Dost kvalitní infrafiltr je osvícený vyvolaný konec barevného filmu. To určitě doma najdeš.martin11 píše:.to bych tam také mohl zařadit...do světelného toku infra filtr..../kde ho vzít...???/
Ten mlýnek máš ve vakuaované baňce, nebo jen tak?
Moderátor: rival
Dost kvalitní infrafiltr je osvícený vyvolaný konec barevného filmu. To určitě doma najdeš.martin11 píše:.to bych tam také mohl zařadit...do světelného toku infra filtr..../kde ho vzít...???/
... pokud infra záření necháš projít přes lineární polarizační filtr, tak získáš "polarizové infra" ...martin11 píše:...joooo....dobrej nápad... ....to mě nenapadlo...ale polarisákem neodladím infra....nebo mám mezeru ve vzdělání..a mlejnkem otáčí infra, které je složkou světla..a ne světlo samotné....to bych tam také mohl zařadit...do světelného toku infra filtr..../kde ho vzít...???/..polarisuje se i infra složka...???....kurňa ..asi jsem chyběl ve škole....
... a byl to čistý lineární nebo cirkulární polarizák ??? ...martin11 píše:...propoooo, když jsem u toho polarisovanýho...asi před rokem jsme řešili , že odlesky nelze odstarnit polarisákem z kovovýchpředmětů......došel jsem k myšlence, že to je tím , že vedou elektřinu....pak jsem hledal vyleštěný uhlík...abych zkusil z něj odstranit odlesky....to samé s diamantem....že jsem nesahnal dostatečně velký vybroušený diamant mě nepřekvapilo....ale kousek vyleštěného uhlíku by někdo mohl mít.....no vida jak jsme pokročili v tematu "gravitační motory...""....zdraví martin11
... ... sice se tomu říká "infra filtr", ale funguje obráceně tzn. že odfitruje vše kromě infra !!! ... to prochází skrz bez problémů ... (i když otázka zní, jak to Martin vlastně myslel ) ...Ilem píše:Dost kvalitní infrafiltr je osvícený vyvolaný konec barevného filmu. To určitě doma najdeš.martin11 píše:.to bych tam také mohl zařadit...do světelného toku infra filtr..../kde ho vzít...???/
Pokud to chce Martin obráceně, tak mám dojem, že každé obyčejné sklo. Ne křemenné. Ale nevím, jak moc je to kvalitní filtr.A(&F) píše:... ... sice se tomu říká "infra filtr", ale funguje obráceně tzn. že odfitruje vše kromě infra !!! ... to prochází skrz bez problémů ... (i když otázka zní, jak to Martin vlastně myslel ) ...Ilem píše:Dost kvalitní infrafiltr je osvícený vyvolaný konec barevného filmu. To určitě doma najdeš.martin11 píše:.to bych tam také mohl zařadit...do světelného toku infra filtr..../kde ho vzít...???/
... pokud je stále řeč o infra, tak ne-e ... tohle platí pro UV ... ...Ilem píše:Pokud to chce Martin obráceně, tak mám dojem, že každé obyčejné sklo. Ne křemenné. Ale nevím, jak moc je to kvalitní filtr.A(&F) píše:... ... sice se tomu říká "infra filtr", ale funguje obráceně tzn. že odfitruje vše kromě infra !!! ... to prochází skrz bez problémů ... (i když otázka zní, jak to Martin vlastně myslel ) ...Ilem píše:Dost kvalitní infrafiltr je osvícený vyvolaný konec barevného filmu. To určitě doma najdeš.
Super. Začátek textu sice nekoresponduje s přiloženým videem, ale později je vysvětlen rozdíl variant (s vakuem a bez vakua).la píše:Našel jsem popis funkce http://fyzmatik.pise.cz/81774-zastavte- ... lynek.html
Platí pro obojí. UV i IR. Dá se to jednoduše ověřit. Dej si před infrazářič tabulku skla. Ten rozdíl ucítíš na tváři.A(&F) píše: ... pokud je stále řeč o infra, tak ne-e ... tohle platí pro UV ... ...
Optické vlákno přenáší IR, musí, je na to dělané. Proto je z křemenného skla. Jen nevím, jestli přenese potřebný "výkon"martin11 píše:...teď tady na 2 hodiny vypli proud...v celým městě.....no máme elektrárnu kousek....
UV a IR filtr....myslím , že každé sklo je UV filtr mimo nějakých specialů...jen na foto je to sklo čistčí, aby barevně nezkreslovalo..takže pro foto...když máte na objektivu jakýkoli filtr, tak je to zároveň jako UV....!!!...
...mlejmek mám v baňce....ale nevím , jestli je vakuovaná....podívám se večer doma....ale protože jsem dostal soukromou SZ....a podle popisu...jedna strana lopatek je černá...tak asi vakuovaná nebude....jo založit vlákno o optice by nebylo na škodu....večer zkusím na mlejnek posvítit ...žárovkou přes optický vlákno....jestli ...to vlákno přenáší i IR....zdraví martin11
Obrázky jsou sice velice názorné, ale často neříkají vše, proto se vyplatí také číst. U toho Schaubergera je klíčové právě získávání té hybnosti vody, tedy hlavně to, co je před turbínou. Ale to je tam popsané, dokonce i s grafy a tabulkami.Akord píše:...Reagoval jsem na nákres priložený k príspevku. Nevidím tam jiný princip a nespoléhám na to, že by si ji turbofandové dostatečne neoťukli. Turbina je z definice hydrodynamický stroj. Pokud se tam využívá hybnost, ...
... Ileme promiň, ale v návaznosti na souvislosti s předchozí diskuzi jsem to pojímal tak nějako ako "filtr pro IR s velkou účinností" ... a tím sklo rozhodně nejnííí ... (jako např. pro UV záření) ... OK ? ... vše v poho ... ... A. ...Ilem píše:Platí pro obojí. UV i IR. Dá se to jednoduše ověřit. Dej si před infrazářič tabulku skla. Ten rozdíl ucítíš na tváři.A(&F) píše: ... pokud je stále řeč o infra, tak ne-e ... tohle platí pro UV ... ...