Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Open Source projekty
Moderátor: sano
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
rolls roys
Tvé přirovnání je trochu nepřiměřené, do datasheetu jsem se díval, sice ne každý řádek jsem porovnával, ale již dříve jsem se s tím zabýval. Jsem se k tomu tady přimíchal aby jste zas něco zbytečně nekomplikovali.
-
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
predzápal
Sano,ak tomu dobre rozumiem tak BOB nastavuje na motore10 stupnovy pozápal?mne to anjlešie funguje klasicky 7 st.predzápal.Skušal som točiť rozdelovač ale 7 bolo vždy idealne.
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
Macovi
Ahoj Maco,
tak ďaleko ešte nie sme,
teraz sme dokončili vodíkový šetrič, potom, keď zistíme ako pracuje, sa pustíme do Boba. Potom budeme kovanejší a budeme vedieť povedať ako to nastaviť.
sano
tak ďaleko ešte nie sme,
teraz sme dokončili vodíkový šetrič, potom, keď zistíme ako pracuje, sa pustíme do Boba. Potom budeme kovanejší a budeme vedieť povedať ako to nastaviť.
sano
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: predzápal
Jen teoreticky: zdá se , že záleží na celkové izolovanosti sacího potrubí včetně karburátoru, dál závisí na izolovanosti motoru vůči zemi. Protože máš ve vyvíječi olovo , nahrazuje se tím tetraetyl olovo v benzínu, takže Tvůj motor by měl mít větší odolnost vůči samozápalu, de facto podobnou jako benzín . Ale také závisí na vhkosti vzduchu. Motor v aute to je vlasně kondenzátorMaco píše:Sano,ak tomu dobre rozumiem tak BOB nastavuje na motore10 stupnovy pozápal?mne to anjlešie funguje klasicky 7 st.predzápal.Skušal som točiť rozdelovač ale 7 bolo vždy idealne.
můj zkušební motor je zatím nepřipojený
K.
Co se týče Laureáta: Možná to nevíte pane, ale krystalka jde udělat z plomby přímo v zubu.Problém je ale ten , že to někoho bolí a někoho ne.
Zkuste si to
Najděte si něco o Vortexu, třeba zjistíte, že to není taková konina jak /to chápu/ vypadá na první pohled/ 111, 112
K.
Naposledy upravil(a) 1220 dne sob 02 úno 2008 8:28, celkem upraveno 1 x.
Kondenzátor
Jasně, převodovka je vlastně cívka. Ještě připojit detektor, anténu, zem a sluchátka a máš krystalku hotovou. Plynovým pedálem si můžeš naladit Zákrutu a vesele poslouchat.Motor v aute to je vlasně kondenzátor
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
Re: Kondenzátor
Opravdu smysluplná myšlenkaLaureát píše:Jasně, převodovka je vlastně cívka. Ještě připojit detektor, anténu, zem a sluchátka a máš krystalku hotovou. Plynovým pedálem si můžeš naladit Zákrutu a vesele poslouchat.Motor v aute to je vlasně kondenzátor
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kondenzátor
Laureáte, když nevíš nic o elektrotechnice, tak se k tomu nevjadřuj. Motor je kondenzátor, jehož druhým pólem je země. Když budeš mít místo pneumatik železné obruče, tak to tak nebude. Ale to je zjednodušení, ve skutečnosti je to ještě složitěší.Laureát píše:Jasně, převodovka je vlastně cívka. Ještě připojit detektor, anténu, zem a sluchátka a máš krystalku hotovou. Plynovým pedálem si můžeš naladit Zákrutu a vesele poslouchat.Motor v aute to je vlasně kondenzátor
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- sano
- Zasloužilý člen
Macovi
Našom cieľom nie je jazda na 100% vody. Máme skromnejšie ciele. Staviame šetriče. Mám za to, že šetrič bude pre širokú verejnosť ďaleko priateľnejší, vyvolá menší odpor, ako auto jazdiace len na vodu.Chceme dosiahnúť, aby zariadenie bolo tak jednoduché, aby si ho do auta mohol dať každý.
V šetričovej koncepcii, zatiaľ nepotrebujeme manipulovať s predzápalom. Ak kyslíková sonda zaregistruje bohatšie palivo, tak zníži spotrebu paliva. Všetko ostáva tak ako doteraz, len spotreba pôjde dole.
