Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

P etrovi

Příspěvek od sano »

Keď pristúpil na fórum Iv, tak prvá reakcia na jeho vyvíjač bola zúrivá opozícia. A to Rival uverejnil už jeho fungujúci vyvíjač. Škarohlídi, ale v tomto zariadení videli to čo tam nebolo a Iv zotreli.
Poučený týmto, ale aj mnohými ďalšími zbytočnými konfliktmi na fóre, by som Petra nebrzdil. To, čo napísal, má racionálne jadro. Nie každému ide o projekt v ktorom by dosiahol mimoriadne vysoký coop, alebo nejaké iné mimoriadne výsledky. Keď chce Peter poračovať v tomto smere s hydroxidom, nech sa mu páči.
Niečo podobné už mimochodm skúšali v druhej svetovej vojne aj anglickí letci. Tiež špeciálne nabíjali vodu, a tiež v tej vode bolo malé množstvo hydroxidu. Zvyšovalo im to dolet a to im stačilo.
Nakoľko teórií vysvetľujúcich čo sa deje v Jc je žalostne málo, a žiadna nevysvetľuje komplexnosť všetkých dejov odohávajúcich sa v jc, tak Petrov prínos môže obohatiť naše poznatky, čo sa v tej bunke deje. Už aj preto by som mu dal voľnú ruku.

Takže želám všetkým, ktorí pracujú na tomto fóre a publikujú svoje výsledky, veľa dobrého do Nového roku. Nie je nás až tak veľa a tak by sme mohli zakopať vojnové sekery, otočiť regulátorom veľkorysosti a tolerancie ku názorom druhého na vyšší stupeň. A sústrediť sa na prácu.
Ešte raz všetko dobré do Nového roku a nech je budúci rok prelomovým vo vašej a našej práci.

sano

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

P.

Příspěvek od poota »

Na Petrově názoru, který vyjádřil ve "Spořiče a joecell.pdf", se mi líbí, že celkem logicky vysvětluje některé "tajemnosti" kolem buněk. Dále ještě naznačuje cestu k jejich vylepšení, a navíc mám pocit, že by nemuselo být příliš složité praktickými pokusy jeho teorii potvrdit, případně vyvrátit. V každém případě je to velkoryse hozená rukavice a já doufám, že ji někdo zvedne, protože mě zajímá výsledek. Ten je totiž pro nás všechny, a nejen v tomto případě, daleko důležitější, než různé averze a antipatie, které občas zcela nedůstojně cloumají našimi majestáty - poota

Návštěvník

H2O2

Příspěvek od Návštěvník »

Rozkladem 1 litru 90% H2O2 vznikne 589g O2, 801g páry.
Produkt tohoto rozkladu má 750°C, objem 5000 litrů při 1at.

Proudové hustota je velmi malá ( 10na mínus6/cm2). Souvisí to s množstvím rozpuštěného kyslíku ve vodě.
P.

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: H2O2

Příspěvek od kutil »

Anonymous píše:Rozkladem 1 litru 90% H2O2 vznikne 589g O2, 801g páry.
Produkt tohoto rozkladu má 750°C, objem 5000 litrů při 1at.
Proudové hustota je velmi malá ( 10na mínus6/cm2). Souvisí to s množstvím rozpuštěného kyslíku ve vodě.
P.
To je krásný, ale kde má jeden ten 90% H2O2 pořád brát? a nejlépe zadara :lol:
Vydržať H.

Novák
Zasloužilý člen
Dostal: 2 poděkování

berky

Příspěvek od Novák »

Toltékové měli něco jako čtyři dohody a jednou z nich bylo nevytvářet domněnky,takže pokud nevíš a nebyl jsi tam a nezeptal jsi se,tak dodržuj dohody.
----
To,co jsem předváděl bylo pouze modelové zařízení pro pochopení reakcí a ještě to bylo v otevřeném stavu vůči okolí.Reakce jsem popsal na tabuli.Pokud nebudeš mít doma podobné zařízeni,je jakákoliv diskuse jenom plácání do větru.

