Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Větrná elektrárna (levně)

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
Jasná Páka

alternátor

Příspěvek od Jasná Páka »

Třeba vám tenhle odkaz pomůže https://www.windbluepower.com/ Než neustále přemýšlet, jestli vykuchat dědovi žigulíka, nebo vymýšlet už vymyšlené, je asi lepší dát cca 200 USD a alternátor koupit :D

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

windbluepower ?

Příspěvek od Akord »

Díval jsem se na ten hezký link, ale nepresvedčil mne, že je tak, jak píšou.
Charakteristiky pro ruzné verze (low wind, high wind...) se výrazne ruzní,
protože jsou dány prevážne magnety, je problém, že low wind je proudove mekký, a high wind výrazne tvrdší. To by muselo jít o jiný alternátor, a ne jenom jiné vinutí, viz foto.
Dále je silne nepravdepodobné, že alternátor, dávající 12V pri 500, nebo dokonce 150 ot/min
muže tohle napetí poskytnout pri tomhle typu statoru a tak malém počtu závitu (objemu medi) jak je na foto. Kdybych to nezkoušel, tak uverím. Pokud ano, pak shorí už pri 3násobných otáčkách. Účinnost díky špatným proporcím bude podstatne menší, než generátory s PM na povrchu rotoru bežne používané pro VE, které mají zároveň více místa v drážkách pro vinutí. I když pripouštím, že se dají použít a trochu fungují, grafum a souvisejícím údajum neverím. Účinnost chybí. Budu rád, když to nekdo koupí, zmerí a presvedčí me o opaku. Pokud se dívám na náboj vrtule, pochybuji o jeho pevnosti.

photon

elektrárna

Příspěvek od photon »

Není lepší koupit elektrárnu hotovou?
http://www.progre.cz/solar

Šmírující_všudešťourající

Re: nabít a nabíjet je rozdíl

Příspěvek od Šmírující_všudešťourající »

Akord píše:Trochu bych pribrzdil. Já VE už 3 roky používám. Je zajímavé, že dlouhodobé nabíjení malým proudem olovenou baterku ničí taky. Neríkám udržovací dobíjení, kde nejak nestoupá náboj, ale pokus o dobití menším proudem delší čas. Dále bežné startovací baterie je možné vybíjet jen do 25-30procent své kapacity. Jinak nevratne padá jejich kapacitá prudce dolu.
Na 10 nabíjecích 1 cyklus s opačnou polaritou. Oživilo to a postavilo na nohy i baterky naprosto zralé na odpis. Návod a schéma: AR-red zhruba 10 - 15 zpátky.

PS: Na stejném principu pracují regenerátory/aktivátory olověných aku. Viz http://www.conrad.cz/aktivator-olovenyc ... v+dp76749/

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Šmírující_všudešťourající píše:
Akord píše:Trochu bych pribrzdil. Já VE už 3 roky používám. Je zajímavé, že dlouhodobé nabíjení malým proudem olovenou baterku ničí taky. Neríkám udržovací dobíjení, kde nejak nestoupá náboj, ale pokus o dobití menším proudem delší čas. Dále bežné startovací baterie je možné vybíjet jen do 25-30procent své kapacity. Jinak nevratne padá jejich kapacitá prudce dolu.
Na 10 nabíjecích 1 cyklus s opačnou polaritou. Oživilo to a postavilo na nohy i baterky naprosto zralé na odpis. Návod a schéma: AR-red zhruba 10 - 15 zpátky.

PS: Na stejném principu pracují regenerátory/aktivátory olověných aku. Viz http://www.conrad.cz/aktivator-olovenyc ... v+dp76749/
Môžeš prosím ťa preskenovať to amáro a zavesiť do fóra?

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

chiq píše:
Šmírující_všudešťourající píše:Na 10 nabíjecích 1 cyklus s opačnou polaritou. Oživilo to a postavilo na nohy i baterky naprosto zralé na odpis. Návod a schéma: AR-red zhruba 10 - 15 zpátky.
Môžeš prosím ťa preskenovať to amáro a zavesiť do fóra?
Bohužel nemohu, jelikož jsem před několika lety přišel o všechny své poklady a všechna amára tam byla také.

Ale napovím, že se to jmenovalo nějak podobně jako "Pulsní nabíječka olověných akumulátorů". Tuším to bylo někde kolem první třetiny od začátku a vybavuje se mi to na levé straně. Víc ale prozatím nemohu sloužit.

