Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Elektret - Baterie využívající pole země
Moderátor: rival
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chybí jen málo...
Jo, ještě takový info...
Od listopadu jezdím s náklaďákem, takže možná bych ukecal svýho zaměstnavatele, aby mi náklaďák půjčil pro vlastní účely, když si zaplatím naftu... Žere to skoro 20 litrů nafty na 100 km. Uveze to až 5 tun.
Takže kdyby někdo nabízel tuny karbidu wolframu jako odpad, tak mi dejte vědět, někdy po Novým roce bude na náklaďáku málo práce, tak by se dalo pro to zajet...
Musíte si ale pro to ale všichni zajet a náklaďák vyprázdnit, protože nemůžu tou sračkou furt blokovat auťák...
Je to náklaďák na tenhle styl:
http://www.sweb.cz/autodopravaturcin/avia1.jpg
Jo a taky by bylo ideální sehnat na to nějaký nádoby, protože jestli je to jemnej prach, tak by se to asi pěkně za jízdy vyfoukalo a to by asi neměli šoféři za mnou moc radost...
Od listopadu jezdím s náklaďákem, takže možná bych ukecal svýho zaměstnavatele, aby mi náklaďák půjčil pro vlastní účely, když si zaplatím naftu... Žere to skoro 20 litrů nafty na 100 km. Uveze to až 5 tun.
Takže kdyby někdo nabízel tuny karbidu wolframu jako odpad, tak mi dejte vědět, někdy po Novým roce bude na náklaďáku málo práce, tak by se dalo pro to zajet...
Musíte si ale pro to ale všichni zajet a náklaďák vyprázdnit, protože nemůžu tou sračkou furt blokovat auťák...
Je to náklaďák na tenhle styl:
http://www.sweb.cz/autodopravaturcin/avia1.jpg
Jo a taky by bylo ideální sehnat na to nějaký nádoby, protože jestli je to jemnej prach, tak by se to asi pěkně za jízdy vyfoukalo a to by asi neměli šoféři za mnou moc radost...
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
habana píše:http://www.acetrade.cz/koster.htmPalo píše:Hádám opět v malířských potřebách, nebo ve kšeftech pro umělce...skener píše:A nevedel by si presnejšie povedať že kde ten prírodný palmový vosk presne zohnať ? keby sa už dokončilo aspon toto s tým voskom tak by bola už aspon polovica potrebných vecí vyriešená.
Tak toto som už videl ale až teraz ked si to tu dal som si všimol že je hore napisane že to su produkty tej firmy.
Nasiel som pri hladani dokonca viacej firiem čo sa zaoberajú voskom:
Kód: Vybrat vše
http://www.2o2.cz/Katalog.php/Business/Materials/Wax/
Kód: Vybrat vše
http://www.kosterkeunen.com/Catg1.asp?Cat1ID=93
Czech Republic
ACE TRADE
T.G. Masaryka 897
Usti nad Orlici
Czech Republic Contact: Ms. Lenka Stefkova
Phone: +420 465 557 139
Fax: +420 465 557 332
Email:
Verím že to nebude až taký problem. Najde sa teda niekto ?
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Četli jste tu angličtinu od Waldese?
Píše se tam:
A favorite formula consists of 45 percent carnauba wax, 45 percent water-white rosin and 10 percent white beeswax.
Co znamená, že používaná kombinace vosku je 45 procent karnaubského vosku, 45 procent průhledné kalafuny a 10 procent bílého včelího vosku...
Píše se tam:
A favorite formula consists of 45 percent carnauba wax, 45 percent water-white rosin and 10 percent white beeswax.
Co znamená, že používaná kombinace vosku je 45 procent karnaubského vosku, 45 procent průhledné kalafuny a 10 procent bílého včelího vosku...
Re: Chybí jen málo...
Nejsem teď u svýho kompu a nemůžu se přihlásit, jenom k tomu VN..: Pokud se nepletu, monitory počítače mívají 15 kV.. osobně si myslím, že i těch 30 kV je dost málo, ale mohlo by to stačit... Používám část vyřazeného televizoru..... (barevneho, nebarevne bedny maji taky cca 15 kV)..Palo píše:Teď mám takovej pocit, že Edgar má doma nějaký vyřazený monitor... tam je myslím 6 kV, na něco málo by to mohlo stačit...
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: kolik
Tak jsem to hodil do překladače...Waldes píše:Najprv dik za typ na vytvarnicke potreby, skoda len ze ma to nenapadlo, take mame aj u nas na Slovensku a nemusel som to objednavat z Jataganu, tam to sice nieje o moc drahsie ale spolu so vseliakymi bankovymi poplatkami ma to vyslo na 1054 Sk. No co uz, nabuduce budem mudrejsi.
Teraz praktickejsie veci. Zdroj nieje moc dolezity, pouziva sa napetie tak 1000V na milimeter hrubky a prud by mal byt v podstate nulovy, je to jeden z najlepsich izolantov preto som ho vlaastne aj zhanal, potrebujem zaliat jedno specialne VN trafo. Samozrejme treba dodrzat maximalnu opatrnost to nieje napetie ktore kope ...