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Ahoj Ilem, ahoj anonymní

Příspěvek od sano »

Myslím, že tá debata je po každej stránke užitočná. Pomáha obom stránkám vyasniť si pojmy. Prosím berte sa obaja ako partneri, lebo obaja svojim spôsobom spolupracujete na riešení toho istého problému. Trocha skromnosti by nám všetkým niekedy nezaškodilo.

Čo sa týka spôsobov ako dostať z technického zariadenia viac energie , než do nej vložíme, poznám dve pôsoby, ktor sú založené len na klasickej fyzike a dávajú na výstupe viac energie, než na vstupe.
Jedno je tepelné čerpadlo.
Druhé by mohol byť motor poháňaný vodíkom. Podľa klasickej elektrolýzy, potrebujeme na dosiahnutie 100 litrov kyslíkovo vodíkovej zmesy za minútu, ktoré potrebuje dvojlitrový motor /udávajú tí, ktorí na vodík 100% jazdia/,asi 17 kWh. S tým vieme poháňať dvojlitrový motor s výkonom 100kw.
Spôsobov ako dostať viac energie z technického systému je veľa. Už by sme sa mali naučiť rozlišovať pojmy ako orgón, a technické zariadenia ktoré naňho jazdia, od technických zariadení, ktoré využívajú napr. energie nulových polí.
Existuje aj veľa zariadení hybridných, ktoré napr. využívajú energie nulových polí /alebo nazývané aj energie vákua, ak tomu dobre rozumiem/, pri dosahovaní coop väčšie ako 1 pomocou dodatočnej energie z vákua, alebo nulového bodu, napr. pri výrobe vodíku.
Takéto sú väčšinou Bediniho obvody, Myersov obvod, ale aj obvod B.B.
Znalci určite poznajú a ďalšie riešenia.
Určite existujú aj ďalšie spôsoby ako dosiahnúť over unity, než som vymenoval. Odborníci by ma mali pochopiť.
Takže prosím pratelia, oboch si vás vážim, ak sa to len trochu dá, prestaňte s tým, "nepochopil si ma" a začnite si slušne vyjasňovať, čo si pod jednotlivým pojmom predstavujete.
Ak sa nedohodnete vy, ktorí patríte medzi špičku fóra, čo môžete chcieť od tých, ktorí od vás očakávajú vedenie, pomoc, usmernenie.

Stinen

Příspěvek od Stinen »

Chlapáci tak to to tady takhle umřelo? Škoda :( Nebo někdo na něco přišel? Slyšíte mě někdo? Mám v plánu zahájit pokusy v menších rozměrech, rád bych s někým konzultoval...

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Mim píše:Tohle si dejte do rámečku na zeď, snad vám to pomůže...
Asi myslíš, že na tom je neco klíčové, abych do toho čumel jak hus do piva a možná neco trkne. Jsem zvyklý čumet na hodne vecí, ale z tohoto doporučení asi nezaprší.

zubar
Nový člen

Příspěvek od zubar »