Zkus oslovit někoho z aktivních elektroniků, popř. investuj zde http://shop.ben.cz/Produkty.aspx?lang=cz&hl=amaro

Doporučuji také přečíst si tento článek http://www.suzukibandit.cz/view.php?naz ... 2006110002

Šmírující_všudešťourající

Příspěvek od Šmírující_všudešťourající »

Šmírující_všudešťourající píše:Návod a schéma: AR-red zhruba 10 - 15 zpátky.

Ale napovím, že se to jmenovalo nějak podobně jako "Pulsní nabíječka olověných akumulátorů".
Sice nevím, jestli je to ono http://jirky.webz.cz/index.php?page=cas ... 99&od=7401 , ale snad Ti to pomůže nebo alespoň napoví, jak to v té záplavě informací snadněji dohledat.

A ještě jeden zajímavý odkaz http://protokoly.unas.cz/_KE0605.pdf

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování

Příspěvek od chiq »

ok, dík :)

Návštěvník

Dobrý den,

nejste právě Vy tím, kdo se zajímá hlouběji o problematiku vyšší účinnosti klasických větrných elektráren, a nejen hned z pozice odborníka, ale třeba i jen jako fandy, nadšence (zájemce o soukromou stavbu) apod.? Jsem totiž autorem jednoho vynálezu (dosud ale nepatentovaného), který přinese převrat u větrných elektráren (co do zvýšení výkonu, a snad tedy i v celosvětovém měřítku). Vynález jsem ovšem dokončil jen do stádia řekněme definování teoretických principů (tj. při použití všech mi známých fyzikálních zákonitostí) a jejich ověření zhotovením několika základních modelů, jelikož pro ostatní kroky už nemám potřebné vybavení a ani kontakty. Bohužel ale nemám ani další prostor pro dialog na fóru. Třeba by Vás ale moje informace mohly zaujmout a později třeba i ostatní přispěvovatele fóra. Moje adresa je mve(zavináč)volny(tečka)cz

Děkuji, W.

Návštěvník

Dobrý den,

nejste právě Vy tím, kdo se zajímá hlouběji o problematiku vyšší účinnosti klasických větrných elektráren, a nejen hned z pozice odborníka, ale třeba i jen jako fandy, nadšence (zájemce o soukromou stavbu) apod.? Jsem totiž autorem jednoho vynálezu (dosud ale nepatentovaného), který přinese převrat u větrných elektráren (co do zvýšení výkonu, a snad tedy i v celosvětovém měřítku). Vynález jsem ovšem dokončil jen do stádia řekněme definování teoretických principů (tj. při použití všech mi známých fyzikálních zákonitostí) a jejich ověření zhotovením několika základních modelů, jelikož pro ostatní kroky už nemám potřebné vybavení a ani kontakty. Bohužel ale nemám ani další prostor pro dialog na fóru. Třeba by Vás ale moje informace mohly zaujmout a později třeba i ostatní přispěvovatele fóra. Moje adresa je mve(zavináč)volny(tečka)cz

Děkuji, W.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Anonymous píše:Dobrý den,

Děkuji, W.
Nechcete se přihlásit do fóra? Je zde možnost soukromých zpráv bez rizika zveřejňování E-mailové adresy s ohledem na spam atp.

"Dum spiro spero"
Ciceron
belamachina
Zasloužilý člen

Příspěvek od belamachina »

Ilem píše:
Anonymous píše:Dobrý den,

Děkuji, W.
Nechcete se přihlásit do fóra? Je zde možnost soukromých zpráv bez rizika zveřejňování E-mailové adresy s ohledem na spam atp.
zda sa mi to alebo som nieco podobne cital len na zaciatku vety nebola veterna elektraren ale spalovaci motor .:-))))

Akord
Zasloužilý člen

Re: do třetice ?

Příspěvek od Akord »

petr111 píše:To ještě není vše.....podobný text v oddělení malých vodních elektráren.
Takže to nové kolo bude asi na všechno - vodu, vzduch, spaliny......uvidíme, s čím nám W. přijde
To bude asi jenom trošku rozvírení hladiny, odpovedel jsem na ten text taky ve vlákne malých vodních elektráren.

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Anonymous píše:...nejste právě Vy tím, kdo se zajímá hlouběji o problematiku vyšší účinnosti klasických větrných elektráren...
fandím temhle vecem aktivne, i když by to chtelo více tomu venovaného času, a pokud to má neco společné se mnou, pak muj základný argument je ve vlákne malé vodní elektrárny.

Praktik
Stálý člen

Nasiel som iba odkaz

Příspěvek od Praktik »

"Pulsní nabíječ olověných akumulátorů s proudem 10A "
Arádio - Konstrukční elektronika 6/05 str.7

skusim pohladat cely clanok a potom ho sem dam.

Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“