Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
Návštěvník

Re: Nevyhnutelnost

Příspěvek od Návštěvník »

gewo píše:
Anonymous píše:
gewo píše:Owenova teorie organizační úchylky

Každá organizace má určitý počet míst, vyhrazených pro naprosté blbce.

Z čehož vyplývá:
Když z jeden blbec odejde, je promptně nahrazen jiným.
Není slušné své obdivovatele tak napadat.
P.
Promiň P. - nechtěl jsem Tě urazit...
Nemusíš se omlouvat. Já už k nim nepatřím.
P.

Karban

Re: pre Jeffa a besta

Příspěvek od Karban »

sano píše:možno vám to na niečo bude, neviem či som to dal na správne vlákno, ak je to mimo misu, tak to zmažte
Jak si postavit elektromotůrek.

Nic novýho pod sluncem. Ze stavebnice Merkur-Elektro jsemměl zhruba totéž, odlišnosti jen v detailech.

:lol:

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

...

Příspěvek od chiq »

...a je to tu zas...

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: pre Jeffa a besta

Příspěvek od aNONym »

Karban píše:
sano píše:možno vám to na niečo bude, neviem či som to dal na správne vlákno, ak je to mimo misu, tak to zmažte
Jak si postavit elektromotůrek.
Nic novýho pod sluncem. Ze stavebnice Merkur-Elektro jsemměl zhruba totéž, odlišnosti jen v detailech.
A k čemu si dospěl? Nebo jsi to provozoval jenom jako motůrek??? :? Non

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Poslyšte nekterí chlapci, vážne si kupte Merkur elektro na hraní. Je naštestí a kupodivu stále k dostání, treba v hračkárství v Breclave, nebo jinde. Až pak se vyjádrujte k technice, protože je to už fakt k smíchu. Není nikdy pozde začít od začátku, než verejne trapošit. Pokud by ste si dali nejakou soutež s deckama, tak v tvorivosti zustanete hodne pozadu, mnohé z nich ty stavebnice berou úplne bez predsudku.

kenan

Příspěvek od kenan »

kuknite toto

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

To jo, jenže výkon sekačky, jenž je zobrazena můžu dle zkušeností a režimu, v němž běží odhadnout na 200w.Navíc odšroubovali nůž, aby to běželo lehčeji a klidněji.Tohle máme s kámošem za sebou.Ten motůrek potřebuje k převalování strašně málo. Na plný výkon desetkrát tolik.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

jarda ovčák svitavy píše:To jo, jenže výkon sekačky, jenž je zobrazena můžu dle zkušeností a režimu, v němž běží odhadnout na 200w.Navíc odšroubovali nůž, aby to běželo lehčeji a klidněji.Tohle máme s kámošem za sebou.Ten motůrek potřebuje k převalování strašně málo. Na plný výkon desetkrát tolik.
109V 16 A, to je cca 1740W pokud nebudu počítat s rms. Sekačka má výkon 3,5HP což je 736,5x3,5=2,6kW. To by mohlo jít...
Od nože většinou fouká jak od vrtule, což se mi na videu nezdá.
Jinak poměrně "emotivně" udělané video.

Dvell
Zasloužilý člen

Příspěvek od Dvell »

Flemch jen drobný detail mám vyzkoušeno že sekačka bez nože nejede (nahrazuje setračník) čiže nesouhlasím s tvrzením "aby to jelo lehčeji" nečím ho nahradili třeba rovným diskem ale zpravidla tam musí být..

Dvell

Dvell
Zasloužilý člen

Re: šíření

Příspěvek od Dvell »

Buď v klidu kolego Akorde, na tomto fóru jsem se dozvěděl že ani ta rychlost světla prej nejni až tak jistá a v zápětí mi argumentovali časem.. :lol:

Mno bohužel nejsem fyzik a v teorii fyziky jsem jen málo vzdělán ale informaci a energii bych rozhodně odlišoval.. informaci jako stav a energii jako "druh hmoty" nebo tak něco- podobně jako teplo a teplota.. (možná melu kraviny, pokud ano nevnímejte to)

Dvell

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Zatím v klidu jsem, dík, taky jsem napsal, že "pozorujeme" konstantní, a ne že by vskutku byla konstantní. Pokud nekdo fakt vypozoruje jinou, rád si to prečtu, jak to provedl.

