Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Alkohol
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
paleni
Ja osobne sem pozoroval tyto procesi:
hladky
ne hladky
hladky je ze vse probehne jak ma
a ten druhy je z octovateni mostu ci kvasu
tot vse
PS: v prvnim pripade kdyz je most lomeno kvas nizke cukernatosti je treba ho dosladit. (Moc cukru paleni zahy).
v druhem pripade je matros nedoslazen na spravnou hodnotu a je treba ho dosladit jinak zustane z octovati ci ma matros jine neduhy. (pachut)
Z.
hladky
ne hladky
hladky je ze vse probehne jak ma
a ten druhy je z octovateni mostu ci kvasu
tot vse
PS: v prvnim pripade kdyz je most lomeno kvas nizke cukernatosti je treba ho dosladit. (Moc cukru paleni zahy).
v druhem pripade je matros nedoslazen na spravnou hodnotu a je treba ho dosladit jinak zustane z octovati ci ma matros jine neduhy. (pachut)
Z.
Svět zboř! Já budu stát.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
- Pego
- Zasloužilý člen
- Dal: 29 poděkování
- Dostal: 19 poděkování
Je leta popsan proces promeny biomasy na alkohol (i travy). Na destilaci staci solarni destilacka. Jidlo nikdo na palivo nepretvari - treba jen lepe hledat....NAVAR píše:Vážení, nevím jestli výsledný produkt chcete lít do nádrže nebo žaludku:-)
Výroba lihu je hodně energeticky náročná. A i při maximální efektivitě neuděláte z 1kg cukru více než cca 0,5kg lihu nevyrobíte a to je ještě teorie dle rovnice.
Slivovici se nebráním, ale přetvářet "potraviny" na palivo?!
Pego
PS (Napoveda: v tom procesu se vyuziva H2SO4 jako katalyzator/recykluje se nasledne spet. Vetsina energie je solar + moznost spalovat zvysnou biomasu. Proces je technologicky zvladnutelny pro lepe vybaveneho domaciho "kutila", je vsak casove hooodne narocny. -proto sem od nej upustil ja i kdyz mam travy a traaaavy....)
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ach jo....
Božínku, co se to stalo?
brambůrků už deset vyběhalo,
z toho důlku,
kam zahrabali půlku....
Nějaký čas na tomto vláknu nebyl pohyb, tak jsem tu nebyl. Dneska sem přijdu a hle, co to vidím, nebo spíš nevidím? Pepo vymazal snad úplně Fšecko, co na toto fórum kdy napsal. Je to škoda, vynaloženou energii na mazání mohl využít racionálněji a mohl sdělit, cože se vlastně takového přihodilo. V každém případě je to škoda, mohlo zde být ještě hodně zajímavého.
Jeff
brambůrků už deset vyběhalo,
z toho důlku,
kam zahrabali půlku....
Nějaký čas na tomto vláknu nebyl pohyb, tak jsem tu nebyl. Dneska sem přijdu a hle, co to vidím, nebo spíš nevidím? Pepo vymazal snad úplně Fšecko, co na toto fórum kdy napsal. Je to škoda, vynaloženou energii na mazání mohl využít racionálněji a mohl sdělit, cože se vlastně takového přihodilo. V každém případě je to škoda, mohlo zde být ještě hodně zajímavého.
Jeff
-
- Zasloužilý člen
Dík za vysvětlení, zase jsem o něco chytřejší. Zatím jsem znal jenom biomasu pro produkci bioplynu.Pego píše:Je leta popsan proces promeny biomasy na alkohol (i travy). Na destilaci staci solarni destilacka. Jidlo nikdo na palivo nepretvari - treba jen lepe hledat....NAVAR píše:Vážení, nevím jestli výsledný produkt chcete lít do nádrže nebo žaludku:-)
Výroba lihu je hodně energeticky náročná. A i při maximální efektivitě neuděláte z 1kg cukru více než cca 0,5kg lihu nevyrobíte a to je ještě teorie dle rovnice.
Slivovici se nebráním, ale přetvářet "potraviny" na palivo?!
Pego
PS (Napoveda: v tom procesu se vyuziva H2SO4 jako katalyzator/recykluje se nasledne spet. Vetsina energie je solar + moznost spalovat zvysnou biomasu. Proces je technologicky zvladnutelny pro lepe vybaveneho domaciho "kutila", je vsak casove hooodne narocny. -proto sem od nej upustil ja i kdyz mam travy a traaaavy....)