Čo sa týka Boba Boyca, jeho zariadenia, tak okrem profi verzie, ktorá bola tu uverejnená celá a doplnená vďaka Praktikovi aj o druhú stranu obostranného plošáku, čo uľahčí konštrukciu, existuje veľa verzií jeho vyvíjača. Od výkonu, ktorý sa pohybuje v oblasti šetričov až po zariadenia na úrovni p. Meyersa, alebo DD, ktoré umožňujú 100% jazdu na vodu. Podľa videí na webe, tak tieto 100% verzie sú výkonnejšie ako zariadenie p. Meyersa, alebo DD. Ale toto budem vedieť povedať isto, až to postavíme.
V šetričovej koncepcii, zatiaľ nepotrebujeme manipulovať s predzápalom. Ak kyslíková sonda zaregistruje bohatšie palivo, tak zníži spotrebu paliva. Všetko ostáva tak ako doteraz, len spotreba pôjde dole.
Čo sa týka Boba Boyca, jeho zariadenia, tak okrem profi verzie, ktorá bola tu uverejnená celá a doplnená vďaka Praktikovi aj o druhú stranu obostranného plošáku, čo uľahčí konštrukciu, existuje veľa verzií jeho vyvíjača. Od výkonu, ktorý sa pohybuje v oblasti šetričov až po zariadenia na úrovni p. Meyersa, alebo DD, ktoré umožňujú 100% jazdu na vodu. Podľa videí na webe, tak tieto 100% verzie sú výkonnejšie ako zariadenie p. Meyersa, alebo DD. Ale toto budem vedieť povedať isto, až to postavíme.
- hapalainen
- Starší člen
- Dostal: 1 poděkování
Je to možné?
Tak mi to nedalo a zkusil jsem jen tak pro zajímavost změřit v garáži kapacitu motoru proti zemi. Jeden drát měřáku na motor, druhý na vodovod, Naměřil jsem necelé 4 pF. Je to možné, nebo to špatně měří?
Hlavní je vyhrát zápas
- sano
- Zasloužilý člen
Rozšírené údaje o malom elektrolyzére B.Boysa
V prílohe uvádzam rozšírené údaje o malom sedem doskovom elektrolyzére Boba Boysa.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) sano dne pát 08 úno 2008 17:20, celkem upraveno 1 x.
- sano
- Zasloužilý člen
- sano
- Zasloužilý člen
Kompletná elektronika vyvíjača B.B
V prílohe pripájam návod na kompletnú elektroniku od úspešných replikantov vedených B.B.
Prepáčte, dávam to tu druhýkrát, a stále to nemá tú štábnu kultúru.
Je tam šablóna na výrobu transformátoru, popis výroby transformátora, a návod na kompletnú elektroniku.
Podľa tohto návodu stavia aj naša skupina.
Je tu skutočne z elektroniky všetko.
Prepáčte, dávam to tu druhýkrát, a stále to nemá tú štábnu kultúru.
Je tam šablóna na výrobu transformátoru, popis výroby transformátora, a návod na kompletnú elektroniku.
Podľa tohto návodu stavia aj naša skupina.
Je tu skutočne z elektroniky všetko.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- sano
- Zasloužilý člen
Prosím karmu za toto fórum mi nedávajte. Viac si ju zaslúžia tí ktorí prichádzajú s vlastnými riešeniami. Ja som len dal na obrazovku to, čo som vyčítal na internete. Môj prínos v porovnaní s tými, ktorí denne laborujú v garáži je zanedbateľný.
Takže symbolicky všetku karmu, ktorú so dostal za toto vlákno dávam tým, ktorí na fórum prinášajú svoje riešenia.
Takže symbolicky všetku karmu, ktorú so dostal za toto vlákno dávam tým, ktorí na fórum prinášajú svoje riešenia.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
Re: Karma
Jen nech na hlavě.Každá informace má cenu,někdo bastí v garáži a někdo sosá z internetu a předává dál,to je kolikrát větší pomoc než si myslíš.sano píše:Prosím karmu za toto fórum mi nedávajte. Viac si ju zaslúžia tí ktorí prichádzajú s vlastnými riešeniami. Ja som len dal na obrazovku to, čo som vyčítal na internete. Môj prínos v porovnaní s tými, ktorí denne laborujú v garáži je zanedbateľný.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.