Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

energie pro pohyb planet; odvar vyšších principů

Příspěvek od adam.benda »

Akord píše:Setrvačný pohyb v meziplanetárním prostoru prísun energie nevyžaduje. Energie se nám totiž projevuje jako zmena. No a pri té zmene se mení kvalita(smenitelnost) té energie(napríklad entropie).
Toto zní zajímavě, může být.. :good:
Akord píše:
adam.benda píše:
Akord píše:Žádná fyzika, která funguje v televizorech a žádné Lorentzovy zákony neumožňují odebírat z magnetického pole, nebo z magnetu trvale energii.
Jsi si tím naprosto jistý? ...
.. Lorentzovy zákony a všechny možné jevy v televizi jsou jen dusledky, odvar vyšších a silnejších principu, jako jsou zákony zachování, šipka času, nebo symetrie. ...
Samozřejmě. Jenže na té naší nízké úrovni, která jak už jsem nadnesl, zde naprosto spolehlivě funguje, tohoto můžeme spoustu vymyslet.. i třeba vývoj fungujícího magnetického motoru... Při troše šikovnosti a trpělivosti není potřeba sahat "výše"..

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

To Sokrates

Příspěvek od Merlin »

:good: ;)
A na tu "známou osobnost" se vykašlete, Josefe. Jiří

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
morse59
Starší člen
Dostal: 5 poděkování

to Gewo a Sokrates

Příspěvek od morse59 »

Zdravím Vás oba a smekám v hluboké úctě. Tak takhle nějak se inteligentně a s noblesou řeší spory. Děkuji Morse59

Jerry.M
Starší člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 13 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Karbanov vysokokapacitný akumulátor

Příspěvek od Jerry.M »

Vážení, neviem či ste si všimli, ale Karban vás v love za energiou predbehol. On len svojimi narážkami blafoval aby bol prvý. Viac tu.
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... &start=225

Dvell
Zasloužilý člen

Keci?

Příspěvek od Dvell »

Co to zas melete?
Ja se omlouvám za svou neomalenost ale to mně skutečně jako první napadlo, Karban nikdy, kam až má pamět sahá, nenapsal že vyrábí energii nnebo že ji sosá z éteru či něco podbného.. někdo se ho tam zeptal jaká baterie dokáže dodávat výkon 8W po 5 mesíců, tak na to odpověďel tak v tom prosím přestaňte hledat čí to byla chyba to teď není podstatné..
Můžete se přestat hádat o to kdo má větší ego a kdo nepřizná chybu a začít řešit daný problém?

Je jisté že Akumulátor který Karban navrhl je třeba nejdříve správně nabít a až potá připojit na zátěž 8W po 5měsíců..

S pozdravem

Dvell

"Dneska už nikdo nechodí s písničkou do boje a nezpívá když umírá, ptám se Vás čím to je? Možná že sme se konečně sami sebe zeptali, při tom šílenství, v té bolesti, proč vůbec sme kdy zpívali..."
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Pokiaľ by niekto ponúkol dobrý vysokokapacitný akumulátor, vôbec by mi nevadilo, ak by sa volal Karbanov, naopak, veľmi by ma zaujímal. Zo slovných hračiek či chytákov sa nikto nenaje. Čo keby si sa Jerry do nejakého projektu pustil a našiel v ňom nejakú chybu, keď Ti na tých chybách tak záleží? S rovnako poctivým prístupom ich nájdeš dosť. Je jedno, či prakticky, alebo teoreticky, iba Ti potom bude jasnejšie, o čom píšeš. Tu sa predsa diskutuje hlavne o projektoch, a až potom o ľuďoch.

Jerry.M
Starší člen
Dostal: 13 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.M »

Jasné, záleží, hlavne ked som obvinený, že si ich neviem priznať. U Karbana, aj u teba asi platí, že ich musia priznávať hlavne tí druhí, vy nie. Končím s táranim.

Akord
Zasloužilý člen

brr

Příspěvek od Akord »

