Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

filtry

Příspěvek od lajos »

Filtry typu atlas, zasílají i na dobírku, bez filtru od 400-1000,- .Adresa http://www.upravavody.net/ , v hledači nastavíš -fyrmi-prodej vodních filtrů a můžeš si vybrat nejbližší v tvém regionu.

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

odpor vody pro Lajoše

Příspěvek od jeff »

A co takhle vzít ss mili, kebo mikroampérmetr a regulovatelný zdroj stabilizovanéhio ss napětí, zapojit do série a měřit ss proud, jaký poteče při různých napětích, pak podle ohmova zákona vypočítat odpor? Začít na nějakých 2V, pak postupně zvyšovat na 5, 10, 15, 20V při určité velikosti elektrod, raději z nového nerezu a určité vzdálenosti, můžeme pak porovnat. Měřák bych použil jak analogový, tak digitální. Zítra vyzkouším.

Jeff

Nobody

Elektrolyza

Příspěvek od Nobody »

Zdravím Vás všetkých pánovia.Toto fórum je naozaj zaujímavé,aj
keď z niektorých príspevkov mám čudný pocit.Zatial chcem zostať v anonymite a preto som sa ani nezaregistoval a neviem či to vezme moje príspevky.Ak áno,pošlem Vám niekoľko dobrých rád a niečo na zamyslenie.Idete dobrou cestou,len tomu chýba profesionálny a tiež trochu vedecký prístup.Na nete sú adresy výrobcov vyvíjačov vodíka, zajtra Vám dám adresy, mám ich v práci.Niečo na zamyslenie aj keď sa nejedná o rezonanciu, k tej vrátim neskôr. Takže: http://jlnlabs.online.fr/bingofuel/html/bfr10.htm
V minulosti som robil elektrolýzu :
jedna elektroda hlinik(neskôr uhlík) druhá nikel a molekulové sito medzi tým.Značne sa to podobá výsledkom tomu čím sa bavíte.
Ak bude záujem rád poradím.

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

rezonančná frekvencia vody

Příspěvek od sano »

Rezonančná frekvencia vody je 2.54 GHz,
infom.: blog skupina denníka sme, kapitola veda a technika

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Info o rezonančnej frekvencii vody

Příspěvek od sano »

Info o rezonančnej frekvencii vody
http://www.post.sk, fórum, veda a technika, podkapitola aké sú vaše názory na synchrometer.Autor neutrino, zo dňa 27.4 2005.
sano

hujer
Nový člen

Re: Filtr

Příspěvek od hujer »

Zdravím všechny.
Nádobu na filtr co používá Naudin jsem viděl v OBI minulý týden a stála myslím něco kolem 700,-Kč.

lajos
Zasloužilý člen

elektrody

Příspěvek od lajos »

Dnes udělám nové elektrody, na zdroji jsem už měl článek, bere strašně málo tak že velký odpor tam bude, jen jsem to nepočítal. Zkusím to se starýma i novýma elektrodama.

roman
Stálý člen
Dostal: 1 poděkování

Sriedač

Příspěvek od roman »

Zdravím páni.
Funguje niekomu z vás striedač pripojený priamo na sviečku v motore? Dnes som to skúšal a ani to neškrtlo :( . Netreba tam ešte niečo pripojiť?
Roman.

martinq

schema

Příspěvek od martinq »

Další schema. Zkoušíte někdo postavit ty schemata, která se válí po netu ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

lajos
Zasloužilý člen

martinq

Příspěvek od lajos »

Přesně toto zapojení jsem zkoušel včera, jenže s ještě jednou 555 která byla ovládána s uvedeným zapojením(přes blok. vstup č. 4 u té další 555) a tvořila v pulzu frekvenci na rezonanci(třeba 5-50kHz-kondenzátor 1n5). Uváděné zapojení dělá délku pulzu i délku mezery, nezávisle na sobě(1-20Hz,-kondenzátor 100n).Takto zapojeně s nastavováním pulz/mezera se mění i základní kmítočet(1-20Hz), pokud by jsme znaly základní frekvenci, tak s malou změnou zapojení už jenom s jedním trimrem se dá měnit poměr pulz/mezera, při stab. kmitočtu. Jeden šváb (556-dvojitá 555), a funguje spolehlivě s minimem součástek a můžete měnit všechny požadované prametry. Vůči auto na vodu III. je to nebe a dudy. Nevím v jakém formátu bych vám to měl nakreslit?
Jak jsem sliboval: mů starý vyvíječ (vodní filtr) bralo 65mA při 15V, tak že asi 230ohm odpor vody.Dal jsem nové nerez desky a novou demi vodu a skončilo to málem na mA stejně-asi jsem smolař.
Začínám zvažovat o sin. generátoru XR8038 + zesilovač TDA2004 v můstk. zap. asi 20W a to by se ovládalo s víše uvedeným zapojením(555 pro pulz/mezera).
Z těch obdélníku mi věčně lezou za zvyšovacím trafem jen úzké impulzi.

roman
Stálý člen
Dostal: 1 poděkování

Sviecka

Příspěvek od roman »

Zdravim Vas.
Vzdialenosti elektrod na sviecke som zmensil odhadom na 0.3 - 0.4 mm. Lebo ked som robil iny pokus a mal som malu vzdialenost tak sa utavili elektrody a spojili sa spolu. Vy ste s tryskami karburatora nerobili nic? Pretoze sviecka bola nova a po vytiahnuti boli na nej len kvapocky vody (nebola cela mokra). Neskusali ste niekto 2000V a 0.5A? Nestacilo by to?
Roman

lajos
Zasloužilý člen

IR640

Příspěvek od lajos »

Teď sem se díval na data toho tranzistoru ze schemátka od martinq, je to bipolární tranzistor Uce 60V a proud 10A a s 555-kou ho asi nevybudíte, je tam třeba opravdu Fet a spíš na 400-800V pokud s tím chcete spínat trafo nebo cívku, nejlepší bude počkat na schemata od Milana, s tím obdélníkem to je asi opravdu nanic.
Chybí jim tam písmeno F, IRF640 pak je to Fet 18A, 200V

vladikCZ

Příspěvek od vladikCZ »

nechci do toho kecat, ale včera jsem zkoušel podobné zapojení s 555 a fungovalo to docela dobře, když došlo k rezonanci, elektrody začaly "dunět"
napětí vzrostlo tak, že začala svítit doutnavka a odběr proudu najednou začal ukazovat "blbosti", pak se mi ale zničil vyk. tranzistor :x

lajos
Zasloužilý člen

vladikCZ

Příspěvek od lajos »

Co kdybis popsal vyvíječ, desky, voda, jaká ti vyšla kapacita vyvíječe a indukčnost k němu, použil jsi paralení rezonanci? a výst trafo?

Nobody

Hmm...

Příspěvek od Nobody »

Nazdar panovia,
plati jedna vec, ze bez penazi sa veda robit neda.
Pre tych ktori si chcu usetrit za nevydarene pokusy:
http://www.brownsgas.com
Je tam kotlik za $247 aj CD, myslim ze je to lacnecjsie
ako uvareny motor zo skodovky plus poplatky za internet.
K rezonancii vody sa este vratim.Vela zdaru.

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“