Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Výkonový Laser
Moderátor: rival
- Barbucha
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 61 poděkování
Výkonový Laser
čus lidi, máte někdo zkušenosti a linky na apikace výkonového Laseru - řezání materiálu, sváření, gravírování a pod. Je to sice kapku mino téma tohoto fora, ale ať hledám jak hledám, nalézti nemohu.
Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výkonový Laser
Dělal jsem gravírování. O co ti konkrétně jde? sháníš firmu, která prodává zařízení, nebo firmu, která ti na něm něco udělá. Je to dost drahá záležitost, takže pokud někdo například řeže laserem, tak s ním řeže, ale už nedělá gravírování, nebo sváření. Na každou aplikaci je potřeba jiný laser. Pokud vím, nic univerzálního zatím neexistuje.Barbucha píše:čus lidi, máte někdo zkušenosti a linky na apikace výkonového Laseru - řezání materiálu, sváření, gravírování a pod. Je to sice kapku mino téma tohoto fora, ale ať hledám jak hledám, nalézti nemohu.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Barbucha
- Zasloužilý člen
Re: Výkonový Laser
Jedná se mi spíš o výpočty potřebného výkonu laseru pro řezání a technické řešení celé řezací hlavy. Celé hotové zařízení stojí doopravdy ránu, i když samotné lasery tak drahé nejsou. Narazil jsem na vcelku za babku Led lasery o výkonu 10-150W a tak mi napadlo, že by stálo za hřích si postavit malou řezačku nebo pod. Akorát teď scháním nějakou dokumentaci a pod, že bych se do toho pustil.
Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 28 poděkování
- Barbucha
- Zasloužilý člen
Nepotěšil jste mi chlapče, ani já vás nepotěším. Holt z toho nic nebude, zase jedna mrtvola. V každém případě díky.Akord píše:Ješte mrkni na cenu čoček a podobne. Ten výkon co uvádíš je tak na popisování, nebo gravírování, na nejaké milimetry tloušťky to chce kW.
Páni zdravím Vás . Barbucha , nemaj boja , s tým lasérom to vobec nie je až také zlé jak píše Akord . 800 W lasérik ti v pohode spraví pár milimetrový plech . Akord , pri laséroch sa na fokusáciu nepoužívaju ,,čočky'' ale sústava ,,zrkadiel'' (chvýlu som sa okolo nich motal a to nie ako ,,otrok'' ale ako vývojár) , no s tou cenou ,,zrkadiel'' nie si daleko od ,,pravdy'' . V prípade laséru , sú ,,zrkadlá'' niečo ako toner pri tlačiarni , to jest , je to ,,spotrebný material''. Barbucha , dnes nie je problém ak máš čas to sledovať , kúpiť daleko výkonejší lasér doslova za ,,pár korún'' (vydel som na vlastné oči 300W lasér za 20$) na http://www.ebay.com . Horšie je to už s ,,pośtovným'' . Na ,,balýk'' npr. z Ameriky si priprav tak 20 a viac ,,litrov'' (cena ,,poštovného'' závisí od váhy ,,balýčka'' a km) . PePoAkord píše:Ješte mrkni na cenu čoček a podobne. Ten výkon co uvádíš je tak na popisování, nebo gravírování, na nejaké milimetry tloušťky to chce kW.
Naposledy upravil(a) pepo.bn dne ned 12 říj 2008 12:54, celkem upraveno 1 x.
Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
- Barbucha
- Zasloužilý člen
No jo, no, co naděláš, jedno pořekadlo praví z hovna sněhuláka neuplácáš, a kdy i jo, je to pořád jen kus hovna.pepo.bn píše:........(vydel som na vlastné oči 300W lasér za 20$) na http://www.ebay.com . Horšie je to už s ,,pośtovným'' . Na ,,balýk'' npr. z Ameriky si priprav tak 20 a viac ,,litrov'' (cena ,,poštovného'' závisí od váhy ,,balýčka'' a km) . PePo
Zkrátka za pusu laser pořídit nelze.