zdravim pani tak robil som nejake pokusy a som s toho dost zmeteny prvy pokus som bol happy jak svina ze sa nam podarilo vytiahnut z vody aspon nieco :) .skusame ked mame cas a chut ale ten cas sa akosi vzdy niekam strati porad je nieco dolezitejsie co treba urobit :(
popis prveho pokusu :
elektrody : plechy pouzite zo starej lesticky rozmer 31x24 rozrezane na 31x12cm u druheho plechu som si myslel ze je tiez antikor lenze prd bol to len bronzovy plech potiahnuty nejakym bazmekom ale pouzil som ho rozmer rovnaky jak hore hrubka tusim nieco cez 1-0,5mm
zapojenie : takze 4 kusy rozmer 31x12 rozlozenie elektrod +00- rozhodol som sa tie bronzove pouzit na + a -, antikorove su neutralne v strede fuga medzi jednotlivymy elektrodamy 3mm na to som pouzil kusky korku :)
napajanie : zdroj 30V 2A regulovany
vyrobili sme aj pulzny zdroj podla zapojenia ivanovho vyvyjaca4
nadoba pre cely vyvyjac sme pouzili vedro od barvy. voda z kohutika
vsetko sme pozapajali pustli stavu 30V 2A naladili frekvenciu a nic tak sme chvilu laborovali prisypali sme kus soli a zas nic ten pulz sa vo vode stracal napetie 30V prud necelych 500mA (myslim ze to bolo vzhladom k nepomeru vody a plochy elektrod) jako isli mensie bublinky ale jak tu niekto spominal nepocitat bublinky tak sme odpojili pulzy a pustili to napriamo zacalo to krasne sumiet aj ked to nebol nijaky tazky sumak jak som videl u vas na videach co ma trochu mrzelo ale bol to len pokus voda zozelenela vzhladom k tomu ze rezane plochy toho bronzoveho plechu neboli potiahnute. skusali sme ci tie bublinky buchaju :) a ono to fakt buchalo tak sme na vstup k zdroju pustili pulzy v nadeji ze sa vyvyn zvysi ale nic. co uz beriem to len jak pokus a prikladam video z mobilu jak to buchalo pokus1 .

kedze mi to nedalo nasiel som doma u svokra kus antikoroveho plechu z ktoreho som mu kedisy robil pred domom stol. kedze to bol len taky zrezok a aby mi vyslo co najviac elektrod narezal som ho na 12x12cm presiel skuskou magnetom tak som sa pustil do stavby navrtal som v rohoch diery a skladal som medzi plechy som pouzil nejaky makky plast a sile 1,5mm vsetko som to spojil do jedneho celku pomocou hmozdinky ktoru som na koncoch nahrial a stlacil. rozlozenie elektrod som volil -000+000- . jak zdroj som teraz pouzil 400W zdroj z pc maximalne jeho zatazenie na 12V vetve 17A. vsetko som to pozapajal strcil do nadoby s vodou pustil stavu a pri 12V a 0,5A to len kusok sumelo v podstate sa nic nedialo. pomaly som zacal prisypavat sol kym mi na meraku neukazalo odber 3A. vtedy to zacalo sumiet aj ked zas nie jak na vasich videach a co ma zarazilo voda zacala hnednut hned som my bolo jasne ze to je nejaka divna antikorova zliatina a nie 316L. nechal som to chvilu bezat a znova som skusil otestovat bubliny zapalovacom :) na moje pocudovanie to teraz nebuchalo len zhorelo ( a mne pri tom chlpy na ruke ) :) ako keby sa vyvyjal cisty vodik a kyslik bol pohlcovany tou hrdzavou penou ? neviem proste to teraz nebuchalo len horelo . uzavrel som nadobu vytiahol z nej hadicku do prebublavacky ze odmeriam kolko to dava ale nechcelo sa mi moc cakat pretoze som musel odist tak som to vsetko povypinal a nakoniec som si neodpustil zapalit to :D krasna rana vyvyjac rozhodeny nastastie to bol makky plast tak nenarobil ziadne skody prikladam video2 jak to hori a nebucha a jaka je voda . mimochodom ta brani asi prechodu energie medzi elektrodamy a po case to prestava bublat
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

na vsetko treba cas,chut a peniaze :)
zubar
Nový člen

Příspěvek od zubar »

