Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Efektivní elektrolýza
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
- Iv
- Zasloužilý člen
- Dostal: 8 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Škoda , že nečteš dobře, jak zapojit buňky s největší účinností.JA píše:zbuchol som si vyvijac z 11timi nerez. plechmi o velkosti 70x220 zapojene v poradi +-+-+-+-+-+ . Medzera medzi elektrodami je cca 2
odber som nemeral ale odhadom cca 15A pri 12V s H2O z vodovodu bez mnou pridanych primesi.
Otazka. ak by som urobil vyvijac totozny s tym prvym. resp. vzdialenost elektrod by som urobil dvojnasobnu. a pridal tolko primesi (napr KOH)
aby tiekol prud ako v povodnom zapojeni. teda na jeden vyvijac 6V a 15A. ak netrepem tak vyroba vodiku z H2O zavysi len od prudu. ale neviem ako to je s tym KOH.
dakujem za slusnu odpoved
P.S. ak nikto vie aka je max koncentracia KOH v H2O tak nech naskriabe.
-
- Stálý člen
- Dostal: 2 poděkování
Mejer je lhář nebo posera!!!
Tak Vás zdravím, vážení pánové, mé doměnky byly potvrzeny, video od Mejera je podvrh! To, co má na stole jako zdroj pro rezonanci je regulátor budícího proudu motorgenerátoru. Ampérmetr ukazuje proud do budícího vinutí alternátoru, elektrody jsou napojeny na statorovou část. Skutečný celkový odběr jeho "šumáku" je 280-320wattů, tedy o rezonanci si nechte zdát! Jestli opravdu vlastní tuto technologii tak rozhodně nemá nic společného s tím co je na videu. Dokončil jsem AFC Obvod a ukázalo se, že anitak nezáleží na frekvenci, jako spíše na šířce pulzů. Dále se potvrdilo, že fikci poznáte velmi lehce: Pokud bublinky plynu vznikají na elektrodách, tak se jedná o ztrátovou elektrolýzu, nikoli o rezonanční rozklad. Při frekvenčním rozkladu elektrody bublinky nedělají téměř vůbec, nejvíc je jich uprostřed mezi elektrodami, kde se štěpí molekuly. Pokud máte spotřebu větší jako 250w na litr rozložené vody tak se jedná o elektrolýzu vždy! Mejer nerozložil v tom jeho "šumáku" ani litr vody za den! Peťa Kutz u mě byl s jeho vyvíječem, ale nefungovala mi elektronika, která ležela dlouho ve vlhku. Neopravil jsem ji, tak jsem rovnou udělal nejnovější i s AFC. Naladění trvalo asi 2-7sekund na několika úplně odlišných vyvíječích, tedy několikrát otestováno. Za hodinu jsem rozložil 1,3l vody při 8w spotřebě elektřiny!! Princip ZP10 i 20 by tedy měly teoreticky fungovat, ale je nutné úplně překopat zapojení generátorů. Základem je regulovat šířku pulzů obou nezávislých generátorů. Pokud někdo stále bude doufat že ten Mejerův "šumák" na videu je frekvenční rozklad, rád dovysvětlím případné detaily a dotazy. Alternátory neshánějte, je to škoda peněz, času i nervů! Už jsem se konečně naučil udržet explozi vody těsně pod kritickou hranicí, tedy 10l plynu/sec už je dnes "šumák" !! Ten obvod se 4017 na webu funguje jen do 15l/s, ale pořád s několika desítkami wattů odběrem.
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
jak to asi bude?
Prohlíželi jste už někdo podrobně achéma od Milana? Nemá někdo vyzkoušeno, které výstupy z IO 4017 na levé straně schematu vlastně přijdou zapojit? Na ledku zřejmě přijde výstup 0 (u Milana Q1). Zbývají další dva. Jeden vede na total reset (RST) a druhý na bázi blokovacího tr. BC 547. 4017 má i výstup negovaný O 5 - 9. Jedná se zde o časovou bránu a impulsy musí být delší, jsou to dost podstatné detaily.
Jeff
Jeff
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: jak to asi bude?
Je to rozdělé jak jsem psal,na dva řídící oscilátory a ty diody jsem tam měl pro to abych mohl ladit mezery,vím ,kdo nemá osciloskop je to trošku složitější,ale to jen na okraj.Jeff píše:Prohlíželi jste už někdo podrobně achéma od Milana? Nemá někdo vyzkoušeno, které výstupy z IO 4017 na levé straně schematu vlastně přijdou zapojit? Na ledku zřejmě přijde výstup 0 (u Milana Q1). Zbývají další dva. Jeden vede na total reset (RST) a druhý na bázi blokovacího tr. BC 547. 4017 má i výstup negovaný O 5 - 9. Jedná se zde o časovou bránu a impulsy musí být delší, jsou to dost podstatné detaily.