Barbucha , Barbucha , vydíš jak je to s ludmi bledé , keď si mýlia pojmi s dojmami ? Nie , nieje to o hovnách a snehuliakoch jak nám to tu píšeš ale o lakomcoch a chudobných . Lakomec , aj keď na to má , tak nedá , preto že on by chcel mať všetko zadarmo . No a chudobný zas nedá a to aj keby ako chcel , preto že on nemá z čoho dať . PePoBarbucha píše:...z hovna sněhuláka neuplácáš...
Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
- Barbucha
- Zasloužilý člen
Obecně vzato máš v naprosté většině případů pravdu. Lidská hamižnost je bezbřehá.pepo.bn píše:Barbucha , Barbucha , vydíš jak je to s ludmi bledé , keď si mýlia pojmi s dojmami ? Nie , nieje to o hovnách a snehuliakoch jak nám to tu píšeš ale o lakomcoch a chudobných . Lakomec , aj keď na to má , tak nedá , preto že on by chcel mať všetko zadarmo . No a chudobný zas nedá a to aj keby ako chcel , preto že on nemá z čoho dať . PePoBarbucha píše:...z hovna sněhuláka neuplácáš...
-
- Starší člen
- Dostal: 5 poděkování
pro Barbuchu
Ahoj. V zásadě se lasery konstruují na bázi polopropustných zrcadel,ale fokusace se provádí hlavně čočkama nebo soustavama čoček. Hlavní je matroš těch čoček. Dají se docela dobře sehnat a nemusí být drahé. Mohu ti nějaké poskytnout na pokusy,ale musím vědět ohniskovou délku,průměr a "světelnou délku". ahoj.
- Barbucha
- Zasloužilý člen
Re: pro Barbuchu
Princip laseru znám, to není problém. Klasicé CO2 a pod jsou ale energeticky docela náročné, velké atd. Mě spíš zajímá použití polovodičových laserů. Máš nějaké zkušenosti z tímto? Problém je v tom, že naprostá většina dokumentace, pokud vůbec je dostupná je, je v angličtině a pro mě neználka docela problém. I don´t speak..,morse59 píše:Ahoj. V zásadě se lasery konstruují na bázi polopropustných zrcadel,ale fokusace se provádí hlavně čočkama nebo soustavama čoček. Hlavní je matroš těch čoček. Dají se docela dobře sehnat a nemusí být drahé. Mohu ti nějaké poskytnout na pokusy,ale musím vědět ohniskovou délku,průměr a "světelnou délku". ahoj.
Díky za nabídku, ale myslím, že by to bylo jako v pořekadle o perlách a svini.
-
- Starší člen
- Dostal: 5 poděkování
polovodičové lasery
Ahoj. Psal jsi,že máš možnost sehnat laserové diody? s výkonem řádově W. Na tyto se hodí čočkové soustavy. Dost dobře to má zpracované Danyk,který dělal pokusy s laserem z vypalovačky a pod.Protože to je v principu stejné,tak můžeš použít čočky a pro výpočet obecně platné vzorečky z optiky ze sedmé třídy základní školy. Já mám, dost dobrou zásobu čoček i různých zrcadel a proto jsem ti mohl nabídnout pomoc.Samozřejmě nejen tobě,ale komukoliv z fóra. Ahoj.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
Anžto mám souřadnicový stůl 600 x 800, a stále hlavu plnou ideálů, ten laser mně taky zajímá. Je ale vůbec v silách jednotlivce něco takovýho při zaměstnání ubastlit ? Když už je jiné rozdělané ? Mně by stačilo, kdyby to řezalo plexi cca do 6 mm. Byl by prosím nějaký odkaz ? Na kolik by část laserová asi mohla cca přijít ?
K.
díky
K.
díky
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Karel m - laser
Mrkni na http://www.c-n-c.cz . Lasery se tam probíraly v několika tématech. Vem to přez Hledat v příspěvcích laser