dnes mam volno tak sa idem pustit do dalsieho pokusu. ma napadlo ze by som vylial stare baterie do auta skusil do nich naliat luh a vodu lenze neviem co urbia tie olovene elektrody jaky sajrajt by z toho liezol aby som neotravil niekoho. tak radsej rozoberem elekrody ktore som pouzil pri pokuse2 narezem z nich kolieska navrtam diery a ulozim ho horizontalne skusim do vody pridat nejaku kyselinu ( ocot alebo citron) popripade dosypem sol znova pouzijem pc zdroj mozno skusim aj s VN mam tu nejake trafko z tv. dalej skusim vybrat dve nulove elektrody takze zapojenie bude -00+00- alebo +00-00+ pri krajnych + sa mi totiz zdalo ze je ten vyvin vacsi no uvidim co z toho vylezie mimochodom porad mi nejdu do hlavy tie L plynu. plyn by sa mal merat na vahu aspon co si pamatam zo skoly pretoze pri roznych teplotach je objem rozny ale vaha zostava zachovana tak som z toho kus mimo jak to vlastne vsetko je snazim sa nieco si dokazat nieco z coho nebudem mat uzitok len ja ale aj moji priatelia a znamy lenze casu malo a problemov viac jak dost. citam toto forum uz nejaky ten mesiac porad dookola snazim sa domysliet vymazane prispevky ale porad stojim na mrtvom bode. aj tych penazi na zakupenie poriadneho antikoru moc nieje pretoze rodina je na prvom mieste tak neviem ale snad raz aj motyka vystreli a ono to pojde tak aby ovca ostala cela a vlk syty. tym myslim to ze z mojho vyvyjaca pojde dostatok plynu na nachovanie maleho 5kW benzinoveho genratora a tym usetrim nejaku korunu aby sme sa mali lepsie.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

dobře pokusuješ doktore

Příspěvek od 1220 »

Ahoj, ano ta rezatá voda popř pěna je oxid železa a ta Tě bude pronásledovat vždycky ani 316 L nepomůže úplně. Co nikdo asi kromě mima zatím na foru nezkoušel je magnetická separace, jde o to co nejdřív dostat kyslík z vyvíječe ale ne do motoru. Jinak se udělají místo atomů vodíku skoro ihned molekuly a je to energeticky skoro ztracený. Já se snad k tý separaci konečně letos dostanu. Nějaký plochý neodymy.
Jinak považuju za dobrý v bubleru, který by měl být ze skla, aby byl pří vod v ose, ze kterého vycházejí plyny v několika místech malými otvory tečně. Představ s k tomu pravotočivou svastiku.
:good:
K.

krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

Olověná baterie s louhem nemůže pracovat z principiálních důvodu a to , že elektrolyt se účastní procesu nabíjení . Vodík z ní dostaneš pouze v případě kdy akumulátor s kyselinou přesytíš - budeš ho nabíjet na plynovací napětí 14,8V a výše .

krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

jo, teď mě ještě napadlo , na pokusy je dobře dostupný buben z Tatramatky nebo z ňáký myčky

zubar
Nový člen

Příspěvek od zubar »

dakujem vam pani za cenne rady . pred chvilou som dosiel s pivnice hlad je hlad :) . zozobral som teda tie elektrody z toho druheho pokusu vzal do ruky noznice na plech a prisiel som na to ze to s nimy nepojde dost blbo sa to striha chcelo by to elekricke bohuzial tie nemam tak som nechal stvorce co uz. vybral som teda tie dva nulove kusy takze zapojenie -00+00- a zlepil hmozdinamy k vrataniu snazil som sa to robit podla predvrtaneho vzoru lenze jak som minule rozlomil zverak ked som ohybal ruru nemal som to do coho chytit tak oko miera a navrtal som to haj buj. viem ze som to pokaslal ale snad z toho nieco vylezie. teraz cakam kym mi uschne silikon na vyvijaci a na prebublavacke kolo hadiciek. pouzil som 1,5L umelu flasku od mineralky pretoze ked sa ma nieco rozletiet nech to ne su crepy. nerad by som vyzeral jak de pejrak. inak porad rozmyslam nad tymi autobaterkami kdesi tu som totiz vyhrabal nejaku zvaracku a chlapik tam mal Ni-Cd stare baterky tak neviem no.

km

to sklo až na finál,

Příspěvek od km »

jasně, ale jde tady o tření , a taky jde o tu pulzaci v tvrdý nádobě a zvyšování náboje třením , to tam bude až po připojení na sání, čihni na dilog Klucka - Novák,ROZLETĚNÍ A ŠKODÁM LZE PŘEDEJÍT , že sklo
dáš do plastový nádoby a střepy pak budou jenom v ní.
K.

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“