Nerada se vzdávám důvěry v lidi (tedy i v lidi, kteří něco vyrábějí), i když okolnosti mnohdy ukazuji opak. Dobře, nemají třeba to "správné" oprávnění, ale to nemusí znamenat, že jejich výrobky nefungují. Myslím přitom i na naše amatérsky vyráběné přístroje doma, které na trhu nejsou (nebo jsou, ale nepřiměřeně drahé) a přesto fungují jak mají

(např. Godzila, zappery, přístroje na výrobu Ž a M vody, koloidního stříbra apod..). Určitě se najde i dost podvodných firmem, které vědomě prodávají zmetky, ale zrovna tak jsou i takoví, kteří úmyslně pomlouvají konkurenci se záměrem ji zlikvidovat, protože chtějí být na trhu jedinými výrobci, aby mohli držet ceny hodně vysoko (viz např. Zapper Technology jak jedou po výrobcích Crafta a jiných..). Takže bych neházela šmahem do koše všechny výrobce, kteří jsou na seznamu, ani ty, kteří se tam ještě nedostali

...
Myslíš, že jsi vyčerpal všechny možnosti, jak ověřit správnou funkci Oberonu? Protože je to o snímání informací, mělo by se asi pracovat tak, aby se maximálně vyloučila možnost, že se bude míchat více informací najednou. Napadá mě v této souvislosti například Autopatie. V ní se pracuje pouze s prostředky, které nepřišly do kontaktu s jiným biopolem, proto musí být vyráběny i baleny strojově, aby nebyly kontaminovány jinou bioenergií. Možná by bylo dobré zkusit tento způsob i na ten Tvůj Oberon ... To by znamenalo použít toaletní papír otevřený a vytáhnutý z obalu těsně před testováním, nové gumové rukavice, roušku, nové igelitové sáčky přes sluchátka atd.

. Já vím, možná je to přehnaně sterilní, ale jestli má být zkouška co nelepší, asi bych to, než se rozhodnu pro vracení, zkusila.
Je to jenom moje úvaha, Palo, samozřejmě si to uděláš jak chceš Ty, ale když jsi tady dal dotaz, tak na něj reaguju...

Hanka.