morse59 píše:Ahoj ,zradila mne technika a proto to posílám až takhle.
Díky,
něco podobného jsem sháněl a tak jsem to hbitě vyzkoušel. Prý to lze bezpečně určit jenom "vyšší chemií" (chromatograf atd.). TAk jsem si řekl že to se musí vyzukoušet a nejlépe hned...
Nicméně bod A popisu zjištění Methyalkoholu nefunguje tak jak je psáno. Možná jsem někde udělal kopanec a nebo je methyl spojený s jinými nízkovroucími alkoholy.
Vzal jsem 10ml methyalkoholu p.a. a přidal jsem 1ml KMnO4 (roztok 0,1g ve 100ml destilované H2O). Zkusil jsem i smíchat Methylalkohol s denaturákem 1:1 a taktéž čistý denaturák. Výsledky jsou v příloze a vyšlo to spíše naopak než se píše. Chtělo by to někde sehnat opravdu "košer" úkapy a test zopakovat.
Takže pozor, jinak ....
...
....
Jinak všechny mohu upozornit že cca 10% M v lihu je ještě odbouratelné játrem neb M se na líh váže, samotný M je prudký jed
. Běžné komerční výrobyky mají okolo 2% M. Dobře udělané domácí produkty 0,01.....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.