-
- Zasloužilý člen
-
- Zasloužilý člen
Re: nerad se přu.....
Dobré informace. Methanolem se hodně straší. Samotný je jed ale ve směsi js ethanolem je to akorát zátěž na metabolismus. Kdysi jeden známý dělal rozbor a zjistil že běžné palírny (Božkov) mají ve svém destilátu až 3% methanolu. Rekord držela jakási "alkoholická limonáda" která v sobě měla asi 10% methanolu, což už si myslím že je hodně. Asi nějaký "Lešek v Polsku" dobře využil úkap:-)petr111 píše:zvláště když to nemá velného významu.
Ty jseš chemik, já jsem chemik.
Tu informaci ohledně působení metanolu na lidský organismus, resp. blokování etanolem, jsem dal na vlákno proto, aby se lidi nestrašili, kde není třeba.
S legislativními limity v mnohých případech nesouhlasím, vím o čem mluvím.
Na jedné straně se kontrolují pidi koncentrace kdečeho, na druhí straně úplně chybí limity pro to podstatné.
Takže vím, že nejbližší prodejna např. TESCO, je skládka toxického odpadu. Nad tím, že tam lidé ty odpadky kupují a dokonce je potom i pojídají, mi zůstává rozum stát.
Takže malá citace z Toxikologie, ohledně první pomocí při otravě metanolem :
-------------------------------------------------------------------------
Fyziologické působení metanolu:
Narkotický účinek methanolu je o něco menší než u ethanolu, rovněž z těla se vylučuje pomaleji, proto opilost trvá déle. Příznaky otravy jsou křečovité bolesti břicha a poruchy vidění. Methanol poškozuje chemické látky v oční sítnici, což může vést až k oslepnutí. V lidském těle se methylalkohol přeměňuje metabolickými procesy na velmi jedovaté a reaktivní látky, kyselinu mravenčí a zejména formaldehyd, který blokuje volné aminoskupiny v bílkovinných látkách. Vážná otrava nastává při požití cca 5 - 10 ml, smrt pak při cca 30 ml. Otrava může vzniknout také vdechováním par, kdy se projevuje silný dráždivý účinek, bolesti hlavy a třas. K nevratnému poškození zrakového nervu dochází jen při vysokých koncentracích par.
Při nadýchání vyneseme postiženého na čerstvý vzduch. Jako první pomoc při požití necháme postiženého vypít 0,5 l teplé vody (může obsahovat dvě lžičky jedlé sody) a vyvoláme zvracení. Zvracení zkoušíme vyvolat i po uplynutí několika hodin od požití. Oddálení působení methanolu lze dosáhnout podáním cca 20 ml kvalitní lihoviny, ale pouze neprojevuje-li postižený výrazné známky opilosti. Lihovinu opakovaně podáváme až do známek mírné opilosti - tento stav udržujeme do okamžiku předání lékařům.
----------------------------------------------------
A to je ta moje pravda, nic víc za tím nikdo hledat nemusí.
Jen snaha o informaci, která může někomu v kritické chvíli pomoci.
Takže při otravě metanolem, opijte postiženého kvalitním destilátem, udržujte ve stavu opilosti do příchodu lékaře.
Jen tak ho můžete zachránit.
-
- Starší člen
- Dostal: 5 poděkování
Pálení
Ahoj všichni. Domnívám se ,že tu došlo k malému nedorozumněn. Myslím si ,že Pepo bn začal tuto diskusi se záměrem využití energie kterou nám příroda poskytuje zadarmo při kvasných procesech.
Čistě teoreticky: Když může pantone gener. spolknout směs vody a uhlovodíku,tak ta voda může být zkvašená a tím i energeticky bohatší. Ušetříme tak část druhé a drahé složky v podobě benzínu,nafty,oleje atp.
V promývačce je vysoká teplota a příznivý tlak,takže alkoholy obsažené v "kvasu" se podílí na spalování . Nekamenujte mne hned,ale myslím si ,že to není hloupý nápad. Bio odpadu nebo materiálu vhodného pro lihové kvašení je všude dost. Ahoj
Čistě teoreticky: Když může pantone gener. spolknout směs vody a uhlovodíku,tak ta voda může být zkvašená a tím i energeticky bohatší. Ušetříme tak část druhé a drahé složky v podobě benzínu,nafty,oleje atp.
V promývačce je vysoká teplota a příznivý tlak,takže alkoholy obsažené v "kvasu" se podílí na spalování . Nekamenujte mne hned,ale myslím si ,že to není hloupý nápad. Bio odpadu nebo materiálu vhodného pro lihové kvašení je všude dost. Ahoj
Re: Ach jo....
