Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Koupím

Inzerce a poradna, kde a jak nejlépe nakoupit...
Odpovědět
felda
Zasloužilý člen
Dal: 94 poděkování
Dostal: 175 poděkování

nerez

Příspěvek od felda »

mají třeba v Hornbachu, tuhle jsem ho viděl i v Globusu ve svař. potřebách.... asi po 0,25 kg ,malé špulky

felda
HONZIK81
Nový člen
Dal: 2 poděkování

DIK

Příspěvek od HONZIK81 »

DIKY MOC

rado3105
Stálý člen

Kde najlepsie kupit nilsky kriz, jantarovy privesok a šangit

Příspěvek od rado3105 »

Vedeli by ste mi poradit kde najlepsie kupit nilsky kriz(teraz neviem aky material je najvhodnejsi, ale vraj by nemal byt zo striebra).
Jantar(aby bol pravy, chcem ho pouzivat ako privesok) a šangit(pri nom neviem ci je vhodne ho nosit ako privesok alebo sa pouziva len na cistenie vody, miestnosti..), za pomoc dakujem.

didzejnet
Nový člen

Titulky - dobrovolnici na preklad

Příspěvek od didzejnet »

Ahoj,
tento dokument vyzera zaujimavo - hladaju sa dobrovolnici na preklad, nech to ide medzi ludi...

http://www.cez-okno.net/clanok/volna-en ... kumentu-en

O "vákuu" zvyčajne uvažujeme ako o prázdnom priestore, z ktorého je odstránený vzduch. Moderná fyzika však vie, že "prázdnota" v priestore vôbec neexistuje. Namiesto toho je naplnená aktívnymi časticami, ktoré sa objavujú a zanikajú s neobyčajnou rýchlosťou. Fyzikálne "vákuum" preto skôr pripomína divoko klokotající kotol. Hustota energie tohto kypenia je tak veľká, že doslova desí. Kúsok "prázdneho priestoru" o veľkosti kocky cukru obsahuje toľko "klokotajúcej elektromagnetickej energie", že by nám mohla dodávať celú potrebnú elektrickú energiu milióny rokov. Ak by sme z tejto energie mohli extrahovať len maličký zlomok v jej elektromagnetickej forme, mohli by sme ju použiť na elektrifikáciu zadarmo alebo takmer zadarmo. Potrebujeme len "vtokovú sústavu" alebo "prepínač" toku energie, ktorá potom vykoná veľa práce, hoci sami vynaložíme len malú alebo nijakú energiu. A TENTO KONCEPT SA STAL REALITOU - vedecké špičky Tom Bearden a John Bedini v prvej časti unikátneho dokumentu! Hľadáme dobrovoľníkov na jeho preklad (redakcia@cez-okno.net)

Waldes
Zasloužilý člen
Dal: 262 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Izolátory

Příspěvek od Waldes »

laik píše:A já si říkal ,když sme začali opravovat barák ,co že to je za dlouhou měděnou spirálu na krovu ,mezi těma izolátorama a ona to anténa.........ale ted si nevzpomenu kam už sem to založil ale určitě nevyhodil.....pokud najdu a bude to ještě aktuální tak dám vědět.....

Ahoj, medzi časom si ich nenašiel ? Rád by som to túto jar to celé zrealizoval...
Waldes.

Nieje nič nové, len zabudnuté ...
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Izolátory

Příspěvek od poota »

Vajíčkové izolátory se pod tímto názvem dají najít i jako nové, většinou černé polypropylénové, na Netu - používají se na ohradníky, cena od 5,20 Kč za kus. S porcelánovými asi bude potíž, i když mám pocit, že jsem je asi před dvěma lety zahlédl v nabídce nějakého vůbec nesouvisejícího podniku, snad Ferony.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Koupím

Příspěvek od Jim68 »

Ahoja,
-AC voltmetr do cca 400V, nemusí to být žádná laboratoř, ručkový
-AC ampermetr a taky DC s nulou uprostřed tak do 15A , ručkový
-DC voltmetr do cca 24v
Potřebuji stejné provedení a velikost (budou vedle sebe..)
Spěchá to děsně.... ;)
Naposledy upravil(a) Jim68 dne úte 20 dub 2010 15:20, celkem upraveno 1 x.

Jim68
Be happy!
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupím

Příspěvek od Ilem »

Jim68 píše:Ahoja,
-AC ampermetr s nulou uprostřed tak 15A , ručkový
-DC voltmetr do cca 24v
Spěchá to děsně.... ;)
To si děláš kozy ne? AC ampérmetr s nulou uprostřed, jak bys chtěl rozlišit, na kterou stranu má jít ručička?

jinak velký výběr mají GME http://www.gme.cz/cz/merici-pristroje-n ... 41219.html je tam i nula uprostřed, ale jen +- 10A. Stejně se asi nevyhneš novým předřadníkům, možná i bočníkům a kreslení nových stupnic. Jednou jsem někde stáhl program na kreslení stupnic. Dost dobrý. Doma se po něm podívám.