Inak ano celkom dobry elektret sa da ziskat z epoxidu, treba len ho "formovat napetim" po celu dobu tuhnutia, teda najmenej 24 hodin. Lahsie je to z plexiskla ...
Pre anglicky zdatnych prikladam subor na stiahnutie, a nebolo by od veci keby to niekto prelozil, aspon podstatne veci a zverejnil ... nenajde sa nik ?
Waldes.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Původní patent?
Tak mě napadá - nenarazili jste náhodou na patent v původním znění?
Nemáte někdo link? Nebo někde schovaný?
Nemáte někdo link? Nebo někde schovaný?
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Zkušenosti s kombinací vosků
Tak jako mám první zkušenosti s kombinováním vosků za sebou.
Výsledek je plechovka od mandarinek, skoro plná žlutavého čirého vosku (ještě je zahřátý).
Kombinoval jsem 90 g kalafuny (3x30 g), 90 g karnaubského vosku, 20 g včelího vosku (klasický žluto-hnědý).
Ta kalafuna je pěkná sviňa, sice je v plechu, ale ta manipulace je úplně na pikaču. Jsem tím polil celej sporák... Příště to udělám tak, že si celej plech s kalafunou chytnu pevně (!) do drátu tak, aby mi to vyteklo do nahřátýho včelího vosku a pak bych to jen tím drátem vytáhl...
Výsledek vidíte na obrázku, ten vosk už je trochu zchládlý...
Tak teď to ještě smíchat s nějakým tím oxidem a dát pod pořádnou šťávu To bysme snad měli zvládnout během příštího týdne s Edgarem...
Výsledek je plechovka od mandarinek, skoro plná žlutavého čirého vosku (ještě je zahřátý).
Kombinoval jsem 90 g kalafuny (3x30 g), 90 g karnaubského vosku, 20 g včelího vosku (klasický žluto-hnědý).
Ta kalafuna je pěkná sviňa, sice je v plechu, ale ta manipulace je úplně na pikaču. Jsem tím polil celej sporák... Příště to udělám tak, že si celej plech s kalafunou chytnu pevně (!) do drátu tak, aby mi to vyteklo do nahřátýho včelího vosku a pak bych to jen tím drátem vytáhl...
Výsledek vidíte na obrázku, ten vosk už je trochu zchládlý...
Tak teď to ještě smíchat s nějakým tím oxidem a dát pod pořádnou šťávu To bysme snad měli zvládnout během příštího týdne s Edgarem...
Palo
Nemalo to byť nahodou v nejakej nevodivej nabode akurat tie kontkaty priložené mali byť vodivé či plechovka ja nevodivá ?
este som chcel uz som zabudol kde si vlastne zohnal nakoniec Karna. vosk ?
A este dalsia vec davaj si bacha ja pracujem na poriadnom preklade aspon co moje amaterske sili dajú toho aglického textu čo tu bol tak letmo preložný prekladačom a je tam napisané aj toto ale možno vo vieš ale aj tak ti to poviem.
Ten prud ma byt pripojený v tomu vosku len počas toho kým stuhne nemá tam byť ani dlhšie ani kratšie oboje sposobí že bude mať ten vosk potom nemší výsledný náboj. A este tam ta veta pokračuje niečo že najlpšie je to odpojit ked je ten vosk schladený o 5 stupnou oproti izbovej teplote ale to neviem určiťe ak si si to nepozrel tak si to este pozri ak mozeš.
Inak to fakt nikto z vás nepozrie tu česku pobočku čo som vám tu napisal nebol ta memail inak by som to vybavil sám ale ak niekto býva blizko tak vas teda prosim zistite to alebo ak ma niekto zadarmo telefon v robote or tak lebo sa mi zda že sa tu asi nenajde nikto a budem tam ja volať zo slovenska no že vas hanba nefackuje a že to myslíte vážne.
A este dalsia vec davaj si bacha ja pracujem na poriadnom preklade aspon co moje amaterske sili dajú toho aglického textu čo tu bol tak letmo preložný prekladačom a je tam napisané aj toto ale možno vo vieš ale aj tak ti to poviem.
Ten prud ma byt pripojený v tomu vosku len počas toho kým stuhne nemá tam byť ani dlhšie ani kratšie oboje sposobí že bude mať ten vosk potom nemší výsledný náboj. A este tam ta veta pokračuje niečo že najlpšie je to odpojit ked je ten vosk schladený o 5 stupnou oproti izbovej teplote ale to neviem určiťe ak si si to nepozrel tak si to este pozri ak mozeš.
Inak to fakt nikto z vás nepozrie tu česku pobočku čo som vám tu napisal nebol ta memail inak by som to vybavil sám ale ak niekto býva blizko tak vas teda prosim zistite to alebo ak ma niekto zadarmo telefon v robote or tak lebo sa mi zda že sa tu asi nenajde nikto a budem tam ja volať zo slovenska no že vas hanba nefackuje a že to myslíte vážne.
