Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Elektret - Baterie využívající pole země

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
skener
Stálý člen

Re: karnaubský vosk

Příspěvek od skener »

Ospravedlnujem sa ze som uz zabudol na linky na prvej strane ale uz su aj tak myslím az na vinimku mrtve ale na to sa vykaslime.

Palo píše:
wh173 píše:Karnaubský vosk je získáván z listů palmy jménem Copernica Cerifera...
No, akorát, jak tu bylo zmíněno - to, co se dá běžně koupit tady u nás, třeba v potřebách pro malíře, tak je syntetický vosk...
Zde je otázka, jestli radši nepoužít včelí vosk, ten by mohl být možná vhodnější...
Jo jo to presne ta správna otazka bud originálny alebo čo naj náhradu za to. Inak ked som brigadoval ked sme ak geodeti merali dialnice tak ked ukladali na piliere vozovku tak to neslo priamo na pilier ale medzi stlpom a vozovkou je takzvané "ložisko" a pointa to ložisko priliepali k tomu stlpu zemsou takých malích kamienakou a takej látky čo vyzerala ako vosk alebo med tak mi pripadala a to bola nejaká super silná živica alebo čo a ked to stvrdlo tak to fakt by človek len tak neodvalil s toho stlpa.

tak ma napadlo či by sa ako poivo nedalo použiť niečo takéto. ked to udrží mať na sebe celí most tak to nemože byť také zlé. neviem možno do toho niekto vidí a zareaguje na toto.

Rád by som tu zhrnul par veci ak dovolite.

1. Toto nieje o bud-alebo v štýle jedna pani povedala. Je na to patent tak to predsa muselo fungovat a rovnako je tam napisane ze to bolo pripojené na nejaký odber a ze to aj po rokoch stale islo bezozmeny to si musime uvedomit.

2. Nerád by som bol aby tato tema skoncila ako už mnoho na tomto fore že ked doslo uz na lamanie chleba na pokusi a zverejnenie výsledkou aby tu zase vznikla cierna diera a zase boli vsetci ticho.

3. Myslím si že toto sme schopný postaviť a nevidim dovod prečo by to nemalo fungovať.

Teraz by som chvýlu očkal na vyjadrenie kolegu či je ten vosk original lebo ak ano tak polovica problemu je vyriešená.

A zaroven by som navrhoval aby sme si už určili s čoho teda dostupnejšieho a lacnejšieho čo tam spomýna by sme to mohli postaviť ked ten karbid wolfram je podla mna dost drahý.

skener
Stálý člen

Příspěvek od skener »

Ja len ze sa mi zda ze tu moc ludia nechodia pravidelne ako ja ze kazdý den aspon raz ale ze tu chodí malo kedy malo kto no nič o tom so mteraz nechcel.

Páni mám tu novú ponuku na wolfram karbid od nasich rakúskych susedov. tak čujťe:

Zda sa že dali ovela zaujimavejsiu ponuku ako uz zmienovaná česká firma a sice.

zevraj predavaju zvycajne 2 alebo 5 ton ale ze su ochotý predat mi aj nikolko kíl a počuvajte cenu vraj majú X druhov zrnitosti ... tak že cena závisí aj od toho ale mala by byt v rozmedzií:

35-40 Eur

to je okolo 1300slovenských korun je to lepsie ako predtým. Skoda ze som nedostal odpoved od tých ukrajinský firiem tý by mohli dat serióznu ponuku

PS: ako je to s našim voskom s PALMY
Naposledy upravil(a) skener dne ned 28 říj 2007 8:07, celkem upraveno 1 x.

tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Karnaubský vosk

Příspěvek od tbest »

skener píše: PS: ako je to s našim voskom s PALMY
Zatím nemám žádné nové informace. Dám vědět až bude něco nového.

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

cena..

Příspěvek od adam.benda »

skener, je to na mě moc drahé.. já vím, že se to dalo čekat... zkrátka ty finanční dispozice nemám... :(

tbest, díky, že se nám v tomhle snažíš pomoct! :good:

skener
Stálý člen

Příspěvek od skener »

Ved aj mne sa to zda dost drahe nie ze by som do to toho nebol ochotný investovat keby sa to za chvýlu vrátilo ale vlastne pokial viem tak nevieme kolko to dava šťavy s určitoeťov vieme len že ju to dáva STÁLE.

Ale počkáme možno bude aj iná ponuka alebo ako som už pisal ak máte návrh na niečo čo sa tejto najviac podobá tak budeme zistovať ten material len mne nič nehovria zlučeniny a az do vcera som ani nevedel čo je to karbid.