Dvell
Zasloužilý člen

Příspěvek od Dvell »

Akord píše: Pokud nekdo fakt vypozoruje jinou, rád si to prečtu, jak to provedl.
Mno jasný skočí z okna a uvidí světlo na konci tunelu které se k němu blíží rychlostí c^2 :lol:

Dvell

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Akord píše:
gewo píše:Sám Einstein ale konstatoval, že skutečnost, že éter neumíme detekovat ještě neznamená, že neexistuje
O tom nevím. Je pak otázka, zdali nebyl schizofrenik, když napsal toto a na druhé strane se všemožne usilovat poprít éter svou relativitou.
Abychom zde zbytečně nemátli p.t. publikum, raději se to pokusím uvést na pravou míru. Einstein, pokud se nemýlím, to formuloval takto: "Pro mou teorii relativity není éter nezbytně nutný.".
Přiznám se, že takhle si "všemožné usilování" opravdu nepředstavuji, a tudíž silně pochybuji i o jeho případné schizofrenii a za Akorda se tímto Einsteinovi a všem čtoucím hluboce omlouvám - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

poota píše:"Pro mou teorii relativity není éter nezbytně nutný.". Přiznám se, že takhle si "všemožné usilování" opravdu nepředstavuji, a tudíž silně pochybuji i o jeho případné schizofrenii a za Akorda se tímto Einsteinovi a všem čtoucím hluboce omlouvám - poota
Dobrá, ať se mýlím. Einstein však nejspíš dobre chápal dusledky své teorie, tam nešlo o nejaké sólo vety. Dusledkem toho, že nepotreboval vztažnou soustavu, nebo éter je nesmysl jako paradox dvojčat a další. Ješte že jde jenom o model. Je tím jasné, že mám jinou predstavu, predstavy však nejsou konkrétní základ pro fyziku, a nemohu tím fyzikálne oponovat. Snažil se svou teorii napasovat dokonale na soudobé poznatky, co pomerne dobre sedí i dnes. Na muj vkus popredu poprel absolutní soustavu tím, že ji neumel registrovat, merit. Je první jen proto, že nemá patričného oponenta, prímý dukaz merením na rozdíl od zbytku fyziky ovšem taky nemá, a potrebuje 2 postuláty. Pritom se mi jeho teorie nevidí natolik dokonalá, že by mohla ty postuláty predstavovat sama.

Stejne zatím nepovažuju za fyzikální príspevky od nekterých predešlých diskutujících. Nejenom nereagují na konstantne meritelnou rychlost svetla(až mám proto pochybnosti, zda vedí o čem píšou), ale související otázka je i prenos síly na dálku, pokud nejsou elementární částice tuhé a pritom bez trecí síly. Mohlo by dále vzniknout nedorozumení v definici a použití síly. Obávám se, že tímto postupem vznikne stejné smetište barev jako ve fyzice kvarku.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Ilem

Příspěvek od aNONym »

Mimo téma (offtopic)
nonoje píše:.....som chcel len vyprovokovat neakych clenov aby zapojili fantaziu a dali tu neaky svoj navrh ..ako urobil jeden ani neviem jaky nick mal ..ale to skor dal stranky na ktorych boli rozne konstrukcie stirlinga ..tot fsjo ......
Ilem ti odvěděl ještě velmi slušně, ale já ti odpovím na plnou hubu: "Tak si příště nasseeeerrrr!!!!" :smoke: Non

A douč se co nejdříve alespoň základy mechaniky. Bude se ti to hodit (teda pokud se chceš tímto zabývat i nadále)

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Zamčeno

Zpět na „Černá díra“