Jo jo to presne ta správna otazka bud originálny alebo čo naj náhradu za to. Inak ked som brigadoval ked sme ak geodeti merali dialnice tak ked ukladali na piliere vozovku tak to neslo priamo na pilier ale medzi stlpom a vozovkou je takzvané "ložisko" a pointa to ložisko priliepali k tomu stlpu zemsou takých malích kamienakou a takej látky čo vyzerala ako vosk alebo med tak mi pripadala a to bola nejaká super silná živica alebo čo a ked to stvrdlo tak to fakt by človek len tak neodvalil s toho stlpa.Palo píše:No, akorát, jak tu bylo zmíněno - to, co se dá běžně koupit tady u nás, třeba v potřebách pro malíře, tak je syntetický vosk...wh173 píše:Karnaubský vosk je získáván z listů palmy jménem Copernica Cerifera...
Zde je otázka, jestli radši nepoužít včelí vosk, ten by mohl být možná vhodnější...
tak ma napadlo či by sa ako poivo nedalo použiť niečo takéto. ked to udrží mať na sebe celí most tak to nemože byť také zlé. neviem možno do toho niekto vidí a zareaguje na toto.
Rád by som tu zhrnul par veci ak dovolite.
1. Toto nieje o bud-alebo v štýle jedna pani povedala. Je na to patent tak to predsa muselo fungovat a rovnako je tam napisane ze to bolo pripojené na nejaký odber a ze to aj po rokoch stale islo bezozmeny to si musime uvedomit.
2. Nerád by som bol aby tato tema skoncila ako už mnoho na tomto fore že ked doslo uz na lamanie chleba na pokusi a zverejnenie výsledkou aby tu zase vznikla cierna diera a zase boli vsetci ticho.
3. Myslím si že toto sme schopný postaviť a nevidim dovod prečo by to nemalo fungovať.
Teraz by som chvýlu očkal na vyjadrenie kolegu či je ten vosk original lebo ak ano tak polovica problemu je vyriešená.
A zaroven by som navrhoval aby sme si už určili s čoho teda dostupnejšieho a lacnejšieho čo tam spomýna by sme to mohli postaviť ked ten karbid wolfram je podla mna dost drahý.