Zdravím,jeff píše:Pepo vymazal snad úplně Fšecko, co na toto fórum kdy napsal. Je to škoda.....
on to fakt zase všechno smazal. Nevíte, co se stalo ? Neměl už kdysivá podobnou depku ? Je to fakt škoda.
Alkohol všeobecně je jedno z mála témat, na kterých se dokážou potkat širší kolektivy.
A hele, ono nic.
Chlape, jestli to tu ještě čteš, tak se na to v příštím kole už vykašli (na to mazání). Ať je to jak chce, ať ti kdo rozšlapal hračky, toto je krok NIKAM. To není vůbec k ničemu. Jestli tě někdo nakrknul, tak si to s ním vyříkej přes SZ nebo i veřejně, většinou jsou tu lidi, kteří to pochopí a možná ti i pomůžou usadit křiklouna. Ale to zametání....
Teď se budou noví čtenáři divit, co je to tu za blbá vlákna bez ladu a skladu.
Ach jo....
JiMi
Přestavba motoru Š120 na stirling
Konkrétní návod na výrobu ethanolu z biomasy..
Dobrý den..
Scháním nějaký konkrétní návod na výrobu ethanlu (určený do zážehového motoru) ze slámy, trav, dřeva atd.. Na fóru se o tom občas objeví zmínka, ale nic konkrétního.. teď mám v plánu takový domácí traktůrek s motorem ze škody 120 a na tohle bude jezdit.. Moc děkuji za jakoukoli pomoc..
Scháním nějaký konkrétní návod na výrobu ethanlu (určený do zážehového motoru) ze slámy, trav, dřeva atd.. Na fóru se o tom občas objeví zmínka, ale nic konkrétního.. teď mám v plánu takový domácí traktůrek s motorem ze škody 120 a na tohle bude jezdit.. Moc děkuji za jakoukoli pomoc..
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Člověče,můj děd měl auto Minor a na něm nějaký zplynovač dřeva.Moc hezky to jezdilo sice výkon nic moc ale člověka to dovezlo.Bohužel výkresy nejsou jelikož to vyráběl sám a z hlavy ale spíš bys měl pohledat na netu o výrobě dřevoplynu,možná by poradil někdo z těch co se snaží o šumák.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Mno....
Tohle je složitější....Fermentace,destilace a následné užití ve spalovacím procesu je jedna z energeticky nejnáročnějších při použití jako paliva ve spalovacím motoru....Nakonec zjistíš, že za tu práci a vloženou energii se to ale vůbec nevyplatí....Jedinou alternativou je GEET, který chodí bez problémů a byla o něm tady na fóru napsána spousta informací....
Jen pro představu motoru na bioethanol...zajímavé je, že z 1 ha kukuřice, nebo mrkve, získáš cca 10.000 litrů, ale....představ si to osít, sklidit, umístit do fermentační nádrže, pak destilovat....napsosto o ničem....
Lepší je o něco bioplyn, ale i ten zas musíš skladovat, jímat, tlakovat....taky o ničem....zkus nad tím přemýšlet....zplynování biomasy se hodí pouze pro stacionární motory.....
Jen pro představu motoru na bioethanol...zajímavé je, že z 1 ha kukuřice, nebo mrkve, získáš cca 10.000 litrů, ale....představ si to osít, sklidit, umístit do fermentační nádrže, pak destilovat....napsosto o ničem....
Lepší je o něco bioplyn, ale i ten zas musíš skladovat, jímat, tlakovat....taky o ničem....zkus nad tím přemýšlet....zplynování biomasy se hodí pouze pro stacionární motory.....
Však ono to půjde!!!
Jen tak mimochodem jsem ze zemědělské rodiny takže kukuřice máme cca 20ha obilí cca 40ha a hafec lesa a luk.. ale o to mi nejde potřebuju prostě vydestlivat ročně pár desítek litrů pro zážehový motor.. Výroba GEET zařízení je pro mě docela složitá a popravdě ji ani moc nevěřím .. a teď technickej dotaz stačilo by kvas destilovat třikrát při 78 stupnich celsia abych ho mohl nalit do motoru?? potom bude obsahovat methanol, ale to neni na škodu ne? předpokládám že to bude naprosto jednoduchá kolona chci to prvně zkusit na cca 20 litrech kvasu co dům dá a pak uvidim..