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Imp. zdroje VN
Palo, pěkné vařeníčko! Smrdí to alespoň nějak, když je to všechno prohřátý?
Držím palce k vašemu dalšímu počínání s Edgarem, teď malou rekapitulaci kolem "improvizovaných" zdrojů vysokýho napětí:
Malá přenosná televize na akumulátory: 5 kV
Nebarevný televizor: 15 kV
Barevný televizor: 30 kV
Dnešní moderní televizory s velkou úhlopříčkou: 46 kV
Nechci nikoho podceňovat, ale při práci s vysokým napětím skutečně maximální opatrnost!!
Držím palce k vašemu dalšímu počínání s Edgarem, teď malou rekapitulaci kolem "improvizovaných" zdrojů vysokýho napětí:
Malá přenosná televize na akumulátory: 5 kV
Nebarevný televizor: 15 kV
Barevný televizor: 30 kV
Dnešní moderní televizory s velkou úhlopříčkou: 46 kV
Nechci nikoho podceňovat, ale při práci s vysokým napětím skutečně maximální opatrnost!!
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Zavolám..
Skener, klid, já tam teda zavolám, ale dnes je neděle a zítra se možná vůbec nedostanu k telefonu, pravděpodobně se mi to povede až v úterý....
Re: Palo
skener píše:Nemalo to byť nahodou v nejakej nevodivej nabode akurat tie kontkaty priložené mali byť vodivé či plechovka ja nevodivá ?
Milý skenere, nevím proč tak vyskakuješ. Za prvé jsem e-mail na tuto firmu zde uvedl již před tebou a to 18. října, viz příloha.
Za druhé, když si klikneš na jejich stránkách na "kontakty" (Druhá záložka nahoře zprava), tak je tam tolik emailových adres, až oči přecházejí. Koukni na přílohu 2.
Tudíž se nediv, že nás hanba opravdu nefackuje.
No to som rad ked som to tu napisal takto ze sa to rozhýbalo (aj ked to bolo len pre srandu) a teraz ale dalsia vec doelzitejsia
uz mam celkom fajn prelozenú polku toho textu ale mám problem aspon zatial s jedným konkrétnym odstavcom uz nad nim sedím dost dlh a som z neho jalový fakt uz neviem akosi presne prelozit aby to bolo kazdemu jasne lebo mne to nie je.
"My electrets are rectangular, 10 millimeters square. They range in thickness from a fraction of a millimeter to five millimeters. They are formed within a rectangular perforation 10 millimeters square cut in a sheet of mica; they remain permanently attached to the mica at the edges. The mica serves as a mechanical support and a convenient fixture for handling the charged dielectric. A sheet of stiff plastic, such as Formica, could be substituted for the mica. Mica is convenient for investigating thin electrets, however, because it can be split easily into sheets of any desired thickness.
videl som tie preklady co tu su ale ani to nestaci pokusil som sa to prelozit aj sam ale zatial nič moc.
Nevie tu niekto niečo o strojarine a zaroven dobre anglicky ze by tento dostavec mohol prelozit ale na urovni ? Nejdem tu pchat ten moj preklad bol by zavadzajúci a ani by som tu nedaval ten preklad co tu uz bol podla mna obydva stoja za .....
uz mam celkom fajn prelozenú polku toho textu ale mám problem aspon zatial s jedným konkrétnym odstavcom uz nad nim sedím dost dlh a som z neho jalový fakt uz neviem akosi presne prelozit aby to bolo kazdemu jasne lebo mne to nie je.
"My electrets are rectangular, 10 millimeters square. They range in thickness from a fraction of a millimeter to five millimeters. They are formed within a rectangular perforation 10 millimeters square cut in a sheet of mica; they remain permanently attached to the mica at the edges. The mica serves as a mechanical support and a convenient fixture for handling the charged dielectric. A sheet of stiff plastic, such as Formica, could be substituted for the mica. Mica is convenient for investigating thin electrets, however, because it can be split easily into sheets of any desired thickness.
videl som tie preklady co tu su ale ani to nestaci pokusil som sa to prelozit aj sam ale zatial nič moc.
Nevie tu niekto niečo o strojarine a zaroven dobre anglicky ze by tento dostavec mohol prelozit ale na urovni ? Nejdem tu pchat ten moj preklad bol by zavadzajúci a ani by som tu nedaval ten preklad co tu uz bol podla mna obydva stoja za .....
- Waldes
- Zasloužilý člen
- Dal: 262 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zdroj 120kV
Je to sice pekné, 120 KV len nechapem na čo ? Ak stačí 1000 volt na milimeter hrubky tak to je 12 cm !!! Odporúčam radšej večšiu plochu ako takú hrúbku.mdz píše:http://danyk.wz.cz/z120kv.html
Waldes.