Zdravím,NAVAR píše:Uniknout jde ale na 100% se to asi nepodaří....
Takový ten styl auto za koně....
no jediným 100% únikem je až smrt. Ale za to je dokonalá. Jediná paní spravedlivá.
Ale proto tu nejsme, že ? Čekání na smrt je dost nuda. Z mýho pohledu jsme tu proto, abysme něco dělali nebo po sobě něco zanechali. Degradovat člověka na prostý produkt látkové přeměny, tím by si to u mě evoluce pěkně rozházela. A to myslím nechce. Takže tvořit, vymýšlet, kutit, hnát TO dopředu. Proto jsme dostali do vínku nám známou nejdokonalejší formu organizované hmoty.
Všímejte, nikde ve slovech, které opravdu znamenají pokrok nebo vývoj dopředu, není ani zmínka o hromadění čehokoliv, o bezzuzdném přemisťování z místa na místo, ani náznak opakovaného a stále masovějšího mrhání neefektivními postupy. A co dělá naprostá většina společnosti, bohužel včetně mě ? Vyvíjí se společnost správným směrem ? Co se stane s evoluční větví, která se nevyvíjí správným směrem ?
Kurňa, jsem ulítl, tady se bavíme o zdraví.
Jasný, druhá věta citace.
To si myslím taky nemá s pokrokem a vývojem (proto máme od přírody dodán mozek) moc společnýho. To je brzda. To je zastavit stát. Ostatně evoluce to vyřeší sama. Až se jednou budeš prohánět na tom svým šimlovi, srazí tě i s koněm kamion. To taky není ta pravá cesta. Si myslím.
Ale vraťmě se k tomu zdraví. Jen jsem reagoval, na ten dotaz, co má dělat, aby se ochránil, nebo jak to bylo. Chtěl jsem říct, že individuálně poradit jde, ale má to asi takový význam, jako radit rybám v Labi za Ústím, jak žít zdravě. A vlastně si za to taky můžou. Kdyby tehdá před dinosaurama nelezly z vody, bylo by všechno jinak. Horší/lepší ? Jinak.
JiMi