ojozo v sekci ELEKTROLÝZA PLASMOU píše: .... aby sa uhliky tolko neminali, tak sa uhlik v roznej forme doda priamo do vody, vo forme oleja, ropy, biomasy ale aj odpadu. Vid.
http://www.magnegas.com ,
... což mi připomělo, že před lety jsem se "zamýšlel" nad něčím podobným (no a teď jsem si na to díky výše zmíněnému příspěvku vzpomněl

) ...
použít elektrolyt, ve kterém by byly "rozptýleny" velmi jemné částečky burelu (MnO2) ... tehdy jsem nevyzkoušel, jestli by to fungovalo, ... a teď přišel asi ten správný čas ... odpoledne skočím do Baumaxu pro nějaké starší alkalické články (u východu mají krabici na odkládání "nebezpečného elektroodpadu"

) ...
... představa je taková, že voda se bude rozkládat nejen na plošných elektrodách, ale i na "vznášejících se" částečkách burelu ... což bude mít zřejmě za následek, že tyto budou "vynášeny" tvořícími se bublinkami směrem ku hladině ... "tagžejc" by to chtělo zajistit cirkulaci elektrolytu ... viz příhoha ... cirkulace média by zřejmě pomohla zvýšit výkon i u standardních vyvíječů = přilepené bublinky na elektrodách by se "snáze odtrhávaly od ploch" ...
zkrátka, jemné částečky burelu "by mohly" vytvořit "
prostorovou elektrodu" ... uvidíme jestli bude teorie potvrzena i praxí (pozn. pro Mim

) ... A(&F)
... starých alkalických baterií je všude dost, ... a kromě burelu obsahují i KOH ... takže pokud by se to povede, mohlo by to celkově prospět i ekologii ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.