Moderátor: rival
Plně s tvým postupem souhlasím , já jsem obalil katodu igelitem a slepil lepící páskou, taková provizorka, naměřil jsem c = 3,3 n a R = 5,8 Mhuhu1235 píše:Takze ako som skusil, je mozne zladit mechanicku frekvenciu vnutorne s vonkajsou trubkou, avsak podla mna to meyers neurobil.
Pokial chceme aby trubky fungovali ako kondenzator , je potrebne z vonkajsej strany vonkajsej trubky a z vnutornej strany vnutornej trubky vytvorit dielektrikum vacsie ako je dielektrikum ktore vytvori vrstva oxidu chromu. Inak nie je mozne aby pracovali tieto trubky ako kondenzator.
Ak nanesiem na tie trubky nejaky izolant povedzme lak.... tak sa zmeni mechanicka frekvencia a myslim ze tam bude velky utlm.
Takze si myslim ze meyers nepouzil mechanicku frekvenciu trubiek.
Skusam vytvorit z tych trubiek kondenzator a uvidim ako to dopadne.
Pre zaujimavost.... vonkajsie trubky som obalil vulkanizacnou gumou a vnutorne zastuplujem korkom. Tym by som mal odizolovat obe strany a strany medzi trubkami sa budu chovat po kondiciovani ako kondenzator.. Potom si myslim ze je mozne na ne priviest aj VN cca 12-30kV , cim by som mohol v podstate dosiahnut vhodnu ucinnost celeho systemu.
Po kondiciovani uverejnim vysledky. s kondiciovanim pocitam ze to bude trvat tak cca tyzden.
Obmedzenie prúdu je správne. Problém je v hľadaní rezonancie. Pri malých modeloch je kmitočet príliš vysoký. Ide o napätie. Rezonancia zdroja??sano píše:Autor uvádza svoju verziu Meyersovho vyvíjača, v ktorej sa pokúša maximalizovať aktívnu a minimalizovať prúdovú zložku v procese rezonancie.
Preco myslis?? Ake soli??? Toto poriadne nechapem. Mohol by si mi to vysvetlit.Jaqo píše:Ta sraženina jsou soli rozpuštěných elektrod. I kdyby ses na hlavu postavil, tak ten vyvíječ nevydá nic, co by za to stálo.
gewo píše:Ahoj. Z jakého materiálu (přesně) máš ty elektrody? Evidentně u nich dochází k dekompozici.
Stejný případ je k vidění i tady