http://jnaudin.free.fr/html/lmdtem.htm
Po dobu co s tím děláme všelijaké pokusy, jsem se rozhodl, že ferity nenechám v polofunkčním obvodu jen tak napospas, ale předělám zařízení tak, aby byly ferity vyjmutelné, popř. aby se dal s nimi doladit obvod z toho důvodu, páč vyráběné kondenzátory nemají až tak stejnou kapacitu, měřáky mají celkem velkou odchylku v měření kapacity a nakonec není efektívní zkoušet přidávat různé malé kondenzátory k druhým kondíkům nebo případné odmotávání cívek k podobnému cíli.
Zjistil jsem, že tento obvod NENÍ rezonanční obvod, má pouze s rezonančním obvodem společné to, že se do něj pouští frekvence. CHOVÁ se podivně, nehledě na to, že je velký problém s měřením v obvodu. Na toto by byli lepší dva jednokanálové osciloskopy než jeden dvoukanálový, kvůli uzemnění, jelikož obvod si dělá opravdu co chce. Vypadá to například, že na obou koncích jedné cívky jsou kladné hodnoty a podobné chuťovky

Jediné, co jsme byli schopni zatím vymyslet, bylo umístění dvou žárovek do obvodu - jedna sériově se vstupem a druhá paralelně s poslední cívkou.
Tak, jak je obvod vyhotoven na původní stránce Naudina, tak s tímto obvodem jsme dosáhli po vyladění maximálně 3,5 násobného svitu žárovky na konci obvodu oproti první.
Pokud měníte indukce cívek a tímto na první pohled "rozlaďujete" obvod, zjistíte, že můžete dosáhnout i lepších výsledků, nehledě nárůstu energie po úplném odejmutí poslední cívky z obvodu, zvětšení některých cívek atd. Jakého jsem dosáhl rozdílu svitu psát nebudu, ale je to víc, než byste si v této chvíli mohli myslet

Máte doma taky někdo toto zařízení?
Máte někdo podobné zkušenosti nebo jiné nápady či měření?