Počkej, počkej, abys mne špatně nepochopil... (Opravdu jsem sem jen rychle nahlédl, takže je možné, že jsem dostatečně správně nepochopil, jak jsi to přesně dělal/měřil/počítal... Nicméně...)
O docela dobře prověřených vztazích také polemizovat nechci. Třeba ten vztah E=1/2CU^2 a všechny ostatní na mém stole často lítají jako na běžícím pásu a počítám s nimi bez jakýchkoli obav (což asi taky není úplně dobře, ale to už bychom byli zase jinde...). Samotné vztahy fungují úžasně, ale další velká kapitola a polemika může být o tom, jestli jsou ty vztahy v daných případech správně použity.(!) Často totiž narážím na to, že je lidé nepoužívají správně (a bývá pak docela obtížné vysvětlit, proč).
Nevím tedy, jestli jsem Tě špatně nepochopil, ale co mě v tom Tvém postupu trklo:
1) Spočítání úbytku energie tím, že se porovnají dvě amplitudy napětí tlumeného kmitání za použití vztahu E=1/2CU^2 ... Já osobně bych si třeba tohle netroufl, pochyboval bych dost o tom, jestli to takhle použít jde. (Znervózňuje mě, že nejde o "stejnosměrný" pokles napětí na kondenzátoru, ale o dvě zvolená místa v průběhu sinus.) Ale pokud to určitě funguje (jen mi ta podstata zůstává nerozhalena), ok, nebudu (nemůžu) se hádat.
2) Snažím-li se o nějakou energetickou bilanci třeba na tlumeném sinu, měl bych vždycky vycházet ze stejného časového intervalu. Že je to těžké, počítat díky tomu taky takovou časovou oblast, která už není ohraničená amplitudami, to už je pak něco jiného. Jestli tady jde "jen" o fázový posun, opět si nejsem jist, jestli si mohu dovolit brát to na obou křivkách mezi amplitudami, když jejich načasování vzájemně nesplývá. Opravdu pochybuji, že by to takhle jednoduše mohlo jít.
3) Stejně tak mi vůbec nesedí, že bych mohl na sinovém průběhu vzít ("okamžitý") ztrátový výkon (třeba i dle efektivního napětí) a vynásobit ho nějakým časem (popř. polovičním časem) na základě doby periody, aby výsledek pak opravdu odpovídal ztrátové energii vzniklé za ten daný úsek. To jsou všechno nějaký čáry, tohleto.
Ale fyzik nemůže zdaleka prohlédnout do hloubky všechny možné obory fyziky (včetně elektrotechniky), protože těch oborů je zkrátka příliš, takže jestli jsou to nějaké triky, které početně opravdu fungují, může to být jen mou neznalostí.