Jeff
První 4017z leva= vstup z osc.toho pomalého 14,+16,-8,RST 15,Q1-3,pod ní 2 a 4
Druhý 4017 z levy= vstup z osc. rychlého 14,+16,-8,RST 15,pak diody z vrchu dolů 3,2,4,7,10,1,5,6,9,11
Myslím že stačí?!
Re: Mejer je lhář nebo posera!!!
Pak by ovšem nedostal patent,v roce 1984 byl tento vyvíječ z videa napojen na auto mám článek z toho časopisu respektive scen p.
Jak uvedeno v diskusi nejedná se ani tak o rezonanci ale o cituji:chaos ve vodním kond.../záležitost elektroniky/
Při minimálním proudu aspon umne cca 50mA na malý desky cca 10-40pF byl vívin sice malý ale byl.Neříkám že to bylo ono ,ale souviselo to s mezerou-impuls ja si uvedl.
Mimochodem nemohu poslat na web 2 projekty cizí tam v roce 2002 při 250W příkonu potom 100W příkonu šlo svářet ,byla to dclýza.
Ty dvě 4017 z Q2 se musí dát odpor k R 3K3 1K a více jinak nejde.
golan
Jak uvedeno v diskusi nejedná se ani tak o rezonanci ale o cituji:chaos ve vodním kond.../záležitost elektroniky/
Při minimálním proudu aspon umne cca 50mA na malý desky cca 10-40pF byl vívin sice malý ale byl.Neříkám že to bylo ono ,ale souviselo to s mezerou-impuls ja si uvedl.
Mimochodem nemohu poslat na web 2 projekty cizí tam v roce 2002 při 250W příkonu potom 100W příkonu šlo svářet ,byla to dclýza.
Ty dvě 4017 z Q2 se musí dát odpor k R 3K3 1K a více jinak nejde.
golan
pmůcka
Já nevlastním osciloskop, tak mě napadla taková pomůcka.
Výstup časovač je veden přes odpor na vstup fetu a ten je napojen na vysokonapěťovou cívku, je nutné tam dát rychlou diodu.
Potom se řídím podle impulzu jiskry,a tím mám nějakou jistotu že zařízení částečně funguje. Někdy nešla jiskra zato dávala o sobě znát cívka zvukem. Takhle jsem sestrojil víc funkčních zapojení, ale prozatím bez naladění toho potřebného......
Hlavně nezapomeňte na rychlou diodu, nebo odejde fet a pak časovač.
Výstup časovač je veden přes odpor na vstup fetu a ten je napojen na vysokonapěťovou cívku, je nutné tam dát rychlou diodu.
Potom se řídím podle impulzu jiskry,a tím mám nějakou jistotu že zařízení částečně funguje. Někdy nešla jiskra zato dávala o sobě znát cívka zvukem. Takhle jsem sestrojil víc funkčních zapojení, ale prozatím bez naladění toho potřebného......
Hlavně nezapomeňte na rychlou diodu, nebo odejde fet a pak časovač.
Stale nejde posilat na web!!!!!!!!!!!
U zapojeni s 2x4017 ten T2/Q2 odejde///V(BR)EBO Emitter-Base Breakdown Voltage IE = 10 mA, IC = 0 6.0 V// v zapojení tam jde 10V,předřadid R jak jsem psal.
Protože nejde zasílat na web tak tady celý projekt-jemné sváření:http://oupower.com/index.php?dir=_My_Pr ... ectrolysis
Nevím jestli ještě dnes tam je snad ano.
golan
U zapojeni s 2x4017 ten T2/Q2 odejde///V(BR)EBO Emitter-Base Breakdown Voltage IE = 10 mA, IC = 0 6.0 V// v zapojení tam jde 10V,předřadid R jak jsem psal.
Protože nejde zasílat na web tak tady celý projekt-jemné sváření:http://oupower.com/index.php?dir=_My_Pr ... ectrolysis
Nevím jestli ještě dnes tam je snad ano.
golan
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
4017
Jak to Ivane popisuješ, je zřejmé i ze schematu a také to tak vyzkouším zapojit. Jen jsem chtěl upozornit nato, že se 4017 je možností víc, než jen tato uvedená (myslím tím tu nalevo). Druhý generátor (na pravo) je jasný.
