Ahoj, tak jsem se po přečtení Habanova komentáře rozhodl, že se tomu přístroji KS2 podívám do střev. Po chvíli zápolení se zalepenou (už vím proč) krabičkou jsem nahlédl dovnitř. A hle, kampak se poděla výrobcem avizovaná speciální pulzní elektronika? Nebudu vás napínat, nikde nic. Celý "přístroj" KS2 se skládá z 24 voltového adaptéru(ovšem s ledkou, aby vypadal vědecky) a prázdné krabičky se zástrčkami pro elektrody. Tak jsem si ještě řekl, že si změřím zkratový proud adaptéru - 0,5A! Ještě jsem se na výstupní napětí podíval osciloskopem. NIC! Čili ani v adaptéru se nic pulzního ani proud omezujícího nekoná. Ono by se tam stejně nic nevešlo, ale co kdyby. Byl jsem z toho docela nas..ný, za ty peníze bych jim to s chutí otloukl o hlavu.habana píše:no černošedá usazenina po několika minutách...to fak něco silně hapruje...navíc: se tak zmenšuje povrch elektrod potřebný... a ergo kladífko tedy hned od počátku se zvyšuje proudová hustota na elektrodách....jan buka píše:Zdravím vás pánové,
děkuji oběma za přínosné příspěvky... začínám být také přesvědčen o tom, že máme přístroj (KS 2) s větší proudovou hustotou než je záhodno...
možná vyrábíme převážně tzv. "brambory" namísto žádaných nanočástic Ag (1,5 až 5 nm) ...
Rozhodl jsem se to řešit mailem k výrobci (předřadit odpor bez rozlepení slepené skřínky v záruce asi nelze...)
zajímavá myšlenka je zvětšit plochu elektrod (v našem případě asi trojnásobně, možná raději čtyřnásobně...), to však vyžaduje přikoupení dalších elektrod Ag, výrobce dodává náhradní tyčky prům. 3 mm, délka asi 12,5 cm a to 2ks za 1200 Kč... raději bych viděl řešení ve snížení proudové hustoty předřazeným odporem... na výrobu koloidu nějak moc nespěcháme a evidentně už první známky vzniku částeček kysličníku stříbrného (černo - šedá usazenina na katodě) již po několika minutách svědčí o tom, že vše neprobíhá , jak by mělo... myšlenka se střídavým proudem se zdá být zajímavá, nevím proč na to ještě nikdo nepřišel... zřejmě v tom bude nějaký háček... a nebo také ne...
ještě jednou děkuji za příspěvky a dám vědět, jak zareagoval výrobce...
Honza Buka
Teplice
Je to prostě nějak blbě.
Pravděpodobně vysoká proudová hustota...ale je to naprosto bez záruky.
Opravdu doporučuji vše tak, jak píši: použijte PROUDOVÝ ZDROJ za současného dodržení dalších podmínek.
Výrobek, který třímáte v ruce vhoďte do klozetu a dlouze spláchněte.
Pakliže ale podle výrobce jde o zdroj konstantního proudu, pak zadržte.
V tom případě pravděpodobně půjde zdroj použít, zde vám ale předřazení odporu nepomůže, protože zdroj opět dorovná na nastavenou (v současnosti asi příliš vysokou) hodnotu proudu. Chce to zdroj nechat přenastavit u výrobce a to na na odpovídající proud -podle plochy elektrod.......
Doporučuji čísti všechny mé příspěvky viz výše, uspoříte si spoustu času a možná i výdajů.
(Většinou) vim co mluvim. Fak.
Howgh
habana
Asi tak!