Tak jen letmo jsem na to kouknul a vidím tam chybu v zapojení. Přes kladívko rozdělovače se připojuje u 90ti procent aut kostra a ne +, jak je to namalované v patentu. Původně jsem myslel, že je tam ještě jedna cívka. Z toho plyne, že střed násobiče nemůžeš připojit na kostru, ale na +.!!!berky píše:Konečně jsem to našel, tak to sem radši dám, aby nevznikaly dezinformace. Ono to možná jako zdvojovač ani nefunguje a důležitou roli tam hraje odpor s doutnavkou. Prosím, koukněte ne to. zajímaly by mě hodnoty součástek. Hlavně jestli kapacita ovlivňuje přenášenou energii a jestli je nějaká minimální i maximální hodnota. U těch domácích motáků nic extra nedocílím. O nějaké konstantní kapacitě už vůbec nemůže být řeč. Jinak průraz mají kolem 15 kV.
Kondíky, pokud nemají velký svod (nemluvím o průrazu, ale svodu) by měly fungovat.
Odpor - podle max proudu doutnavkou a napětí - 15000/0,0005 = 30MOhm, ale vzhledem k době trvání pulzů bych odhadoval tak 300kOhm - 3 MOhm (to by se muselo změřit osciloskopem, jednodušší bude pár pokusů). Pak by to mohlo šlapat.