Výroba bočníku je složitější, tak bych přechod 10A na 15A řešil tak, že bych do bočníku před měřák zapojil předřadník. Samozřejmě, jde to jen za předpokladu, že bočník těch 15A bez újmy snese.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Ilem píše:
Jim68 píše:Ahoja,
-AC ampermetr s nulou uprostřed tak 15A , ručkový
-DC voltmetr do cca 24v
Spěchá to děsně.... ;)
To si děláš kozy ne? AC ampérmetr s nulou uprostřed, jak bys chtěl rozlišit, na kterou stranu má jít ručička?

jinak velký výběr mají GME http://www.gme.cz/cz/merici-pristroje-n ... 41219.html je tam i nula uprostřed, ale jen +- 10A. Stejně se asi nevyhneš novým předřadníkům, možná i bočníkům a kreslení nových stupnic. Jednou jsem někde stáhl program na kreslení stupnic. Dost dobrý. Doma se po něm podívám.

Výroba bočníku je složitější, tak bych přechod 10A na 15A řešil tak, že bych do bočníku před měřák zapojil předřadník. Samozřejmě, jde to jen za předpokladu, že bočník těch 15A bez újmy snese.
Aha, promiň, jeden ampérmetr (DC) mi vypadl. Díky za tip, ampérmetrů je všude plno, ale problém je stěmi AC voltmetry a ampérmetry, protože mají jiný formát. Já to asi zkusím v Blansku (myslím metra ), snad mi to pošlou... ;) .

Jim68
Be happy!
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Jim68 píše: Aha, promiň, jeden ampérmetr (DC) mi vypadl. Díky za tip, ampérmetrů je všude plno, ale problém je stěmi AC voltmetry a ampérmetry, protože mají jiný formát. Já to asi zkusím v Blansku (myslím metra ), snad mi to pošlou... ;) .
U rozsahu 400V bych se nebál usměrňovat. 1,4V úbytku na diodách je zanedbatelných. Nevím, jaký další AC rozsah potřebuješ, nějak jsem se v tom zamotal. Metru zkus, ale mám dojem, že ručkové přístroje už pouze cejchují.
A kdby ses nevyhnul kreslení stupnic, přidávám slíbený program, když už jsem ho našel....A třeba se bude hodit někomu jinému.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Waldes
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Antenne izolátory

Příspěvek od Waldes »

Waldes píše:Potreboval by som aspoň ešte tri ks ...
Nemá náhodou niekto navyše vajíčkové izolátory ? Pre tých čo nevedia ako to vyzerá ... fotka ...

Waldes.
Ešte stále ich zháňam, nenajde nik nejaké staré zásoby ?
Waldes.

http://www.upramene.cz/forum/files/thum ... sm_182.jpg

Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Elektro »

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Waldes píše:
Waldes píše:Potreboval by som aspoň ešte tri ks ...
Nemá náhodou niekto navyše vajíčkové izolátory ? Pre tých čo nevedia ako to vyzerá ... fotka ...

Waldes.
Ešte stále ich zháňam, nenajde nik nejaké staré zásoby ?
Waldes.

Mám tři, vemu je na sraz

Waldes
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Waldes »

Elektro píše:
Waldes píše:Ešte stále ich zháňam, nenajde nik nejaké staré zásoby ?
Waldes.
Zdravím Waldes
http://www.radio-shop.cz/?p=productsMor ... --vojensky
http://www.ok5im.com/prislusenstvi.htm
http://www.ddamtek.cz/index.php?cat=41& ... y,%FAchyty
Želám príjemný deň
Ahoj, vďaka za ochotu, po skúsenostiach, kedy za dvesto korunovú položku kupovanú cez internet z čiech mi banka strhla skoro 2 tisícky mám obavy čokoľvek takto kupovať, dokonca mám dojem, že som o tom tu niekde na fóre už písal, len pri inej príležitosti. Preto som hľadal takto, aby som mohol pri osobnom stretnutí urobiť obchod, vyplatiť v hotovosti a tak. Keby bol nejaký kamenný obchod v prahe otvorený v čase stretnutia, tak nikoho neotravujem a skočím si to jednoducho kúpiť. No jediný som našiel v HK otvorený len utorok streda štvrtok.
Takže ešte raz dík.
Waldes
Naposledy upravil(a) Waldes dne stř 21 dub 2010 14:14, celkem upraveno 1 x.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Waldes píše:No jediný som našiel v HK otvorený len utorok streda štvrtok.
Takže ešte raz dík.
Waldes
Jestli HK je Hradec Králové, a citovaný obchod Technická Keramika a.s., pak stačí napsat, kolik toho chceš a jaké rozměry a neměl by být problém to koupit a přivézt do Prahy. Pokud bych náhodou do Prahy nejel, což je méně pravděpodobné, můžu to i poslat, nebo v červnu pojedu na Slovensko do Svitu, tak pokud to nemáš daleko, nebo je to cestou, šlo by to i tak.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět

Zpět na „Bazar“