Akord píše:Gabča píše:Každý tento metr mu při údajném zrychlování těch vašich 10m/s2 mu přidá rychlost cca 4,47 m/s [odmoc.(1/10*2)s *10m/s2 viz článek, ale je to i logický]. Pokud by se dala tato rychlost bez odporu vzduchu nasčítat, měl by kluzák o 500 m níže, tj. na původní výšce kde původně letěl rychlostí 100 m/s, nyní 2235 m/s!!!
Tak prosím, hledejte chybu.
Opravdu nejde rychlost nasčítat. Pri prvním schudku sice bude horizontální rychlost asi 4.5m/s, ale pri druhém už nebude 9m/s, ale (odmocnina z 2) *4.5m/s, tedy 6.36m/s. Na 4. schodíku opet 1.414*6.36, tedy asi 9m/s.
Ať kluzák váží 0.1kg, pak jeho energie pri 500m je 500J (Ep=mgh). Pokud ji celou promení v kinetickou pomocí Ek=mvv/2, pak nasčítaná rychlost vyjde opet 100m/s, pak vše sedí. Kdo neverí, muže to zkusit i pres schodíky, vyjde to však nastejno, není nikde problém.
Jo .. to píšu zase taky v tom článku. Přibude rychlost předmětu, nikoli energie dle starého pojetí. Ale rychlost je rozhodně to co k cestování stačí.
Vem si tezi, že energie se vynaloží na změnu hybnosti, a naopak. V každém motoru se tvoří hybnost přeměnou z rychlosti, a naopak v elektrárně se zase hybnost mění v elektrickou energii (VE, vodní, tepelné, jaderné, všechny - všude se roztáčejí ty magnety).
Asi mi přeci jen nezbyde než to rozpitvat docela...
Je vymrštěn do výše třeba rotor s generátorem, vážící třeba 10 kg. Udělíme mu rychlost 100 m/s, blabla, doletí 500 m vysoko. Jo ještě si zapíšeme, že jsem mu dali hybnost 1000 kg*m/s. Na 500 m se zpomalí k nule, začne padat, a radiem sepneme rotor s generátorem přesně po metru ve výšce 499 m. Od té chvíle začne generátor do sebe akumulovat hybnost, tedy už nebude zrychlovat, poletí furt těch cca 4,47. Dostane do sebe 499krát (10kg*4,47m/s) tj. 22 305,3 kg*m/s. ako úplnou tečku, kdyby byl pro něj dole připravený nějaký mlýnek, tak tomuto dá ještě pětistou hybnost 44,7 (10kg*4,47m/s), takže se dostáváme na získanou hybnost 22 350 kg*m/s. Kdyby ten generátor vážil 100 kg, bylo by to 223500 kg*m/s. Atd.
Já vím v čem tápete, vždyť to přece není možný, aby se všichni takhle spletli!!! Ale, proč by to nemohlo tak být? "Skutečné" gravitační dráhové zrychlení 1/s je moc moc moc více akcelerující, stačilo tedy tření vzduchu, aby vypadalo jako romnoměrné m/s2.
Chyby děláme všichni, o tom nepřipouším diskuzi, kdo ne, tak akorát po sobě chybu neumí najít, nebo dělá furt stejnou věc 20 let.
Pojďte přátelé, máme tady šanci otevřít dvěře Teslovým volným energiím, já sice nevím jak to přesně je, protože mi to teprve poštou přijde, ale MC Cutcheon o tom mluví jako o hotové věci. Je potřeba ho podpořit, napsal to už před cca 10 lety, ale zapadá to, nikdo se tomu nevěnuje, a naše děti se učí dál blbiny.
I kdyby, jakože já jsem ještě nezapochybovala ani na vteřinu, ale i kdyby to tak nebylo, je to dobrodružství a legrace, trochu adrenalínový sport.