Takze ako som uz vravel ak niekto mate navrh tak povedzte ked uz konecne najdeme dieli tak sa nemusite bat prinajmensom co sa mna týka ze by som tu nezverejnil výsledky.

adam.benda
Zasloužilý člen

skener píše:.... nie ze by som do to toho nebol ochotný investovat keby sa to za chvýlu vrátilo ale vlastne pokial viem tak nevieme kolko to dava šťavy s určitoeťov vieme len že ju to dáva STÁLE. ....

.... alebo ako som už pisal ak máte návrh na niečo čo sa tejto najviac podobá ....
Jsme na prvopočátku... otevíráme tady výzkum a vývoj tohodle zařízení.. vůbec se nedá přemýšlet o tom, že hned postavíme dobře funkční zařízení, které by se nám už na začátku začalo vyplácet.... k tomu bude ještě dlouhá cesta....

... Myslím, že by za pokus stálo, místo karbidu wolframu shánět oxid olovnatý (PbO) ... česká společnost Verkon by ho dodala přes živnosťák, ale cena taky není malá... cca 1250 Kč za 1 kg. (snad si to pamatuju správně).
-- nesložíme se na to nějak?? na počátky tohodle projektu by nám třeba mohlo stačit menší množství PbO... že bychom hromadně koupili 1 kg PbO a každej si vzal špetku? :)

Jo a jak Palo správně zmiňuje... včelí vosk by byl možná vhodnější, ale určitě bych zkusil i karnaubu, pokud se povede, jí sehnat....

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Chybí jen málo...

Příspěvek od Palo »

No takhle...

Karnaubský vosk mám u Edgara, PbO buď seženu od svého chemika (špetku dá zdarma), nebo sežene za bezkonkurenční cenu - alespoň tak mi to psal. Mimoto mi říkal Edgar, že trochu PbO má, že to zkoušel, bez nějakého významného výsledku.
Rád bych ho přesvědčil, abychom se o to pokusili, ikdyž jeden pokus skončil neúspěšně. Včelí vosk by neměl být problém sehnat, nějaký "včelí" obchod jsem našel na Hybešové ulici (nebo je to Václavská?)

Jen nevím, jak jsme na tom s odpovídajícím kV přístrojem...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Chybí jen málo...

Příspěvek od Palo »

Ještě drobnost, bavil jsem se s chemikem, ten říkal, že by měl být k dostání palmomý vosk a ten že by měl být přírodní...

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Hutchison John

Příspěvek od Palo »

Narazil jsem na Johna Hutchisona, něco tam má! :)

http://video.google.com/videoplay?docid ... on&pl=true

skener
Stálý člen

Příspěvek od skener »

A nevedel by si presnejšie povedať že kde ten prírodný palmový vosk presne zohnať ? keby sa už dokončilo aspon toto s tým voskom tak by bola už aspon polovica potrebných vecí vyriešená.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

skener píše:A nevedel by si presnejšie povedať že kde ten prírodný palmový vosk presne zohnať ? keby sa už dokončilo aspon toto s tým voskom tak by bola už aspon polovica potrebných vecí vyriešená.
Hádám opět v malířských potřebách, nebo ve kšeftech pro umělce...

habana

Příspěvek od habana »

Palo píše:
skener píše:A nevedel by si presnejšie povedať že kde ten prírodný palmový vosk presne zohnať ? keby sa už dokončilo aspon toto s tým voskom tak by bola už aspon polovica potrebných vecí vyriešená.
Hádám opět v malířských potřebách, nebo ve kšeftech pro umělce...
http://www.acetrade.cz/koster.htm :roll: :roll:

tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Karnaubský vosk

Příspěvek od tbest »

Tak mám bohužel špatnou zprávu. Ten palmový vosk na který jsem dával link už dodavatel nemá a ani se nepodařilo zjistit o jaký druh se jednalo. Skladem je ještě něco málo a další zboží od toho dodavatele se brát nebude, protože mají prý vysoké ceny a minimální odběr za 500 evropských korunek.
Takže je mi líto :(

Link pro úplnost : http://www.knorrprandell.com/

adam.benda
Zasloužilý člen

Palo píše:.... Jen nevím, jak jsme na tom s odpovídajícím kV přístrojem...
Mám k dispozici 30 kV .. mělo by to myslím stačit...

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

adam.benda píše:
Palo píše:.... Jen nevím, jak jsme na tom s odpovídajícím kV přístrojem...
Mám k dispozici 30 kV .. mělo by to myslím stačit...
Teď mám takovej pocit, že Edgar má doma nějaký vyřazený monitor... tam je myslím 6 kV, na něco málo by to mohlo stačit...

Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“