Ja sa sem nechodím hádať preto, že by som nemal užitočnejšiu prácu. Bola tu do určitej miery otvorená atmosféra ako zo strany technických šialeností, tak aj zo strany reality. Ctím si pritom určitú tradíciu. Ja považujem Karbanove výroky za inšpiratívne, majú svoju pečať. Karban tu nevedie iba monológy, za úroveň diskusie sú zodpovední všetci, ktorí sa jej zúčastnili, nielen on sám. Toto s moderátorskými právami vôbec nesúvisí. Ak dnes vyhlásim, že ktosi získal 1W energie zadarmo, mám počítať s tým, že sa ma nikto neopýta ako a kde? Karban sa opýtal iba toto, všetko ostatné bolo príliš domyslené a mimo téma. Okamžite nájdem fúru ľudí z ktorých mi nebude veriť nikto. Ponúkal som známe a seriózne veci a už mi neverili, nieto ešte ak človek ponúkne niečo extra. Je na mne, či sa pustím o tom ľudí presviedčať, alebo či im poviem že nechcem o tom hovoriť, alebo o tom veľa neviem. To na určitý úsudok čitateľom často stačí. Žiadna podobná odpoveď neodznela, iba alergické reakcie. Namiesto slušnej odpovede Karbanovi čítam iba samé odbočky a uhýbania, masová politika, či rovno zákazy. Čo komu bráni slušne odpovedať a byť prípadne aj príkladom? Ešte by som chápal, ak si ktokoľvek akokoľvek moderuje svoju tému. Nechápem však zatiaľ, ako alebo či tu moderátor niektorej témy ovplyvňuje účasť diskutujúceho v témach, ktoré moderujú iní. Každému sa v diskusii občas ujde nejaký bezdôvodný štuchanec, ale hádam z toho nevzíde nejaká účelová diskriminácia. Asi potom fakt nie je čo robiť.

Návštěvník

Re: Russia

Příspěvek od Návštěvník »

chiq píše:
Ano, to jsou ELEKTROMOTORY na těch vozítkách.
Točivé stroje, co se napájí elektřinou z baterií.

chiq
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Russia

Příspěvek od chiq »

...niekedy je dobré vedieť po rusky (možno by si potom vedel, prečo som to sem dal)...

Návštěvník

chiq píše:...niekedy je dobré vedieť po rusky (možno by si potom vedel, prečo som to sem dal)...
Da.

Na etich velocipedach tolko elektrodvigatěli.

Návštěvník

chiq píše:...niekedy je dobré vedieť po rusky (možno by si potom vedel, prečo som to sem dal)...
http://www.elektromotokola.cz/vyrobky.php?id=10

Tady máš skoro totéž, netřeba chodit za hranice...

Návštěvník

chiq píše:
http://www.noelbike.cz/e_pohony.html

Také takový pohon....

Akord
Zasloužilý člen

Re: ignorancia nie je riešenie, ani pokrok

Příspěvek od Akord »

Karel DR píše:
Akord píše: Problém sa na Karbana iba zvaľuje. Diskriminovaný by mal byť predsa autor fámy, ktorý píše niečo iné, než zodpovedá realite.
Tady, na tomto foru se hledají věci, které běžně nefungují, a proto je označení fáma neúměrné a přehnané. Tento přístup svědčí, o tom, že něco nedolehlo . Co nedolehlo ? Postavení . Toto Petře nejsou Tví podřízení. :shock: Někteří na rozdíl od Tebe dělají v základním výzkumu.
....Potom je to nejsnadnější lidi, kteří vnímají jinak označit jako sektu pardon.
Úplně primitivní.Proč vlasntě nehledáte sdílnost toho člověka co něco nakous aha?
Když se mu cíleně přilepí značka fámisty, tak se nic nikdo nedoví. Na to žádám odpověď, protože se mi podařilo takto náhodně odhalit záměrnou metodu brzdění. Zatím je to domněnka.KDR
Neprekrucuj mé výroky, nutíš me spolu s AaF slepe pritakávat, a pak se nediv tomu, co jsem napsal. Já nemám povinnost vyvracet všechny bláboly, které kdo popíše po netu, abych byl sdílný. To o tech podrízených beru jako nepovedenou urážku. Jednou se kdosi ohání, že základní výskum podle fyziky je nanic, jindy zase podle potreby zdurazňuje klidne i flákače, kterí v nem delají. No a primitivní je víš co? Když mi napohled slušní lidé volají, že stavejí naprostou volovinu z Youtube a ptají se, co s tím. Rozvahu zameňuješ za brzdu. To je dosti nezvyklé, jménem jiného prohlásit cizí výrok za zámerný.

Akord
Zasloužilý člen

Re: ignorancia nie je riešenie, ani pokrok

Příspěvek od Akord »

A(&F) píše:... pokud však chceš, aby se ti dostalo nějakých odpovědí, tak potom polož v otázky (nejlépe číslovaně v jednotlivých bodech) ... a buď při jejich kladení konkrétní !!! ... např.: pokud se budeš např. ptát: "proč se účelově mění pravidla počas hry", tak potom také napiš jaká, kde nebo poskytni odkaz, jakáže to byla pravidla, na která Karban dojel ... ok ??! ... protože potom to jinak není nic jiného než pouhé plácnutí do vody a další zbytečné víření negativních nálad na foru ... A(&F)
PeS: ... zbytečnou "omáčku" (např. to, co jsem ti zvýraznil tučně v tvém textu ... a mnohé další) můžeš s klidem vynechat ... opravdu, ... a věř, že se za to na tebe nikdo nebude zlobit ... (to je pouhé doporučení, nikoliv příkaz)
Rozhodne nestojím o odpovedi podobného typu pouze na vhodné vety vytržené z celku.

Zamčeno

Zpět na „Černá díra“