http://www.best-warez.cz/e-booky-knihy- ... t19722.htmBarbucha píše:Pánové mám problém s motorem na Favo - 135. ...
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Poradna
Re: Motor Š135 - Favo
- Barbucha
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 61 poděkování
A babíčko, co vám říkali partizáni když jste jim nosila to jídlo, No co by " danke schön, danke schön"Anonymous píše: http://www.best-warez.cz/e-booky-knihy- ... t19722.htm
danke vielmal.
Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
- Barbucha
- Zasloužilý člen
Re: Leštění Makrolonových desek v řezu
Já osobně leštím nerez vibrační bruskou. Smirokový papír podle potřeby na zarovnání, nakonec nějakou 2000, přidat brusnou pastu a nakonac modrou leštící. Nakonec to přelíznout filcovým kotoučem nebo hadrákem, ale opartně, aby se to nezačalo pálit. Lze to dělat i obyčejnou rotační, bruskou, ale je tam problém, že vždycky nechá opsaný půlkruh podle směru leštění, kdežto vibrační to nedělá.ogarz píše: potřeboval bych poradit,jak vyleštit makrolonové desky v řezu.
...
Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Na citroenu (měl nalítáno 500 000) jsem používal tzv. vytěsňovák. Je to takovej "med" na bázi silikonu, který se naleje do oleje a vytěsní to mezery. Funguje to docela dobře. Akorát se poraď s nějakým automechanikem - jsou různé kvality a různé ceny. Neplatí, že nejdražší je nejlepší, ani naopak. Pokud nemáš nikoho, můžu to zjistit, co je teď nejlepší pro favouše.Barbucha píše:Pánové mám problém s motorem na Favo - 135. ...
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Favorit
Škodu 1000 a další jsem dělal go motoru víckrát, tady nevím zda jsou výměnný vložky pokud ano stálo by to za to.To se koupí vložka s pístem a s kroužky , tolik práce to nebylo, rozvody jako takový měnit je dost snadný. V kuloárech se šeptá o ekologické dani z převodu vozidel. Ty bez řízenýho katalyzátoru budou mít nejvyšší.
Daň se bude uplatňovat při převodu vozidla. Jinak ne.
Při dobrým zacházení má motor fav. vydržet cca 400 tis
K.
Daň se bude uplatňovat při převodu vozidla. Jinak ne.
Při dobrým zacházení má motor fav. vydržet cca 400 tis
K.
- Barbucha
- Zasloužilý člen
Pokud bych tě mohl požádat, tak to zkus zjistit. Přes auta nikoho nemám.Ilem píše:... Pokud nemáš nikoho, můžu to zjistit, co je teď nejlepší pro favouše.
díky.
Re: Kondenzátory
Rozdil je v mechanicke velikosti. Kondik na vyssi napeti by mel byt lepsi, ale nekdy vyrazne vetsi nez cely tistak. Nekdy je rozdil ve zpusobu vyroby, vysychavy/nevysychavy, tantalovy. Pro vetsinu aplikaci je to vsak jedno.Zatial XXX píše:Vie mi niekto dať rozumnú odpoveď na to, aký je rozdiel, ak do zapojenia použijem namiesto doporučeného elektrolytického kondenzátora na určité napätie (napr. 100 mF / 16 V) kondenzátor na vyššie napätie ( napr. 100 mF / 25 V alebo 63 V)? Sú menšie, lepšie sadnú do plošáku, cenový rozdiel zanedbateľný. Ako sa to prejaví na funkčnosti zariadenia?
Pokud ovsem date treba do PC karty kondik na 12V tak ten nekdy docela pekne vybuchuje. Sice ne kazdy, ale tak jeden ze 100. Je to pekny svetelny efekt a vsude po mistnosti se rozleti kousky hliniku (pokud vas to netrefi treba do oka). Takhle to vyrabi v Cine, bez rezervy v napeti s 99% uspesnosti.
Takze nakonec bylo rozhodnuto do karet montovat kondik na 16V.
- Dr Meduza
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Ridici obvody k bezsenzorovymu bezkomutatorovymu motoru
Zdravim, resim tu takovej problem
Mam v planu si trochu pohrat selektromotorama a mam tu par bezkomutatorovejch, problem je ze potrebuju nakej budic co umi fungovat bezsenzorove, mate s tim nekdo zkusenosti, mel by bejt tak do 100A
Co sem tak koukal, tak nejlip je to asi resit PIC16 ten na to je akorat, ale kdyby byl nakej primo specializovanej obvod, pripadne analogove reseny budice, tak bych se jim taky nebranil
Mam v planu si trochu pohrat selektromotorama a mam tu par bezkomutatorovejch, problem je ze potrebuju nakej budic co umi fungovat bezsenzorove, mate s tim nekdo zkusenosti, mel by bejt tak do 100A
Co sem tak koukal, tak nejlip je to asi resit PIC16 ten na to je akorat, ale kdyby byl nakej primo specializovanej obvod, pripadne analogove reseny budice, tak bych se jim taky nebranil
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 28 poděkování
Re: Ridici obvody k bezsenzorovymu bezkomutatorovymu motoru
Já to už takhle rešil, jenom s Atmelem. Bez senzoru dostaneš akorát synchronní motor, který Te bude dokonale zlobit. Pokud to chceš na pohon a ne na veci, na které jsou synchronní motory dobré. Nedostatky jsou špatný rozbeh a momentová sedla. Na pohon prakticky nevhodné. Delal jsem to s alternátorem od autobusu, nebo Liaz, s osobákem je to stejné, nebo horší.
- Barbucha
- Zasloužilý člen
Re: Ridici obvody k bezsenzorovymu bezkomutatorovymu motoru
Pro inspiraci.Dr Meduza píše:Zdravim, resim tu takovej problem
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
-
- Zasloužilý člen