. Věří, že výhodnost celého projektu nakonec otevře cestu k financování celého projektu. Ovšem je otázkou, kdy bude potřeba vynést do vesmíru tolik materiálu, aby byl projekt děla dostatečně finančně lákavý. Dělo je použitelné pouze pro materiál, protože člověk by nevydržel přetížení 5000 G.

pst, Novinky ( http://www.novinky.cz/veda-skoly/189542 ... smiru.html )

... Edit by A(&F) ...

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

pár pokusů

Příspěvek od la »

Ale dost špatná čeština
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Úspora v CZK

Příspěvek od Gabča »

Ahojky,
buky, myslím, že my rebelové, co si všechno musíme přeměřit na vlastní oči, jsme zaznamenali jeden úspěch....
Budiž to jako omluva pro naše blouznění, protože i my jsme na světě potřeba. Vážení, tradadáá, právě jsem ušetřila svému zaměstnavateli půl milionu na energiích... si představte, já. Nevím, kolik jste kdo ušetřili vy, ale myslím, že .... moje maličkost nebude zrovna nejhorší, co?
Od prvotní myšlenky, že je něco v nepořádku v měření a účtech, sbírání odvahy k vlastnímu rozumu, štrachání v papírech a fakturách šest let dozadu, a po dvouměsíční anabázi s jednáním s dodavatelem, mám dnes na stole... dobropis na 464 tis. Kč :), peníze přijdou na účet příští týden.
Sedm chlapů se na to léta dívali, a nic jim nepřišlo zvláštní, říkali že je to blbost.
Kdepak, není nad vlastní hlavu.... :-) tu přeji všem, je mi dnes docela fajn
Vaše Gabča

martin11
Zasloužilý člen

Kokes mlejnek...

Příspěvek od martin11 »

...tak jsem přes neděli...mimo motoru....zkoumal i Kokes mlejnek....točí se mi podle Spaceball muster verse 1 tj ve směru hod ručiček při pohledu zhora....světlo se opírá do černých plošek....
...ale...!!!....když mlýnek zastavím....ve tmě...a přiblížím k němu tu plazma kouli....viz foto....tak se !!!...vždy jedna lopatka přitáhne k té kouli....takže výsledek.....z koule vychází .."něco" a lopatky na" TO "reagují....
...když se zastíní zdroj světla ...a na Kokese hodíte prasátko zezadu....tak se také roztočí....
...kydž se nezastíněný točí...a přidáte prasátko...odraz světla zezadu, tak se rychlost točení nezvětší....
...když se svítí halogen baterkou....tak se zvětšující se vzdáleností se točení zpomaluje...
když se Kokes celý zastíní....do papír trubky....a svítí se zezhora, tak se netočí....zrovna tak když se svítí pod jiným uhlem než na kolmo....se otáčky zmenšují....i z blízka,,,,...tak to je všechno.....
jo....jo...i silné mag pole 2 magnety proti sobě na pruměr baňky....neodym N 42 na otáčení na slunci nemají vliv....otáčení se nezmenší....asi jsou z anticora.....nebo stříbrné...určitě nejsou hliníkové....ten na magnet reaguje... :idea: ....tak zdraví martin11 :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

úspora, mlejnek

Příspěvek od JOVA »

Gabčo gratuluji, tomu se říká přínos pro firmu. :lol:
Martine odhadoval bych to na el. statiku, do toho středu koule jde několik desítek tisíc voltů.
Jinak sleduji vývoj tvého mag. motoru a skutečně, klobouk dolů co všechno se dá udělat na kuchyňském stole. :good:

Gillian
Stálý člen

Re: Úspora v CZK

Příspěvek od Gillian »

Gabča píše: Sedm chlapů se na to léta dívali, a nic jim nepřišlo zvláštní, říkali že je to blbost.
:D ...ani se nedivím, že na to musela přijít ženská ! Tvoje činnost je o to záslužnější, pokud to nebylo v náplni práce a navíc to nebylo způsobeno ani žádným gravitačním zařízenim na principu PM...holt holky umí rozdělit svou pozornost na více problémů najednou, to je dokázané Obrázek

