Zdravím všetkých,
napadla ma jedna dajme tomu, že teória. Je to pre mňa dosť nepríjemné zistenie a dúfam, že ma svoje muchy, nebude pravdivé a čo najskôr mi ho vyvrátite
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Neviem to veľmi dobre vysvetliť takže asi viac budem opisovať situáciu obrazne.
Takže na obrázku je magnet a jeho magnetické pole. Magnetické pole je klasicky vyjadrené silovými čiarami. Silové čiary majú svoj vyznačený smer. Pri
N póle idú čiary od magnetu a predstavujú ako keby „kopček“. Táto skutočnosť ako smerujú silové čiary je dokázaná. A teraz čisto obrazne. Ak sa chceme v zime z kopca spustiť so sánkami musíme prv naň vyliezť. Takže ak dva magnety prechádzajú okolo svojich rovnakých polí a chcú cez ne prejsť tak si musia „vyšliapať kopček“, aby sa potom mohli spustiť dole ním. Táto skutočnosť spôsobuje pri mag. motoroch rovnovážny stav a logicky tomu nepomôže ani tienenie doteraz známych surovín. V podstate ten „kopček“ tam bude stále aj keď tienime. Na tienenie sa dá použiť aj prosté železo, ktoré viaže mag. pole. Ale napr. pri použitom tienení zo železa a prístroja OMEGA sa pri odkrytí magnetov nezačnú práve odpudzovať ale si začnú navzájom priťahovať železné tienenie:) Ďalej motory, ktoré sú v štýle poukladania magnetov do
V vyzerajú funkčné no sú poukladané tak, že pôsobia ako jeden veľký svah, ktorý raz aj tak skončí. Preto len 360˚ a viac už nie. Takže také jednoduché to nebude. Jediné riešenie je asi len pulzácia. Pri konci „kopčeka“ nechať vyrásť pod sebou ďalší, aby som sa mohol hneď zase spustiť
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tienenie podľa mňa rieši len to, aby sa do toho „neplietol“ druhý pól
S. A to 3-fázové posunutie magnetov sa mi veľmi nezdá. Stačí si predstaviť 3 posunuté kopčeky. No neviem čo to rieši.
Nuž prečítal som toho veľa a už neviem čomu mam veriť. Proste magnety sú prinajmenšom zvláštne.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.