Jeff
Jeff
-
- Stálý člen
- Dostal: 2 poděkování
Golanovi
Ten odpor do báze T2 nepatří, nesmíš být zarytý teoretik a hledět jen do knížek. Když tam dáš odpor, ztratíš schopnosti zkratového proudu IO, při tak vysoké frekvenci už neotevřeš tranzistory. Nejsi první ani poslední, kdo na toto upozorňoval, ale bud si jistý, že je to správně. Jinak ten tranzistor vydrží BE i 100mA při takové frekvenci, neboj se. Jinak to auto na vodu z časopisu jsem už taky viděl, nejsem si jistý jestli je to to stejné, ale: Ty auta na vodu opravdu jezdí, a to s klasickou elektrolýzou, baterka to několik hodin utáhne. Zádrhel je v tom, že motor sice jede na vodu, ale ujedeš pár desítek kiláků a musíš dát nabít baterku. Dotuješ pořád elektrikou. Neplatíš sice za benzín, ale stejně pořád nabíjíš baterku! Základem efektivity je, aby to auto mělo energii pro sebe i pro baterku, ne něco dotláčet. Vodík v tomto případě je jako "akumulátor energie" nikoli jako její zdroj.
Trubky
Zatim jsem pouzival deskove elektrody v ruznych kombinacich, ale ted, jak jsem si znicil reaktor, tak bych chtel vyzkouset i trubkove elektrody. Orientacne sem se ptal na cenu d=12 a bylo me receno 2000/m coz je opravdu obrovska palka Prodavaj jeste svarovany se svem, coz by nevadilo, ale cena nebude urcite o moc mensi.
Znate nekdo lepsi cenu nekde pobliz Brna?
Znate nekdo lepsi cenu nekde pobliz Brna?
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: 4017
Jeff píše:Jak to Ivane popisuješ, je zřejmé i ze schematu a také to tak vyzkouším zapojit. Jen jsem chtěl upozornit nato, že se 4017 je možností víc, než jen tato uvedená (myslím tím tu nalevo). Druhý generátor (na pravo) je jasný.
Jeff
U mně máš trochu dán dohromady ten Milanův,ten konec už není dokreslen,zbytečně,tam je to jasný.
generátor
Mám prosbu, potřebuji poradit.
Co znamenají zkratky, nebo spíš hodnoty které jsem našel na jednom zapojení, viz příloha
V:5 V
V(p-p):5 V
V(ms):3,47 V
V:(dc)2,41 V
I:-5,00 pA
I(p-p):5,00pA
I(rms): 3,74pA
I(dc):- 2,41pA
Freq: 1,83khz
prosím pokud někdo poradí děkuji, také by mě zajímalo na kterých vývodech se to naměří
Co znamenají zkratky, nebo spíš hodnoty které jsem našel na jednom zapojení, viz příloha
V:5 V
V(p-p):5 V
V(ms):3,47 V
V:(dc)2,41 V
I:-5,00 pA
I(p-p):5,00pA
I(rms): 3,74pA
I(dc):- 2,41pA
Freq: 1,83khz
prosím pokud někdo poradí děkuji, také by mě zajímalo na kterých vývodech se to naměří
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
nechcem byt pesimista ale este tu nikdo nic efektyvne nedosiahol. uz ste zapisali cele zosity ale nikde ziaden vysledok len prazne slova sluby. keby to niekomu islo tak ako vsetci snivaju dal by video alebo aspon fotku.
ale aj milan cche predavat elektroniku s ktorou dosiahnete 10L/s za 10000
je to debilina ako voda v prutenom kosi. keby sa mu take nieco podarilo tak by uverejnil video. a piste si ze keby som bol blby a uveril ze ta elektorinka ma moze spasit a vysaloval by som zato tych 10 a potom zistil ze to je obycajny namot tak by som to pekne krasne autorovi oplieskal o hlavu vyvrsil by som sa aj na tom jeho laboratoriu a neviem ako by sa potom dotycny namotavac citil.
ale aj milan cche predavat elektroniku s ktorou dosiahnete 10L/s za 10000
je to debilina ako voda v prutenom kosi. keby sa mu take nieco podarilo tak by uverejnil video. a piste si ze keby som bol blby a uveril ze ta elektorinka ma moze spasit a vysaloval by som zato tych 10 a potom zistil ze to je obycajny namot tak by som to pekne krasne autorovi oplieskal o hlavu vyvrsil by som sa aj na tom jeho laboratoriu a neviem ako by sa potom dotycny namotavac citil.