Murphy: Je velmi jednoduché něco zkomplikovat, zato bývá značně komplikované něco zjednodušit.
Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od Gabča »

Gillian píše:
Gabča píše: Sedm chlapů se na to léta dívali, a nic jim nepřišlo zvláštní, říkali že je to blbost.
:D ...ani se nedivím, že na to musela přijít ženská ! Tvoje činnost je o to záslužnější, pokud to nebylo v náplni práce a navíc to nebylo způsobeno ani žádným gravitačním zařízenim na principu PM...holt holky umí rozdělit svou pozornost na více problémů najednou, to je dokázané Obrázek
Zrovna tahle věta mi spíš utekla,
nejde o chlapy, shodou okolností to byli chlapi, ale dávám důraz spíš na tu vlastní hlavu.
Např. nevyužít, když někdo nabádá k použití jeho myšlenek, aby byla legrace. Vždy jen za sebe...

Gillian
Stálý člen

Re: něco pro BUKY -ho

Příspěvek od Gillian »

martin11 píše: Není to nápad bláznivého fanouška Julese Verna, ale docela vážně myšlený plán uznávaného amerického fyzika Johna Huntera z Národní laboratoře Lawrence Levermorea.
O tomto vodním dělu to sleduji již delší dobu, docela mě to zajímá. Takže pro zajímavost : Podobné dělo měli v úmyslu postavit Hitler i Husain. A výsledky neměli vůbec špatné. Izrael se dokonce tak obával iráckého ostřelování, že vědec, který projekt v Iráku vedl, záhadně zmizel ze světa. :shock:

Murphy: Je velmi jednoduché něco zkomplikovat, zato bývá značně komplikované něco zjednodušit.
spaceball
Zasloužilý člen

Re: něco pro BUKY -ho

Příspěvek od spaceball »

Gillian píše:
martin11 píše: Není to nápad bláznivého fanouška Julese Verna, ale docela vážně myšlený plán uznávaného amerického fyzika Johna Huntera z Národní laboratoře Lawrence Levermorea.
O tomto vodním dělu to sleduji již delší dobu, docela mě to zajímá. Takže pro zajímavost : Podobné dělo měli v úmyslu postavit Hitler i Husain. A výsledky neměli vůbec špatné. Izrael se dokonce tak obával iráckého ostřelování, že vědec, který projekt v Iráku vedl, záhadně zmizel ze světa. :shock:
Děla, využívajíc sklonu kopců opravdu střilely na Londýn v II. sv. Urychlení střely bylo dosahováno postranními naložemi v jakýchsi komorách, které se odpalovaly se spožděním. Délka laufu měla něco málo pod 130m s úsťovou rychlostí střely kolem 1,5km *s-1. Hlavní nevýhoda byla složitost a samozřejmě pevný úhel. Podmořské dělo má možnosti nastavení elevace a rovník pro odpal na orbitu je nejvodnější (max. využití odstředivé síly z rotace Země) nikoliv však nutností.

Spaceball Obrázek

Příspěvek od martin11 »

Gabča píše:Ahojky,
buky, myslím, že my rebelové, co si všechno musíme přeměřit na vlastní oči, jsme zaznamenali jeden úspěch....
Budiž to jako omluva pro naše blouznění, protože i my jsme na světě potřeba. Vážení, tradadáá, právě jsem ušetřila svému zaměstnavateli půl milionu na energiích... si představte, já. Nevím, kolik jste kdo ušetřili vy, ale myslím, že .... moje maličkost nebude zrovna nejhorší, co?
Od prvotní myšlenky, že je něco v nepořádku v měření a účtech, sbírání odvahy k vlastnímu rozumu, štrachání v papírech a fakturách šest let dozadu, a po dvouměsíční anabázi s jednáním s dodavatelem, mám dnes na stole... dobropis na 464 tis. Kč :), peníze přijdou na účet příští týden.
Sedm chlapů se na to léta dívali, a nic jim nepřišlo zvláštní, říkali že je to blbost.
Vaše Gabča
...zdravím a blahopřeju k úspěchu....my víme koho mezi sebe pustit a koho neeee...../ jinak pečeš ještě mooooc dobrý buchty.... :idea: / idealní ženská....
můžeš nám prozradit, kdo vás odrbával.....umím si představit, že by jste dlužili 17 kč....jako já....a už vyhrožujou soudama. :idea: ....zdraví martin11 :lol:

buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od buky »

martin11 píše:
Gabča píše:Ahojky,
Vaše Gabča
...zdravím a blahopřeju k úspěchu....my víme koho mezi sebe pustit a koho neeee...../ jinak pečeš ještě mooooc dobrý buchty.... :idea: / idealní ženská....
můžeš nám prozradit, kdo vás odrbával.....umím si představit, že by jste dlužili 17 kč....jako já....a už vyhrožujou soudama. :idea: ....zdraví martin11 :lol:
Gabiko, super :good: a doufám že to není ani poslední uspěch ;)

spaceball
Zasloužilý člen

Re: Kokes mlejnek...

Příspěvek od spaceball »

martin11 píše:...tak jsem přes neděli...mimo motoru....zkoumal i Kokes mlejnek....točí se mi podle Spaceball muster verse 1 tj ve směru hod ručiček při pohledu zhora....světlo se opírá do černých plošek....
...ale...!!!....když mlýnek zastavím....ve tmě...a přiblížím k němu tu plazma kouli....viz foto....tak se !!!...vždy jedna lopatka přitáhne k té kouli....takže výsledek.....z koule vychází .."něco" a lopatky na" TO "reagují....
...když se zastíní zdroj světla ...a na Kokese hodíte prasátko zezadu....tak se také roztočí....
...kydž se nezastíněný točí...a přidáte prasátko...odraz světla zezadu, tak se rychlost točení nezvětší....
...když se svítí halogen baterkou....tak se zvětšující se vzdáleností se točení zpomaluje...
když se Kokes celý zastíní....do papír trubky....a svítí se zezhora, tak se netočí....zrovna tak když se svítí pod jiným uhlem než na kolmo....se otáčky zmenšují....i z blízka,,,,...tak to je všechno.....
jo....jo...i silné mag pole 2 magnety proti sobě na pruměr baňky....neodym N 42 na otáčení na slunci nemají vliv....otáčení se nezmenší....asi jsou z anticora.....nebo stříbrné...určitě nejsou hliníkové....ten na magnet reaguje... :idea: ....tak zdraví martin11 :lol:

Obrázek
Jak JOVA již řekl, je v tom pár tisíc voltů (i 30kV např.) a to má za následek tebou pozorované úkazy. Zkus k
plazmové kouli přiložit úsporku - rozsvítí se, nebo, postav se na tabulku skla a dotkni se co nejmenší plochou prstu
koule - spálí tě to trošku (platí to u těch větších, 20kV...). Mobilní telefony v blízkosti koule blbnou a některé
elektronické zařízení lze tímto spolehlivě odrovnat (cmos technologie a pod.). Vem si kovový špičatý předmět a přilož
to k tomu...mělo by Tě to trošku nebo téměř neznatelně zabrnět... Sklo je dobrý izolant, ale výboj se uzavírá díky
okolnímu vzduchu - ne skleněnou baňkou - někdy bývává cítit i ozón. Plazmová koule a vše v jejím okolí je dobrý
lapač prachu... Výboje směřují k prstu proto, protože tvé tělo představuje pro korónový výboj snadnější cestu k zemi
- zkrat - jsi vodivější než vzduch. Plazma je samozřejmě záležitost nějakého intertního plynu v kouli tento prostor taky
neopustí...Sluneční větrník jsi vyzkoušel ale jak se asi chová plazma vs Tvé silné magnety? ;)

Spaceball Obrázek

Zpět na „Jak na to...“